iki kere de mastit oldum kızlar...çooookk berbat bişey sağ göğsüm oluyo hep.duru iyi çekemiyo onu nedense...bi de az emzirdim sağ göğsümü.iyice doysun dedim sol tarafı iyi emiyo diye...olan bana olddu çok pis acıdı ve ateşlendim...ölüyodum...sadece onu emzirdim.o şekilde geçti ama hemen geçmiyor biraz devam ediyo acısı...
kızlar benim bebeğim her iki emzirme arası en az 4 5 defa kusuyor.yani 1,5 saatte 5 defa kustuğu oluyo.ilk kusma tamamen süt sonra yavaş yavaş sümüksü kıvamda kusuyo sonra peynir peynir...arkasından hıçkırık tutuyor.var mı böyle bi durum yaşayan.sizce normal mi
geçmiş olsun canım çok bu gögüslerle benim de başım dertte.kızım tek emsin hiçbirşey umrumda değil diyordum ama belli bir noktadan sonra dayanılmıyor.ben de yaralar için gitmiştim geçen hafta kremler vermişti dr.dün kontrole gittim.tam iyileşme olmamış.10 gün daha devam tedaviye.annelik sabır işi hakikaten ya.herkese sağlıklı emzirmeler
kızlar bana çocuk doktoru 4 haftadan sonra beslemek için uyandırmana gerek yok demişti. ben uyandırmıyorum ama o yinede gündüzleri 1buçuk saate bir emiyo. gece biraz daha uzuyo bu süre.
biz 41 günlük olduk. ben eldiven takmayı bıraktım. çok oldu bırakalı iki hafta oluyo nerdeyse. onu öyle eldivenle gördükçe benim için daralıyodu, çokça dokunsun istiyorum bana, babasına...tırnaklarını sık kesiyorum bi sorun olmaz inşallah. bide kızar bebeğinizin üşüyüp üşümediğini nasıl kontrol ediyosunuz? ev 26-27 derece ama ben hep bi tedirginlik yaşıyorum üşüyomu acaba diye?
Sub simplex kullananlar gunde kac kez ve kac damla kullaniyosunuz.ben bi kac kez kullandim ama bi faydasini gormedim faydasini gormem icin duzenli mi kullanmak gerek? Siz de ise yaradi mi
bir diğer sorumsa kızlar ilaç fln kullanıyor musunuz. doğumda doktorum gyneferon yazmıştı kullan demişti kırkım çıkana kadar kullandım ama şimdi kullanmam gerek mi sizler neler kullanıyorsunuz?
iki kere de mastit oldum kızlar...çooookk berbat bişey sağ göğsüm oluyo hep.duru iyi çekemiyo onu nedense...bi de az emzirdim sağ göğsümü.iyice doysun dedim sol tarafı iyi emiyo diye...olan bana olddu çok pis acıdı ve ateşlendim...ölüyodum...sadece onu emzirdim.o şekilde geçti ama hemen geçmiyor biraz devam ediyo acısı...
kızlar benim bebeğim her iki emzirme arası en az 4 5 defa kusuyor.yani 1,5 saatte 5 defa kustuğu oluyo.ilk kusma tamamen süt sonra yavaş yavaş sümüksü kıvamda kusuyo sonra peynir peynir...arkasından hıçkırık tutuyor.var mı böyle bi durum yaşayan.sizce normal mi
Geçmiş olsun canım, peditus 5 günden uzun kullanılmıyor doktorun söylemiştir ama hatırlatıyım dedim, bu arada maden suyu sütün yanında gazda yaparmı acaba
O kadar alıntı yaptım yine silindi...
Minikkelebek... Geçmiş olsun... Zehra da grip oldu efe gibi.... Allahım şifalar versin yavruşlarımıza...
Sabah 8 den beri ayaktayız emiyoz memede uyuyoyatağına yatırıyom uyanıyo yarım saat uyumadı kesintisiz halbuki gece çok güzel uyumuştu sizinde böyle oluyomu kızlar ?
