2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
ot haşlayıp limonlaması çok güzel oluyor .ya istanbuldayım burda nerden bulunurki ebegümeci ...ben mersinliyim ordan buraya gelene kadar zaten....

Canım bende mersinliyim:)) ebegümeciyi küçükken limonlayıp yerdik geçende bizim oranın paça çorbasından istedi canım şöyle bol sarımsaklı eşim alayım dio he dedim merine git al:) nerde bulucaz ondan işkembe değil dediğim karınla kemik etinden yapardı annem ayh ayh mersinimi özledim yaza gidicem inşallah

Bir arkadaş yazmış bugün, doktoru kanama yoksa korkmayın demiş. Ama işte öyle değil ki, biz nelere şahit olduk. Neyse ya yavaş yavaş alışıyorum galiba hamileliğe eskisi kadar endişelenmiyorum :) Hepinizin dediği gibi yiyecek ekmeği varsa yer.
Önümüzdeki yaz kız kardeşim evleniyor, şimdiden kız olursa ne giyer erkek olursa ne giyer diye düşünüyorum. Ağustos'ta olursa düğün 8 aylık olacaklar, kocaman :)
Eşim de bu yaz balkan turu yapalım demişti, kıştan beri planlıyorduk ama hamilelikte baya izin kullandım ben, yıllık izni de sonraya bırakmayı düşünüyorum. Artık bebeğimle giderim. Zaten uzun yol korkutur beni bu zamandan sonra.

Biz de pazar günü pikniğe gittik. Pazartesi gecesi ayak bileğimde siyah bir nokta farkettim. Bir baktım KENE
Tabi hemen acile gittik. Kan testi falan yaptılar. 10 gün kendini izle dedi doktor, beklenmeyen bir şey olursa hemen acile git dedi. Psikolojik olarak ara sıra belirtiler var gibi geliyor korkuyorum, sonra düzeliyor.. Gerçi İstanbuldaki kenelerden korkmayın ama ihmal de etmeyin diyorlar. Şu 10 gün hayırlısıyla geçse de

Sonra Temmuz da ikili testimizi yaptıracağız kısmetse

Şimdi yuvarlak olunca ne oluyor oval olunca ne oluyor, sağda olunca ne oluyor, solda olunca ne oluyor ?

Patlıcan falan neden yasak ya, benim varya soğan yemediğim gün yok, lahmacun çiğ köftede çok yerdim de şimdi bulantıdan yiyemiyorum. Ben doktoruma sordum bana herhangi birşey yasak demedi, normal yaşantına devam et dedi..

Aman diyim sakın bulanmasın, pişman olursun bu söylediğine.. Ben kendi kendime nazar değdirdim çok kızıyorum

Allahım yardımcın olsun canım... Her türlü durum için sabrını versin.. Tevekkülden başka çaremiz yok..

Valla benim eşimle aramada bir sıkıntı yok, zaten düşkündüm hala çok düşkünüm.. Kardeş olduk sadece yapacak bişey yok çok midem bulanıyor Benim önceliğim her zaman eşim.. O olmasa bebek olmazdı.. Allahım onu başımdan eksik etmesin..

Ben de sola yatınca öyle bir sızı oluyor ama ben bebeğin solda olmasına veriyorum bunu... Herşeyde de kötü düşünüyorsunuz yaa bu nasıl negatiflik rahat olun hatuncanlar biraz :)

selammm babyler nasılsınız yav. nöbetlerden çıktık bizde yaa yazamadım kaç gündür ... öpüldünüz geçmişi bi okiyim bakım neler olmuş :)

Şimdi söylenenlere göre yuvarlaksa kız ovalse erkekmiş. Benim altıncı haftada ovaldi, hatta zaman da korkmuştum niye yamuk yumuk diye. Yedinci haftada yusyuvarlaktı. Altıncı haftada bebek sağdaydı, yedincide sola kaymıştı. Ama her gün yer değiştiriyor bence o. Bol bol alanı var yüzüyordur ki. Benim bebeğim 3 cm'ken bile bir haftada kafasının yeri değişmiş. Altıncı yedinci hafalarda 8-10 milimken ne gidiyordur sağa sola. Aynı günde bile sağa sola kayıyordur, ordan anlaşılmaz sanki.

