Bi aksilik yoksa kalp atışını görürsün inşallah. Rapor alsan. Ilk kanaman oldugunda rahim icine kanama olduysa eski seyi atiyosundur
Doğru diosun canım belki geldiğim gibi dra gder testi yaptırırım bende bekleyemem o kadar zaten bendede gıdı yok:) yanak oldum sadece kollarımın üstü şişti:) bacak desen çırpı gibiydi onlar kalınlaştı biraz kalça yoktu o çıktı her türlü yayıldım yani:) ya dimi 6 hafta geçmiş ya bu 40 hafta çok çabuk geçicek galiba zaten 40 a kadar kim dayanmış ben 36 gibi doğururum diyorum:) sağlıkla büyüsünlerde varsın şişelim napalımBaştan karnım sipsivriydi. şimdi yayıldıkça bana küçülmüş gibi geliyor galiba. Eşim de kız delisi, sevinip duruyor yayıldım diye. Benim de yanaklar dolmaya başladı ama gıdı falan yok henüz :) Omuzlar kollar normal, aşağıya gittikçe odunlaşıyorum. Yandan da göbek var zaten. Hamile olduğumuz iyice belli olsa daha iyi, bu görüntü çok tipsiz bence :)
Ben hiç minyon değilim, bir de şişince bildiğin deve olacağım sanırım :)
Ben de çabuk geçti diye düşünüyordum ama bir de şu var. İlk bir ay hamile olduğumuzu bilmiyorduk ki biz. Hatta ben ilk beş hafta bilmiyormuşum. Öğrendiğimizden beri 6 hafta geçmiş, yine de bayaa zaman geçmiş bence. Altı hafta sonra bebeği hissetmeye bile başlarız.
10 haziran geç olmasın ama dikkat et. İkili test için zaman geçmesin zaman. 14. haftadan sonra yapmıyorlar biliyorsun. 10'unda gidersen kesin öğrenirsin cinsiyeti de :)
Arkadaşlar yerleşme dışında bir de plesanta shift mi neydi adı öyle bir kanama var... Önce rahme yapışıp beslenen bebek plesentaya geçerken de kanama olabiliyor....
Canım 9. Haftada yerleşmenin olması imkansız bebek rahim duvarına yerleşir blastosist evresinde olur ve hcg salınır nezamanki bhcg salgılanır bebek çoktan yerleşmiş demektir ve hamile olduğunu anlarsın illa kanama olacak diye bişeyde yok orda damara denk gelirse çok az kahverengi akıntı gelir 9. Haftada 53 günlük oluyo yumurtlamadan 14 gün sonra yumurta ya atılır yada yerleşir yani 28-32. Günlerdeki kanamanın 20 gün daha sürmesi imkansız gibi bişey bence kesede bi sorun var yada rahim ağzında polip yara falanda olabilir eğer bu akıntı ilişkiden sonra gelmişse bi zedelenmede olabilir ama yerleşme imkansız bilmiom diğer kızlar ne diyor bence sende salıyı beklemeden dra git derim
saol ya, sızler yazınca bole bıraz rahatlıyorum. umarım sende duyarsın o beklenen sesı:)
kızlar bugün kontrolüm vardı. 6 +6 olmuşum. kalp atışını ekranda gördük. doktorum sesini duyurmadı.10 haftadan önce zararlı olduğunu düşünüyorum dedi. çok şükür kızlar bebeği gördüm rahatladım
Arkadaşlar yerleşme dışında bir de plesanta shift mi neydi adı öyle bir kanama var... Önce rahme yapışıp beslenen bebek plesentaya geçerken de kanama olabiliyor....
