2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

hiç sorma bizimki yine o kadar kötü değil ama güzelde değil nasıl makyajladılarsa eşim benden çok fondoten sürmüş gibi bazı fotoğraflarda ama bizimki salonun fotoğrafçısıydı o anda o kadar bunalmıştım ki fotoğrafçı araştırmaya zaman bulamamıştım bide açık hava olmayınca hiç hevesli değildim pişmanmıyım ilgilenmediğim için heöde çok o yüzden doğumda fotoshopsuz istiyorum onuda arkadaşım yapacağı için fotoshopta olsa orjinallerini çok rahat alabilecem

merhabalar kızlar ve özellikle paşam3405 geçmişe bakmayacağız,düşünmeyeceğiz,hatırlamayacağız artık bizim için önümüzdeki 3 yıl(9ay hamilelik,2 yıl emzirme) kendini bilmezlerin saçma sapan lafları,hareketleri yüzünden strest,sıkıntı,üzüntü yok..ne yaparlarsa yapsınlar boşverin artık önemli olan onlar değil bebeklerimiz ve bizleriz..biz bebeklerimize bebeklerimiz bize yeter..bundan sonra o bana bunu yaptı,şunu dedi,şu beni strese soktu kavga ettik yok tıkayacağız kulağımızı.. kendileri konuşsunlar,kendi kendilerini mutlu ettiklerini sansınlar artık takmak yok...

bende o çıktı bebem malesef bebegim yok hepsini 20 haftalıkken kaybettim malesef4 hamileyim allahım bunu esirgesin kanda pırtılaşma varmış igenmi oluyorm morarma olmamış gzüel varsın beniö olsun orası moroasın koloma vuruurm olmadı baldırıca piskopata baglanmam an meslesiallahım karnımdakini bagışlasın aklım çıkıyor ona birşey olucak diye
sen onun bird e20 haftalık düşün igneler çok iyi oluyor allah razı olsun sigortam yok 2 arkadaşım yolladı ignelerimi 0.6 cleksdi kullanıyourm 5 ay götürü beni diger 4 ay ne yaparım bilemiyorum eşim serbest çalışıyor aldıgı para bellid egil allahım bana acısında ozaman birşey olsun ignelerimi alıyım işşallah rabbimi sevdim yarattıgından ötürü
panik atagımda azmasa iyi olucak stres girmeiyim dedim grimedim gene hoırtladı gebermiyesiceçarpıntım oldu demin allahım dedim gidiyorum öteki tarafa sonra paşam bu bri hastalık sen yapıyorsun dedim allahım karnımda emaneytim var ona acı dedi agladım yeminle ben bu panikl atagı ne yapıcem ya doktorada gittim ölene kadar geçmez kafanı degiştirmen lazım dedi hoş nasıl olucaksa vallahi buna biri çare bulsun elini ayagını öpücem okadar kötü ediyor benibirde hamileyim doktor asordum birşey olmaz panik ataktan dedi ben kötü olunca korkuyroum bebegimede brişey olucak diye allahım esirgesin

takmıyorum canım inan artık çümnkü stres girince panik atagım azıyor umrumda degil zaten kimse eşimede deidm annem gelmesin bana bakmaya kimseyi istemiyorum arkadaşım 8 düşük yapmış en büyügü 5 aylıkmış psikologu demiş ne kendi ailenle nede eşinin ailesiyle görüşmüceksin demiş oda doguam kadar görüşmemiş şidmi kızı var benim ölen kızımlabende eşime deidm beni arayıpta birşey varmı iş güç varmı diye sormasınlar dedim stres giriyorum yaw laf edip duruyorlar eşiem deidm rahim dikişinede senle gdielim kimseyi istemiyorum ama kaynanamın ayagını nasıl keserim orası muammane desemde kırmasm nede olsa eşinin annesibri kaıl verin kızlar

