- Konu Sahibi zuhalzerrin
-
canım benim Allah analı babalı büyütsün yavrunu sağlık sıhat versin bebişine çok güzel bi hikayeydi imrendim valla herkese nasip olmuyo böyle rahat doğum bebeklerimizi sağlıkla aldık ya kucağımıza Rabbime binlerce kez hamdü senalar olsun cennet kokuyo yavrucuklarımız mürüvetlerini görürüz inşallah tatlişim tekrar hayırlı olsun
slm arkadaşlar oğlum bugün bir haftasını doldurdu bende yazayım dedim şaşkın anne hikayemi :)
03.01.2013 de saat 14.00 de dr teyzemizle rutin kontrol muayenemiz vardı. babam kızkardeşimle beni hastaneye götürdü. (eşim ilk defa bir kontrolde yanımda yoktu) gittiğimizde dr teyze de yanında çalışan ablamızda odada yoktu iyi bari nts ye gireyim dedim kardeşim beni nts odasına bırakınca dr a haber ver dedim peki dedi. nts bittiğinde kaç haftalık dediler 37 dedim hımm tamam deyip gönderdiler. çıktığımda kardeşim kapıdaydı abla dr acil ameliyata girmiş en az 2 saat yokmuş dedi. burada da yazmıştım öyle deli bir sol kasık ağrım var ki bekleyelim dedim bu ağrımı serumla mı iğneyle mi durdururlar bilmem ama artık dayanamıyorum. kardeşim okuldan geldiği için acıktım dedi tam ne yiyelim diye düşünmek için oturduk dr um yanıma geldi napıyorsun burda die sizi bekliyorum hocam dedim bekle geleceğim dedi. öyle deyince yemeği erteledik otur bekle bekle yok saat oldu 4 hala gelen giden yok diğer hastalarını gönderdiler pazartesiye randevu verdiler cumartesi randevu kalmamış. hastanelerde dr un yanında çalışan arkadaşlar oluyor ona dedim ben bu ağrıyla pazartesiyi bekleyemem başka dr a kaydırdık saat olmuş 4.30 ben gariban sıra bekliorum hala. sonunda diğer dr a görünebildim çatıya bakıcam dedi peki dedim yattım ooo 4-5 santim açılman var bebek de kanala girememiş yatış yapman lazım dedi. ben inanamıyorum tabi şaka gibi. sonra dedi istersen eve git akşama sancın çoğalınca gelirsin nöbetçi dr alır bebeği sancın artmassa sabah gel dedi. sancım başlarsa normal doğum yapabilir miyim dedim hayır dedi yine sezeryan bebek kanalda değil üstelik usg kilosu çıkıyor 4.280 ben tamam dedim çıktım. eşimi aradım yarın doğuma girecekmişim dedim adam şaşkın şaka mı diyor. hala ortada ne dr um var ne yanında ki arkadaş hadi dedim eve gidelim kızkardeşim dedi abla iyi misin ne evi doğum başlıyor dedi senin dr görmeden gitmeyeceğiz ara tara arkadaşı bulduk dedim böyle böyle yarın dr um girer mi doğuma hiç biryere gdemezsin dedi hem normal doğum sancın başlayacak hem sezeryan olacaksın dr umu aradı hemen yatırın demiş kadın hala ortada yok iki sezaryan doğuma girmiş üst üste (benle 3 oldu yazık ).