Yok ya negatif değilim. Annem hep çok rahat hamilelikler geçirmiş ve benim dışımda çok kolay doğumlar yapmış. Bende de son ay temizlik yapmış, su torbası patlamış erkenden. Ben kuruya kalmışım. Vakumla çekmişler. Bana ilk onu söyledi vaten, son ay kımıldamak yok dedi :) Regli de benim gibi sıkmış. vücut yapısı da bana benzer. Ona çok güveniyorum ben. Anenme çektim, güzel geçecek diye avutuyorum kendimi.

Başta çok korkuodum ben yürüyemiodum bile:) ay ilk öğrendiğim akşamı hatırlıyorumda şimdi çok rahatım gitgide alışıyoruz bu sürecede

Benimde bu yaza abimin nişanı düğünü var gelecek yaza olaydı şimdi bebiş karnımda ordan oraya gitcem izmir ankara istanbul mersin yapıcam:s nişana 20 gün var hatta, kızkardeşin iyi zamanda evlenio:) daa ne giycem onuda bilmiom göbek varken abiye giyilirmi bilemedim:)

Bebekle beraber gezi planları suya düştü desene:) artık biraz büyür gezersiniz bolbol, izinlerini heba etme bencede hamilelik süreci bu bazen insanın yataktan kalkacak hali olmuyo

Gidim yemek yapim yavaştan kocayı halısahaya göndercim biz yatıoz adam haybeye koşuo:)

aaa caım geçmiş olsun meraketme bişey olmayacak hayırlısı ile

Çok güzel abiyeler var, ben de şimdi şimdi alıcı gözüyle bakıyorum. Hiç düşünmemişim hamileyken nasıl abiye giyilir diye :)
Gelsin de bebeğim, onu da alır gezeriz, memleket görmüş olur kuzum :)
Ben ilk çift çizgiyi gördüm, interneyi açıp naktım. 10 hafta düşük riski var yazıyordu ama sanki ben dahil değildim o gruba. Hiiiç umursamadım. Cinsiyet ne zaman öğreniliyor, bebek ne burcu olacak onların peşindeydim.
Sonra okuya okuya abarttım işte. Şimdi şimdi de alışıyorum. E risk sürecinin de bitmesine az kaldı, keyfim yerinde :)
Benim eşim de her cuma halı sahada. Ne kış dinliyor ne yaz. Başlarda söyleniyordum, bıraktım şimdi kendi haline. Bir de basketbolu var hafta sonları, yüzme, fitness vs.
Neyse bebek olsun, zor çıkar evden, ya da daha mı çok çıkar bilemedim şimdi :)

Son düzenleme:

paça çorbası bumbar dolması ebegümeci, oy oy canım çekti yanınada herle tam olur bilirmisin herleyi?

Canim bende mersindeyim ay sorma ben su teresi soruyorum unut deyip kiziyorlar bi ara bi kelle paca dedim hepimiz annelerimize yaptirdik ictik inan tawsiye ediyorum kokorec istiyorum ama esim yedirmiyor cunku 3 ayimizi tamamlamayanlar icin dusuk riski taşıyor

Ohoooo cani bise cekenler doktora gidenler canlar doktora gidip bebegini saglikli gorenlere gozunuz aydin diyorum rabbim bebislerimize saglik wersin migde bulantisi cok kotu ben 11+1deyim dune kadar bayginlik geciriyodum bugun sadece bulantim var sadece agiz tadiyla erik yedim hem gunde 1kilodanfazla neredeyse bide kele ohh miss basks bise yiyemedim sutte icemiyom ewlattcimin kursagindan lezzetli bise gecmedi daha dua ediyorum allahim iyi oliyim kuzum biselerden witamin alsin findik fistik bile yiyemiyiorum kilo da veriyorum bebisimi merak ediyorum insallah iyidir 2li teste gitcez 21.de

Herkese selam

Kızlar bulantılar için salatalık, cacık, ayran, limon, maden suyu, karpuz, kavun, zeytin, peynir çok iyi geliyor.
Ben haftalardır sulu yemek yiyemiyorum. Yemeklere iç geçirerek bakıyorum ama yok boğazımdan geçmiyor, zorlarsam da çıkarıyorum. Su içmekte dahi zorlanıyorum. Ama çorba iyi geliyor.
12.haftaya kadar yolktan beslendiği için sorun etmeyin. Önemli olan 12.haftadan sonrası. İnş. hepimizinki uzun sürmeden geçer de bebeklerimizi besleyebiliriz.

