oo sende de olmaz canım korkma ama krem kullan tabi nolur nolmazAnnemin ilk gebeliğinde oluşmamış yani abimde.. ancak sonra bizde oluşmuş biz ikiziz çünkü =) onu da normal karşılıyorum.. ikizim doğum yaptı ekimde hiç çatlağı yoookk....ama ben sanki çatlamaya müsait gibi hissediyrum kendimi... ikizim kakao yağı ve zeytinyağı kullandı sürekli... bende 3. aydan itibaren kullanmayı düşünüyorum şimdilik sadece duş sonrası bebek yağı sürüyorum.. su içmeye çalışıyorum ama bulantım olduğu için çok değil malesef.. iyice araştırdıktan sonra lierac isimli kremi kullanacağım sanırım ben..:26:
dün akşam eşim gülüp duruyo hoşuna gitti sanırsambende de bir adet kocamanından mevcut..akşam yemegndan sonra 4 aylıklara dönüyorum
oo sende de olmaz canım korkma ama krem kullan tabi nolur nolmaz
dün akşam eşim gülüp duruyo hoşuna gitti sanırsam
içeri çekeyim dedim göbek içeri girmiyo eşimde bırak çocuğu sıkıştırma diyo
ilk oglumda ilk adetim 3 eylülde martın 6 kaybettim 20 haftalıktı
diger oglumda 16 mayıstı eylülün 22 kaybettim 18 hafta 6 günlüktü
kızımda 23 ocaktı canım mayısın 29 kaybettim bu sene ömürüm öleli 2 sene oldu kızımda 17 hafta 6 günlüktü
işin tuafı hep bir hafta geriden geldi allahım esirgesin eger bununa kaybedersem 16 haftada bekliyorum onun için 16 ve 20 haftalar benim riskli haftalarım bu bebegim beni bırakıp gitmez degilmi kızlar cennete eşim çok mutlu bugün aradı ne yapıyorsunun bakalım dedi üstüme titriyor yeminle bakmayın belli etmiyor ama benden çok üzülüyor buruya yazıcam ama kızmayın demek istedim nasıl agladıgını izah ediyim kızımız öldügünde küçük kaynımda vardı eşim aglıyormuş salya sümük küçük kaynım abisine sarılıp elelriyle sırtıan vuruyormuş aglama gene olur aglama diyeaklımdan çıkmıyo o halleri benimki perişan olur bebegimize birşey olursa erkek kardeşimin bebegini nasıl seviyor bir bilseniz kızımızda herzaman işe giderken önce beni sonra onu öperdi ömürüm anneyi üzme derdi öldügü gün ömürümüz beni üzdü babası cennete gitti dedim
zaman geçti acım taze beni öptü işe gidiyor aklıma nerden geldiyse kızımızı öperdin sonra şimdi biz kimi öpücez demiştim halen gözümün önünden gitmez eşimin aglaması allahım diyorum saglıklı saatli hayırlı evlatlar ver diyorum kızım ölünce doktora ben eşime ne dicem dedim eşime kimse diyemedi benim agzımdan duydu zaten o lafı bitti adam şimdide yıkım olur diye aklım çıkıyor allahım affetsin eşim için üzülüyorum kendimden vazgeçtim artık baba olmayı okadar çok istiyorki işşallah bu sefer allahımın izniyle olucak baba ozaman benim bayramım olucak
doktora dedim ben öyle birşey varmış adet zamanlarında rahim her ay adet olucak gibi yoklarmış işin tuafı her adet zamanımda kasıklarım agırıdı benim yavrularım cennete gitti ben burdayım
kızlar geldim, galiba makattanmış o kan, kabızlık probleminden dolayı kaynaklıymış. Çok şükür, doktor bir şey göremediğini söyledi, ama yine de eğer ki kan felan gelirse diye progestan diye bir hap verdi, birde vajinal kanamalar gebelikte koyu yada kahverengi renkte oluyor imiş.