hemen yatış işlemlerimi tamamladılar bana hala öyle geliyor ki benimle dalga geçiyorlar. adresini yazabilir mi hasta dedi yazarım yazarım dedim kız diyor ki ne bileyim acil doğum dediler yok diyorum kontrole geldim doğum dediler öyle rahatım ki. kardeşim eşimi aramış enişte ablamı doğuma alıyorlar diye eşim tlf da sorular soruyor diğer yandan hastaneden sorular geliyor ben güler misin ağlar mısın moddayım benim hiçbirşeyim yok ki yanımda eve gidip alıp geleyim mi diyorum. annemi arıyorum babam çoktan uçurmuş haberi kv arıyorum eşim çoktan ulaşmış yürüyüp çıkıyorum odaya bir saate doğumdasınız diyorlar sürekli gülüyorum hala işin ciddiyeti yok ki kafamda. önlüğü getiriyorlar eşim yanımda değil girmem doğuma diyorum tamam serum vericez zaten diyorlar. eşim geliyor kv geliyor bebeğimin eşyaları geliyor. eşim hamile olduğumu ilk duyduğundaki şaşkın bakışlarıyle beni süzüyor hatunum kontrole gönderdim hangi ara doğum çıktı oğlumuz dayanamadı mı diyor ben herşeye gülebilirim aklım hala almıyor. arayanlar var korkma diyorlar ben o kadar şaşkınım ki neden korkacağımı bilmiyorum. sonda takmak için içeri geliyor hemşireler olmaz diyorum lavaboya gidicem gerek yok diyor hayır sıkıştım diyorum peki ameliyathane de takarız o zaman diye üzerime gelmiyorlar. ameliyathane kapısına kadar eşimin eli elimde hala gülüyorum ni doğurup gelicem hayatım diye kızkardeşim de yanımda kendinize iyi bakın diyerek kapıdan giriyorum hasta bakıcı sen kendine iyi bak onlar burda dedi :) ameliyathaneye elimi sallayarak merhaba ben geldim aslında kontrole gelmiştim doğum var dediler diyorum. hemşirelerden biri bende öyle doğum yaptım diyor belki de sakinleştirmek için. spinal anestesi yapacaklar rahat ol korkma nidaları var korkmuyorum ki çok rahatım oğlumun adını soruyorlar Ali olacak ama ikinci ismi henüz belli değil diyorum. bu arada iğneler tamam ama ayaklarda sıcaklık yok oynat diyor oynatıyorum sondayı takarken ufak bi ağrı hissediyorum oynat ayagını diyor oynatıyorum. anestesi uzmanı yanağımı okşuyor korkma olmazsa uyutucam seni diyor. dr um yanımda gitmemiş beklemiş beni hocam kusura bakmayın sizi de bu saate beklettim diyorum olur mu öyle şey diyor. hala iyiyim anestezi uzmanı dr uma hocam galiba tutmadı yavaşça bir deneyelim diyor tutmamış bir çığlık atıyorum son duyduğum uyutuyoruz nefes al ver sonrası yok. oğlum 18.55 de dğnyaya merhaba demiş çok ağlamış ben duyamadım o an. gözlerimi açtığımda ameliyathane saati tepemdeydi saat 20.05 ağzımdaki çıkarıyorum kimse yok etrafımda kimse yok mu diyorum bir hemşire geliyor oğlum nasıl diyorum çok tatlı diyor ikinci sorum babası oğlumu gördü mü gördüşimdi kapıda seni bekliyor diyor. gerisi yine yok. ameliyathaneden çıkarken eşimi kardeşimi görüyorum 20,30 da oğlumu yanıma getiriyorlar Allahım ne kadar şükretsem az yazarken bile ağlıyorum dünya tatlısı mis kokulu küçük bir erkek. gözümde yaş ama onun gözler açık ben nerdeyim dermiş gibi. herkes yanımızda mutluluğun tarifi yok ki yazayım. iki günümüz hastanede geçiyor uyuyamıyorum kapıya sandalye koyun bu kapı niye kilitlenmiyor diye sinirleniyorum annem ve kv gece yanımda eşimi zorla gönderiorum ama uyurlarsa diye korku halindeyim. sonunda çıkışımızı yapıyor ve pazar günümüzü oğlumuzla evimizde geçiyoruz. doğum fotoğrafçısı da fotoğraflarını çekmiş ona vakit bulamamıştım öyle mutlu oldum ki :)) Allah doğan tüm yavrularımıza analı babalı sağlıklı mutlu huzurlu hayatları foğum yapacak tüm annelere de kolay doğum nasip etsin inşallah diyor konuyu kapatıyorum :))
bu arada haftası: 37+2
kilosu: 3890
boyu : 50 cm
Adı: Enes Ali
http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...-gobuslerimiz-bebisler-dolsun-2012-a-842.htmlsagol grozcum evet maalesef 2 dusuk yaptim hic anne olamicam diye agliyodum cok zor gunler gecirdim
ama sukurler olsun simdi oglum yanimda.artik sohbetlerimiz dedigin gibi degisecek
insallah sende sanslilardan olursun canim benim.kofte patates iyi oldu yaa hemsirem sordu yedinmi dedi evet daha yeni yedim kotumu yapmisim dedim.iyi olmus cunku enerji lazim olcak dedi.