Benim bi arkda hamile kaldığında ilişkinin ertesi günü kanaması olmuş yerleşme diodu kaybetmiş pıhtılaşmadan oda ama bana hiç mantıklı gelmedi ilişkiden birgün sonra çok erken her kanama yerleşme değil ama her kanamada önemli değil bence kanaması olmayıpta bebeğini kaybedenler kaç ay kanaması olup doğuranlar var en iyisi bir an önce dra gitmek ben küçücük bişeyde soluğu drda alıyom onunda yapabileceği bişey yok ama belki ilaç verecek bi müdahalede bulunacak bilemem her kanama veya ağrı farklı nedenlerden oluyo ultrasonda bakılmadan anlaşılmaz burda ne desek boş yani plasentaya geçişte olabilir adet günlerinde olabilir keseden olabilir rahim ağzından ilişkiden olabilir olasılık çok ben olsam haftayı beklemem yarın giderim içim rahat eder hiç yoktan
ben 3 bebegimide adet günümde kaybettim bebem haklısın bu konuda malesef
Doğru diosun canım belki geldiğim gibi dra gder testi yaptırırım bende bekleyemem o kadar zaten bendede gıdı yok:) yanak oldum sadece kollarımın üstü şişti:) bacak desen çırpı gibiydi onlar kalınlaştı biraz kalça yoktu o çıktı her türlü yayıldım yani:) ya dimi 6 hafta geçmiş ya bu 40 hafta çok çabuk geçicek galiba zaten 40 a kadar kim dayanmış ben 36 gibi doğururum diyorum:) sağlıkla büyüsünlerde varsın şişelim napalım
Benimki de 40 hafta durmaz gibi geliyor bana. Benim boyum 175, eşim de 198. Bizim çocuk büyük ihtimalle iri bir şey olacak. Belli bir büyüklüğe gelince de çıkar gelir gibime geliyor.
Ama ben yine de ocak'ta doğsun istiyorum. Eşimin de kız kardeşimin de burcu oğlak, çok iyi sözümü dinletebiliyorum oğlaklara :) Hiç problem çıkarmaz çocuğum :)
listeye eklenemiyorum en son sat 27 mart tahmini doğum tarihi 1 ocak inşallah hayırlısıyla
benim de kızım oglak..ben niye dinletemiyorum sözümü:44:Benimki de 40 hafta durmaz gibi geliyor bana. Benim boyum 175, eşim de 198. Bizim çocuk büyük ihtimalle iri bir şey olacak. Belli bir büyüklüğe gelince de çıkar gelir gibime geliyor.
Ama ben yine de ocak'ta doğsun istiyorum. Eşimin de kız kardeşimin de burcu oğlak, çok iyi sözümü dinletebiliyorum oğlaklara :) Hiç problem çıkarmaz çocuğum :)
ya gerçekten miii, of ya sinir oluyorum!!!
daha hiç karnımdan bakmadılar benim
Ben de hiç alttan muayene olmadım. Bebek ultrasonda gözüküyorsa alttan bakmamaları gerekir. Bir arkadaşım söylemişti, eğer alttan muayene olduktan sonra bebek düşerse dava açma hakkı bile varmış annenin.
Bana bir kere teklif etti bir doktor, kendi doktorum değildi zaten. Başlarda karar verme aşamasındaydım. Kabul etmedim, tamam dedi. En azından sormaları gerekir.
şöyle bi yazı buldum ama inşallah doğrudur
GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) JİNEKOLOJİK MUAYENE VE VAJİNAL ULTRASON YAPILMASI ZARARLI MI?
