Canim kanamam devam ediyor. Bebek iyi.. ama riskin devam ediyor dedi. 19 unda kontrol var. Ogun rapor bitiyor. Bakalım. Sen başladın nadil gidiyor?
günaydın herkese dün kontrole gittim 10+4 olmuşuz kalbimiz atıyor ama o kadar oksurdum hıç istifini bozmadı uyuyomuş 2 hafta sonra tekrar çağırdı ense kalınlığını ölçecekmiş 2li test yapmıyormuş 4lü test yapacakmış onun yerine hiçde sormak gelmedi o anda niye diye bide hiç kilo almamışım hala 53üm
günaydın kızlar
göbeği şişen var mı?
bu hafta ne yapsam inmeyen bi göbek çıktı bende tuvaletten sonra da yemekten önce de şiş duruyo
4 cm bebek,kocaman göbek
paşam koca tepükler seni falan sen buna sarıl bu yumuşak
günaydın herkese dün kontrole gittim 10+4 olmuşuz kalbimiz atıyor ama o kadar oksurdum hıç istifini bozmadı uyuyomuş 2 hafta sonra tekrar çağırdı ense kalınlığını ölçecekmiş 2li test yapmıyormuş 4lü test yapacakmış onun yerine hiçde sormak gelmedi o anda niye diye bide hiç kilo almamışım hala 53üm
Benim birkaç gündür karnım küçüldü, kilo da vermedim neden oluyor ki öyle acaba. Eşim kot pantolon giyerken alt taraftan sıkıyordu, o yüzden karnın daha büyük görünüyordu diyor. Şimdi giymiyorum kot pantolon, ondandır umarım. Yanlara doğru yayılmaya başladı karnım. Düşükle ilgili de bir yazı okudum dün. İlk üç ay olan düşüklerin sebebi bebeğin sağlıksız olması oluyormuş. Özellikle de kromozom bozuklukları. İkinci üç ayda düşük olursa onun sebebi de anneymiş. Rahimle alakalı sorunlar vs. Yani Allah korusun şu sıra bebeklerimize bir şey olsa sebebi anneler değil. Biz bir şey yapamayız onlara. Rahminizde problem yoksa (çift rahim vs. ki daha geçen sene çift rahmi olan bir arkadaşım hiç problem yaşamadan doğum yaptı) ikinci üç ayda da sorun çıkmıyormuş.
Bakın annemlerin bir kiracısı vardı. Kadın alt katımızda yaşıyordu, dokuz aylık hamileyken bir gün kapımızı çaldı. Bir açtım kapıyı, evdeki koca halısını sırlamış gelmiş. Halıyı yıkamış da bizim balkona serecekmiş. Nasıl şaşırdım anlatamam. Islak bir de halı, düşünün ağırlığını. Sonra da evde doğurdu. Aynı gün ayakta geziyordu. Hem de 1.50 boylarında bir kadındı. Çocuk da kocamandı.
Biz olsak yok boyumuz kısa, çatımız dar mıdır, yok bilmemne kemiklerimiz kısa mıdır, en iyi hastanede doğurayım, 10.000 vereyim (Acıbadem 10000 alıyormuş yuh), yerimden kımıldamayayım deriz.
Benim birkaç gündür karnım küçüldü, kilo da vermedim neden oluyor ki öyle acaba. Eşim kot pantolon giyerken alt taraftan sıkıyordu, o yüzden karnın daha büyük görünüyordu diyor. Şimdi giymiyorum kot pantolon, ondandır umarım. Yanlara doğru yayılmaya başladı karnım. Düşükle ilgili de bir yazı okudum dün. İlk üç ay olan düşüklerin sebebi bebeğin sağlıksız olması oluyormuş. Özellikle de kromozom bozuklukları. İkinci üç ayda düşük olursa onun sebebi de anneymiş. Rahimle alakalı sorunlar vs. Yani Allah korusun şu sıra bebeklerimize bir şey olsa sebebi anneler değil. Biz bir şey yapamayız onlara. Rahminizde problem yoksa (çift rahim vs. ki daha geçen sene çift rahmi olan bir arkadaşım hiç problem yaşamadan doğum yaptı) ikinci üç ayda da sorun çıkmıyormuş.