Canım benimkide yılbaşı doğumlu iki aylık sayılır benimde sütüm malesef çok az sağınca 40cc anca çıkıyor önce emziriyorum toplam iki göğüs 40 dk sonra bırakıyoz doymamışsa zaten beş dk içinde başlıyor ağlamaya 60 cc mama yapıyom onuda içince zorla iki saat anca dayanıyo 90 lık verdiysemde 3 saati anca bekliyoz hiç 4 saat dayanamadık. Yani baktık 3saat beklemesi için daha var ben dayıyom memeyi ne derler başlangıç oluyo ona ön atıştırmalık gibi düşün) yavruma maşallah:)) banada çok veriyom gibi geliyo ama bakalım kilosuna görcez bu ay ordan anlaşılır herhal!Kızlar kızım bugün tam 2 aylık. Humana ar mama ve günde 1 yada iki kez anne sütü ile besleniyor. Sütüm yok denecek kadar az. Konu şu. Mamayı 90 ml veriyorum. Mamanın üstünde 90 ml 4 saatte bir diyor günde 6 öğün yani. Ama kızım dayanamıyor. Gece bi tek. Gündüz 2.5 3 saat amca dayanıyor. Kaç saatte bir veriyorsunuz siz mamayı. Ne kadar yiyiyor.
uykusunu almış o gece sadece şekerleme yapacak demek ki bu gün
Geçmiş olsun canım, mama markasını değiştir istersen... Bir de bebekyapımonarım diye bir site var orda sütüm yetmiyor diye bir yazı var, bayağı faydalı, bir bak istersen....KIZLAR BENİM PRENSESİM YETERSİZ KİLO ALMIŞ yaaa napcam ben38. haftası dolmamıştı doğduğunda 2500 dogdu 40 günde 3100 olmuş doktor az almış dedi mama ver dedi mamayıda çok bayılarak içmiyo sonada ççıkarıyo aç mı kalıyo acaba ya aç olsa uyumaz diyorum uykusu idare eder tavsiye bekliyorum ne olur
biz sabahtan sağlık ocağında 2 aylık aşımızı olduk. iki bacağından karma aşıyı olduk. cuma bir tane daha var. iğne vurulunca ağladı ama kucağıma alıp göz göze geldiğimiz anda ağlamayı kesti, biraz dudaklarını büzdü ve sustuçok ağlamadı şükür. eve gelince çok az ağrı kesici ateş düşürücü verdim. doktor ateş olmasa bile ağrısı olur dedi. şu anda fena değil ama pek uyumadı bugün ve arada durup dururken içli içli ağlıyor. ama kısa sürüyor demek ki ağrı geliyor diye düşünüyorum.
kızımın ilk zamanlardan beri gözü akıyor hem sarı hem renksiz biçimde. ve çapak oluyor. ılık suyla silip masaj yapıyordum ara sıra. doktora dedim. burun yapısı biraz basık gibi ondan olabilir dedi. hani şu iki göz arasındaki kısım öyle bizimki gibi ince değil kızımın biraz kalın gibi, başka doktora danıştı o bence bi sorun yok dedi. kendi doktorumuz da kaç kere gördü hiç öyle bişi dememişti. antibiyotikli damla yazdı aldık ama kendi doktoruma danışmadan kullanmıycam. var mı başka gözü akan ya da çapak olan?????
sonra bebeğin gazı çok dedim. o bir yaşından sonra geçer dedi. neeee dedim.hani 3 aydı??? ben dedim 3. ayıdört gözle bekliyorum. yani geçebilir de ama geçmeyebilir de dedi:44:
sonra kızımın iki kaşının arasında ve göz kapaklarının üstünde çok hafif doğumdan gelen kızarıklık var. ıkınınca falan belli oluyor. gözlerindeki nerdeyse geçti bile. o gül, o ömür boyu kalabilir dedi. tabi geçebilir de ama ömür boyu geçmeyenler de var dedi. internetten araştırdım çoğunlukla 1-2 yaşına kadar tamamen geçermiş
yani özetle bugün gittiğimiz aile hekimi bana en ufak bişeyin bile olumsuz yönünü göstermeye çalıştı sanki. bi de bu kadın eşimin de benim de yakından tanıdığımız az çok samimi olduğumuz bi doktor. kendi doktorumuz memlekette. burada çocuk doktoru yok. yaşadığım yerden bir kez daha soğudum bugün. inşl bu yaz tayinimiz çıkar da kurtulurum artık burdan.
hee bir de bana da devit verdi ebe. 6 aya kadar sen de iç dedi.
bi de oraya 5 günlük bi bebek gelmiş. anaaammm minnacık bizimki kocaman kaldıay yazmayı unuttum biz 5 kilo olmuşuz. 2 ay önce 2400 doğmuştuk. evde kendim ölçüyordum dijital tartıyla. önce kızımla çıkıyorum sonra kendim aradaki fark kızım oluyor dün 5 kilo çıkmıştı fark. demek ki güvenilir bu yöntem.