ilk oglumda ilk adetim 3 eylülde martın 6 kaybettim 20 haftalıktı
diger oglumda 16 mayıstı eylülün 22 kaybettim 18 hafta 6 günlüktü
kızımda 23 ocaktı canım mayısın 29 kaybettim bu sene ömürüm öleli 2 sene oldu kızımda 17 hafta 6 günlüktü
işin tuafı hep bir hafta geriden geldi allahım esirgesin eger bununa kaybedersem 16 haftada bekliyorum onun için 16 ve 20 haftalar benim riskli haftalarım bu bebegim beni bırakıp gitmez degilmi kızlar cennete eşim çok mutlu bugün aradı ne yapıyorsunun bakalım dedi üstüme titriyor yeminle bakmayın belli etmiyor ama benden çok üzülüyor buruya yazıcam ama kızmayın demek istedim nasıl agladıgını izah ediyim kızımız öldügünde küçük kaynımda vardı eşim aglıyormuş salya sümük küçük kaynım abisine sarılıp elelriyle sırtıan vuruyormuş aglama gene olur aglama diyeaklımdan çıkmıyo o halleri benimki perişan olur bebegimize birşey olursa erkek kardeşimin bebegini nasıl seviyor bir bilseniz kızımızda herzaman işe giderken önce beni sonra onu öperdi ömürüm anneyi üzme derdi öldügü gün ömürümüz beni üzdü babası cennete gitti dedim
zaman geçti acım taze beni öptü işe gidiyor aklıma nerden geldiyse kızımızı öperdin sonra şimdi biz kimi öpücez demiştim halen gözümün önünden gitmez eşimin aglaması allahım diyorum saglıklı saatli hayırlı evlatlar ver diyorum kızım ölünce doktora ben eşime ne dicem dedim eşime kimse diyemedi benim agzımdan duydu zaten o lafı bitti adam şimdide yıkım olur diye aklım çıkıyor allahım affetsin eşim için üzülüyorum kendimden vazgeçtim artık baba olmayı okadar çok istiyorki işşallah bu sefer allahımın izniyle olucak baba ozaman benim bayramım olucak
doktora dedim ben öyle birşey varmış adet zamanlarında rahim her ay adet olucak gibi yoklarmış işin tuafı her adet zamanımda kasıklarım agırıdı benim yavrularım cennete gitti ben burdayım
:)ben sana dedim banada oldu geçen hemde boca yani hasta old için biliyorum aman diyim sana bol bol kayısı ve lifli beslen canım ben kuru kayısıyı biraz haşlıyorum yumuşuo daa çabuk yenio hadi geçmiş olsun çok sevindim:)
:)ben sana dedim banada oldu geçen hemde boca yani hasta old için biliyorum aman diyim sana bol bol kayısı ve lifli beslen canım ben kuru kayısıyı biraz haşlıyorum yumuşuo daa çabuk yenio hadi geçmiş olsun çok sevindim:)
gözun aydın o kalp atısını görmustur canım banada oyle yaptılar ekranı bıle göstermedıler bır kere merakta kaldım baska yere gıttım kalbıde atıyodu ıyıydı bazıları oyle ıste napcan cınslık yapıyolar ıkı kelıme etseler azcık ıcımızı rahatlatsalar olmaz sankıKizlar gunaydin biraz once doktor kontrolundeydik 11+1 olmus bebis sat a gore uyumlu olmus pek hareket goremedim uyuyomuydu acaba gerci daha dojror kalp atisi bile dinletmedi kendi goruyor sanirim insallah hersey yolunda gider hepimiz icin opuyorum
ben anlamadım ssk hastanesıne gıtmıstım 2 yada 3 defa orda dedılerkı kalp atısı duyulmuyor bu pc lerde bende ssk ya hanı ondan heralde dıye ustelemedım ekranda kalbının oynadıgını gösterıyro nede olsa ama gecen özele gıttım duyarım artık heralde dedım ordada doktor bu dopler deıl sesı duyulmaz bunda dedı oda ekranda gösterdı ben anlamadım ben nerde duyucam bebegımın kalp atısını ultrasonda duyulmuyormu sesmaşallahama keşke dinletmesini isteseydin doktorundan... o bambaşka bi duygu çünkü.........
