yok canım ya, allah razı olsun, benim için asla böyle bir bilginin rahatsız edici hiç bir yanı olamaz. Teşekkürler.yani illa her şeyi allah korusun başımıza geldikten sonra bileceğiz diye bir şart yok. Ki önbilgiye sahip olmak önemli, ultrasonla anlaşılmıyor mu bu durum 12 haftadan önce, birde ailende daha önce böyle bir durum yaşayan olmuşmuydu.
Ben de hiç belden ve göbekten kilo almazdım. En kilolu halimde bile yoktu göbek, şimdi çok tuhaf geliyor :) Ben biraz düşkündüm fiziğime, bu haftaya kadar mutluluktan önemsemedim ama yavaş yavaş tuhaf gelmeye başladı. Eşim de bakıp bakıp gülüyor, adam gece gündüz sporda zaten.
ama hamilelik çok güzel bir imtihan. Ay yüzüm, göbeğim, sivilcem derdini tamamen bırakıyorsun. Geçen kayınvalidem "güzelliğin gitti" dedi, yüzüme yüzüme ve ben sevindim. "Gitti dimi ,kızdır o zaman" diye kıkırdıyorum. Hiç akıl harcı değil. Yavaş yavaş annelik psikolojisini anlamaya başladım. Ben güzel olmayayım, o olsun :)
Yine de kendimizi salmamamız lazım. Ben makyajı falan da bıraktım iyice, biraz toparlanmak lazım sanki :)
Artık ekmek yemiom canım şekerlede aram yoktur ya dr progestan verdi oda şişirio galiba sonuçta hormon yani bide bikaç ay adet olamadım ben pco teşhisi kondu bu sene bana oda kilo aldırdı zaten bi evlendim hormonlarım oynadı resmen göğsümden süt falan geliodu:s yine 1.65 boyum var idare ediom napiim çok kilo alıcam die korkuyom artık 30 a kadar yolu var:) ağzımı istedimmi çok güzel tutarım bende hamilelikte o ağzı tutamıon:) midem gurulduo:))
canım altan bakılıyor belli oluyor malesef ailemde yok ablamın ikizleri erken dogdu 23 haftada ablam gzöümün önünden gitmiyor doktor dedi eger ikizde rahim boyu çabuk kısalailir dikilseydi igneleri vurunsaydı bir umud bebekler yaşardı dedi birde bebek kaybedince istiyormki kimse üzülmesin
Oglunu aldı kucagına ama hep yattı ben gittim baktım hep ablamlarda sorun yok
ondan dedim orkideye dikkat et diye zaten doktoru iyiyse bakar 12 haftada rahim agzı açıklıgına yazıyorum ben orda kaç tane annemiz var hep okudukça insan anlıyor benim 2 oglumda bir bayan demişti paşa diktir o bebek durmaz diye doktorun iyi dedi oglumu kaybettim bir dahada kötü olay yazmam buraya sizleri uyarımda canınız yanmasın inanın yoksa aklımdan hiç kötülük geçmez
evet canım rahim agzı yetmezligi var bazılarında olmayabiliyor bazılarında hemen kısalabiliyor mesela pkolular risk altında benim kızımda dikiş atıldı dikişe ragmen durmadı pko oldugundan bende ilaç hiç içmedim benim maksadım insaları strese sokmak degil asla bunu yazıyımda buruya demesinler gene stres sokuyor bu kız arkadaşada demiştim baktır diye herşey normal dedi durdu sonrası malum keşke seni dinleseydim dediöyle her doktorda dikkat etmiyor aman diyim yanlış anlamayın benim tek derdim sizleri bilgilendirmek evlatlarınızın acısını görmeytin diye dinimizde ne demişler ikaz ediceksin allahım yardımcımız olsun ne diyim
EGER YAZDIKALRIMDAN RAHATSIZ OLAN OLURSA YAZSIN BURAYA İNANIN BİR DAHA GELİP RAHATSIZ ETMEM SİZİBEN İSTİYORUMKİ KİMSE ÜZÜLMESİN EVLAT ACISI GÖRMESİN TEK TEMENNİM O ALLAHIM İŞŞALLAH HEPİMİZE 40 HAFTALARI GÖSTERSİN NE DİYİM
