deniycem mutlaaka....
yaaa benim sıkıntım yüzündeki sivilceler.. özellikle cene ağız bölgesinde çok yoğun.. emzirme sonrası oldukca çok kızarıyo. nemli bezle silip temizliyoum kızarıklığı geçiyo ama kendi geçmiyo...
merhaba kizlar
efem hasta oldu soguk almispeditus surup iciyoruz cok oksuruyo yavrum
bu arada size de soyleyim dedim 3 gundur maden suyu iciyorum kesinlikle tavsiye ederim.bi arkadasim da onayladi ayni seyi.sut bombasina donusuyorsunuz.
deneyin mutlaka
Bende büyük bir hevesle 40 ını beklemiştim canım ama maalesef bizde olmadı benim bebeğimde gazdan uyumuyor zaten cok daha kötüydük doktorun en son verdigi damla biraz olsun iyi geldi ama yinede tamamen geçmedi gazımız yani geceler uykusuzzzz. Gerçi daha 1 hafta oldu damlaya baslayali.şimdide 3 ay diyorlar onu bekliyoruz bakalım olmadı 6 ay.sakası bile kötü biran önce gaz problemi geçsin gitsin bebişlerimizin artık ... Ben sürekli rezene anason ve kimyon cayi iciyorum süt yapiyo evet ama gaza iyi Geliyormu dersen kızım halen gazli bir bebek:-( neyse Allah başka hastalık vermesin saglıgımız iyi olsunda en azından biliyoruz bu gaz sorunu birgün geçecek...tek üzüldüğüm şey yavrum öyle kivranirken ona sarilmaktan başka elimden birşey gelmemesi...
iki kere de mastit oldum kızlar...çooookk berbat bişey sağ göğsüm oluyo hep.duru iyi çekemiyo onu nedense...bi de az emzirdim sağ göğsümü.iyice doysun dedim sol tarafı iyi emiyo diye...olan bana olddu çok pis acıdı ve ateşlendim...ölüyodum...sadece onu emzirdim.o şekilde geçti ama hemen geçmiyor biraz devam ediyo acısı...
merhaba kizlar
efem hasta oldu soguk almispeditus surup iciyoruz cok oksuruyo yavrum
bu arada size de soyleyim dedim 3 gundur maden suyu iciyorum kesinlikle tavsiye ederim.bi arkadasim da onayladi ayni seyi.sut bombasina donusuyorsunuz.
deneyin mutlaka
deniycem mutlaaka....
yaaa benim sıkıntım yüzündeki sivilceler.. özellikle cene ağız bölgesinde çok yoğun.. emzirme sonrası oldukca çok kızarıyo. nemli bezle silip temizliyoum kızarıklığı geçiyo ama kendi geçmiyo...
merhaba
benim de 24 aralık da doğan bir oğlum var,senin bebisin ne kadarlık bilmyorum ama benım bebişde de önce ufak sivilcelerle başlayan daha sonra yanak da daha buyuyaen kızarıklıklara donusen dr ların atopık dermatıt dedıklerı sıkıntımız var,gecen ay cıldıye dr u kortızonlu bır krem verdi,5 gun kullan dedı,daha 2.gunde oğlusumun cildı yumuşacık ve puruzsuz oldu,ama 1hafta sonra yıne cıktı,kremı de kullanamıyorum zararlı diye,geceleri uykuları bolunuyor kaşınıyor cunku,ellerı ıle hep cızıyor,böyle sorun yasayıp da cozum bulan var mı,cevap beklıyorum
kızlar benim bebeğim her iki emzirme arası en az 4 5 defa kusuyor.yani 1,5 saatte 5 defa kustuğu oluyo.ilk kusma tamamen süt sonra yavaş yavaş sümüksü kıvamda kusuyo sonra peynir peynir...arkasından hıçkırık tutuyor.var mı böyle bi durum yaşayan.sizce normal mi
kızlar benim bebeğim her iki emzirme arası en az 4 5 defa kusuyor.yani 1,5 saatte 5 defa kustuğu oluyo.ilk kusma tamamen süt sonra yavaş yavaş sümüksü kıvamda kusuyo sonra peynir peynir...arkasından hıçkırık tutuyor.var mı böyle bi durum yaşayan.sizce normal mi
benim kiziminda yanaklari ve kafa derisinde vardi dr atopik dermetit dedi nemlenduruciyle takip edelim dedi sebamedin yuz kremini suruyorum simdi azaldi biraz cok kuruydu yuzu nemli tutmak lazim heralde atopik dermatitdiye korkkustum degil sanirim yani ins... arkadasimin oglu oyleydi kasintidan duramazdi uzun sure kortizonlu kremler kullandi mustelanin sampuani kremleri vs memnun kalmisti ama eldivenlerini hic cikaramazdi kasiniyor diye zor gercekten onunki iki yasinda gecti sanirim simdi yunlu seyler filan hic giydirmez dikkat eder hala canim sende yun yelek vs. giydirme inlarda azdiriyo cunku nemdiricide siksik sur yuzune kuru kalmasin hic
biz sabahtan sağlık ocağında 2 aylık aşımızı olduk. iki bacağından karma aşıyı olduk. cuma bir tane daha var. iğne vurulunca ağladı ama kucağıma alıp göz göze geldiğimiz anda ağlamayı kesti, biraz dudaklarını büzdü ve sustuçok ağlamadı şükür. eve gelince çok az ağrı kesici ateş düşürücü verdim. doktor ateş olmasa bile ağrısı olur dedi. şu anda fena değil ama pek uyumadı bugün ve arada durup dururken içli içli ağlıyor. ama kısa sürüyor demek ki ağrı geliyor diye düşünüyorum.
