Kızlar işte benim hikayem...çok uzun oldu vaktiniz olursa bi ara okuyuverisiniz
Bir haftadır karnımın ağrımasıyla başlayıp belden sancı girecek diye beklediğim meğer doğum sancısına dönüşmüş bile.
Zaten sürekli belden girecek deyip duruyodum burda da hatırlarsanız.
Gelelim o güne
Doğumdan önceki cumartesi günü karnım sürekli sertleşip durduğu için nst de sancı çıkacağını düşünmüştüm ama nst de sancılarım 0 ı gösteriyordu.Eşim "sende hareket yok hacı
bu haftada doğuramazsın." dedi.Doktorum beklemeye devam deyip yolladı beni eve:26: ne zaman doğurcan doğur artık dedi,çarşamba doğurcam dedim güldü
Pazartesi günü de madem doğuracağım yok boş vaktimi değerlendireyim deyip oğluma şeker hamurlu kurabiyeler yapmak için malzemeler aldım.
Salı günü sabah erkenden kalkıp hamur yoğurdum kurabiyelerimi yaptım.Akşam yılbaşı hadi annemler geldi oturduk ettik ben 2013 te doğum yapmayayım diye dişimi sıkıyorum
saat 12 yi geçiyor ve rahatlıyorum :124:
Çarşamba günü artık doğurmam gereken gün 1 ocak 2014 ama bende ara sıra olan kasılmalar hariç tık yok
O gün kayınvalidemler kahvaltıya geldi yedik içtik.k validem evimi süpürdü sildi.İçime doğmuş olacak ki ben de o ara kurabiyelerimizi poşetleyeyim noluuur nolmaz dedim
Onlar evlerine gitti.Biz eşimle evde tv bakıyoruz ama arada bi kasılmalarım oluyo
Ben belden girecek belden gelmeli gerçek doğum sancısı belden gelir diyorum
Saat 4 e geliyodu sanırım size mesaj yazdım pembemsi leke gördüm.Eşimi tuvalete çağırdım gösterdim bak nişan dedim.
Ne nişanı nişan ne dedi...Yakında düğün var dedim
heee anlamadım ama neyse dedi gitti
Ben gidip gelip o lekeye bakıyorum.Bu arada sancılarım biraz daha rahatsız ediyo ama zaten sürekli olduğu için alıştım deyip geçiyorum.Gidip yatarsam geçer dedim ve gerçek doğum sancısı belden girer buna inandım
Koltuğa uzanmamla eşime bağırmam bir oldu.Kaldır beniiiiiiii :84: bi ağrı saplandı kalkınca hafifledi sanki.Bu arada en yakın arkadaşımla yazışıyoruz,ben ona sancı saatlerini yazıyorum o da bana "bunlarla toto loto bile oynanmaz" diyo
naklen doğum yapıyorum resmen.
Koltuk altıma epilatör tuttum bikaç bişey vardı sonra kalkıp duşa girdim hala doğurmayacağımı düşünerekten göğüslerime masaj yaptım sıcak suyla bolca haşır neşir oldum.Abdest aldım ve çıktım.
Saçlarımı düzleştirdim kremlendim temiz temiz giyindim.
Tekrar tuvalete gittim bu defa koyu kahve koyu kıvamlı akıntı geldi
Galiba diğeri de nişandı artık emin oldum ama nişandan sonra doğuma 3 hafta sonra gidenleri biliyorum umutlanmıyorum.
Zaten sancılar da sıklaştı ben odadan odaya geçerken eşim kıvrandığımı görüyo "kızz doğuruyomusun yoksa" diyo
yok yaw belden girecek,benim karnım ağrıyo diyorum
Ama belli olmaz nişan geldi diyorum.Eşim "hee o zaman gidip uyuyayım biraz,gece uykusuz kalırsam..." diye gülüyo
o gitti uyudu gerçekten de
ben de çantamda eksik varmı kontrol ediyorum kimlik vs..