ben gidiyorum haydiiii soyun alttan bakıcaz yapıp duruyorlar
Canım benim alttan muayene ya da ultrasonun bebeğe bir zararı yok ki. Dusuge neden olmaz
kızlar bugün kontrolüm vardı. 6 +6 olmuşum. kalp atışını ekranda gördük. doktorum sesini duyurmadı.10 haftadan önce zararlı olduğunu düşünüyorum dedi. çok şükür kızlar bebeği gördüm rahatladım
Canım adet gününde derken 4. Haftadamı yoksa 20. Haftanın adet gününedenk gelen zamanındamı
10 haftadan önce zararlı oldugunu ilk kez duydum...:44:kızlar bugün kontrolüm vardı. 6 +6 olmuşum. kalp atışını ekranda gördük. doktorum sesini duyurmadı.10 haftadan önce zararlı olduğunu düşünüyorum dedi. çok şükür kızlar bebeği gördüm rahatladım
Ay maşallah sizin çocuk manken olacak bu gidişle ben 165 eşim176:) biz cüce kaldık böyle:) benim eşim çekik gözlüdür benide kırgıza benzetirler bizim dudaklarda kalındır çekik gözlü koca dudaklı bi bebişim olabilir benimde:)) senin bebeğin 4 cmide geçmiş olabilir şuan ben mümkünse yılbaşında doğsun istiyorum hep özenirim yeniyıl bebeklerine:)
Ben de balık çok sevdıgım halde yıyemıyorum hamilelikte. Omega 3 kullan, ancak balık karaciğerinden yapılmamış olanı kullanmalısın. Cogu doktor 3 aydan sonra veriyor, bnm hocam sorduğumda daha hafta sonu kongredeydik, hergün 500 mg kullanabilirsin dedi. Diğer doktorum ise haftada 2-3 gun yeterli olur demişti. Ben hergün kullanıyorum. Ocean 500 veya seven seas markalarının omega 3lerini kullanabilirsin. Balık yağı normalde de hergün alınması gereken bir destek. Çünkü sevdiğim zamanlarda bile haftada 3 kez balık yiyemiyorum. Pek alışkanlık yok ne yazık ki.
canım sakın bir daha konserve ton balığını eline bile alma.hem konserve olmasından hemde ton balığının büyük balık olmasından dolayı içeriğinde civa oranı en yüksek balık. ha bir şey olur mu olmaz merak etme, herşeyin tazesini yediğin müddetçe, ama bir daha yeme.
canım o alıntı benım deıl karısmıs heralde bıde bende hıc yaptırmadım hep kendım ya makıne ya eldıvenle aldım ne demek ıstedıgınıde anlayamadımhiç agda yaptırmadım ben acaba kasarmıyım diye düşüüyorum açıkcası
Benim birkaç gündür karnım küçüldü, kilo da vermedim neden oluyor ki öyle acaba. Eşim kot pantolon giyerken alt taraftan sıkıyordu, o yüzden karnın daha büyük görünüyordu diyor. Şimdi giymiyorum kot pantolon, ondandır umarım. Yanlara doğru yayılmaya başladı karnım. Düşükle ilgili de bir yazı okudum dün. İlk üç ay olan düşüklerin sebebi bebeğin sağlıksız olması oluyormuş. Özellikle de kromozom bozuklukları. İkinci üç ayda düşük olursa onun sebebi de anneymiş. Rahimle alakalı sorunlar vs. Yani Allah korusun şu sıra bebeklerimize bir şey olsa sebebi anneler değil. Biz bir şey yapamayız onlara. Rahminizde problem yoksa (çift rahim vs. ki daha geçen sene çift rahmi olan bir arkadaşım hiç problem yaşamadan doğum yaptı) ikinci üç ayda da sorun çıkmıyormuş.
Bakın annemlerin bir kiracısı vardı. Kadın alt katımızda yaşıyordu, dokuz aylık hamileyken bir gün kapımızı çaldı. Bir açtım kapıyı, evdeki koca halısını sırlamış gelmiş. Halıyı yıkamış da bizim balkona serecekmiş. Nasıl şaşırdım anlatamam. Islak bir de halı, düşünün ağırlığını. Sonra da evde doğurdu. Aynı gün ayakta geziyordu. Hem de 1.50 boylarında bir kadındı. Çocuk da kocamandı.
Biz olsak yok boyumuz kısa, çatımız dar mıdır, yok bilmemne kemiklerimiz kısa mıdır, en iyi hastanede doğurayım, 10.000 vereyim (Acıbadem 10000 alıyormuş yuh), yerimden kımıldamayayım deriz.
