2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Bebek sağlıklıysa neden alttan baksınlar ki? Problem olması durumunda alttan bakılıyor diye biliyorum ben.

çok küçük olduğu için net gorunemeyeceği için alttan bakıyorlar,

ben her gittiğimde soruyorum ya yine mi alttan diye, karından bakınca görünmeyebilir diyorlar,

biz hepimiz aynı donemlerde olduğumuz için benim tahminim oyle belki de bakmazlar kendime gore soyledim ben, ,

inşallah bişey yoktur, bebeler uyuyodur ya da el kol sallıyordur,

saolun kızlar. ya ınternetten bıraz arastırınca eyvah galıba bu dusuk belırtısı dedım, cok ıc karartıcı seyler vardı.
DR umda telas edıcek bıse yok dedı ama ınsan emın olamıyor. pazartesı gunku randevumu beklıcem mecbur artık. bu daha ıkıncı randevum olacak. bu gıttıgımde kesenın ıcınde bıseler gormemız lazım demıstı dr, umarım hersey yolunda gıder:18: galıba kap atısını da duymamız lazım degıl mı?

Baştan karnım sipsivriydi. şimdi yayıldıkça bana küçülmüş gibi geliyor galiba. Eşim de kız delisi, sevinip duruyor yayıldım diye. Benim de yanaklar dolmaya başladı ama gıdı falan yok henüz :) Omuzlar kollar normal, aşağıya gittikçe odunlaşıyorum. Yandan da göbek var zaten. Hamile olduğumuz iyice belli olsa daha iyi, bu görüntü çok tipsiz bence :)
Ben hiç minyon değilim, bir de şişince bildiğin deve olacağım sanırım :)
Ben de çabuk geçti diye düşünüyordum ama bir de şu var. İlk bir ay hamile olduğumuzu bilmiyorduk ki biz. Hatta ben ilk beş hafta bilmiyormuşum. Öğrendiğimizden beri 6 hafta geçmiş, yine de bayaa zaman geçmiş bence. Altı hafta sonra bebeği hissetmeye bile başlarız.

10 haziran geç olmasın ama dikkat et. İkili test için zaman geçmesin zaman. 14. haftadan sonra yapmıyorlar biliyorsun. 10'unda gidersen kesin öğrenirsin cinsiyeti de :)

arkadaslar hic kimsenin bır fıkrı yok mu??

Canım kaçıncı haftadasin? Benim 2 hafta once 6. Haftada kırmızı renkte kanamam oldu. Dr bakti yerlesme kanaması dedi.6-8.haftalarda lekelenmeyi normal kabul ediyorlar.ama sen yine de yorma kendini

evet artık kalbi atmaya başlamıştır, pır pır,

sen bol bol yat, uzat bacaklarını , su iç bol bol,

gelen akıntın pembeleşirse o zaman doktora gidersin, onda da panik olma sakın, olumsuz sinyaller yollama

ben varım korkma aynı şeyler bendede oldu yerleşme kanaması o şimdi doktorum şöyle anlattı
bebek rahime yerleşmek için yumurtala atılır oda kendini güvene almak için rahim duvarını penceler yani tutunur didi ondan kanama olur anlamaz anne adayları dedi hoş olması iyi dedi doktorum çünkü kimin kanası oluyormuş rahimde malesef düşükle sonnlanıyormuş benim bri arkadaşım var o öyle oldu mesela doktoru demiş 9 haftada gelmesi iyi muayaeney hemen gitmişler bakmış bebegin oldugu yerde yerleşme kanamsı var bu arkadaşta benim gini rahimde sorunu var hep yatmış vucud hareket etmeyincede rahimde kalmış doktoru dua et rahim atsın demiş yada rahim duvarı emsin yoksa düşük yaparsın demiş telaş etme ben 2 oglumdad gördüm mesela ben 1 haftadır ara ara geliyor o dedigin akıntı benim sıpma bir yerleşemedi teyzesisalıda benim kontrolüm var işşallah kalp atışlarını duyarım

Eşimi bekliyorum şimdi, bir şeyde yok kan felan, acaba kabızdım onunla mı alakalı, alttan muayene ederler mi.
Canım belki kabızsan başka bi yerindende gelmiş olabilir bendede iç hemeroit var geçen bayaa kanadı çokmu kan geldi kırmızımıydı bol kayısı ye bağırsaklarının hep iyi çalışması gerek bana burda hemşirenin biri ıkınma fazla dedi bende malum hastayım zaten habire lifli besleniyorum

canım büyük ihtimal alttan bakabilirler,

net gözüksün diye 9-10 haftaya kadar gorulemeyebilir diye karnından bakmıyorlar, bana da karından bakılmak nasip olmadı hep alttan, 11. haftadayım

nasıl ya ben 6. haftadan beridir görüyorum bebeği karından, doktorum 1 kez dahi alttan muayene etmedi.. Bu alttan muayeneler düşüğe bile neden olabiliyor neden bu kadar hoyratça davranıyorlar yaa..