eşim uyandı bana sölemesi ayıp köfte patates pişirdi.oturduk yedik.ben bi yandan diyorum ki " yaw bu köfteyi de yiyorum ama doğuma gidersem leş gibi kokcam"
eşim diyo ki "ye ye orda sana yemek de vermezler"
yani biz doğuma gitmicez eminiz ama konuşmalar aynen böyle
neyse ben masa başındayken fena bi sancı vurdu eşim korktu.ama gülüyorum
eşim de güldüğümü görünce doğurcaama inanmıyo
tabi ben kaç gündür o an gelsin diye hurma ananas fena cozutmuşum
sonra yemekten kalktık eşim masayı topladı ben ona söylemeden gittim üstümü giyindim.bu arada sancılar 5-7 dakikada bi geliyo.Karnım taş gibi sertleşip alt karnıma ağrı giriyo ve birdenbire kesilip rahatlatıyo.
eşimi çağırdım taytımı çekemeyince onu çekti "gidiyomuyuz" dedi.
gidelim ben böyle gece edemem,en azından nst ye girerim ne bu böyle dedim.gerçi sancı çıkmaz gene dedim.
eşim bavulu aldı foto makinesini aldık baktım ananası dışarda bırakmışız
eşime dedim onu sar buzdolabına koy
(sarmış ama buzdolabına koymamış sağolsun eve gelince gördük
)
evden çıktık asansörde eşim diyoki böyle doğuma mı gidilir be.bağır çağır suyum patlamış ollacak ki adam inanacak bi türlü inandıramıyorum.doğum öyle başlamaz diyorum da anlamıyo
atladık arabaya sancılar devam ediyo.yolda saati sordum 9 u 20 geçiyo akşam.hastaneye vardık kayıt yaptırıcaz bi baktık sırada 10 kişi
ben dedim benim sancım var.gidin doğumhaneye,kaydı sonra yaptırırsınız dediler.
doğumhaneye indik eşimle.doğum hemşireme durumu anlattım adını söyledi tanıştık falan.
beni çatala aldı.epidural düşünüyomusun dedi.belki olabilir dedim(ne belkisi tabiki alıcam
)
beni muayene etti,kızın suratına meraklı meraklı bakıyorum.6 cm açıklık var doğum başlıyo demezmi
eşimı dışardan çağırdım doğum başlamış herkesi ara dedim.eli ayağına dolandı.
hemşirem beni sancı odasına aldı ve nst ye bağladı
-ağrı eşiğin yüksek midir?
-bilmeeem
-şu an sancına bakılırsa bağırıyo olman lazımdı demekki yüksek
dakikalar içinde annem k validem ve eşimin yengesi yanıma geldi cümbür cemaat doğumhanedeyiz
hemşirem lavman yaptı 5 dk içinde içim temizlendi
sonra bana gevşetici yaptı ve serum bağladı.sancı değil ama.
o gevşetici beni mahvetti başım dönüyo bulanık görüyorum ayaktaydım zor oturdum hemşirem bakıcı eşim valideler ve yenge hala tepemde ve beni taşıyolar
bi süre ayakta gezdim serumla,sancılar az daha can yakıyo ama dayanılmaz değil.herkes fotoğraf çekiyo gülüyoruz falan...
hemşirem gel tekrar bakalım dedi.bakarken fazla kurcaladı anladım nolduğunu.bi baktım sıcacık su dökülüyooo.açılma 7 cm
artık bebeğin hareketlerini çok net hissediyorum ve canımı yakıyo.oynadıkça da su sızıyo
nst ye bağladılar tekrar.nöbetçi doktor geldi kalp atışları yüksek ama şu an idare eder risk olursa sezeryan olur dedi(sanki bilmiyoz arkadaş riske atcak diiliz yani) nst sancılarım FERRARİ gibi 0 dan 120 ye bikaç saniyede vuruyo.bu sıralar zorlanıyorum artık ama nefes al nefes ver bebeğim geliyo az kaldı diyorum rabbi yesir okuyup duruyorum bi süre sonra sonunu getirmekte zorlanıyorum allahım affet
ağzımda sakız olduğunu görenler sakız patlatırken fotomu çekmeye çalışıyolar.verin bana makineyi deyip ben onların fotosunu çekiyorum
annem zemzem suyu içiriyo.