Kizlar gunaydin biraz once doktor kontrolundeydik 11+1 olmus bebis sat a gore uyumlu olmus pek hareket goremedim uyuyomuydu acaba gerci daha dojror kalp atisi bile dinletmedi kendi goruyor sanirim insallah hersey yolunda gider hepimiz icin opuyorum

uyuyordur,inşallah dünyaya gelincede uyuyabilen bebeklerden olur..kalp atışını daha önce dinlettim diye düşünmüştür ve gerek duymamıştır..ben her gittiğimde istiyorum bir dinleyim diyorum..sende bir dahaki sefere istersin..

kızlar ya 2 gündür diş ağrısından duramıyorum, güya hamile kalmadan önce de tüm dişlerime gerekli tedaviyi yaptırmıştım, kadın nasıl yaptıysa dolgulu dişim 2 gündür zonklatıyor resmen, benim durumumda olan var mı? doktora da gittim bu aşamada bir şey yapılamayacağını söyle di kadın bakmadı bile, belki baksa ne olduğnu görebillirdi , illaki rontgen gerekirmiş. akıl verin lütfenn,

canım ben kızmda çok çektim diş agrısından okadar agrıyorduki kafamı petekleri vuruyordum 12 haftaya kadar yasak anca 5 aylıkken midehale ediliyor çok totoma baka baka doktordan geldim ilaç verdi bebegime zarar veriir diye içmedim annelik içte bebek kalsiyumu bizden aldıgı için malesef dişler nanayı yiyorgeçmiş olsun bu arada ne çektim be o dişten

demi ne çektiriyor o dişler:), canım senni kaçıncı haftanda başlamıştı bu problem, birde benim ki çok erken değilmi korkuyorum enfeksiyondan

demi ne çektiriyor o dişler:), canım senni kaçıncı haftanda başlamıştı bu problem, birde benim ki çok erken değilmi korkuyorum enfeksiyondan

hemen aydınlatayım seni bebem ablam evini taşııdk 3 gün orda kaldık allahım haklı sirkele ev taşı koli indir bindir namazı kılıyımd edim baktım kahverengi özür gelmiş annem dedimki ben namazı kılamıyorum adet olmuşum sonra ondan sonra gelmedi akıntı kızımda allahım dişim agıryor ama nasıl ölücem agrıdan derlerdide inanmazdım sonra dişçiye gittim sskanın aciline eşim içeri giricem dedi paş deidki gümüm geçti aman dedim ne hamilasi adammın içine dogmuş oturdum dişçi koltuguna deidm doktor hanım günüm geçti bebebge vesile oluyorda dedim ama ilaçlar yazdı gebeysen bunları iç bebegi zarar vermez dedi dişşime baktıki sinir ıçlarım açılmış elimde buz kalıbı artık kanki olmuştuk eczaneye gittik eşimle oglumu 22 eylülde kaybettim kızıma ocakta hamile kaldım neys eecdaneden test aldık eve geldik eşime deidm çıkmaz anacım yaptık çift çizgi çikti hamileyim aglama krizleri neyse ilaçları az içtim neys bir akşam ölüyorum gittim gene sskya dedi hamilesin malesef müdehale yapamayız ne olucak benim bu halim deidm çeliceksin bebeg zarar dedi ilk 3 ay hiç bir doktor brişey vermiyo dedi bebegin gelişimi inan kıızm vefat etti dişimin agrısı geçti anlıcagım gitsende bir müddet böyle idare edicegizçok kötüdür diş agrısı çok agrırsa buz koy yanagının üstüne

canım bu rahim genişlememesi nedeniyle mi kaybettin kızını.bu arada sağol canım ya yardımın için, sarımsağı havanda ezdim pamukla dişin üzerine bastım, bakalım biraz geçti gibi.

