günaydın kuzular
dün ev işi yaptım belim çok agrıdı resmen kopacakmış gibi
çok köşe bucak yapmasam da bende de oluyor o bel ağrısı...demek bi den değilmişim...eğilip kalmasa bile etkiliyo insanı demi....kocalara yıkalım ufaktan bu işleri artık...
ay benim kocam sabah 8 gidiyo 21:30 evvel dönmüyo nasıl yıkayım yazık ama bişeyde yapmadım süpürdüm toz aldım ondan sonrada kıvrandım egilmek çok fena yapıyo hakikaten önceden butun evi temizlerdimde banamısın demezdi neyse sağlıkla gelsinlerde biz pasaklı oturalım ne yapalım
bizde de evin süpürülmesi silinmesi işlerini eşim yapıyor. ben yemeyi yapıyorum sofrayıda o hazırlayıp o topluyor.
nedense benimde bugün karnımda bir ağrı var, hiç iyi hissetmiyorum kendimi
ben de ağrıyı çektikten sonra kocama bıraktım artık...hiç bişey yapamıyorum ben:26:yemek hazırlamak için bile olsa ayakta kalmaya gelmiyo...dinlene dinlene yapıyorum yemeği bile...temizliklere de ufak ufak girişiyoruz beraber...akşam 6 da geliyo çok geç bi vakit olmadığından en azından bulaşık makinasını doldurup boşaltmak vileda tutmak gibi işlere bakıyo akşamdan akşama...bir süpürge bir vileda bile beni iki büklüm etmeye yetiyo eğilme olmamasına rağmen...:26:
bizde de evin süpürülmesi silinmesi işlerini eşim yapıyor. ben yemeyi yapıyorum sofrayıda o hazırlayıp o topluyor.
nedense benimde bugün karnımda bir ağrı var, hiç iyi hissetmiyorum kendimi
kızlar ya memlekete gidecektim malum benim rahat bir yolculuk yapmam lazım, ayağımı felan uzatmam gerek, gel görki eşim herkese haber vermiş,ablası eniştesi yeğenleri.... yolculuğa bayağı kalabalık çıkacakmışız, benim için bu kadar riskli ve rahat olması gerekirken, yaptığına bakın ya, düşman olsa yapılmaz bu ya, delirdim resmen ya, ağlayıp duruyorum, ben kaç aydır bunun planını yaparken yaptığına bakın...
çok köşe bucak yapmasam da bende de oluyor o bel ağrısı...demek bi den değilmişim...eğilip kalmasa bile etkiliyo insanı demi....kocalara yıkalım ufaktan bu işleri artık...
Ben tüm işleri kocaya yıktım bile, gerçi erkek işte ne kadar yapabiliyor ki evime hamile kaldığımdan beridir misafir kabul etmiyorum. Yeri süpürse toz almaz, toz alsa örtüyü kaldırmaz kenarlarını alır ne yapalım olacak o kadar idare edeceğiz :)
Erkekler düşünemiyorlar canım ya, aynısından bende de var bir tane :) Hiç boşuna moralini bozup ağlama bence...
Ben tüm işleri kocaya yıktım bile, gerçi erkek işte ne kadar yapabiliyor ki evime hamile kaldığımdan beridir misafir kabul etmiyorum. Yeri süpürse toz almaz, toz alsa örtüyü kaldırmaz kenarlarını alır ne yapalım olacak o kadar idare edeceğiz :)
Benim bebeğim tüp bebek. Ege üni.de yaptırdım ve bılıyorsun Türkiye'de ilk tüp bebeği ege yaptı. Hamile kalınca 2 ay daha ege takip ediyor ve hep vajinadan bakılıyor. Zaten hamile kaldıktan sonra doktorlar çok daha dikkatli oluyor, propu sadece vajinanın ağzına sokuyorlar, rahim ağzına yanastırılmıyor. Ultrason ses dalgaları gönderiyor ve bunu bilgisayar programı ile goruntuye dönüştürüyor. Her ülkenin saglik politikası farklı. ABD'de özellikle 4 aylık olana kadar ultrasonla bakılmıyor, çünkü bu aydan önce düşükler yaygın ve doğal (bebeğin anomalisi nedeniyle) olduguna inanılıyor. Yani annenin bebeği görüp duygusal bir bağ kurmaması ve eğer düşük olursa kolayca atlatması sağlanıyor. Ayrıca abdde saglık sektorunde cok para donuyor ve doktor ucretleri cok yuksek. Ultrasonun kanıtlanmış zararı yok, zaten olsa ege üni. Tüp bebek merkezinde kullanılmaz ornegin. Bazı hastanelerin ultrasonu son teknoloji olmadıgından vajinal ultrasonlar daha net ölçümler yapılıyor. Karından çok hassas ölçen ultrasonlar daha pahalı makineler.