Bakın annemlerin bir kiracısı vardı. Kadın alt katımızda yaşıyordu, dokuz aylık hamileyken bir gün kapımızı çaldı. Bir açtım kapıyı, evdeki koca halısını sırlamış gelmiş. Halıyı yıkamış da bizim balkona serecekmiş. Nasıl şaşırdım anlatamam. Islak bir de halı, düşünün ağırlığını. Sonra da evde doğurdu. Aynı gün ayakta geziyordu. Hem de 1.50 boylarında bir kadındı. Çocuk da kocamandı.
Biz olsak yok boyumuz kısa, çatımız dar mıdır, yok bilmemne kemiklerimiz kısa mıdır, en iyi hastanede doğurayım, 10.000 vereyim (Acıbadem 10000 alıyormuş yuh), yerimden kımıldamayayım deriz.
keyfinii hiiç bozmamışşşrahatına düşkün bebek ne güzel haberler bunlar.... 2'li testi yapan dr. 3'lüye gerek duymuyor.. kimisi direkt 4'lü diyor.. doktorlar garip bende kilo almadım henüz ama karnım çıkmaya başladı :26: sen benden öndesin...bakalım bi daha ki kontrolde neler olacak hareket etse de görsekk ayy yaaaaaaaaaaaa
Hiç mi kilo almamışsın, inanamıyorum :) Maşallah.
Ben hiç dörtlü test diye bir şey duymamıştım.
bende duymadım valla o andada o ne diye sormak aklıma glmedi şimdi onun araştırmasını yapıyorum bende kendimi 2li ye alıştırmıştım o kadar
galiba 3'lü ye,,, 4'lü test denmeye başlanmış ben öyle okumuştumm..
yeni bir kanun çıktı acıbademin gerçi sgk anlaşması yok ama ben yinede bilginiz olsun diye paylaşmak istiyorum Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde özel hastanelerin doğum için alacağı tavan ve taban fiyatlar belirlendi. Buna göre A sınıfı özel bir hastane normal ve müdahaleli doğum için, en fazla 388,80 TL, epidural anesteziyle doğum için 413,10 TL, suda doğum için 360 ve sezaryen için en fazla ödenecek tutarın 437.40 TL olacağı belirtildi. Uygulama kapsamında Epidural ile doğum ve suda doğum istisnai sağlık hizmetleri olduğu söz konusu özel hastane 3 katını geçmemek üzere ilave ücret alınabiliyor. Bu da epidural anesteziyle doğumda 1.239 lira, suda doğumda ise 1.080 lira denk geliyor
4lüde basarı oranı daha yüksek ondandır canım...bende duymadım valla o andada o ne diye sormak aklıma glmedi şimdi onun araştırmasını yapıyorum bende kendimi 2li ye alıştırmıştım o kadar
canım rabbim bebegini korusun allaha sıgınmaktan başka bir çaremiz yok bendede lekelenme geliyor önceden olsaydı hastaney uçmuştum şimdi paşam korkma yerlekme kanamazı salı günü görüceksin bebegini diyorum nasipten öte koöy yok rabhmetli babam derdiki kızım ne dogum ne ölüm bekler zamanı gelince olur derdi bende allahıma tevekkül ettim rabbim ne eylerse gzüel eyler proluton depont ignesi vurudlarmı sana bebemCanim kanamam devam ediyor. Bebek iyi.. ama riskin devam ediyor dedi. 19 unda kontrol var. Ogun rapor bitiyor. Bakalım. Sen başladın nadil gidiyor?