o yuzden doguma giderken yemeginizi yiyin
sagol canimmsenin dogumunu da merakla bekliyorum.allah kolayca dogurmani nasip etsin
hep sevinc gozyaslariniz olsun anali kizli insallah
canim sen temmuz annelerindemiydin.ben ordaydim dusuk yaptigimda
allah razi olsun tatlim allah cumlemizin yavrusunu bagislasin.dogum bi mucize.bebegimin ellerine gozlerine bakiyorum nasilda buyumus icimizde.melek gibiler degilmi
39.haftamdayım.10 Ocak günü öğlene doğru uyanıyorum.Evde yalnızım.Yatağı toplarken bir akıntı geldiğini hissediyorum ama günlerdir zaten olduğu için takmıyorum.Wc'ye gidince bir bakıyorum akıntı pespembe.Hemen eşimi ve annemi arıyorum.Annemler bize doğru yola çıkıyor, eşime sen işten çıkma bekle bakalım diyorum.Doktorumu arıyorum"nişanın gelmiş,sancın ve suyun gelmediyse bekleyelim daha boşuna gelme,bana haber ver bi değişiklikte"diyor.Annemler gelince hastane çantamızdaki son eksikleri tamamlayıp onlara gidiyoruz.Eşim de akşam oraya geliyor.Bende ne sancı var ne su.Etrafımdaki herkes tedirgin ama ben rahatım."Yarın kontrolüm vardı zaten.Gidince bakarız duruma.İyiyim ben"diyorum.Bebeğim de hareketli,bence hemen gelmez diyorum.Nişanı gelip 1hafta sonra doğuranlar varmış ne de olsa.Yemek yiyoruz,çay içiyoruz.Geceye doğru birkaç sancı geliyor ama hem çok az hem de düzensiz."rahim kendini doğuma hazırlıyor"diyorum.Gece 1gibi yatıyorum.3'te wc'ye kalkıyorum,sağlam bir sancı geliyor.15dk aralıkla 3 tane oluveriyor birden.Hemen annemi,eşimi kaldırıyorum,doktorumu arıyorum."Hastaneye geçin ben de geliyorum"diyor.Evde bir telaş başlıyor.Ben giyinip izliyorum durumu.Annem ve eşim bir o odaya bir bu odaya giriyor.Gülüyorum onlara.Çantayı alıp çıkıyoruz.Arabada annem,babam,kardeşim,eşim,ben.Yolda sancılar sıklaşıyor ama bende tık yok.Bi kıvranıyorum sadece o kadar.Eşim"böyle doğuma mı gidilir bağır azcık"diye takılıyor bana.Hastaneye ulaşıyoruz.Beni doğumhaneye alıyorlar.Ebe kontrol ediyor,açıklık 4cm ama bebek ters geliyor.(Son randevuda da tersti zaten.11 Ocak randevumda dönmemiş olursa sezeryan günü belirleyecektik)Hemen sezeryan hazırlıkları başlıyor.Tetkikler hızlıca yapılıyor,önlük,sedye derken asansöre biniyorum,eşime el sallıyorum,kapı kapanıyor,ameliyathanedeyim.Ameliyathanede herkes güleryüzlü.Şakalaşıyoruz gelenlerle.Anestezist geliyor,"şimdi otur ve hareket etmeden dur"diyor,belimden iğneyi yapıyor.(Sakın korkmasın spinal anestezi düşünenler.Normal iğne kadar anca acıyor.)Sonra bacaklarım ısınıyor.