gecmiş olsun canım karanfılde ıyı gelıyor aklında olsun ıns tekrarlamaz agrınkızlar ya 2 gündür diş ağrısından duramıyorum, güya hamile kalmadan önce de tüm dişlerime gerekli tedaviyi yaptırmıştım, kadın nasıl yaptıysa dolgulu dişim 2 gündür zonklatıyor resmen, benim durumumda olan var mı? doktora da gittim bu aşamada bir şey yapılamayacağını söyle di kadın bakmadı bile, belki baksa ne olduğnu görebillirdi , illaki rontgen gerekirmiş. akıl verin lütfenn,
Ya arkadaşlar az önce tualetimi yaptım peçeteyle sildim, sanki çok silik kan gibi ufacık pembe bir şey gördüm, sonra tekrar sildim sildim, öyle bir şey göremedim, acaba göz yanılmasımıydı, yoksa ters giden bir şey mi var, ne yapayım bekleyim mi sizce
Bana da oldu. İşin tuhafı bir gece önce rüyamda kanamam oluyordu, ama bebeğim sapasağlamdı. Benim rüyalarım çok çabuk çıkar, bir rüya görürüm ertesi gün çıkar. Sabah kalktım "bugün kanamam olacak ama bebeğimle alakalı değil" dedim. Gerçekten de o kadar çoktu ki o kan, o rüyayı görmemiş olsam hastaneye koşardım büyük ihtimalle. Sakinleştim, nerden geldiğini fark ettim sonra. Hiç de endişelenmedim :)
yaa canım çok teşekkürler derdimiz bu olsun varya, kuzucuğum iyimişte, mutlu oldum, bir yandan da ağlayıp duruyordum, memlekete gideceğim bu hafta yoksa stresten manyak olacağım burda. annemde diyorki gel şuraya 6 ay burda kal diye, stresten ne yapacağını şaşırdın, sanki çocuk ipe mi bağlı diyo, bir şey olmaz diyo, :)
canım ya ben ilk defa makattan kan geldiğini gördüm, hani bilseydim belki bu kadar korkmazdım, hatta söyledim de nerden geldiği konusunda emin olamadım diye.
yaa canım çok teşekkürler derdimiz bu olsun varya, kuzucuğum iyimişte, mutlu oldum, bir yandan da ağlayıp duruyordum, memlekete gideceğim bu hafta yoksa stresten manyak olacağım burda. annemde diyorki gel şuraya 6 ay burda kal diye, stresten ne yapacağını şaşırdın, sanki çocuk ipe mi bağlı diyo, bir şey olmaz diyo, :)
Ben de apartmanın kapısını iterken korkuyordum. Annem en sonunda "onu oraya uhuyla tutturmadılar" dedi :) Şimdi rahatladım biraz.
Olmaz öyle hemen bişicik, hangimizin yeri onlarınki kadar sağlam ki, ense yapıyorlar içerde, ohh valla :)
Benim eskiden de gelirdi zaman zaman. İkisini ayırabiliyorum o sebeple.
Ya onun için de ameliyat olmamız falan gerekecek mi acaba sonra?
:)) dimi öyleler gerçekten, bozulmasın bebişlerimizin rahatı. bu arada o apartman kapısından bende korkuyorum, sanki nereye giriyorsak.