hoşgeldin canım gözün aydınn sağlıkla al kucagına
TAM BUHGDAY ELMEGİ YE BEN HALEN DİYETTEYİM DOKTORUM BANA VEREBİLDİGİN KADAR VER DEDİ 3 AYDA BEBEG BİRŞEY OLMAZ ANNESİ DEDİ SENİN KANINDAN BESLENİYOR DEDİSÜT İÇİYORUM YUMURTA YİYORUM AYRAN İÇİYORUMDA YOGURT NEDENSE YİYEMİYORUM :44:ÇAVDAR EKMEGİ TÜKETİYORUM BEN YEMEKELRİMİ SÜZEREK KOYUYORUM 3 BEYAZDAN UZAK DURUYORUM KİLO ALMAMAM LAZIM KOLAY DEGİL 33 KİLO VERDİM 1 SENEDE TEK DERDİM KARNIMDAKİ EVLADIM İLK AYDA KALAMADIM HAMİLE 2 AYDA KALDIM ELHAMDURİLLAH RABBİM OLMAYANLARADA YAŞATSIN İŞŞALLAH HAMİLE KALMAYI İNANIN YATAKTAN KALMAMAYA DIŞARI ÇIKMAMAYA RAZIYIM YETERKİ BENLE KALSIN İNANIYOURM İŞŞALLAH BU SEFER EVLADIMI KUCAGIMA LAICAM KOKUSUNU İÇİME ÇEKİCEM ALLAHIM İÇİMDEKİ VARLIGA ÖMÜR VERSİN İŞŞALLAH İÇİNDE SİZİNKİEREDE
bence güzelleşiyor hamile kadınlar hele ilk aylar, kaynanan seni kızdırmaya çalışmış.
hem bence sende olan göbek, bende olanın yarısı bile değildir.:)
tabii canım salmamak gerekiyorda, çokta umursamıyorsun dediğin gibi bebişlerimiz güzel olsun.
ben bırak makyajı krem bile sürmüyorum. şu 3 ayı atlatıyım sonra başlayacağım süslenmeye:)
canım haklıısn benim doktor 12 haftada bakıcaz dedi normalde mesela siizn rahim boyunuz 4 se benimki 2 malesefondan dikiş şart benim şansızlıgım pko var ilaç kullanmadım düşük ignesi vurunmadım heleki kan sulandırıcı kullanmadım sskda diktirdim rahimimim en adi dikişi atmışlar bana basip olanını şimdi şişallah doktorumu buldum önce rabbime sonra arda beye güveniyorum işşallah şimdi şeker ilacı içiyorum diger ilaçlarımıda içiyorum kan sulandırıcılarımıda vurunuyorum herşeyim normal şimdilik zaten ilk gittigimde rahim boyumu ölçmedi gerek yok dedi 12 bakıcam dedi allahtan birşey olmazsa oructa rahimim dikicek doktor ozamandan sonra paso yatak wc dışarı çıkmak yok iş hiç birşey 9 ay bebek gibi bakılıcam ben stresde girmesem iyide gelde sen bana söyle:18::18:
al bendende okadar bende yokta eşim fena
Ben 58 ile evlendim, sonra bir ara 62'yi gördüm diyet yaptım. Geçen ramazana doğruydu işte. Ramazanda da sahura kalkamadım sonra. Sabahları işe gitmem gerekiyor, uyuyamıyordum. Diyetten sonra ramazan da üstüne binince 53'ü gördüm. Ama boyum 175, gerçekten fena halde zayıflamıştım. Ramazan bayramında her gören şoka girdi. bu kış yılbaşında yine altmış oldum, aslında 60 benim için ideal bir kilo. Sonra 62 oldum yine, tam diyet mi yapsam, kilo alıyorum derken hamile olduğumu öğrendim. Şimdi de 64'üm.
Benim kilom çok hızlı değişiyor ama 80'i bile görebilirim.
Yalnız göbek çok tuhaf geliyor bana, alışılıyor mu acaba zamanla buna?
günaydın hanımlar...bu sabah epey aradan sonra süt içtim...midemi fena yaptııııbi süre daha içmicem sanırsam...
günaydın hanımlar...bu sabah epey aradan sonra süt içtim...midemi fena yaptııııbi süre daha içmicem sanırsam...
Yok ya hamileliğimin başındaydım o sıra, kafamı kaldıramıyordum uykudan, hep gözlerim yarı açık. Kadın haklıydı, ben de kırılmadım zaten. Ama eşimin yanında söyledi, eşim de üzülmüş, gelmiş öyle bir şey yok falan diyor :) Ben de yoo alınmadım, kız çocuktur falan diyorum hatta.