Şimdi doktorların bazıları ultrason zararlı çok bakmayalım diyor, bunun nedeni hastaneledeki yoğunluk veya bebeğin o donem için bakılacak, incelenecek çok ayrıntısı olmaması. Yani 30 mmlik bebekte birkaç dakikada gebelik hakkında fikir edinilir, kese çapı, crl ölçülür tamam. Unutmayın ki angelina Julie evine ultrason aldı ımız bebeklerine hamileliği sırasında. Yani sıradan bir insanın evine koyup sıkıldıkta bakabileceği kadar zararsız. :)
Özellikle riskli gebelikte vajinadan ultrason çok önemli, çünkü karından bakılan ultrasonda rahimagzı açıklığı gorulemiyor. Yani karnınızdan rahim boyu ölçülür, ancak burada acıklık olup olmadıgı (erken dogum belirtisidir, aynı zamanda düşük belirtisi bebek küçükse) ancak vajinal ölçümle anlaşılır. Ben iki bebek bekliyorum ve erken dogum riskim tek bebeğe göre daha yüksek. Ben bir sure sonra doktorumdan vajinadan ölçüm de yapmasını isteyeceğim. Sonuçta vajinadan muayene hiçbirimiz için hoş değil, doktorlar da bu konuda hassas oldugundan anlayışla karşılıyor. Özellikle riskli gebelik uzmanları vajinal ölçümün çok gerekli olduğunu söylüyor ancak doktorlar -hem işlemin uzunluğundan -giyinme, soyunma faslı- hem de hasta konforu acısından karın ölçümünü yeterli buluyor. Gercekten de riskli gebe degilseniz buna ihtiyacınız olmayabilir. Ancak riskiniz varsa muayene başlayınca birkaç saniye vajinadan kontrol, sonrasında karından ultrason tercih edilmeli deniyor.
Uzman değilim, bu konuda çok okudum. Umarım faydası olur.
hangi semttesin canım, ben yenimahalledeyim, linaya gittim bilgi ye gittim, yenimahalle devlet hastanesine gittim, aslında hala bende gönlüme göre doktor bulamadım, etlikte etlik lokman hekim elif terzi iyi diyorlar ama çok kalabalıkmış, devlet hastanesinde bile daha az beklersin diyorlar, sonra bilgi hastanesinde selçuk bey çok iyimiş ona bende gideceğim, çünkü erkek doktorları herkes daha iyi ve daha az kompleksli diyorlar bayan doktorlara göre. lina da da şükran ve mine hanımı çok övüyorlar, hatta şükran hanımı gördüm bir kaç kez,muayene olmadım ama canım, aşkım şeklinde konuşuyor hastalarıyla:) mine de çok iyi dedilr ama çok yoğunmuş, işte hrs iyi diyorlar, malum çok pahalı egemus adlı arkadaşta oraya gidiyormuş bugün yazdı hatta 150 tl imiş muayene ücreti, ama o çok memmun, sonra direkt özel muayeneler ise 350 tl oda 7 kere gitsen 2450 tl felan yapıyor, o kadarda bence fazla. gazide hocanın biri var çok ünlü aydan biri, onu çok iyi diyorlar ama pahalı işte.
Benim bebeğim tüp bebek. Ege üni.de yaptırdım ve bılıyorsun Türkiye'de ilk tüp bebeği ege yaptı. Hamile kalınca 2 ay daha ege takip ediyor ve hep vajinadan bakılıyor. Zaten hamile kaldıktan sonra doktorlar çok daha dikkatli oluyor, propu sadece vajinanın ağzına sokuyorlar, rahim ağzına yanastırılmıyor. Ultrason ses dalgaları gönderiyor ve bunu bilgisayar programı ile goruntuye dönüştürüyor. Her ülkenin saglik politikası farklı. ABD'de özellikle 4 aylık olana kadar ultrasonla bakılmıyor, çünkü bu aydan önce düşükler yaygın ve doğal (bebeğin anomalisi nedeniyle) olduguna inanılıyor. Yani annenin bebeği görüp duygusal bir bağ kurmaması ve eğer düşük olursa kolayca atlatması sağlanıyor. Ayrıca abdde saglık sektorunde cok para donuyor ve doktor ucretleri cok yuksek. Ultrasonun kanıtlanmış zararı yok, zaten olsa ege üni. Tüp bebek merkezinde kullanılmaz ornegin. Bazı hastanelerin ultrasonu son teknoloji olmadıgından vajinal ultrasonlar daha net ölçümler yapılıyor. Karından çok hassas ölçen ultrasonlar daha pahalı makineler.