bir de 40'ı çıkmayanlar bebeğinizin uykusu konusunda sabırlı olun. gerçekten 40ından sonra değişiyor kendi düzenini kuruyor bebek. ben çok inanmıştım. öyle de oldu. siz de inanın ve sabırlı olun. 40 gün geceleri hiç uyumdık. sonra birden uyumaya başladı kızım.
ve son bir soruuu:
gece uyuyan bebek ( 2 aylık, kilo alımı yeterli) emzirmek için uyandırılmalı mıdır?
benden haberler böyle öptüm bebişlerinizi
bi de foto ekliyim. siz de koyun bebişlerinizin resimlerini de gözümüz gönlümüz açılsın.
Eki Görüntüle 994171
benim kizda sabah uyuyabiliyor biraz oglen mudahele etmek lasim sallamsakta ayakta durcak indirince uyaniyi aksamustu dellenmeye basliyo yarimsaat filab uyursa anca babasinin gelceeene yakin ne sallaniyo ne emiyi kavga ediyi memeyle uyuyamiyiviyice kziyo iki gundur gece kalddi uykusu 8gibi filan gibi uyudu onda uyanik olup mamasini filan yemesi gerekirkeb uyuyo diye yatiriyorumbgece busefer cokvuyaniyo artik aglayip zirlamasina katlanip 7 10arasivuyutmamayi dusunuyorum bu aksamda onu deniiicem bakalim .... sizinkiler gunduz kac kere uyuyolar....artik biraz uyanik kalip ses cikartmaya filan basladi bide emzik alsa super olcak.... chicconun damakli kaucugunu almadi weenin normal emzigini aldi tutamadi nuktan memnun olanlar var kaucuk damakli bide ondan deniiicememzik kullananlar sizinkilerin markasi neyyy
Memnunum canım hala kullanıyoz ama küçük bi yastık bilmiyorumki daha ne kadar kullanılır!Canım şu düz kafa yastığını sen almıştın değil mi, ben de alacağım da biraz geç olsa da memnun musun
Sağol canım...Canım çok geçmiş olsun. Ben de olmuştum o illet şeyden iki hafta kadar önce. Ateş titreme çok fena oluyo. Parol almıştım ben günde 3 kere, bi de o kızarık göğsümü 2 kere, diğerini bir kere enzirmiştim bir süre. Emzirdikten sonra da elimle sağıyodum göğüs pedine atıyodum. Çok ağrı yapıyo biliyorum ama dayan canım emzirmekten başka tedavisi yok biliyosun.
Bu arada bu kusma olayını doktorunla paylaşmanı tavsiye ederim. Azıcık artık çıkarıyorsa emdikten sonra sorun yok ama yoğun ve çok sayıda oluyosa kusmaları Allah korusun reflü olabilir bebiş. Korkutmak için değil önlem al diye söylüyorum canım, çok geçmiş olsun.
Ben de içiyorum canım. maden suyu gaz yapmaz, hatta şişkinliği almak için içilir ya sanmam hiç çocuğa gaz yapacağını.
Canım geçmiş olsun iyi olmadı mı hiç Zehra'cık ?
Evet canım, biz Biraz geç kaldık, düz değil kafası da tek tarafına biraz fazla yatıyor korkuyorum...Memnunum canım hala kullanıyoz ama küçük bi yastık bilmiyorumki daha ne kadar kullanılır!
Evet canım, biz Biraz geç kaldık, düz değil kafası da tek tarafına biraz fazla yatıyor korkuyorum...
Ben int alacağım da sen de mi int almıştın, eğer int aldıysan hangi site...
Ewet internetten aldık tatlım da inan hatırlamıyorum eşime soram bu akşam düzgün bilgi verem olurmu?
merhaba canım...
benim oğlum 1 aylık.ocak 20 doğumlu. çok öpüyor dedesi ve babası kızıyorum ama aldırmıyolar. bir de sütün etkisi var diye düşünmüştüm ama umarım senin dediin gibi bişi değildir...
bebek eğzaması senin dediğin galiba arkadaşımın oğlunda vardı yanagı komple kabuk tutmuştu.. kortizonlu krem kullandı geçmedi şu an 1 yaşında kendiliğinden yüzündekiler iyileşti... benim bildiğim 2 yaşına kadar geçiyo. kendiliğinden kayboluyo...geçmiş olsun myrıca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?