2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
canım ben arıyorum ankarada doktor

hangi semttesin canım, ben yenimahalledeyim, linaya gittim bilgi ye gittim, yenimahalle devlet hastanesine gittim, aslında hala bende gönlüme göre doktor bulamadım, etlikte etlik lokman hekim elif terzi iyi diyorlar ama çok kalabalıkmış, devlet hastanesinde bile daha az beklersin diyorlar, sonra bilgi hastanesinde selçuk bey çok iyimiş ona bende gideceğim, çünkü erkek doktorları herkes daha iyi ve daha az kompleksli diyorlar bayan doktorlara göre. lina da da şükran ve mine hanımı çok övüyorlar, hatta şükran hanımı gördüm bir kaç kez,muayene olmadım ama canım, aşkım şeklinde konuşuyor hastalarıyla:) mine de çok iyi dedilr ama çok yoğunmuş, işte hrs iyi diyorlar, malum çok pahalı egemus adlı arkadaşta oraya gidiyormuş bugün yazdı hatta 150 tl imiş muayene ücreti, ama o çok memmun, sonra direkt özel muayeneler ise 350 tl oda 7 kere gitsen 2450 tl felan yapıyor, o kadarda bence fazla. gazide hocanın biri var çok ünlü aydan biri, onu çok iyi diyorlar ama pahalı işte.

Son düzenleme:

hakikaten insanın içini rahatlatıyor, kuzucuğunu orda keyfi yerinde yatarken görünce. doğru stresten daha az zararlı.
canım ya doğuma yakın seni uçağa almazlar söyleyim:) yasak benim bildiğim kadarıyla belli aydan sonra
canım gönlünden neresi geçiyorsa sana ve bebişine daha iyi kim bakarsa nazınızla kim oynarsa oraya gidin bence.

canım ya bende de 4-5 lökosit 1-2 eritrosit ve 3-4 epitel hücresi görüldü. yani herkeste var onlarda olması gereken miktar ne bilmiyorum. görünümde ve renkte ne yazıyor.
canım şimdi baktımda eritrosit idrardaki kan mış , kum döktüğüne işaret olabilirmiş , epitel in bir önemi yokmuş, önemli olan lökositmiş, lokosit bakteriyi ifade edermiş, 5 üzerinde ise iyi değilmiş, sen 3 litreden aşağı su içmemeye bak artık.

Son düzenleme:

Canım 32 ye kadar alıolarmış ya bakalım hayırlısı bi çare bulucam elbet ya bugün rahmimin içinde bi hareketler falan midemde acayip bulanıo tansiyonumda yerlerde bugün sarstı beni hamilelik ya iyiyim die die nazarladım kendimi sanki bebişim takla atıo ara ara:) rahimmi büyüyo nedir hormonlar tavan yaptı bende

canım araba rahat olacaktı ,herkesi çağırmasa bana güya çok değer veren kocacığım, kızacağımı ağlayacağımı biliyor, sinirlerim bozuldu valla.

canım araba rahat olacaktı ,herkesi çağırmasa bana güya çok değer veren kocacığım, kızacağımı ağlayacağımı biliyor, sinirlerim bozuldu valla.

Sakin bozma morelini kuzucuk keyifle dursun aman ben ne agladim benim kocam canım nistedi die hamur yuurdu sıkmabyapti ama beni teselli etmek yerine hergun aglatti bos hersey bos artik bebisin va onlar bizim canımız arkadasimiz:) rahat ol sıkms hendini kim naparsa yapsin

nasılsınız kızlar iyi akşamlar
çok yoğunum yazamadım sizlere bayadır.
kalp atışını duyduk sonunda çokşükür
1 hafta geç döllenme olduğundan dolayı şuan 8 haftalık yavrummalum d.tarihide 23-24e kaydıgerçi belli olmazda benim sıpanın işi şuanlık öyle gözüküyor
mide bulantılarım yavaş yavaş azalıyo gibi.progestanı ve folıkasiti bıraktırdı doktor.
kan ilacına başladım içinde b12 ve folık asıtte bulunuyormuş..
eee bizden haberler böyleumarım sizlerde iyisinizdir

aynı haftadayız ama herkeste degısık belrıtıler ama artı k kendını zorlamaya calıs bak 1 hafta sonra bebek senın yedıklerınle beslencek

Bende diyorum kendime hadi hadi zorla ama yom bacim yemek bile yapmiyorum onume gelcekte mecburen alcam 1 haftamiz kaldi hadi hayirlisi listemi yapsam diyorum kendime uyabilirmiyim aceba enazindan neyi yefimi bilirim gonlum rahat olur

Seni anlayabiliyorum canım zaten yolculuk başlıbaşına bi stres yani bizde nişana arabada 5 kişi gidicez yoldan korkuo insan boşver bazen hayır diyemio insan eşinde ondan bişey diememiş olabilir canını sıkmaya değmez koruyan Rabbim sonuçta