canım sana söz bir daha olumsuz şey paylaşmıcam sende haklısın :101::101:karnımdakine günah allahıma şükür eskisi gibi üzülmüyorum canım ben eskiden dahada kötüydüm her dedim vardır bir hayır sagol bendi düşündügün için destegin için arkadaşımCanım onunla alakalı değildir ya tam adetininde ne zamn olacağı belli olmazki benim dediğim ilk bikaç adette kasık ağrısı kanama olabiliomuş vücut hamileliğe alışırken eski düzeni sürdürüyormuş gibi hani Allahım sabır versin sana yaş kaç senin yalnız şimdi sen böyle anlatıosun ya o acıların hiç dinmioki hepsini hatırlıyosun ben olsam yazarken ağlamaktan heder olurum bence sen bu kayıplarını unutmaya çalışacak şeylerle uğraş psikolojin mahvolur sana diyim içindeki bebişine yazık oda üzülüyor seninle yaşayan bilemezki sen şimdi anlatıosun hikaye gibi ama içinde ne acıar var o yazdıklarının herkes düşük yapıo ilk haftalarda sen kucağına alıp kaybetmişin bu çok acı o cefayı çekip bunu yaşamak ama vadesi okadarmış sen diosun ya dikemediler falan bazı şeyler insanın elinde değil inan ben seni düşündüğüm için diyorum sen bu acıları at içinden yazdıkça düşündükçe yaşıosun tekrardan bak beş aktı gündür sohbet edioz hep üzüntülerini yazdın artık bu üzüntülerinle yaşamamalısın Allah senin rahmine bi can koymuş şuan hep bunun mutluluğunu yaşamalısın bence şuan aklın fikrin içindeki bebek olsun olan acıları unut artık evde bile eşine bahsetme hep güzel şeylerden konuş kendine acı çektiriosun böyle inanki öyle anneler varki 10 yaşına getirio çocuğunu bi trafik kazasında kaybedio yavrusunu onlar ne yapsın askere gönderio şehit oluo Allahım tüm anaların kalbine huzur versin ama şuan yeni küçük minnacık bi bebiş senin içinde senle mutlu senle üzgün artık sadece onu düşün bu bencillik değil ölenle ölünmez seni sevenler var eşin karnındaki bebeğin artık kötü şeyleri paylaşma içini daha fazla acıtma canım
canım doktorum iyi türkiyede 2 sırada geliyor riskli gebelik doktoru adam beni muayene etti 1 saat dinledi bagdat caddesinde muayenesi var adı arda lembet femikal klinigin ismi canım bak istersen mavişimePasam sen doktorundan eminsin değil mi? Yaşadıklarını biliyor değil mi? Lütfen çok iyi araştır, daha önce de söyledim, özellikle prematüre bebek servislerini incele hatta. Allahın dediği olur ama allah korusun doktor hatası, hastane hatası olursa çok üzülürüz hepimiz.
Bir de bebeğine odaklan artık. Sen yazınca biz ağlıyoruz, sen perişan oluyorsundur. Kendine de yapma bunu bebeğine de. O da üzülüyordur şimdi.
Bana da oldu. İşin tuhafı bir gece önce rüyamda kanamam oluyordu, ama bebeğim sapasağlamdı. Benim rüyalarım çok çabuk çıkar, bir rüya görürüm ertesi gün çıkar. Sabah kalktım "bugün kanamam olacak ama bebeğimle alakalı değil" dedim. Gerçekten de o kadar çoktu ki o kan, o rüyayı görmemiş olsam hastaneye koşardım büyük ihtimalle. Sakinleştim, nerden geldiğini fark ettim sonra. Hiç de endişelenmedim :)
hemoroitten kan gelir diye biliyodum ben, yani şu an sadece söylediğin gibi lifli besinler yersek bize yeterli olur canımm ya. ileriyi bilemem, kabızlık evlendiğimden bu yana vardı ancak hani bu kadar kontrollü değiildim belki o zamnlarda da aynısorun olmuştur.
:)canım inanki acemilikten birazda ikinci çocukta daa rahat oluruz bence bazen kasığım ağrıo bugün içimde bi hareketler vardı oluo yani içinde çalışma var habire kendimizi dinlioz bide şimdi tatilde kaynanamlara gitcem curcunadan kendimi unuturum bende annemde dio geri gitme doğuma yakın burda kal dio ne bilim insan kocayıda ha deyince bırakamıo:) iyi oldu dra gittiğin için rahatladı şimdi bu seni iki hafta idare eder:) kendimden biliom:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?