Şimdi doktorların bazıları ultrason zararlı çok bakmayalım diyor, bunun nedeni hastaneledeki yoğunluk veya bebeğin o donem için bakılacak, incelenecek çok ayrıntısı olmaması. Yani 30 mmlik bebekte birkaç dakikada gebelik hakkında fikir edinilir, kese çapı, crl ölçülür tamam. Unutmayın ki angelina Julie evine ultrason aldı ımız bebeklerine hamileliği sırasında. Yani sıradan bir insanın evine koyup sıkıldıkta bakabileceği kadar zararsız. :)
Özellikle riskli gebelikte vajinadan ultrason çok önemli, çünkü karından bakılan ultrasonda rahimagzı açıklığı gorulemiyor. Yani karnınızdan rahim boyu ölçülür, ancak burada acıklık olup olmadıgı (erken dogum belirtisidir, aynı zamanda düşük belirtisi bebek küçükse) ancak vajinal ölçümle anlaşılır. Ben iki bebek bekliyorum ve erken dogum riskim tek bebeğe göre daha yüksek. Ben bir sure sonra doktorumdan vajinadan ölçüm de yapmasını isteyeceğim. Sonuçta vajinadan muayene hiçbirimiz için hoş değil, doktorlar da bu konuda hassas oldugundan anlayışla karşılıyor. Özellikle riskli gebelik uzmanları vajinal ölçümün çok gerekli olduğunu söylüyor ancak doktorlar -hem işlemin uzunluğundan -giyinme, soyunma faslı- hem de hasta konforu acısından karın ölçümünü yeterli buluyor. Gercekten de riskli gebe degilseniz buna ihtiyacınız olmayabilir. Ancak riskiniz varsa muayene başlayınca birkaç saniye vajinadan kontrol, sonrasında karından ultrason tercih edilmeli deniyor.
Uzman değilim, bu konuda çok okudum. Umarım faydası olur.
günaydın hanımlaaar
canım bende idrar yolu enfeksiyo yok ama saglıklı bir gebelik için günde 3 litre su tüketiyorum bebegimiz için katlanmalıyız ee anne olmak kolay degilgünaydın güzel anne adayları:):)
nasıl gidiyor hamilellik?
idrar yolu enfeksiyonından sürekli su içmekten wcdn çıkamıyorum:)
benim karnım çıkmaya başladı artık sanırsam:):)
ayy misafir kabul etme zatennn..ben bi kere düştüm öyle bir hataya...bütün gün nasıl sıktıysam kendimi akşam yatağa yatıcam yorganı kaldırmak için eğildim ufaktan...bir sancı girdi kuyruğuma anlatamam...kıvrana kıvrana ağlaya ağlaya acıdan öldümm....kocacım da yazık bişey yapamıyo masaj mı yapayım ne geçirir ahh nerden çağırdık misafir falan diye dövünmüştü kıyamam etrafımda ne yapacağını şaşırdı
benim gebeligim riskli geçiyor bebem dün altaki gelicekmiş bana eşim dememiş kardeşiyle geldi sevindim allah var ama evim müsayit degildi beyalıları yıkamıştım onları ayırıyordum bir taraftan yemek yendi mutfak taşınıyourdu orayada sigara içmeye girdiler utandım yeminleeşimin suçu desene alt kattakiler gelicek diye yerimden kalkmak zorunda kaldım malesef hizmet edicektim istemediler eşime deidm kal kendi hizmetini kendin yap sagolsun misafirlerle ilgilendi fazla ayakta kalamıyourm belim agrıyor zaten lekelenmem var aklım çıkıyor lokumuma birşey olur diye
aman dikkat et canım...ne kadarlık oldunuz???
karın ağrısı arada oluyo bıçak saplanır gibi böyle sancı da oluyo...umarım normal bi durumdur...
