2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
yani doktor daha doğrusunu bilir, sen onlara kafanı takmada, bak kan pıhtılaşması önemli, onun iğnesi felan var, sakın ihmal etme,

tsk ederim canım...ihmal etmiyorum saat 12 de aspirin alıyorum aksam 18 dede ignemi vuruyorum...İNSALLAH sag saglim yavrularımız dünyaya gelir...

hakikaten alacağın kiloyu önceden almışın. doktor 16. haftaya kadar en fazla bir kilo al demişti. kayısı ye, hoşaf iç, şeker katma içine pekmez kat. canın tatlı istedi mi doğal şeyler ye tatlı olan.
bende 62 ile başladım,ama 3 gündür tartılmıyorum çok yedim diye. birde kabızlık başladı bende, sabahları tualete girersem, tartılıyorum:)

rabbim 40 haftaları göstersin işşallah hepimize saglıklı bir şekilde canım işşallah 18 bende duyarım bebegimin kalp atışları 3 gebelik geçiridm sanki ilk gebeligim diye seviniyorum allahım hevesimi kursagımda bırakmasın işşallah
günaydın analaaaar
canım merhaba sen ikiz bebek bekliyorsun anladıgım kadar allahım analı baabalı büyütsün acısını göstermesin işşallah merak ettim normalmı oldu yoksa tedaviylemi
bu arada canım haddimi aşıyorsam affola ama her gittiginde rahim buyuna baktır olurmu kızlar sızde sorun 2.5 altına inerse riskli dogum başlıyorallah hepimizin yardımcısı olsun orkidecim aman diyim dedigimi ihmal etme olurmu kardeşim her gittiginde rahim boyuna baktır biliyorsun ikizler çok riskli erken dogum filan olur allah korusun aman diyim kendini yorma dikkat et banada söylersen her gittiginde rahim boyunu sevinirim böyle dedim diyede kızma canım olurmu biliyorsun 3 bebegimi kaybettim bunun yüüznden haddiimi aştıysamda affola

Canım bunlar hep progesteronun ürünleri hani adetten önce bunalırız ya işte rahim duvarı kalınlaşırken progesteron salgılanır ne kadar can sıkıntısı okadar bebek sana tutunuo gibi düşün:) ben eşime hep sarıom başının etini yiyorum ara ara erkeklerin hepsi aynı şöyle yap böyle yap demezsen algılayamıyolar ben eğitmeye çalışıom onu:) bırak işi yoğun olsun benimkide bu ara turnuva falan yapıo şimdi 3.5 da spora gidecek 5.5 da maça gözlemciymiş hasbam gece 10 da gelio halısaha evin karşısında olmasa kavga çıkarırdım de napiim hangi ara benle ilgilensin bende açıom tv falan seyrediom yeek yaparsamda sevdiğim şeyleri yapıom:) buara kendimizi daa çok düşünmeliyiz:) boşver keyfine bak ben ilgi beklemiom artık direk istiyorum:) ozaman akıllanıo hep hormonlardan geçen bende senin gibi olmuştum dra gidince rahatladım tedirginlikte gerio insanı başka şeylere sarıon sana bi dr kontrolü şart olmuş:)

Ben 58 ile evlendim, sonra bir ara 62'yi gördüm diyet yaptım. Geçen ramazana doğruydu işte. Ramazanda da sahura kalkamadım sonra. Sabahları işe gitmem gerekiyor, uyuyamıyordum. Diyetten sonra ramazan da üstüne binince 53'ü gördüm. Ama boyum 175, gerçekten fena halde zayıflamıştım. Ramazan bayramında her gören şoka girdi. bu kış yılbaşında yine altmış oldum, aslında 60 benim için ideal bir kilo. Sonra 62 oldum yine, tam diyet mi yapsam, kilo alıyorum derken hamile olduğumu öğrendim. Şimdi de 64'üm.
Benim kilom çok hızlı değişiyor ama 80'i bile görebilirim.
Yalnız göbek çok tuhaf geliyor bana, alışılıyor mu acaba zamanla buna?

rahim boyutu niiçin önemli canım ya, ilk defa duyuyorumda. rahim ağzı yetmezliğiyle aynı mı bu durum.

kızlar nasıl gidiyor bakalım bende aynı kahvaltımı yaptım sütümü içtim kokusuda olmasa sütün hiç sevmem sevemedimde2 kerede meyve yedim birazdan fındık ceviz yicem akşama yemegim var rahatım aklıma birşey geldi yazıcam ama gülmeyin olurmu

şimdi diyoyrlarya şeftali yiyince bebek tüylü oluyormuş diye acab bizde nektarimi yesek tüysüzya ne dersiniz
batıl ama arkadaşım hamileyken yedi ikizleri tüy tumagı oldu

oo sen bayağı güzel fiziğe sahipsin canım ya o zaman:) baksana göbek tuhaf gelmeye başlamış sana, ben hep göbekliydim ya. çok zayıfken bile... bende 168 62 kilo hatta buçuğu var, ama benim her tarafım incecik olsun hep göbek vardır. o nedenle hamilelik pantolonu giymeye başladım, çünkü çok sıksın istemiyorum bebişimi, hain pantolonların.:)

Rahim boyu 18 ile 20. Hafta arasında yapılıo canım daa var yani bide allttan muayeneyle bakıolar Allah bebişlerimizi korusun bişicik olmaz inşallah

evet ya bir doktora gitsek rahatlayacağız zaten:) hakikaten o doktorun "ultrasona bakıp, her şey normal bir daha ki randevu 1 ay sonra"deyişi kadar dünyada güzel gelen başka bir söz yok bana şu sıralar