Önüme örtü örtüyorlar.Ayaklarımı yavaş yavaş hareket ettirememeye başlıyorum.Ya hissedersem diye düşünürken anestezist"sen hazır olunca başlayacağız"diyor."hazırım.kızımı görmek istiyorum"diyorum ve farkediyorum ki zaten çoktan başlamışlar.Arada doktorumla sohbet ediyoruz."Bugünkü 11:30 randevunuz iptal"diyorum doktoruma,gülüyoruz.Pür dikkat dinliyorum.Ne bir acı var ne de his.Belimden aşağısı yok sanki. Bir kaç dakika sonra kızımın sesini duyuyorum.Dünyada duyduğum en güzel sesi...Yanıma getiriyorlar,kokusu mis gibi...Kızımı bakım odasına götürüyorlar.Sonra dikişler başlıyor.Bu kısım biraz sıkıcı.Bir ara iyice sıkılıyorum,darlanıyorum ama kızımın yüzünü getiriyorum gözümün önüne.Bir an önce kızımın yanına gitmek istiyorum.Neyse ki bitiyor,odama götürülüyorum.Kızımı getiriyorlar yanıma.O kadar güzel ki..."İyi ki geldin hayatımıza"diyorum...Birkaç saat içinde uyuşukluk geçiyor.Akşama doğru yürümeye başlıyorum.Biraz ağrı oluyor tabi ama kızım ağrı kesici gibi geliyor.Ona baktıkça iyi oluyorum.Sonunda ben de ANNE oluyorum...
İşte bu da bizim hikayemiz.Hastanede 1 gece kaldık sadece.Şimdi ikimiz de gayet iyiyiz çok şükür.Kızım 5 günlük oldu bile.İsteyen herkesin bu harika duyguyu tatması dileklerimle.
Doğum tarihi: 11.01.2014
Doğum saati: 06:32
Kilosu: 2570gr
Boyu: 47cm
İsmi: İpek
39.haftamdayım.10 Ocak günü öğlene doğru uyanıyorum.Evde yalnızım.Yatağı toplarken bir akıntı geldiğini hissediyorum ama günlerdir zaten olduğu için takmıyorum.Wc'ye gidince bir bakıyorum akıntı pespembe.Hemen eşimi ve annemi arıyorum.Annemler bize doğru yola çıkıyor, eşime sen işten çıkma bekle bakalım diyorum.Doktorumu arıyorum"nişanın gelmiş,sancın ve suyun gelmediyse bekleyelim daha boşuna gelme,bana haber ver bi değişiklikte"diyor.Annemler gelince hastane çantamızdaki son eksikleri tamamlayıp onlara gidiyoruz.Eşim de akşam oraya geliyor.Bende ne sancı var ne su.Etrafımdaki herkes tedirgin ama ben rahatım."Yarın kontrolüm vardı zaten.Gidince bakarız duruma.İyiyim ben"diyorum.Bebeğim de hareketli,bence hemen gelmez diyorum.Nişanı gelip 1hafta sonra doğuranlar varmış ne de olsa.Yemek yiyoruz,çay içiyoruz.Geceye doğru birkaç sancı geliyor ama hem çok az hem de düzensiz."rahim kendini doğuma hazırlıyor"diyorum.Gece 1gibi yatıyorum.3'te wc'ye kalkıyorum,sağlam bir sancı geliyor.15dk aralıkla 3 tane oluveriyor birden.Hemen annemi,eşimi kaldırıyorum,doktorumu arıyorum."Hastaneye geçin ben de geliyorum"diyor.Evde bir telaş başlıyor.Ben giyinip izliyorum durumu.Annem ve eşim bir o odaya bir bu odaya giriyor.Gülüyorum onlara.Çantayı alıp çıkıyoruz.Arabada annem,babam,kardeşim,eşim,ben.Yolda sancılar sıklaşıyor ama bende tık yok.Bi kıvranıyorum sadece o kadar.Eşim"böyle doğuma mı gidilir bağır azcık"diye takılıyor bana.Hastaneye ulaşıyoruz.Beni doğumhaneye alıyorlar.Ebe kontrol ediyor,açıklık 4cm ama bebek ters geliyor.