Neyse geçsin şu bir iki hafta da biraz toparlayacağım kendimi.
üzülmeyın kızlar kıllı erkekler iyi olurmus derler bun dusunun :) kıllarla barısık olun :)
merhaba kızlar,
ben de 2 gündür süt içmiyordum, yemeklerimi de azar azar yiyordum oh rahatladım sanırım derken gece yatmadan bi süt içeyim dedim, içmez olaydım, hemen çıkardım, ne güzel bol bol meyve filan yemiştim uzun zaman sonra karnım doymuştu,
tabi çıkarınca yine bişey yememiş gibi oldum, şimdi yine herşeyden tiksinmem geri başladı, sudan da, bir de tansiyonumu düşürdü 65-45 tansiyonum.
süt işine ara vericem ben, yoğurt ayran içeyim diyorum
evet canım rahim agzı yetmezligi var bazılarında olmayabiliyor bazılarında hemen kısalabiliyor mesela pkolular risk altında benim kızımda dikiş atıldı dikişe ragmen durmadı pko oldugundan bende ilaç hiç içmedim benim maksadım insaları strese sokmak degil asla bunu yazıyımda buruya demesinler gene stres sokuyor bu kız arkadaşada demiştim baktır diye herşey normal dedi durdu sonrası malum keşke seni dinleseydim dediöyle her doktorda dikkat etmiyor aman diyim yanlış anlamayın benim tek derdim sizleri bilgilendirmek evlatlarınızın acısını görmeytin diye dinimizde ne demişler ikaz ediceksin allahım yardımcımız olsun ne diyim
EGER YAZDIKALRIMDAN RAHATSIZ OLAN OLURSA YAZSIN BURAYA İNANIN BİR DAHA GELİP RAHATSIZ ETMEM SİZİBEN İSTİYORUMKİ KİMSE ÜZÜLMESİN EVLAT ACISI GÖRMESİN TEK TEMENNİM O ALLAHIM İŞŞALLAH HEPİMİZE 40 HAFTALARI GÖSTERSİN NE DİYİM
ah ah uyumaya vakit olsa keskeevet canım ya bende çok uyuyorum hala öyleyim, ama ilk haftalar daha yoğundu, arkadaşlar herkesde mi böyleydi uyku durumu
allah razı olsun işşallah bundan sonra gzüel paylaşımlar yaparız 40 hafta görürüzcanım takma kafana kötü diye.o zaman bebeğini düşüren annelerinde bir şey paylaşmaması gerekir, hepsi aynı durum benim nazarımda. tekrar geçmiş olsun, Allahım kimseye de yaşatmasın.
canım okadar dengesiz insanlar varki sorma bir anney o denmez zaten öyle insanlarla görüşmüyorum salladım gittiEstağfirullah canım ne zaman istersen yaz kimse kimsenin paylaşımını engelleyemez olurmu öyle şey sadece rahmim kustu falan yazdın ya ağır geldi biraz etkilendik anneler:) çok büyük bi travma yaşamışın Allah yardımcın olsun Rabbim şimdiki bebeğini sana bağışlasın unutalım dedik ama illaki söyliyeceksin önlem alın die tecrüben var sonuçta ben acemiim şahsen:) bende pcoyumama hormonlarım normalde rahmim ters dr bi sorun olmaz dedi önlem amaçlı progestan içiyom ilk 3 ay kullanıcam bu rahim boyunu söylediin ii odu inşallah bi sıkıntı olmaz pcoyla rahim boyunun alakası nedir acaba pco yumurtalıklarda gelişmeyen yumurtaların yol açtığı kistler biraz hormonlarla alakalı bazı pcoların hormonarı bozuk olabilio lhı yüksek olan olabilio falan benim pcoda hormonlarım temizdi kendiliğinden hamile kaldım hatta bu biraz pconun derecesine bağlı düşük riskinin daa fazla olduunu biliyorum ama pco düşüklerinin çoğu diabetle alakalı oluo glisemiks indeksi düşük beslenicez yani benim tahliller temiz ilerde şeker yüklemei falan testleri yapılıo yani her pconun rahim boyunda sıkıntı olmaz bence bilemiom hormon değerleri önemli
amin canım cümlemizin evladını evladımızı Yüce Rabbim sağlıyla elimize almayı nasip etsin.:)
üzülmeyın kızlar kıllı erkekler iyi olurmus derler bun dusunun :) kıllarla barısık olun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?