kızımın ilk zamanlardan beri gözü akıyor hem sarı hem renksiz biçimde. ve çapak oluyor. ılık suyla silip masaj yapıyordum ara sıra. doktora dedim. burun yapısı biraz basık gibi ondan olabilir dedi. hani şu iki göz arasındaki kısım öyle bizimki gibi ince değil kızımın biraz kalın gibi, başka doktora danıştı o bence bi sorun yok dedi. kendi doktorumuz da kaç kere gördü hiç öyle bişi dememişti. antibiyotikli damla yazdı aldık ama kendi doktoruma danışmadan kullanmıycam. var mı başka gözü akan ya da çapak olan?????
sonra bebeğin gazı çok dedim. o bir yaşından sonra geçer dedi. neeee dedim.hani 3 aydı??? ben dedim 3. ayıdört gözle bekliyorum. yani geçebilir de ama geçmeyebilir de dedi:44:
sonra kızımın iki kaşının arasında ve göz kapaklarının üstünde çok hafif doğumdan gelen kızarıklık var. ıkınınca falan belli oluyor. gözlerindeki nerdeyse geçti bile. o gül, o ömür boyu kalabilir dedi. tabi geçebilir de ama ömür boyu geçmeyenler de var dedi. internetten araştırdım çoğunlukla 1-2 yaşına kadar tamamen geçermiş
yani özetle bugün gittiğimiz aile hekimi bana en ufak bişeyin bile olumsuz yönünü göstermeye çalıştı sanki. bi de bu kadın eşimin de benim de yakından tanıdığımız az çok samimi olduğumuz bi doktor. kendi doktorumuz memlekette. burada çocuk doktoru yok. yaşadığım yerden bir kez daha soğudum bugün. inşl bu yaz tayinimiz çıkar da kurtulurum artık burdan.
hee bir de bana da devit verdi ebe. 6 aya kadar sen de iç dedi.
bi de oraya 5 günlük bi bebek gelmiş. anaaammm minnacık bizimki kocaman kaldıay yazmayı unuttum biz 5 kilo olmuşuz. 2 ay önce 2400 doğmuştuk. evde kendim ölçüyordum dijital tartıyla. önce kızımla çıkıyorum sonra kendim aradaki fark kızım oluyor dün 5 kilo çıkmıştı fark. demek ki güvenilir bu yöntem.
bir de 40'ı çıkmayanlar bebeğinizin uykusu konusunda sabırlı olun. gerçekten 40ından sonra değişiyor kendi düzenini kuruyor bebek. ben çok inanmıştım. öyle de oldu. siz de inanın ve sabırlı olun. 40 gün geceleri hiç uyumdık. sonra birden uyumaya başladı kızım.
ve son bir soruuu:
gece uyuyan bebek ( 2 aylık, kilo alımı yeterli) emzirmek için uyandırılmalı mıdır?
benden haberler böyle öptüm bebişlerinizi
bi de foto ekliyim. siz de koyun bebişlerinizin resimlerini de gözümüz gönlümüz açılsın.
Eki Görüntüle 994171
merhaba
benim de 24 aralık da doğan bir oğlum var,senin bebisin ne kadarlık bilmyorum ama benım bebişde de önce ufak sivilcelerle başlayan daha sonra yanak da daha buyuyaen kızarıklıklara donusen dr ların atopık dermatıt dedıklerı sıkıntımız var,gecen ay cıldıye dr u kortızonlu bır krem verdi,5 gun kullan dedı,daha 2.gunde oğlusumun cildı yumuşacık ve puruzsuz oldu,ama 1hafta sonra yıne cıktı,kremı de kullanamıyorum zararlı diye,geceleri uykuları bolunuyor kaşınıyor cunku,ellerı ıle hep cızıyor,böyle sorun yasayıp da cozum bulan var mı,cevap beklıyorum
Herkese merhaba, oğluşumdan fırsat bulup giremiyorum biraz okuyabildim yazdıklarınızı.. Kırkımız çıktı çok şükür aile arasında bi mevlüt okuttuk , anneme geçtim hemen. Malesef tek başıma idare edemiyorum çok fena gaz problemimiz var.
Bu arada otribebeyle sabah akşam bende çekiyorum brunodan sonra ve mutlaka çıkıyor bazıları sadece sümük değil süt parçaları çünkü kusunca burnuna doluyo bazen. Çeketken ayarlıyorum bişey varsa belli oluyo zaten.
Göğsümüde doktorum bazı bebek 7-8 dk da boşaltır bazısı 15 dk dedi yumuşacık olduğunda boşalmıştır artık demişti. Bide sonsütünü mutlaka ver hemen diğerine geçme son süt yağ mış o kilo aldırıyomuş. İlk gelenler karbonhidratmış sadece onu verince çok kısa sürede hemen acıkır kiloda almaz demişti.
Bizimkide kucakta uyuyo bide annem ayakta sallamaya alıştırdı çok fena onu sallıycam diye yerde bi taraflarım çürüdü resmen.
Haaa bide şu kankalık olayı var bizdede hala kankalığa devam, niyeyse içimden gelmiyo hiç bahaneler üretiyorum bide bebiş var nasıl olcakki ya ağlarsa filan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?