(Son randevuda da tersti zaten.11 Ocak randevumda dönmemiş olursa sezeryan günü belirleyecektik)Hemen sezeryan hazırlıkları başlıyor.Tetkikler hızlıca yapılıyor,önlük,sedye derken asansöre biniyorum,eşime el sallıyorum,kapı kapanıyor,ameliyathanedeyim.Ameliyathanede herkes güleryüzlü.Şakalaşıyoruz gelenlerle.Anestezist geliyor,"şimdi otur ve hareket etmeden dur"diyor,belimden iğneyi yapıyor.(Sakın korkmasın spinal anestezi düşünenler.Normal iğne kadar anca acıyor.)Sonra bacaklarım ısınıyor.Önüme örtü örtüyorlar.Ayaklarımı yavaş yavaş hareket ettirememeye başlıyorum.Ya hissedersem diye düşünürken anestezist"sen hazır olunca başlayacağız"diyor."hazırım.kızımı görmek istiyorum"diyorum ve farkediyorum ki zaten çoktan başlamışlar.Arada doktorumla sohbet ediyoruz."Bugünkü 11:30 randevunuz iptal"diyorum doktoruma,gülüyoruz.Pür dikkat dinliyorum.Ne bir acı var ne de his.Belimden aşağısı yok sanki. Bir kaç dakika sonra kızımın sesini duyuyorum.Dünyada duyduğum en güzel sesi...Yanıma getiriyorlar,kokusu mis gibi...Kızımı bakım odasına götürüyorlar.Sonra dikişler başlıyor.Bu kısım biraz sıkıcı.Bir ara iyice sıkılıyorum,darlanıyorum ama kızımın yüzünü getiriyorum gözümün önüne.Bir an önce kızımın yanına gitmek istiyorum.Neyse ki bitiyor,odama götürülüyorum.Kızımı getiriyorlar yanıma.O kadar güzel ki..."İyi ki geldin hayatımıza"diyorum...Birkaç saat içinde uyuşukluk geçiyor.Akşama doğru yürümeye başlıyorum.Biraz ağrı oluyor tabi ama kızım ağrı kesici gibi geliyor.Ona baktıkça iyi oluyorum.Sonunda ben de ANNE oluyorum...
İşte bu da bizim hikayemiz.Hastanede 1 gece kaldık sadece.Şimdi ikimiz de gayet iyiyiz çok şükür.Kızım 5 günlük oldu bile.İsteyen herkesin bu harika duyguyu tatması dileklerimle.
Doğum tarihi: 11.01.2014
Doğum saati: 06:32
Kilosu: 2570gr
Boyu: 47cm
İsmi: İpek
kızlar hepiniz çok güzelsiniz harikasınız yaaa..
hikayeleriniz harika ve acaip gözlerim doldu.. maşallah
ama bişeyi çok merak ediyorum.. normal doğum yapan arkadaşlar hep aynı şeyi yazmış "dikişim atılırken bebeğimi yan tarafta hazırladılar" diye.. Ayyyy Allah aşkına söyleyin dikiş atıldığı anı hissetmediniz mi :26: düşünmesi bile içimi fena yapıyo :26:
çok güzel bir hikaye.eskiden böyle değildim ben, şimdi neden ağladığımı da bilmiyorum ama çok duygulandım. Allah analı babalı büyütsün. Yine güzel bir mutlu son..haftasına göre kilosu yüksek olmuş annesi, ama sezeryan olduğun için sorun yok tabi :) acaba şeker yüksekliğimi vardı sende?
