2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Hamilelikte biberiye, aloe vera, fesleğen, adaçayı içmek düşük riskini artırıyor. Zencefil bulantı gideriyor, ısırgan otu çayı ise sütü artırıyor. Halk arasında vücuttaki şişkinlik, ödem çözme, kabızlığın giderilmesi ve hatta kısırlık tedavisinde bile yaygın olarak kullanılan bitki çaylarının sanıldığı kadar masum olmadığı ortaya çıktı.

SAKAT DOĞUM RİSKİ

Özellikle bazı bitki çaylarının hamilelik döneminde kullanımı karında kasılmaları artırarak erken doğuma sebep olabiliyor. Sakat doğum, kanama ve düşük riskini artırıyor. Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Kağan Kocatepe, "Bitki çayları deyince hamilelikte bir kez daha düşünmek gerek. İsmi yabancı gelen bitki çaylarından, uzak durun. Marketlerde satılan çayları doktorunuza danışmadan kullanmayın" diyor. Tabii ki her bitki anne ve bebeğe zarar vermiyor: Zencefil gebelik bulantılarını gideriyor. Rezene çayının sakinleştirici etkisi var. Kuşburnu ve meyve çayları sıvı alımı için alternatif olabiliyor. Bebek doğduktan sonra, rezene ve ısırgan otu çayı ise sütü artırıyor.

adaçayıymış tehlikeli olan

Öte yandan, hamileliğiniz boyunca tüketmemeniz gereken bazı bitki çayları da vardır. Örneğin, sinameki çayı müshil etkisi yaratır, bu yüzden vitamin ve mineral eksikliğine sebep olur. Keten tohumu ise kanama riskini arttırır. Rahim kaslarını uyarma etkisi bulunduğu için adaçayını da hamileliğin son dönemlerinde kullanmayınız. Ayrıca, kanama, erken doğum ve düşük riskine sebep olabileceği için fesleğen, biberiye, yaban mersini, sarı kantaron, melisa yaprağı, aloe vera ve karahindiba bitkilerini kesinlikle tüketmeyiniz.

bitki çaylarını ben de çok severim baya bir araştırmıştım
rezene papatya ve ıhlamur dışında bir şey içmiyorum ben korkuyorum diğerlerinden
zaman zaman da zencefil içiyorum okadar
zaten burda önemli olan 2 fincandan fazla içmemek

zencefil çok faydalıymış ben yemeklere bile koyuyorum acaip seviyorum zencefilinin tadını

karnım acıktı zencefil deyince böyle bi saçmalık var mı yav

güzel anne adaylarımız selam ben bişey sormak istiyorum size.. keseyi gördükten sonra bebeği içinde kaçıncı haftada gördünüz?

Benimde cm ben mmye çeviriom canım:) 1.44 cm aramızda bir gün var:) senin yolk verdiği kağıtta gözüküyomu benim kesenin içi kara delik gibi:)

Kesenin içinde küçücük bi beyazlık var. Aslında ekranda doktor yakınlaştırdığı zaman hepsi daha net görünüyo ama kağıda dökünce pek belli olmuyo.

canım geç döllenmedir kendini sıkıntıya sokma bende görmedim daha haftaya gidicez inş. görücez o zaman
sen ne zaman gidiceksin tekrar

gevet cnm benimki geç döllenme zaten..hatta geçen haftaki kontrolde doktor 5.hafta içinde dedi..kontrolüm p.tesi günü benim..acaip heyecanlı ve tedirginim..elimde değil

Oooo form çaylarının içinde de sinameki var. İçmemek lazım o zaman.

gevet cnm benimki geç döllenme zaten..hatta geçen haftaki kontrolde doktor 5.hafta içinde dedi..kontrolüm p.tesi günü benim..acaip heyecanlı ve tedirginim..elimde değil

benim de öyle çünkü:) bizimkiler biraz yavaştan alıyorlar ağırdan ağırdan gelip sonra açığı kapatcaklar inş. :)
tedirginliğini anlıyorum zaman zaman ben de yaşıyorum ama iyi düşündüğümde hem kendimi iyi hissediyorum hemde
o da orda rahat rahat büyümeye çalışıyor diye kendimi motive ediyorum :)

Oooo form çaylarının içinde de sinameki var. İçmemek lazım o zaman.

dikkat etmemiz gerek benim buzdolabımın üstünde bitki çaylarının hangisi ne zaman ne durumda içilir diye bir yazı var
bitkilerin bize faydasının ilaçlardan çok olduğuna inanan biri olarak genelde bitkilerden çare bulurum
hamilelikte özel bir dönem aman bilmeyerek içmiş olabiliriz ama artık biliyoruz dikkat edelim

motive etmeye çalışıyorum elbette kendimi ama bir defa düşük yaşadığım için benim tedirginliğim...allah'ımın izniyle sağlıkla gelsin sonu inş...benimde,hepimizinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…