Son düzenleme:
canım bu rahim genişlememesi nedeniyle mi kaybettin kızını.bu arada sağol canım ya yardımın için, sarımsağı havanda ezdim pamukla dişin üzerine bastım, bakalım biraz geçti gibi.

akşam kocana sarımsaklı birşey yedir mazallah gelmez yanına

ilk oglumda 3 kere kanamam oldu 3 gitti zaten 20 haftalıktı dogum sancılarım başladı marta dogurdum doktor ban kilo ver öle hamile kal dedi tenmmusta adet olamadım gittik doktora adet düzensizligi var dedi altan bujiyle baktı şimdi bujiyi anlatsam burda bhamileier var strese sokuyum teshşiz konuldu rahimde açıklık var diklilicek kısalık var yani dktor dediki bana eline bir 20 litre damacana al içine su dolu bi rbalonu at ters çevir ne olur o dedi damacananın agzından düşer seninkide o hesap dedi rahimimde kısalıgım var rahim agzı kaslarım zayıf siizm 5 ise benim 2 malesef 2.5 düşerse riskdogum başlıyor dediki birdahaki hamileliginde dikilicek dedi allahım eşimle eve geldim nasıl aglıyorum benim altımı dikicekler diye sonra 4 sene ben düşünmedim 3 senenin 2 senesi dogum kontrol hapı klullandım pko vardı bende anlıcagın 2 kere açtalta ignesi klomen vs olmadı gebelik doktorada dedim bende rahim agzı açıklıgı var bujiytle baktılar herşey normal dedi dikilmesi gerekmez 4 aylıkken altan baktı rahim kapalı üstüne bastırıyoruz adam diyor dikilmicek adama gzüeniyor eşim adam dalıbnda uzmanyasonra akşam namazına kalkıyorum 18 hafta 6 günlüktü umudum bakıyorum pembe kanam var eşimi arıyorum yetiş diyeacile hemen gidiyoruz bakıyolar altan kan yok norma yatıcaksın diyorlar eşme diyorum diktirelim bak buda giidcek eger bu oglumada birşey olursa sonun sen düşün diyorum adam para alıyorya sskanın doktoru olmaz olsun neyse pazartesi doktora gidiyorumd iyorum kanama oldu aydın bey dikelim adam bakıyor yok herşey normal salı günü bir kan boşalıyopr çarşamba umudum cennet gidiyor o doktor ilgileniyor benle kaynanam okadar dedi gelin sana dik diye diyor kavga ediyorlar eşimi zor tutuyorlar sonun sen düşün artık sonra umudumda kürtajı yapan doktorla tanışıyourm bayan herkez diyor sakın bırakma onu ona gidiyorum diyorum bir sorun varsa kanda araştıralım diyorum yok rahimi dikicez durucak diyor ben panik atak hastasıyım ameliyat hab,ne nedir görmedim kızımda oraya giridm rahimini uykuda diktiler düşün 25 gün dayandı dikişim herşey normaldı taki rahim boyun 2 inene kadar haftasına dogurdum

sonuç iyi rahim dikilememiş en adi dikişi kolayı atmışlar rahim agzını ucundan dikmişler üsten degik
kanda pırtılaşma çıktı malesef oda erken dogumu tetikliyormuş plesenta rahimden erken ayrılıyormuş ondar erekn dogumlarım olur doktorum dedi
pko var bende dikişin iyi atılmıştır amma velakin dedi doktorpko öyle bir illetki dedi birden rahim boyunu kısaltabilir ve dogum başlayabilir dedi anlıcagın 3 bebegim cennet gitti doktor hatsı varsa allah havale onlar öteki tarafta hakkımı yaradan versin işşallah
anlıcagın kısa özetlemek gerekirse
rahiöm agzımda yetmezlik
kanda pırtılaşma
pko var şimdi bir bombanın üstünde oturyorum zamanında pini çekilirse ne ala yok erken gene çekilirse vay halime

merhaba anneler,

Ankarada olanlarınız doktorundan memnunsa bana kim ve hangi hastane olduğunu yazabilir mi, ben hiç memnun değilimde, ne tansiyonuma bakıyor ne bişey.

bu ikili testten ben çok korkmaya başladım, dün eşime anlattım çoğu kişi yaptırmayacakmış , riskli demelerine ragmen yakınlarının çocukları sağsalim doğmuş vs vs diye, o da ikili testin sonucu kötü çıkarsa aldırmak istediğinden filan bahsetti, sabaha kadar uyuyamadım ((((((( moralim sıfıra indi.

kizlar dun gece kanamam oldu acile gittim
plasenta yani bebegin esi asagidaymis kilcal damarlara baski ediyor kanama oluyormus. ayni durumda olan var mi? ne zaman yukari cikar bu plasenta?

