ot haşlayıp limonlaması çok güzel oluyor .ya istanbuldayım burda nerden bulunurki ebegümeci ...ben mersinliyim ordan buraya gelene kadar zaten....
Biz nisanda bi karadeniz gürcistan turu yaptık doğum günümüde arkadaşlarla bi mekanda kutladık hediyemide aldım:) nisan ayı bize ilaç gibi geldi ondan yıldönümümüzü çok sade istedim bunları yıldönümümüzede say demişti çünki:) benimkide benle pazarlık yapıo yani:) zaten nisanda hamile kalmışım insan huzurlu olunca kafaya bişiy takmayınca hayatıda düzene giriyo ayy seneye yıldönümünde bebişlerimizde olacak inşallah:)
O ağrıya takılma bence canım bende temizlik yüzünden bel ağrısı çekiyorum dinlenince geçio bide sağ tarafa yatınca ilerde rahim karaciğere baskı yaparmış die biliyorum en iisi sola yatmak kan akışı için, bide heryerimiz sızlıo zaten benim bacaklarım bazen ezik gibi ağrıyo bazen sağ böbreğim ağrıyo bazen başka yerim:) kendimizide çok dinliyoruz hamilelik bu daa nerelerimiz ağrıyacak:) içini ferah tut hiçbişi yoktur evhamlıyız işte şu 3 ayı bi atlataydık bi hareketlerini hissedelim daha rahat oluruz
Benim çin takvimine göre kız.
ultrason kağıdına göre bilmiyorum. Kimi zaman sağda kimi zaman solda.
kese görünümüne göre de bilmiyorum. Bazı haftalar yuvarlak, bazılarında oval.
yediğim yiyeceklere göre de belli değil. Hem meyve hem protein yiyorum.
Bel kalınlaşması var bende de ama göbek öne doğru da fırladı.
İlk çocuğum cinsiyet tabii mühim değil ama doktor bir kız dese, uçarım orda havalara. Erkek annesi olmak da pek keyifli ama. Annelerine aşık oluyorlar, çok tatlılar :)
alalım da sağlıkla kucağımıza, gerisi mühim değil.
ay kıyamam ban gel kız benim dolapta var eşim almış kocaman ölçsen bebek kadar varyersin ttalık,m dedi bi rkere yedim gerisi yok daha kesicek beyfendi
benim canım beyaz dutla lokum çektiaram eşkiyle hiç yok çilegi kirazı çok tükettim
bende üyeyim oraya bebem
aman diyim hurma yeme erken dogumu tetikliyor peygamber efendimiz demiş hanımlarınız dogumalrı kolay olması için hurma yediirin diye bir daha yeme canım benim
sana sayıyım neler yasak
salam sucuk sosis sakatat baharat naneye kadar taze nane yasak rahimden bebegi atıyormuş kereviz yeşil çay sakın içmeyin bebegin kalbini durduruyor sonracıma ananas yemeklik sogan yeşil sogan lahana çig köfte lahgmacun dışardan yemek yemeyim köfte vs gibi hazır meyve suları koyu çay kahve daha aklım agelmeyenler canım aman diyim maydonoz yeşil sogan patlıcan daha aklıma geldikçe yazarımben çıkıyım eşim geldi suyu en az 3 en fazla 4 litre içiceksiniz bakteriye iltabaga karşı sirkeli su yapıp kukunuzu yıkıcaksınzı ozaman enfeksiyon olmaz canlar diyeyim didim ben çıkıyım eşimin işi var sonra tekrar gelirim elinizi karnınıza koyun ya mübdi okuyum 100 deva düşügü engeliyo ben kaçtım
merhaba kızlarben geldimmmmm,nasılsınız bugün?
yaa şu midesi bulanan arkadaşlara çook özeniyorum,ben de bişe yook çok şükür mü demeliyim bilmiyorum..tek belirti midem kazınıyo hep açım,bide gögüslerim çook agrıo o kadar...
Allahım yardımcın olsun canım... Her türlü durum için sabrını versin.. Tevekkülden başka çaremiz yok..Ne güzel herkes cinsiyetini öğrenmeyi bekliyor ben sağlıklı olduğunu öğrenmek için bekliyorum...doktor düşük riski çok yüksek dedi neyi beklediğimi hala bilmiyorum düşmesinimi cinsiyetini öğrenmeyimi bilemiyorum?..
hepsi söyleniyor zaten, hiç birisi de tamam karıcığım başüstüne olur demiyor:)
ya kızlar eşlerinizle hamile kaldıktan sonra ilgilinz nasıl? ben adamı unuttum resmen ya. hiç ilgilenmiyorum da, varsa yoksa kendim :) iyi değil biliyorum aslında ama, önceliği sadece kendime verdim.ama ne yapayım bebiş diye ttutturan o idi.
