2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Menevisseym canım dra nezaman gidiosun acep kaç mm oldu bebek:) 4 e yaklaşıodur 12 ye az kaldı galiba maşallah

Son düzenleme:
Eskiden zeytinyağı bolmuş anlaşılan, eskilerin şimdiki zeytinyağı fiyatlarından haberleri olsaydı yıkamazlardı :)

Menevisseym canım dra nezaman gidiosun acep kaç mm oldu bebek:) 4 e yaklaşıodur 12 ye az kaldı galiba maşallah

29 Haziran'da. İkili teste gideceğim. Şanslıysam cinsiyetini de öğrenirim belki, bilmiyorum. İki hafta var daha, nasıl dayanacağım bilmiyorum.
Karnım küçülmüş gibi geliyordu birkaç gündür de ona taktım. Ama küçülmedi yanlara doğru gidiyor, bel falan kalmadı oduna döndüm :)
Benim takvimde 31 milim gözüküyor ama geçen hafta sonu o kadardı benim bebeğim. 4 cm olmuştur belki.
Senin ikili test ne zamandı?

Eskiden zeytinyağı bolmuş anlaşılan, eskilerin şimdiki zeytinyağı fiyatlarından haberleri olsaydı yıkamazlardı :)

Ben de düşündüm onu :) Ama öyle küveti doldurup bebeği yıkamayacaksın yahu, o kadar da değil. Tam olarak nasıl yıkandığını bilmiyorum ama öyle değildir bence.
Bir de saf zeytinyağı olması gerekir sanırım. Allahtan Bursalıyım. Zeytinyağı ile yaşıyoruz biz zaten, getirtirim biraz ordan, napalım.

canım cok gecmis olsun sey sorcakdım hani 3 düsük yapmıssın ya malesef sen o düsüklerde igne kulandınmı ? yoksa ozamanları bu pıhtılasmayı bilmiyormuydun ? birde rahim agzı acıkmıs galiba sende ??? sen kanamlı düsükmü yapdın yokda bebeklerinin kalbimi durdu ??? tekrar cok cok gecmis olsun...ALLAHIM İNSALLAH bu sefer yavrunu kucagına alayı nasip eder..kac haftalık??

Benim bir arkadaşım var çok güzel bir kız ama gorseniz bayılırsınız, annesi hep derki ben onu zeytinyağıyla yıkadım bebekken, bende sorardım nasıl diye, bütün vücuduna zeytin yağı sürer oyle giydirirmiş bebekkenki cildi güzel olsun diye, benim de yiğenim yeni doğmuştu, tutturmuştu kadın zeytinyağlayalım çok güzel olur cildi, ablam izin vermemişti ama,

diğer ablamında bebeğinin kafasında konak denilen şeylerden çıktı, zeytinyağı sürün dediler ve sonra silin, resmen geçti,

zeytinde bence bir mucize var, çocuguma arada bir krem niyetine süreceğim sanırım, ama arkadaşımın annesi gibi de yağlı güreşe çıkar gibi yapmam heralde,

ay bi 3-4 cmlikten çıksa da doğacak kıvama gelse hayırlısıyla

Merhabalar hanımlar... bir haftadır annemlerdeydik.... Giremedim nete....

Ağız acılığı ve bulantının üzerine bir de mide yanması başladı... Ama çok şükür diyorum...

Bebeğini görenlere gözün Aydın diyorum...

Zeytinyağıyla yıkamayı bilmem de sürmeyi Dr öneriyor... Derileri çok hassas oluyor, kabuklanıyor filan.... Ben kullanmıştım...

zeytinyagı ile bebk yıkamak mıkimsenin deneyecegini sanmıyorum

zeytinyağı döküpte yıkamak değil zaten, son durulama suyunun olduğu tasa suyla beraber birazda zeytinyağı koyuluyormuş. birde vücudunu nemlendirmek için pamuğa zeytinyağı damlatıp onunla silinirmiş..

birde iki farklı kişiden duydum yüzünde doğum lekeleri olduysa doğumdan hemen sonra saçlarını yüzüne sğrecekmişsin, birde kendi sütünle yüzünü silecekmişsin.. çok iyi geliyormuş.