Son düzenleme:

Son düzenleme:

Ay bende bugün eşime kerdeme bul biyerden dedim o ne ya dedi bizim orda tereye kerdeme derler:)bulamamış zaten mersin ot cennetidir ben ondan ota aşeriom annem dio gel sana hergün ot yapıcam dio:))

canım zamanında dosunda kız olsun erkek olsun ne önemi var degilmi saglıklı olsunda gerisi boş:2:
canım geçmiş olsun işşallah bir sorun çıkmaz ben korkumdan gidemiyom piknige:18::18:
canım patlıcanda nikotin var ben sigarayı bırktıgımda canım sigara isteyince yapar yerdim doktorum yasak dedi yemiyorum evede sokmuyorum amam olsada yesim ben riskli gebelik doktoruna gidiyorum bebem günde 9 ilaç içiyorum birde kan sulandırıcısı temem göbegimi görsen mosmor bebegim iyi olsunda varsın mor olsun yemekte bir sakınca yok diyorsan ye yemeklik sogana gelince bende çok severin amma velakim yumurtalıkları uuyardıgı için yasak kardeşimin eşi yedi hamileydek deidm bak yeme agrın olu rbebg birşey olur allahımd edi sabah kadar uyuamamış agrıdan abla seni neden dinlemedim dedi
paça çorbası bumbar dolması ebegümeci, oy oy canım çekti yanınada herle tam olur bilirmisin herleyi?

siz afiyet olsun bebeler almıyım
gel vatandaş gel batan geminin malları bunlar
yemekleir yaptım bebelerim benim eşim yeni geldi evi temizlesin bugün hürremim var onu seyredicem yeni sezonda vahide gördüm olucakmış hürrmin yaşlı halini canladırıcakmış getti hürremin o olmadan tazı çıkmazki be

merhaba kızlar çok şükür biraz iyiyim bugün bulantım ara verdi ne zamandır ilk defa yemek yiyebildim çok fazla geriye gidemedim ama deodorant makyaj malzemesi bazı sebzeler zararlı diye konuşulmuş ben kızımda dr uma sormuştum adam doçentti o zaman ve bana gülmüştü havadaki azot bile onlardan daha zararlı nefes almıycan mı şimdi demişti ben de hergün makyajımı yaptım deodorant zaten kullanırım çok şükür birşey de olmadı sanatçıları düşünün full makyaj çıkıyorlar tv a bence o kadar pimpirikli olmamak lazım rahat olmamız daha iyi bir arkadaşım şampuan bile kullanmamıştı krem parfüm değdirmedi tenine çocuğu doğduğunda makatsız doğmuştu ve yaşayamadı maalesef Allahım korusun bebişlerimizi Allaha emanet olsunlar bizde rahat olalım rahat bir hamilelik geçirelim bence

ya kızlar o degil de yasal doğum iznine sadece 1 hafta eklenmiş.aylardır insanları oyaladılar 3 bakanlık birleşti toplantılar falanlar filanlar....sadece 1 hafta artmış doğum izni.ben sadece yazıklar olsun diyorum.o 1 haftaya ihtiyacımız yoktu.ben zaten iş yerine rica etsem 1 hafta idare ederlerdi beni..neyse cinlerim tepemde...

benim de 6 ocak gorunuyor dogum icin. sizden okuduguma gore 12. haftada belli oluyor cinsiyet, cok heycanli! 10. haftadayim iki hafta sonra gorecek miyim simdi kiz mi oglan mi:)

peki soylediniz mi herkese? yoksa ikinci trimestera gecmeyi mi bekliyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…