Bana da doktorum aşağıda, kanaman olabilir sakın korkma dedi,
ama benim kanamam olmadı çok şükür.

sakın itme, kaldırma, uzanma vs vs yapma.

aldırma niyetin yoksa yaptırma canım sen de...zorunlu bişey degil...

Canım bende Ankarada doğurucam galiba şuan eşim doğu görevinde burdaki özelde hiç hayır yok akay a gitmeyi düşünüyorum bikez acillik oldumda hastane okadar ilgilenmiştiki zorla taburcu ettiler beni bi kağıt imzaladım artık:) başım dönmüştü sadece onca test yaptılar çok ilgililer bide intdede akaya iyi diolar ordaki drları araştırabilirsin

Anne adaylarına yararlı meyveler

Doktorlar, hamile kadınlar için elma, kiraz, çilek, üzüm, armut ve greyfurtun en yararlı meyveler olduğunu söylüyor.

Çok yararlı bir meyve olan elmada çeşitli vitaminler, bol mineral ve lif bulunuyor. Bu nedenle elma yiyerek bir yandan fazla kilo sorununun önüne geçilebilir, diğer yandan da bebeğin büyümesi için yararlı besinler alınmış olur. Ayrıca, bağırsak ve mide işlevlerini güçlendirdiği için elmayı kabuklu yemek, hem kabızlık hem de ishale karşı etkilidir.

Bir diğer yararlı meyve olan kirazın içerdiği demir, elma, mandalina ve armuttakinin 20 katıdır. Bu nedenle, hamile kadınların bol bol kiraz yemesi, bebeğe çok yararlıdır. Hamileliğinde bol kiraz yiyen anne adayının bebeği, sağlıklı bir yüz rengine sahip olur.

Anne adayları hangi meyveleri fazla yememeli?

Hamile kadınlar, alıç, liçi, karpuz, mandalina, kivi, ananas, muz, nar ve kayısı gibi meyveleri ise fazla tüketmemelidir. Alıç, uterus kasılmasını hızlandırabilir. Bu nedenle daha önce çocuk düşürmüş olan hamile kadınlar alıçtan uzak durmalı. Fazla karpuz yemek ise hamile kadınlarda su kaybına yol açabilir. Ananas, muz ve üzüm gibi yoğun şeker içeren meyveler, obezite ve şeker hastası kadınlar için uygun değildir. Kansızlık sorunu çeken hamile kadınlar ise, nar ve kayısıdan uzak durmalıdır.

Aslında hamileliği normal seyreden kadınlar, her çeşit meyveden yiyebilir. Ancak aşırı meyve yemek, hatta öğünü meyveyle geçiştirmek zararlıdır. Çoğu meyve fazla miktarda şeker içermesine rağmen, yağ ve protein bakımından fakirdir. Aşırı meyve tüketmek, hamile kadınların şeker hastalığına yakalanmasına yol açabilmenin yanı sıra, bebeklerin büyümesini de olumsuz etkileyebilir. Anne adayları, meyve tüketimini her gün yarım kiloyla sınırlı tutmalıdır.

benimki kiraz hastası teyzeleri

özzgür edern var canım arkadaşım ona gitti deren klini bir araştır iştersen ama pakalı muayemesi 370

Ben de dün bir şey okudum çok acayip. Eski kadınlar çocukları her zaman yaşlarından genç gözüksünler diye bebek doğduğundan itibaren ilk kırk gün zeytinyağı ile yıkarlarmış. Pek çok kişi de gerçekten o insanların seslerinin bile daha genç olduğunu yazmışlar.

Ben aldırıyorum kendim yapamıyorum pis pis dolaşmaktansa bunun çok daha doğru olduğunu düşünüyorum.Yalan söylemem,haram yemem,başkasının arkasından ailem dahi olsa dedikodu yapmam varsın benimde günahım bu olsun öyleyse

zeytinyagı ile bebk yıkamak mıkimsenin deneyecegini sanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…