Knocked Up diye bir film var. Adam hamile sevgilisine "seni seviyorum alison ama lütfen hormonların defolup gitsinler" diyordu. Arada aklıma o sahne geliyor gülüyorum kendi kendime. Bizim evlilik yıldönümümüz bu yıl çarşambaya geliyormuş. İnşallah cumartesi bebeğimizin cinsiyetini öğreniriz, ikili testimizi yaptırırız eve gelip bir pasta keseriz artık.
Geçen sene de babamın ameliyat olduğu güne denk gelmişti. Annem refakatçiydi, kardeşlerim bizdeydi, kutlayamamıştık. Bu yıl es geçmemek lazım. hoş geçen sene de kocaman yağlı boya tablo aldırmıştım ya, kutlama yapamamıştık :)
Hamileliğin en keyifli dönemi ikinci üç aymış. Şu 12 haftayı dolduralım, hormonlar da bir kendine gelecek bence. Bulantıların da azalacağını düşünüyorum.
Ya dün gece bir şey oldu, korktum biraz şimdi aklıma gelmişken yazarım. Sırt üstü yatıyorum hiçbir şey yok, sağ tarafıma yatıyorum yine yok ama sol tarafıma yatınca karnımın civarında, göbek deliğime yakın yerlerde sızı gibi bir şey hissettim. Burdan da düşük yapan bir arkadaş göbek deliğinde sızı var diye doktora gidip bebeğin kalbinin durduğunu öğrendiğini yazmıştı. Şimdi yok ama bir şey. Yoktur dimi bir şey?
Şimdi yuvarlak olunca ne oluyor oval olunca ne oluyor, sağda olunca ne oluyor, solda olunca ne oluyor ?
Ben de sola yatınca öyle bir sızı oluyor ama ben bebeğin solda olmasına veriyorum bunu... Herşeyde de kötü düşünüyorsunuz yaa bu nasıl negatiflik rahat olun hatuncanlar biraz :)
Bir arkadaş yazmış bugün, doktoru kanama yoksa korkmayın demiş. Ama işte öyle değil ki, biz nelere şahit olduk. Neyse ya yavaş yavaş alışıyorum galiba hamileliğe eskisi kadar endişelenmiyorum :) Hepinizin dediği gibi yiyecek ekmeği varsa yer.
Önümüzdeki yaz kız kardeşim evleniyor, şimdiden kız olursa ne giyer erkek olursa ne giyer diye düşünüyorum. Ağustos'ta olursa düğün 8 aylık olacaklar, kocaman :)
Eşim de bu yaz balkan turu yapalım demişti, kıştan beri planlıyorduk ama hamilelikte baya izin kullandım ben, yıllık izni de sonraya bırakmayı düşünüyorum. Artık bebeğimle giderim. Zaten uzun yol korkutur beni bu zamandan sonra.