Allah razi olsun canim allah hepimizin yavrusunu bagislasin ailesine. Biz her usg de hep ileride ileride dedikleri icin daha kilolu bekliyorduk dr gününü beklerse 5 i bulacak diyordu şekerim yoktu canim normaldi babasi 4 kilo dogmus dr irsi babaya benzeyecek dedi. Oglum simdiden babasi :)
canim pufum sagol daha guzel hikayeler senden gelecek hic korkma dogumdan sadece o anin tadini cikar.kızlar hepiniz çok güzelsiniz harikasınız yaaa..
hikayeleriniz harika ve acaip gözlerim doldu.. maşallah
ama bişeyi çok merak ediyorum.. normal doğum yapan arkadaşlar hep aynı şeyi yazmış "dikişim atılırken bebeğimi yan tarafta hazırladılar" diye.. Ayyyy Allah aşkına söyleyin dikiş atıldığı anı hissetmediniz mi :26: düşünmesi bile içimi fena yapıyo :26:
Doğum yapan anneler aranızda hiç acı eşiği düşük olan varmıydı okursanız bi cevap yazın ne olur ben sezeryan istemiyorum normal istiyorum annem dayanamazsın diyor iyice gücüm gidiyor
canim pufum sagol daha guzel hikayeler senden gelecek hic korkma dogumdan sadece o anin tadini cikar.
ben kesi yapildimi bilmiyorum hic hissetmedim.ama dikis kismi bende acili oldu uyusmamistim sanirim.ama bikac dakikalik kismi aciliydi sadece.
inan bana o anda zaten bitsede bebeme gitsem diyosun.hic dusunme
Kızlar işte benim hikayem...çok uzun oldu vaktiniz olursa bi ara okuyuverisiniz
Bir haftadır karnımın ağrımasıyla başlayıp belden sancı girecek diye beklediğim meğer doğum sancısına dönüşmüş bile.
Zaten sürekli belden girecek deyip duruyodum burda da hatırlarsanız.
Gelelim o güne
Doğumdan önceki cumartesi günü karnım sürekli sertleşip durduğu için nst de sancı çıkacağını düşünmüştüm ama nst de sancılarım 0 ı gösteriyordu.Eşim "sende hareket yok hacıbu haftada doğuramazsın." dedi.Doktorum beklemeye devam deyip yolladı beni eve:26: ne zaman doğurcan doğur artık dedi,çarşamba doğurcam dedim güldü
Pazartesi günü de madem doğuracağım yok boş vaktimi değerlendireyim deyip oğluma şeker hamurlu kurabiyeler yapmak için malzemeler aldım.
Salı günü sabah erkenden kalkıp hamur yoğurdum kurabiyelerimi yaptım.Akşam yılbaşı hadi annemler geldi oturduk ettik ben 2013 te doğum yapmayayım diye dişimi sıkıyorumsaat 12 yi geçiyor ve rahatlıyorum :124:
Çarşamba günü artık doğurmam gereken gün 1 ocak 2014 ama bende ara sıra olan kasılmalar hariç tık yokO gün kayınvalidemler kahvaltıya geldi yedik içtik.k validem evimi süpürdü sildi.İçime doğmuş olacak ki ben de o ara kurabiyelerimizi poşetleyeyim noluuur nolmaz dedim Onlar evlerine gitti.Biz eşimle evde tv bakıyoruz ama arada bi kasılmalarım oluyo
Ben belden girecek belden gelmeli gerçek doğum sancısı belden gelir diyorum
Saat 4 e geliyodu sanırım size mesaj yazdım pembemsi leke gördüm.Eşimi tuvalete çağırdım gösterdim bak nişan dedim.
Ne nişanı nişan ne dedi...Yakında düğün var dedim
heee anlamadım ama neyse dedi gitti
Ben gidip gelip o lekeye bakıyorum.Bu arada sancılarım biraz daha rahatsız ediyo ama zaten sürekli olduğu için alıştım deyip geçiyorum.Gidip yatarsam geçer dedim ve gerçek doğum sancısı belden girer buna inandımKoltuğa uzanmamla eşime bağırmam bir oldu.Kaldır beniiiiiiii :84: bi ağrı saplandı kalkınca hafifledi sanki.Bu arada en yakın arkadaşımla yazışıyoruz,ben ona sancı saatlerini yazıyorum o da bana "bunlarla toto loto bile oynanmaz" diyo naklen doğum yapıyorum resmen.