:) genetik ya, ben hep nektarin yesemde fark edenbir şey olmaz, eşimin maşalllahı var kıl konusunda:)

rahim boyutu niiçin önemli canım ya, ilk defa duyuyorumda. rahim ağzı yetmezliğiyle aynı mı bu durum.

evet canım rahim agzı yetmezligi var bazılarında olmayabiliyor bazılarında hemen kısalabiliyor mesela pkolular risk altında benim kızımda dikiş atıldı dikişe ragmen durmadı pko oldugundan bende ilaç hiç içmedim benim maksadım insaları strese sokmak degil asla bunu yazıyımda buruya demesinler gene stres sokuyor bu kız arkadaşada demiştim baktır diye herşey normal dedi durdu sonrası malum keşke seni dinleseydim dediöyle her doktorda dikkat etmiyor aman diyim yanlış anlamayın benim tek derdim sizleri bilgilendirmek evlatlarınızın acısını görmeytin diye dinimizde ne demişler ikaz ediceksin allahım yardımcımız olsun ne diyim

EGER YAZDIKALRIMDAN RAHATSIZ OLAN OLURSA YAZSIN BURAYA İNANIN BİR DAHA GELİP RAHATSIZ ETMEM SİZİ BEN İSTİYORUMKİ KİMSE ÜZÜLMESİN EVLAT ACISI GÖRMESİN TEK TEMENNİM O ALLAHIM İŞŞALLAH HEPİMİZE 40 HAFTALARI GÖSTERSİN NE DİYİM

Artık ekmek yemiom canım şekerlede aram yoktur ya dr progestan verdi oda şişirio galiba sonuçta hormon yani bide bikaç ay adet olamadım ben pco teşhisi kondu bu sene bana oda kilo aldırdı zaten bi evlendim hormonlarım oynadı resmen göğsümden süt falan geliodu:s yine 1.65 boyum var idare ediom napiim çok kilo alıcam die korkuyom artık 30 a kadar yolu var:) ağzımı istedimmi çok güzel tutarım bende hamilelikte o ağzı tutamıon:) midem gurulduo:))

yok canım ya, Allah razı olsun, benim için asla böyle bir bilginin rahatsız edici hiç bir yanı olamaz. teşekkürler.yani illa her şeyi Allah korusun başımıza geldikten sonra bileceğiz diye bir şart yok. ki önbilgiye sahip olmak önemli, ultrasonla anlaşılmıyor mu bu durum 12 haftadan önce, birde ailende daha önce böyle bir durum yaşayan olmuşmuydu.

rahim boyu 18 ile 20. Hafta arasında yapılıo canım daa var yani bide allttan muayeneyle bakıolar allah bebişlerimizi korusun bişicik olmaz inşallah
canım haklıısn benim doktor 12 haftada bakıcaz dedi normalde mesela siizn rahim boyunuz 4 se benimki 2 malesef ondan dikiş şart benim şansızlıgım pko var ilaç kullanmadım düşük ignesi vurunmadım heleki kan sulandırıcı kullanmadım sskda diktirdim rahimimim en adi dikişi atmışlar bana basip olanını şimdi şişallah doktorumu buldum önce rabbime sonra arda beye güveniyorum işşallah şimdi şeker ilacı içiyorum diger ilaçlarımıda içiyorum kan sulandırıcılarımıda vurunuyorum herşeyim normal şimdilik zaten ilk gittigimde rahim boyumu ölçmedi gerek yok dedi 12 bakıcam dedi allahtan birşey olmazsa oructa rahimim dikicek doktor ozamandan sonra paso yatak wc dışarı çıkmak yok iş hiç birşey 9 ay bebek gibi bakılıcam ben stresde girmesem iyide gelde sen bana söyle:18::18:
:) genetik ya, ben hep nektarin yesemde fark edenbir şey olmaz, eşimin maşalllahı var kıl konusunda:)

al bendende okadar bende yokta eşim fena

Ben de hiç belden ve göbekten kilo almazdım. En kilolu halimde bile yoktu göbek, şimdi çok tuhaf geliyor :) Ben biraz düşkündüm fiziğime, bu haftaya kadar mutluluktan önemsemedim ama yavaş yavaş tuhaf gelmeye başladı. Eşim de bakıp bakıp gülüyor, adam gece gündüz sporda zaten.
ama hamilelik çok güzel bir imtihan. Ay yüzüm, göbeğim, sivilcem derdini tamamen bırakıyorsun. Geçen kayınvalidem "güzelliğin gitti" dedi, yüzüme yüzüme ve ben sevindim. "Gitti dimi ,kızdır o zaman" diye kıkırdıyorum. Hiç akıl harcı değil. Yavaş yavaş annelik psikolojisini anlamaya başladım. Ben güzel olmayayım, o olsun :)

Yine de kendimizi salmamamız lazım. Ben makyajı falan da bıraktım iyice, biraz toparlanmak lazım sanki :)

canım sağlıklı şeyleri kısma, ekmekte yemen gerek içindeki lifler önemli bilirsin sen kesin. sabahları biraz al,
yapay şeyler yeme, hazırlardan uzak dur.onlardan uzak durduğun müddetçe kilo almazsın. ilaçlarda şişirirse şişirsin inersin sonra.
hem bebişini Allah sağlığıyla eline almanı nasip etsin de boş ver 20 25 kilo al. ama dikkatte et ha:)
bakalım 7 ay sonra kilolar ne alemde olacak, yazarız sonuçları buraya. inşallah o günleri gösterir yüce Rabbim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…