Biz de pazar günü pikniğe gittik. Pazartesi gecesi ayak bileğimde siyah bir nokta farkettim. Bir baktım KENE
Tabi hemen acile gittik. Kan testi falan yaptılar. 10 gün kendini izle dedi doktor, beklenmeyen bir şey olursa hemen acile git dedi. Psikolojik olarak ara sıra belirtiler var gibi geliyor korkuyorum, sonra düzeliyor.. Gerçi İstanbuldaki kenelerden korkmayın ama ihmal de etmeyin diyorlar. Şu 10 gün hayırlısıyla geçse de
Sonra Temmuz da ikili testimizi yaptıracağız kısmetse
Başta çok korkuodum ben yürüyemiodum bile:) ay ilk öğrendiğim akşamı hatırlıyorumda şimdi çok rahatım gitgide alışıyoruz bu sürecede
Benimde bu yaza abimin nişanı düğünü var gelecek yaza olaydı şimdi bebiş karnımda ordan oraya gitcem izmir ankara istanbul mersin yapıcam:s nişana 20 gün var hatta, kızkardeşin iyi zamanda evlenio:) daa ne giycem onuda bilmiom göbek varken abiye giyilirmi bilemedim:)
Bebekle beraber gezi planları suya düştü desene:) artık biraz büyür gezersiniz bolbol, izinlerini heba etme bencede hamilelik süreci bu bazen insanın yataktan kalkacak hali olmuyo
Gidim yemek yapim yavaştan kocayı halısahaya göndercim biz yatıoz adam haybeye koşuo:)
Canım bende mersinliyim:)) ebegümeciyi küçükken limonlayıp yerdik geçende bizim oranın paça çorbasından istedi canım şöyle bol sarımsaklı eşim alayım dio he dedim merine git al:) nerde bulucaz ondan işkembe değil dediğim karınla kemik etinden yapardı annem ayh ayh mersinimi özledim yaza gidicem inşallah
Canım bende mersinliyim:)) ebegümeciyi küçükken limonlayıp yerdik geçende bizim oranın paça çorbasından istedi canım şöyle bol sarımsaklı eşim alayım dio he dedim merine git al:) nerde bulucaz ondan işkembe değil dediğim karınla kemik etinden yapardı annem ayh ayh mersinimi özledim yaza gidicem inşallah
yya rolon yasakmı onu kim dedi ben kullanıyorum hergun ama olmazki ya kokarızz
paça çorbası bumbar dolması ebegümeci, oy oy canım çekti yanınada herle tam olur bilirmisin canım herleyi
biliyorumdurda adını çıkaramadım bizim oranın topalak yemeği hamur çorbasıda güzel olur yarına övcel yapıcam bilen bilir semiz otundan hamurlu yoğurtlu oluo:)
Canim bende mersindeyim ay sorma ben su teresi soruyorum unut deyip kiziyorlarbi ara bi kelle paca dedim hepimiz annelerimize yaptirdik ictik inan tawsiye ediyorum kokorec istiyorum ama esim yedirmiyor cunku 3 ayimizi tamamlamayanlar icin dusuk riski taşıyor
canım zamanında dosunda kız olsun erkek olsun ne önemi var degilmimalesef canım zararlı yerine ne yapabılırız hala arastırıyorum banyo yapsamda akşama kadar gıtmıyor havalarda ıyıce ısınıyor napcaz bılmıyorum bir ara eczaneye sorucam bitkisel bısey varmı
canım valla bende basta kız dıye hıssetım erkege dondum sonra şimdi ıse aradayım cok karıssık bır durum belirtiler farklı takvım ultrason farklı artık 16. haftadan önce ögrensem bıle ınanamam heralde kesın sonuc ııcın 16. haftayı beklıycem bır arkadasada 12. haftda kız dedıler sonradan erkek oldugu ortaya cıktı en ıyıs sabretmek
tatlı cekmıyor benım canım erik tursu cekıyor tatlıyı cok severdım sımdı zorla 2 kasık anca yıyorum et ürünleri cok cekıyor hamur işleri cok cekıyor 70 kıloyla hamıle kaldım ama kacla dogurucam kımbılır zaten mıgdemde bulanmıyor içim kazınıyor devamlı yesem banamısın demıyor benım sonum vahım :)
uyku ve vaktınde yemek yemen onemlı ben sabah 8 de kalkıyorum akşam 11 oldumu uykum acayıp gelıyor sabah erken kalktıgım ıcın 2 defa kahvaltı yapıyorum hatta önceden öglen kahvaltı yapardım ama sımdı dıkkat edıyorum ögunlerı gecırmıyorum zaten sabah erken kalkınca ister isemez yıyosun
benımde çin takvımıne göre kız
ultrasonda sagdaydı sola dogru gıdıyor
kese 5bucuk haftalıkken yuvarlaktı sonra hep oval
ekşi yiyorum tatlıyla aram yok
vucudumda karnım cok cıktı