canım bir bayanda son ayında bahcede calısmıs o ana kadar kalp atısı ıyıymıs ama sonra doktoragıttıgınde kalp rıtmının bozuk oldugu ortaya cıkmıs dogmus bebek ama kalp rıtmı dogustan farklı atıyor benım kız kardesımdede dogustan rıtım bozuklugu varmıs doktor oyle soyledı annemde dogum yapacagı gun elınde camasır yıkamıs ve 2 cocougunu banyo yaptırmıs sanırım kardesımın kalbıde o yuzden rıtım bozuklugu var Allah korur inş tabı bazen cok pinpiriklenıyoruz ama yınede ben bunu duydum sımdı kendımı o kadar yormam asla tedbırı her zaman almalıyız gerısı Allahın taktırı
günaydın herkese dün kontrole gittim 10+4 olmuşuz kalbimiz atıyor ama o kadar oksurdum hıç istifini bozmadı uyuyomuş 2 hafta sonra tekrar çağırdı ense kalınlığını ölçecekmiş 2li test yapmıyormuş 4lü test yapacakmış onun yerine hiçde sormak gelmedi o anda niye diye bide hiç kilo almamışım hala 53üm
gözun aydın canım için rahatlamıstır sımdı bu sana 3 hafta gıder :)
günaydın kızlar nasılsınız?
ben çarşamba günü bir kasık ağrısı bel ağrısı sanki kasıklarıma bıçak sokuyorlarmış gibiydi.
kendi daktorumun olduğu hasteneyi aradık. saat 5di çıkmış hasteneden. sonra acile gittik.
hamile olduğumu söyledim. hemen kan ve idrar testi yaptılar.
apandis olabilir dediler. serum takıp damar yollarını açalım dediler. 2 dr vardı.
ikiside karnıma nasıl bastıyorlar anlatamam. ağrı olmayan yerlerim bile ağrıdı.
yapmayın diyorum. tam bastırcakken elimi koyuyorum. sen çek elini bişey olmaz diyorlar.
sonra kendi rızamızla çıktık ordan serumu falan çıkartım.
annemler falan gelmişti onlara gittik. annem bişey olmamıştır diyor ama içim içimi yiyor.
tıp hastenisinde tanıdık genel cerah prof vardı heemn aradık. yarın gelsin bakalım apandis mi diye dedi
yine dayamayıp gece 11de eşimle tıp hadtenesiin acile gittik. bizi hemen doğumhaneye gönderdiler.
nöbetci kadın doğum uzmanı baktı. 10+5 günlük olmuş.3, 77 mmdi. canım. eşimi içeri almadılar. içerde sancı çeken bayanlar vardi. erkeklerin girmesi yasakmış. eşimi gördüğüm gibi kendimi tutamayıp ağladım. dün sabah erkenden gittik. profa tahlilleri yeniledi sadece idrar yollarında iltahap varmış. beni hemen bir yardımcı docente gönderdi. kadın doğumcu. oda ultrasona aldı. dün geceden sabaha büyümüştü bebeğim. 3,97mm olmuştu:) ve kıpır kıpırdı. dr haftaya gel ikili testini yapalım dedi. sadece personal yakınlarına bakıyormuş. ben devamlı gitceğimi sanmamıştım. gel deyince bari gideriz dedik.çok ilgilendi kızlar bak ayakları bak elleri diye. herşeyi normal. düşük tehlikesi yok. bebeğin yeri güzel.ve çok hareketli dedi. akşam çektirdiğimiz ultrason resminde kese yuvarlaktı:) sabahkinde fasulye gibiydi ve akşam kafasının olduğu yerde sabah ayakları vardı. içerde resmen kayıyordu bebeğim:)
cok gecmıs olsun bendede önceden vardı ıltıhap hatta ıdrar yolunu gectım rahımdede varmıs baya iğne kullanmıstım amcam doktor o ilgılenmıstı agır iğneler yazdı bana atlattım ama ara ara ıdrar yolunda olusuyordu bazen ıdrar yolundakı cok sorun deıl antibıyotıkle gecıyor sadece agrısı cok oluyor orda ıltıhap varken üşütünce agrıdan duramıyordum senınkı ıdrarda bol bol su içersen bılmıyorum antıbıyotık yazıyorlar normalde sana yazdılarmı ama en guzel caresı bol su temızler suyunu ıc muhakkak bebgınınde ıyı oldugunu ögrenmıssın cok sukur Rabbım onu sana saglıklı bır sekılde nasip etsın ıns
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?