Bende diyorum kendime hadi hadi zorla ama yom bacim yemek bile yapmiyorum onume gelcekte mecburen alcam 1 haftamiz kaldi hadi hayirlisi listemi yapsam diyorum kendime uyabilirmiyim aceba enazindan neyi yefimi bilirim gonlum rahat olur

bencede canım en gereklı olanları es gecmemıs olursun liste ıyı fıkır hiç bişey yemesende önemlı olanları yemeye zorlarsın kendını hıc deılse daha iyi olur

diğer tüm değerler normal.ama idrarımı yaparken hamile olmadıgım zamana göre daha zor yapıorum.yani sanki ağrılı gibi oluyor.kızlar yaa...ben bi de çok evhamlandım.benim toxoplazmaya bağışıklıgım yok.gecen gün çiğ ete dokundum.et sote için.bir de eşimle 2 gün önce pizza yedik.onda da salam sucuk sosis var.bunlar da toxoplazmaya neden oluyormuş.ben şimdi kafaya taktım.ya bebegime bişi olduysa.ya sakat olursa?off Allah korusun.hep dua ediyorum Rabbim beni bunlarla imtihan etme diye.böyle işte kızlar.evde otura otura kafayı sıyırdım.içimdeki kanama alanı noldu onu da bilmiyom.psikolojiyi bozmuşum dimi

Son düzenleme:
ya gerçekten miii, of ya sinir oluyorum!!!

daha hiç karnımdan bakmadılar benim

Benim bebeğim tüp bebek. Ege üni.de yaptırdım ve bılıyorsun Türkiye'de ilk tüp bebeği ege yaptı. Hamile kalınca 2 ay daha ege takip ediyor ve hep vajinadan bakılıyor. Zaten hamile kaldıktan sonra doktorlar çok daha dikkatli oluyor, propu sadece vajinanın ağzına sokuyorlar, rahim ağzına yanastırılmıyor. Ultrason ses dalgaları gönderiyor ve bunu bilgisayar programı ile goruntuye dönüştürüyor. Her ülkenin saglik politikası farklı. ABD'de özellikle 4 aylık olana kadar ultrasonla bakılmıyor, çünkü bu aydan önce düşükler yaygın ve doğal (bebeğin anomalisi nedeniyle) olduguna inanılıyor. Yani annenin bebeği görüp duygusal bir bağ kurmaması ve eğer düşük olursa kolayca atlatması sağlanıyor. Ayrıca abdde saglık sektorunde cok para donuyor ve doktor ucretleri cok yuksek. Ultrasonun kanıtlanmış zararı yok, zaten olsa ege üni. Tüp bebek merkezinde kullanılmaz ornegin. Bazı hastanelerin ultrasonu son teknoloji olmadıgından vajinal ultrasonlar daha net ölçümler yapılıyor. Karından çok hassas ölçen ultrasonlar daha pahalı makineler.
Şimdi doktorların bazıları ultrason zararlı çok bakmayalım diyor, bunun nedeni hastaneledeki yoğunluk veya bebeğin o donem için bakılacak, incelenecek çok ayrıntısı olmaması. Yani 30 mmlik bebekte birkaç dakikada gebelik hakkında fikir edinilir, kese çapı, crl ölçülür tamam. Unutmayın ki angelina Julie evine ultrason aldı ımız bebeklerine hamileliği sırasında. Yani sıradan bir insanın evine koyup sıkıldıkta bakabileceği kadar zararsız. :)
Özellikle riskli gebelikte vajinadan ultrason çok önemli, çünkü karından bakılan ultrasonda rahimagzı açıklığı gorulemiyor. Yani karnınızdan rahim boyu ölçülür, ancak burada acıklık olup olmadıgı (erken dogum belirtisidir, aynı zamanda düşük belirtisi bebek küçükse) ancak vajinal ölçümle anlaşılır. Ben iki bebek bekliyorum ve erken dogum riskim tek bebeğe göre daha yüksek. Ben bir sure sonra doktorumdan vajinadan ölçüm de yapmasını isteyeceğim. Sonuçta vajinadan muayene hiçbirimiz için hoş değil, doktorlar da bu konuda hassas oldugundan anlayışla karşılıyor. Özellikle riskli gebelik uzmanları vajinal ölçümün çok gerekli olduğunu söylüyor ancak doktorlar -hem işlemin uzunluğundan -giyinme, soyunma faslı- hem de hasta konforu acısından karın ölçümünü yeterli buluyor. Gercekten de riskli gebe degilseniz buna ihtiyacınız olmayabilir. Ancak riskiniz varsa muayene başlayınca birkaç saniye vajinadan kontrol, sonrasında karından ultrason tercih edilmeli deniyor.
Uzman değilim, bu konuda çok okudum. Umarım faydası olur.

Merhaba, bende 8 haftalık hamileyim. Kasıklarımda ağrı ve idrarı yaparken ağrı oluyodu dün test yaptırdım bendede 12-13 lokosit eritrosit çıktı. Doktor enfeksiyon dedi. Ben dışarıda wc ye gitmiyorum evde bile eşimle aynı tuvaleti kullanmıyorum deyince bunlar sebep değil dedi. Çok su içmemişsin ve idrarını tutmuşsun dedi. Sonuç olarak bir toz verdi onu akşam suda eritip içtim tek seferlikti. Bide günde 3 lt su içilecek idrarını asla tutmıycaksın. Korkma hiç bol bol su iç sende

günaydın güzel anne adayları:):)
nasıl gidiyor hamilellik?
idrar yolu enfeksiyonından sürekli su içmekten wcdn çıkamıyorum:)
benim karnım çıkmaya başladı artık sanırsam:):)

günaydın güzel anne adayları:):)
nasıl gidiyor hamilellik?
idrar yolu enfeksiyonından sürekli su içmekten wcdn çıkamıyorum:)
benim karnım çıkmaya başladı artık sanırsam:):)

günaydın canım valla benimki bulantıdan genelde hastanede geçiyor. çok zorlanıyorum. buna da şükür. ilk 12 haftayı atlatırsam rahatlarım inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…