canım bizim gelinimi zdediki ogluna hamileyken abla yaşadıgın kolay degil seni anlıyourm senin yerinde olsam ben taşıyamazdım dedi durdu bende dedimki öyle bir alışıyorsunki alışmasam ne yapıcaksın deidm rabbimden geldi rabbime gittine güzel söylemişsin arkadaşım... geçen bende merdivenden iniyorum yani normal ben öyle yavaş haraket eden biri değilim arkadaşım gördü aman dikkat et nasıl iniyorsun nasıl yürüyorsun dedi.. bende canım Eğer bebeğim sağlıklıysa bunlardan bişey olmaz,Allah'a emanet hasta değilim ki ben dikkat ederim ama hasta gibi de davranamam dedim.. ama bi tanıdığım var yemin ederim kız hamile kaldığından beri hep eşinin kolunda minik mink adımlarla yürüyor daha 2. ayı bile olmadan hamile pantolonu giymeye başlamıştı ve sürekli hastalıklı biri gibi dolaşıyordu... kınamak değil ama bana hamilelik böyle olmamalı gibi geliyor..
paşamın yaşadığı farklı haliyle ben daha ilk haftalarda bi bebek kaybetmiştim daha önce ona rağmen toparlanmam zor olmuştu ki o 3 bebeğini kaybetmiş hemde herşeyini bildiği bebeklerini.. Allah bi daha yaşatmasın hiç birimize.. inşallah bebeklerimiz sağlıklıdır ve hepimiz ocak da kavuşuruz hayırlısıyla...
günaydın kızlar... herkese hayırlı cumalar,,Rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah..
valla dün iyiydim ben her sabah bulantım oluyor ama kusma azalmıştı bulantı hapı alıyorum sabahları mecburen çünkü çalışıyorum.. ancak bugün kahvaltıdan sonra kustumm.. işe gelmem gerektiği içinde 5 dk. sonra evden çıktım mecburen.. bir de üstüne otobüse bindimyani kısacası bugün pek iyi başlamadık.. ama geçen hafta çok zor geçti raporluydum yattım şükür cumartesiden beri daha iyiyim günde 1 maksimum 2 defa kusuyorum bu iyi bişey ben,m için.. bulantım özellikle acıkmaya başladığımda oluyor.......
canım yaradan istedikten sonra nelere kadir 2 oglumda 7 sene tedavi oldum olmadı igneden tutta çatlatmaya kadar kolmene kadar nisanda bıraktım tedaviyi eşimede dedim yorıuldum artık bırakıcam heray adeyli gün onun psikolojisi yetiyor dedim sen bilirsin dedi eltim var benim 1 kızı var 2 bebeg vesile oluyormuş bana gene lafı soktu çok sever beni sagolsunBenim birkaç gündür karnım küçüldü, kilo da vermedim neden oluyor ki öyle acaba. Eşim kot pantolon giyerken alt taraftan sıkıyordu, o yüzden karnın daha büyük görünüyordu diyor. Şimdi giymiyorum kot pantolon, ondandır umarım. Yanlara doğru yayılmaya başladı karnım. Düşükle ilgili de bir yazı okudum dün. İlk üç ay olan düşüklerin sebebi bebeğin sağlıksız olması oluyormuş. Özellikle de kromozom bozuklukları. İkinci üç ayda düşük olursa onun sebebi de anneymiş. Rahimle alakalı sorunlar vs. Yani Allah korusun şu sıra bebeklerimize bir şey olsa sebebi anneler değil. Biz bir şey yapamayız onlara. Rahminizde problem yoksa (çift rahim vs. ki daha geçen sene çift rahmi olan bir arkadaşım hiç problem yaşamadan doğum yaptı) ikinci üç ayda da sorun çıkmıyormuş.
canım benim ne güzel kuzunda iyiymiş allahin izni ile sag saglim dogacaklar bende doktordan çıktıktan sonra karnım agrıyo biz dokunmaya korkuoruz onlar bastırıyo ama onlar uzman neyin zarar verecegini neyin vermeyecegini onlar bizden daha iyi bilirgünaydın kızlar nasılsınız?
ben çarşamba günü bir kasık ağrısı bel ağrısı sanki kasıklarıma bıçak sokuyorlarmış gibiydi.
kendi daktorumun olduğu hasteneyi aradık. saat 5di çıkmış hasteneden. sonra acile gittik.
hamile olduğumu söyledim. hemen kan ve idrar testi yaptılar.