Valla hele bir doğsunlar nelerle nelerle yıkarız :) Ben de çok inanıyorum zeytinyağına. Benim baba tarafım Çerkes ama Bursa'da yaşıyorlar. Kızartmaları bile zeytinyağı ile yaparlar. Hepsinin cildi de düzgündür, saçları da sağlıklıdır. Ne beyazlar ne dökülür. Kilo da almıyorlar hiç. Ben de çoğu yemeğimi zeytinyağı ile yapıyorum ama her zaman saf zeytinyağı bulamıyorum tabii, hem de ağır kokar diye düşünüyorum. Bim'den aldığım sızma zeytinyağlarını kullanıyorum işte :)
O yüzden zeytinyağı için ne fayda söylense inanıyorum ben. Mutlaka denerim bebeğimde de. Nolur nolmaz. bir zararı olmaz sonuçta, faydası varsa da faydalansın bebeğim :)
Ama yağlayıp giydirmek de pek akıl harcı gelmedi bana. El kadar bebeği bitlendirmeyelim sonra :)

Son düzenleme:

ayy canım ya hele ağızını açsın eşim ağzın sarımsak diye.YOK ÖYLE BİR RİSKE GİREMEZ O. DERİM O ZAMAN AL BİRAZDA SEN TAŞIDA BEN DİŞİMİ YAPTIRAYIM DİYE.
inan sızısı biraz geçti, yattım kalktım inşallah bir daha olmaz. iki gündür feciyim yani, sürmediğim şey kalmadı, sirke sarımsak karanfil , tuz , karbonat, hayırlısı geçsin artık ya.
canım birde geçmiş olsun tekrar, umarım hayırlıssıyla bu kuzucuğunu 7 ay sonra eline almayı nasip eder yüce RABBİM

Son düzenleme:
ben meyveyi zaten severdim hamile olduğumdan beri tiryakisi oldum resmen.. akşam yemeklerinde falan çok fazla yemek yiyemiyorum ama oturup koca tabak meyve yiyorum çeşidi hiç fark etmiyor çatlayacak kadar yiyorum aradan biraz zaman geçince canım yine meyve istiyor, işyerine de yanımda getiriyorum artık iki muz elma kayısı vs..

hiç kilo almadım mide bulantısıda hiç yaşamadım ama yinede bir kilo vermişim bile normalde de zayıfım zaten.. ama karnım kocaman oldu şimdiden.. ve herkes hamile olduğumu anlayabiliyor dışardan bakınca

Son düzenleyen: Moderatör:

yok canım ya bende arıyorum sen hangi doktordasın, ve hangi semttesin.hrs iyi diyorlar oda bayağı tuzluymuş.

canım burdaki özellerde de emin ol hiç hayır yok. Doğum ücreti felan çok pahalı, 350 ye muayene ücreti alanlar var.

inş. birdaha agrımaz ama agrırsa pamuga kolonya dök suyunu iyice sık agrıyan taraf kulagına koy iyigelicektir.

allah razı olsun 3 düşügümde igne kullanmadım canım ben
haberim yoktu pırtılaşmadan yeni ögrendim kızımda coraspirin içiyordum okadar
doguştan yetmezlik var rahim agzımda canım senin anladıgın dilde anlatayım bebek rahimde büyüdükçe taşımıyor
kanamalı düşük oldu 5 aylıktı hepsi normal dogum yaptım hepsi dogdugunda yaşıyordu dogumda benden ayrıldıktan sonra öldüler oglumda hissettim canlı oldugunu 3 yaşatamadılar malesef elimden hiç birşey gelmedi malesef bildigim normal dogum sancisi çektim bebeklrimde 9 aylıklar nasıl çeker öle ilk oglumda rahimin 9 cm açıkmıştı kendi keseyi patlattı
2 oglumda doktor patlattı dogdu
3 kızımda rahimimde dikişim vardı uyutarak attıkları rahimime dikişi canlı aldılar malesef 3 tane dogumun oldu 3 bebegimdede canlı kürtaş oldum ssk olunca
amin işşallah canım ilk bebegimi patolpjiye vermedik gömdük ikinci oglumu patolojive verdiler malesef ilkini vermedik ebbekte birşey olur 3 gebelikte ölmesin diye kızımdada rahimimi diktiler dikişe ragmen dogum başladı kızım suyumu patlattı anlıcagın olay bu
şuanki melegim 7 haftalık oldu teyzesi rabbim bunu bagışlasın işşallah bana evlatlarımın kokularına hasretim ben

Ya arkadaşlar az önce tualetimi yaptım peçeteyle sildim, sanki çok silik kan gibi ufacık pembe bir şey gördüm, sonra tekrar sildim sildim, öyle bir şey göremedim, acaba göz yanılmasımıydı, yoksa ters giden bir şey mi var, ne yapayım bekleyim mi sizce

alem kadınsın vesselammeyvemi yedim yemek yok evde daha yapmadım ne yesem acaba karnım acıktı kilo almam lazım yaw veriyim diyoruym az yedigim halde benim kerat 500 gram aldırmış bana doktora desem paşa hanım diyetet ne oldu dicek ne yapayım ttalısı seviyorum ben
ne yemek yapsam ben ya kafamda menü belirledim emme omu bumu olsa acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…