eşlerinizin ellerine sağlık kızlar benimkide erken gelse yapar heralde bişey söyledigimde ikiletmiyo allah razı olsun
adet gunundemisin canım ondan agrıyo olabilir
Merhaba canm...hrsdede şöyle birşey duydum, doktoru ayarlıyormuşsun ama doğumhane olarak da başka birkaç ozel hastanede doğum yaptırıyorlarmış,
mesela gece doğuracağın tuttu doktorun gelmiyormuş filan,
ben şimdi emekte oturuyorum ama taşınacağım eylülde çayyoluna,
şimdilik eşimin arkadaşının babası kadın doğumcu zekai tahirde, ona gidiyorum ama düzgün bir hastane odaları filan olsun, bi soru sordum mu cevaplansın istiyorum,
ben bi kontrole gittimde zekai tahirde resmen korktum, kadın doğurmuş kendinden geçmiş, bebeğide kadının bacaklarının arasına koymuşlar o da avaz avaz açmış ağzını, hastabakıcı ittiriyor sedyeyi, koridorda 100 kişi var, kimi öksürüyor, kimi hapşırıyor, o bebek oyle geçti gitti biri alsa alır götürür, milletin mikrobu girer o bebeğe, ne bi galoş var ne bişey,
özel sigortam olmadığı için sgk anlaşmalı ama düzgün biryer arıyorum,
Merhaba canm...
Bende bestepede oturuyorum..
Drum bayindir hastanesinde tulin dabakoglu...
Super bi dr..cok ilgili..gece 2 de bile ararsam tlf hep acik...
Benim 3 hamileligimdede drumdu kendisi..
Fakat zekai tahir konusunda ayni dusuncede degilim..
Orda pek cok kisininde bilmedigi bilmedigi bi bolum var...
V.i.p. bolumu...
Dr lar sadece ozel hastalari icin orayi ayarliyolar...
Bashekimin yada ozel hastasi olman lazim..
Ben iki kiziminda dogumunu o bolumde yaptim...
Sahsen su andada orayi bayindira tercih ederimm..
Bayindirda basta olmak uzere ankarada ozel hast.insanlara somuruyo resmen...
Bide allah korusun en ozel hastanede bile olsan allah korusun
Bi aksilk oldugunda ankarada en donanimli hastane...
Hatta dogum konusunda gectigimiz yillarda turkiyenin en donanimli hast secilmisti...
Hastabakicilari bile bi tecrubeye sahip...buna bizzat sahit oldum...
Ben bu dogumumdada orayi dusunuyorum...
Drumuda ikna edip doguma girmesi icin ugrasicam..
Olduki giremesse bile tulin hanim yillardir zekai tahirin dr uydu...
Eminim guvenilir birinede emanet eder beni...
Anliycan drumdanda zekai tahirdende cok memnunum...
Bu arada bayindirda dr umun muayene ucreti 220 tl
çok sevindim bu yazdıklarını okuyunca içim rahat etti,
sanırım biz de o odalardan birini ayarlarız, o zaman ben devam edeyim biraz daha, sonuçta doktorum arkadaşımın babası, çok yakın oturuyormuşuz genelde haftada bir beştepeden geçiyorum,
yavruna da kendine de iyi bak :)
ayy misafir kabul etme zatennn..ben bi kere düştüm öyle bir hataya...bütün gün nasıl sıktıysam kendimi akşam yatağa yatıcam yorganı kaldırmak için eğildim ufaktan...bir sancı girdi kuyruğuma anlatamam...kıvrana kıvrana ağlaya ağlaya acıdan öldümm....kocacım da yazık bişey yapamıyo masaj mı yapayım ne geçirir ahh nerden çağırdık misafir falan diye dövünmüştü kıyamam etrafımda ne yapacağını şaşırdı
aferim çok gzüel açıklamışsın dedigin dogru ben riskli gebelik doktoruna giidyourm 3 bebegimi kaybettigim için benim rahimde açıklı var her seferinde altan bakıyor doguma kadar taki agzına yüregine saglık dedigin gibi üsten ölçüm belli olmuyor en garanti alttan ölçüm
sanada bebem günaydın ikizlerimin annesi
canım bende idrar yolu enfeksiyo yok ama saglıklı bir gebelik için günde 3 litre su tüketiyorum bebegimiz için katlanmalıyız ee anne olmak kolay degil
benim gebeligim riskli geçiyor bebem dün altaki gelicekmiş bana eşim dememiş kardeşiyle geldi sevindim allah var ama evim müsayit degildi beyalıları yıkamıştım onları ayırıyordum bir taraftan yemek yendi mutfak taşınıyourdu orayada sigara içmeye girdiler utandım yeminleeşimin suçu desene alt kattakiler gelicek diye yerimden kalkmak zorunda kaldım malesef hizmet edicektim istemediler eşime deidm kal kendi hizmetini kendin yap sagolsun misafirlerle ilgilendi fazla ayakta kalamıyourm belim agrıyor zaten lekelenmem var aklım çıkıyor lokumuma birşey olur diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?