apandis olabilir dediler. serum takıp damar yollarını açalım dediler. 2 dr vardı.
ikiside karnıma nasıl bastıyorlar anlatamam. ağrı olmayan yerlerim bile ağrıdı.
yapmayın diyorum. tam bastırcakken elimi koyuyorum. sen çek elini bişey olmaz diyorlar.
sonra kendi rızamızla çıktık ordan serumu falan çıkartım.
annemler falan gelmişti onlara gittik. annem bişey olmamıştır diyor ama içim içimi yiyor.
tıp hastenisinde tanıdık genel cerah prof vardı heemn aradık. yarın gelsin bakalım apandis mi diye dedi
yine dayamayıp gece 11de eşimle tıp hadtenesiin acile gittik. bizi hemen doğumhaneye gönderdiler.
nöbetci kadın doğum uzmanı baktı. 10+5 günlük olmuş.3, 77 mmdi. canım. eşimi içeri almadılar. içerde sancı çeken bayanlar vardi. erkeklerin girmesi yasakmış. eşimi gördüğüm gibi kendimi tutamayıp ağladım. dün sabah erkenden gittik. profa tahlilleri yeniledi sadece idrar yollarında iltahap varmış. beni hemen bir yardımcı docente gönderdi. kadın doğumcu. oda ultrasona aldı. dün geceden sabaha büyümüştü bebeğim. 3,97mm olmuştu:) ve kıpır kıpırdı. dr haftaya gel ikili testini yapalım dedi. sadece personal yakınlarına bakıyormuş. ben devamlı gitceğimi sanmamıştım. gel deyince bari gideriz dedik.çok ilgilendi kızlar bak ayakları bak elleri diye. herşeyi normal. düşük tehlikesi yok. bebeğin yeri güzel.ve çok hareketli dedi. akşam çektirdiğimiz ultrason resminde kese yuvarlaktı:) sabahkinde fasulye gibiydi ve akşam kafasının olduğu yerde sabah ayakları vardı. içerde resmen kayıyordu bebeğim:)
galiba 3'lü ye,,, 4'lü test denmeye başlanmış ben öyle okumuştumm..
Ooooo bu haberi çok beğendim :)
Acıbadem konu dışı tabii. Doğumdan sonra hemen kuaför ve fotoğrafçı geliyormuş, onlar da dahilmiş ücrete. Gelin başı yapıyor herhalde o kadar paraya.
Ooooo bu haberi çok beğendim :)
Acıbadem konu dışı tabii. Doğumdan sonra hemen kuaför ve fotoğrafçı geliyormuş, onlar da dahilmiş ücrete. Gelin başı yapıyor herhalde o kadar paraya.
çok su tüket canım birde birşey diyim ben ona başlıcam bugün 1.5 litre suya 3 kapak sirke koy oranı yıka idarar yolları enfeksiyonlara biberbir kdogumcım vermişti suyu en az 3 litre içicen wc gitmek garantigünaydın kızlar nasılsınız?
ben çarşamba günü bir kasık ağrısı bel ağrısı sanki kasıklarıma bıçak sokuyorlarmış gibiydi.
kendi daktorumun olduğu hasteneyi aradık. saat 5di çıkmış hasteneden. sonra acile gittik.
hamile olduğumu söyledim. hemen kan ve idrar testi yaptılar.
apandis olabilir dediler. serum takıp damar yollarını açalım dediler. 2 dr vardı.
ikiside karnıma nasıl bastıyorlar anlatamam. ağrı olmayan yerlerim bile ağrıdı.
yapmayın diyorum. tam bastırcakken elimi koyuyorum. sen çek elini bişey olmaz diyorlar.
sonra kendi rızamızla çıktık ordan serumu falan çıkartım.
annemler falan gelmişti onlara gittik. annem bişey olmamıştır diyor ama içim içimi yiyor.
tıp hastenisinde tanıdık genel cerah prof vardı heemn aradık. yarın gelsin bakalım apandis mi diye dedi
yine dayamayıp gece 11de eşimle tıp hadtenesiin acile gittik. bizi hemen doğumhaneye gönderdiler.