hayırlısı olsun artık :) ilk cocouk zaten ne olsa razıyım yeterkı uslu akıllı saglıklı hayırlı olsun sözumu dınlesın :)
ananası okudum nette zararlı deıl yazıyor ama bende ılk dusugumun oldugu akşam ananası cok yemıstım yarısını ben yedım gecede kanamam olmustu ondanmı oldu bılmıyorum ama korktum daha yemıyorum bızım ülkemısde ne guzel meyveler var zaten kivi içinde önce cok yararlıymıs dıye haberler cıktı insanlar tukettı sonra zararlı dıye cıktı en ıyısı kendı meyvelerımız
gözun aydın canım maşallah hep böyle guzel gıder ınş
bende 16. haftada söylenene ınancam erken duysamda kafamda supe olur
nette yapılısı var etsız ama genede dısardan yıyemıyorum korkuyorum kendım yapıcam ıns bir ara su tembellıgım gecsınde bıraz :)
benım annem 1 defa doktora gıtmıs en kucuk kardesımde 7 aylık falan galıbba doktor demıskı bıraz ufak kalmıs falan gun vermıs gene gel dıye korkutmus annemı bıraz oda hıc gıtmemıs dogurmus dırek gayette ıyıydı kılosu gerı olsa bıle yetısmıs dogana kadar demekkı :) biz cok sabırsızız gercekten aman ne oldu dıye hergun gıderdık heralde
gözun aydın canım hayırlı saglıklı evlat olsun ıns
biz boyleyız bazıları hamılelıgın tadını cıkarıyor bız gunler gecmıyor dıye ugrasıyoruz valla
benımde aynı canım sadece gögus agrısı ve kazınıyor mıgdem devamlı atıstırma halınde oluyorum özellıkle aksamları ama özenme bence mıgde bulantısı cok zor ben 2 defa yasadım zaman gecmıyor ya bıtsın dıye beklıyorum yarım saat 2 saat gıbı sukredıyorum halıme
Allah bebegınızle bırlıkte hayırlı uzun bır ömur nasıp etsın ıns maşallah
bence rıske atma derım kremlerde dokunuyordur belkı normalde fondoten pudra zararlı bana kremlerde zararlıdır gıbı gelıyor her krem aynı deıldır ıllakı ama nerden bılcez hangısı dogala yakın
valla kendımı anca gezdırıyorum yorgunum halsızım bıde onla ugrasmaıyorum
esim sigara kullanıyor benım bende dıyorumkı valla öpturmem kucagına bıle vermem bebegımı dişlerini fırcalarsın banyonu yaparsın kıyafetlerını degıstırırsın anca o zaman kucagına verırım yoksa olmaz sokakta bulmadım ben onuzaten bırakcam dıyor ama bakalım
canım geçmiş olsun işşallah bir sorun çıkmaz ben korkumdan gidemiyom piknige:18::18:Biz de pazar günü pikniğe gittik. Pazartesi gecesi ayak bileğimde siyah bir nokta farkettim. Bir baktım KENE
Tabi hemen acile gittik. Kan testi falan yaptılar. 10 gün kendini izle dedi doktor, beklenmeyen bir şey olursa hemen acile git dedi. Psikolojik olarak ara sıra belirtiler var gibi geliyor korkuyorum, sonra düzeliyor.. Gerçi İstanbuldaki kenelerden korkmayın ama ihmal de etmeyin diyorlar. Şu 10 gün hayırlısıyla geçse de
Sonra Temmuz da ikili testimizi yaptıracağız kısmetse
canım patlıcanda nikotin var ben sigarayı bırktıgımda canım sigara isteyince yapar yerdimŞimdi yuvarlak olunca ne oluyor oval olunca ne oluyor, sağda olunca ne oluyor, solda olunca ne oluyor ?
Patlıcan falan neden yasak ya, benim varya soğan yemediğim gün yok, lahmacun çiğ köftede çok yerdim de şimdi bulantıdan yiyemiyorum. Ben doktoruma sordum bana herhangi birşey yasak demedi, normal yaşantına devam et dedi..
Aman diyim sakın bulanmasın, pişman olursun bu söylediğine.. Ben kendi kendime nazar değdirdim çok kızıyorum
Allahım yardımcın olsun canım... Her türlü durum için sabrını versin.. Tevekkülden başka çaremiz yok..
Valla benim eşimle aramada bir sıkıntı yok, zaten düşkündüm hala çok düşkünüm.. Kardeş olduk sadece yapacak bişey yok çok midem bulanıyorBenim önceliğim her zaman eşim.. O olmasa bebek olmazdı.. Allahım onu başımdan eksik etmesin..
Ben de sola yatınca öyle bir sızı oluyor ama ben bebeğin solda olmasına veriyorum bunu... Herşeyde de kötü düşünüyorsunuz yaa bu nasıl negatiflik rahat olun hatuncanlar biraz :)
paça çorbası bumbar dolması ebegümeci, oy oy canım çekti yanınada herle tam olur bilirmisin herleyi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?