Duyabilirsin de duyamayabilirsin de. Bu kadar sıkma kendini. Birkaç kere yazdım bir kere de senin için yazayım. Hamileliğimin yedinci haftasında devlet hastanesine gittim ben. Birkaç hastane deniyordum, bir de oraya bakayım dedim. O zaman kesem 22 milimdi. Normalde 22 milimde bebek yoksa boş gebeliktir ve doktor bana bebeği göremediğini söyledi. Dünya başıma yıkıldı, hemen başka bir hastaneye gittim. Bebeğim 7 milimdi ve kalbi pıt pıt atıyordu.
Dediğim gibi endişelenme, inşallah problem yoktur.

nasıl ya ben 6. haftadan beridir görüyorum bebeği karından, doktorum 1 kez dahi alttan muayene etmedi.. Bu alttan muayeneler düşüğe bile neden olabiliyor neden bu kadar hoyratça davranıyorlar yaa..

Ben de hiç alttan muayene olmadım. Bebek ultrasonda gözüküyorsa alttan bakmamaları gerekir. Bir arkadaşım söylemişti, eğer alttan muayene olduktan sonra bebek düşerse dava açma hakkı bile varmış annenin.
Bana bir kere teklif etti bir doktor, kendi doktorum değildi zaten. Başlarda karar verme aşamasındaydım. Kabul etmedim, tamam dedi. En azından sormaları gerekir.

:)) nerdeee canım uzatmak ayakları. birde bu sabah santıyede epey dolandım. hıc farketmedım bu sıcakta 1-1,5 saat yurumusum. sanırım ondan oldu(
ınsallah pazartesı bı ıyı haber alım, bı duyım kalbının pırpırını, sız ozaman gorun benden olumlu sınyallerı:)))))

inşallah canım,

cumartesi de çalışmıyorsundur inşallah, bu sıcaktada hiç çekilmez, iyiki haftasonu gelmiş ozaman

Canım kaçıncı haftadasin? Benim 2 hafta once 6. Haftada kırmızı renkte kanamam oldu. Dr bakti yerlesme kanaması dedi.6-8.haftalarda lekelenmeyi normal kabul ediyorlar.ama sen yine de yorma kendini

benım burda 8. hafta dıye gosterıyor ama telefonumdakı uygulamalarda 7+2 yım bugun ıtıbarıyle.
benım gecen cumartesı o anlattıgım kırmızı olayda 6. haftalarıma tekabuul edıyordu. bende dıorumkı acaba bu ozamankı kanamanınmı kahverengı akıntısı???
ya malesef calısma sartlarım kendımı yormamaya pek uygun degıl ama artık pzt doktorun dedıklerıne gore bıseyler ayarlıcam.

Canım benim alttan muayene ya da ultrasonun bebeğe bir zararı yok ki. Dusuge neden olmaz

Canım 9. Haftada yerleşmenin olması imkansız bebek rahim duvarına yerleşir blastosist evresinde olur ve hcg salınır nezamanki bhcg salgılanır bebek çoktan yerleşmiş demektir ve hamile olduğunu anlarsın illa kanama olacak diye bişeyde yok orda damara denk gelirse çok az kahverengi akıntı gelir 9. Haftada 53 günlük oluyo yumurtlamadan 14 gün sonra yumurta ya atılır yada yerleşir yani 28-32. Günlerdeki kanamanın 20 gün daha sürmesi imkansız gibi bişey bence kesede bi sorun var yada rahim ağzında polip yara falanda olabilir eğer bu akıntı ilişkiden sonra gelmişse bi zedelenmede olabilir ama yerleşme imkansız bilmiom diğer kızlar ne diyor bence sende salıyı beklemeden dra git derim

Bi aksilik yoksa kalp atışını görürsün inşallah. Rapor alsan. Ilk kanaman oldugunda rahim icine kanama olduysa eski seyi atiyosundur

saol ya, sızler yazınca bole bıraz rahatlıyorum. umarım sende duyarsın o beklenen sesı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…