nöbetci kadın doğum uzmanı baktı. 10+5 günlük olmuş.3, 77 mmdi. canım. eşimi içeri almadılar. içerde sancı çeken bayanlar vardi. erkeklerin girmesi yasakmış. eşimi gördüğüm gibi kendimi tutamayıp ağladım. dün sabah erkenden gittik. profa tahlilleri yeniledi sadece idrar yollarında iltahap varmış. beni hemen bir yardımcı docente gönderdi. kadın doğumcu. oda ultrasona aldı. dün geceden sabaha büyümüştü bebeğim. 3,97mm olmuştu:) ve kıpır kıpırdı. dr haftaya gel ikili testini yapalım dedi. sadece personal yakınlarına bakıyormuş. ben devamlı gitceğimi sanmamıştım. gel deyince bari gideriz dedik.çok ilgilendi kızlar bak ayakları bak elleri diye. herşeyi normal. düşük tehlikesi yok. bebeğin yeri güzel.ve çok hareketli dedi. akşam çektirdiğimiz ultrason resminde kese yuvarlaktı:) sabahkinde fasulye gibiydi ve akşam kafasının olduğu yerde sabah ayakları vardı. içerde resmen kayıyordu bebeğim:)
canım yaradan istedikten sonra nelere kadir 2 oglumda 7 sene tedavi oldum olmadı igneden tutta çatlatmaya kadar kolmene kadar nisanda bıraktım tedaviyi eşimede dedim yorıuldum artık bırakıcam heray adeyli gün onun psikolojisi yetiyor dedim sen bilirsin dedi eltim var benim 1 kızı var 2 bebeg vesile oluyormuş bana gene lafı soktu çok sever beni sagolsuno ay benle dalga geçti eşi kendisi hamileyim diye kafa buldular bizle sonra dedim paşam gene laf sokmalar başlıcak benim yokya ogün kaynanam gittik allahım hamileyim diye geldimi bunlar hastaneden sonra beni kandırıdlar sonrası malum dalga geçtiler eşim kızdı hamile kaldıysa sanane senle dalga geçmeleri çokmu hoşuna gitti dedi eşim haklıydı çok üzdüler aglattılar beni eve geldik eşimle akşam ertesi günü allahım nasıl aglıyorum namazda tespih çekiyordum namazda duaya geçtim allahım ne aglıyourm secdeye kapandım allahım benle dalga geçiyorlar bana sakat diyorlar ne olur bende evlat istiyorum eli ayagı saglıklı hayırlı diye o an halimi görseydinzi garainti veriyorum muslukları açardınız ne agladım sonra o ay hamile oldugumu ögrendim 7 sene sonra hoş 19 haftalıkken umudum cennet gitti şimdi bunu neden anlattın diceksiniz baglıyoprum hemen doktro korkumayı bırak dedi ogandan sonra 1 kere evcilik oynadık 1 seferden hamile kaldım eşimede dedim eşim bir laf dedi aklımdan çıkmaz rabbim öyle bir allahki isterse otun üstünde yeşillik çıkarıır senin rahimine tohummu ekemicek dedim oglan zor oldu 1 seferde çok zor o ay ögrendim kızıma hamileyim rabbime şükrettim affet diye şükür namazı kıldım hergün namazlarımı kılıyourm kazalarına kadar karnımdaki bebegim için hergün 2 rekat şükü rnamazı kılıyorum rabbim acısını göstermesin diye işşallah bu sefer bebegimi kucagıma alırım tek tememin o [/QUOTE
Ya valla durdrum durdum duramayacağım artık. Nasıl insanlar onlar? Nasıl yani anlayamıyorum. Eşin nasıl çıkmış o insanların içinden, inanılmaz. Kayınvalidem "son günlerinde dikkatli ol bebek kordona dolanmasın" dedi diye sinirlendim ben. "Ne yani kordona dolansa beni mi suçlayacaklar" diye düşündüm. Allah sana sabır versin, güzel de bir evlat versin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?