bu vakitten sonrası çorap söküğü gibi geliyo.doktorumu arıyolar kendisi yolda.
hemşirem tekrar bakıyo açıklık 9 cm ama bebeğin başı tam aşağıda diil.ayağa kalk gezin dedi.geziyorum ama kendimi hasta bakıcıya anne şefkatiyle sarılırken buluyorum
sarıl kızım sarıl diyo bana
bu arada yenge gitti diğer tayfa yanımda.
saat 23:30 gibi doktorum geldi bu ne herkesi başına toplamışsın dedi
ben de çarşamba gelcem demiştim size dedim gülüştük
hemşirem dışkılama hissi gelecek ellerini masaya koy çömel ve sancı gelince ıkın bebek aşağı insin diyo.
dediğini yaptım ve ah dememle doğum benim için başladı
o an apar topar doktorumu çağırdılar içerden.
hemşirem sadece 1 kişi doğuma kalabilir deyip tayfayı dağıtmak istedi.ben de eşim kalsın dedim.sonra eşime döndüm kalıcan mı,kötü olursan dayanamazsan çıkabilirsin dedim.kalırım dedi ama ses titriyo
annemler dışarı çıkıyo.
apar topar çocuk doktoru bir hemşire daha ekibi topladılar.
sonra beni doğum masasına aldılar eşim tepemde doktor önümde.doktorum;
-doğumu sen yapacaksın kelebek artık iş sana düşüyo,yandaki çekme kollarını tut sancı gelince onları çek derin nefes al tut ve ıkın dedi.
sonra doktor bi yandan hemşire bi yandan hadi kelebekcim az kaldı evet kelebekcim ıkın ıkın az kaldı
eşim bi yandan hadi aşkım bitiyo ıkın ıkın
ben gözlerimi kapatıp ıkınıyorum.önce bi hafifleme oldu sonra gözümü açtım karşımda viyak viyak bağıran oğlum
saat 00:16 da,40+0 ın bittiği gece geldi bizim ufaklık
masada hemen bakımını yaptılar sarıp yanımıza verdiler eşimle üçümüz ilk pozumuzu verdik.kokladık
bizim oğlan doğumda kakasını yapmış çok az da tadına bakmış maalesef ama doktor hiçbi sorun yok dedi.
Bu arada doktorum 4 kilo doğurdun biliyonmu dedi neyy dedim
bi ara hemşirem de geldi 4 kilo doğurdun biliyonmu dedi.hepimiz şaşkın.4 gün önce doktorum 3700 ölçmüştü.
çok hızlı nefes alıp verdiği için biraz oksijen vermeye götürdüler.
doktorum benim dikişlerimi atmaya başladı,eşim yatış yapmaya gitti.
doktorum;
-kelebek bir seneyi geçti değil mi dedi..
-evet hocam geçen sene bu masada 2. defa bebeğimi kaybedip kürtaj olmuştum ağlamıştım.ben buraya doğuma gelemeyecekmiyim diye düşünüyordum dedim
dikişlerim uzun sürdü biraz ve canım yanmadı dersem yalan olur ama dayanabildim.beni dinlenme odasına aldılar eşim de yanıma geldi.
biz şaşkın şaşkın birbirimize bakıp eee noldu şimdi demeye başladık
el ele tutuştuk deli gibi gülüp duruyoruz
sonra beni odaya çıkardılar odamızı cümbür cemaat süslemişler gece gece balon şişirmişler
baktım yemek geldi oturdum yedim hemen.baktım benim bebişko geldi hemen aldım koklayıp emzirdim.
tabi süt yok ama olsun o boş da olsa annesini geri çevirmedi
bizim hikayemiz de böyle işte kızlar.Daha çok gülerek hatırlıyorum o günü.
Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin.Arkadaş listemdeki arkadaşlarım doğum fotolarımdan bikaçını albüm yaptım görebilirsiniz.
Hepiciinizi öpüyoruz