Koltuk altıma epilatör tuttum bikaç bişey vardı sonra kalkıp duşa girdim hala doğurmayacağımı düşünerekten göğüslerime masaj yaptım sıcak suyla bolca haşır neşir oldum.Abdest aldım ve çıktım.
Saçlarımı düzleştirdim kremlendim temiz temiz giyindim.
Tekrar tuvalete gittim bu defa koyu kahve koyu kıvamlı akıntı geldi
Galiba diğeri de nişandı artık emin oldum ama nişandan sonra doğuma 3 hafta sonra gidenleri biliyorum umutlanmıyorum.
Zaten sancılar da sıklaştı ben odadan odaya geçerken eşim kıvrandığımı görüyo "kızz doğuruyomusun yoksa" diyo
yok yaw belden girecek,benim karnım ağrıyo diyorum
Ama belli olmaz nişan geldi diyorum.Eşim "hee o zaman gidip uyuyayım biraz,gece uykusuz kalırsam..." diye gülüyo
o gitti uyudu gerçekten de
ben de çantamda eksik varmı kontrol ediyorum kimlik vs..
eşim uyandı bana sölemesi ayıp köfte patates pişirdi.oturduk yedik.ben bi yandan diyorum ki " yaw bu köfteyi de yiyorum ama doğuma gidersem leş gibi kokcam"
eşim diyo ki "ye ye orda sana yemek de vermezler"
yani biz doğuma gitmicez eminiz ama konuşmalar aynen böyle
neyse ben masa başındayken fena bi sancı vurdu eşim korktu.ama gülüyorumeşim de güldüğümü görünce doğurcaama inanmıyo
tabi ben kaç gündür o an gelsin diye hurma ananas fena cozutmuşum
sonra yemekten kalktık eşim masayı topladı ben ona söylemeden gittim üstümü giyindim.bu arada sancılar 5-7 dakikada bi geliyo.Karnım taş gibi sertleşip alt karnıma ağrı giriyo ve birdenbire kesilip rahatlatıyo.
eşimi çağırdım taytımı çekemeyince onu çekti "gidiyomuyuz" dedi.
gidelim ben böyle gece edemem,en azından nst ye girerim ne bu böyle dedim.gerçi sancı çıkmaz gene dedim.
eşim bavulu aldı foto makinesini aldık baktım ananası dışarda bırakmışız
eşime dedim onu sar buzdolabına koy(sarmış ama buzdolabına koymamış sağolsun eve gelince gördük )
evden çıktık asansörde eşim diyoki böyle doğuma mı gidilir be.bağır çağır suyum patlamış ollacak ki adam inanacak bi türlü inandıramıyorum.doğum öyle başlamaz diyorum da anlamıyo
atladık arabaya sancılar devam ediyo.yolda saati sordum 9 u 20 geçiyo akşam.hastaneye vardık kayıt yaptırıcaz bi baktık sırada 10 kişi
ben dedim benim sancım var.gidin doğumhaneye,kaydı sonra yaptırırsınız dediler.
doğumhaneye indik eşimle.doğum hemşireme durumu anlattım adını söyledi tanıştık falan.
beni çatala aldı.epidural düşünüyomusun dedi.belki olabilir dedim(ne belkisi tabiki alıcam)
beni muayene etti,kızın suratına meraklı meraklı bakıyorum.6 cm açıklık var doğum başlıyo demezmi
eşimı dışardan çağırdım doğum başlamış herkesi ara dedim.eli ayağına dolandı.
hemşirem beni sancı odasına aldı ve nst ye bağladı
-ağrı eşiğin yüksek midir?
-bilmeeem
-şu an sancına bakılırsa bağırıyo olman lazımdı demekki yüksek
dakikalar içinde annem k validem ve eşimin yengesi yanıma geldi cümbür cemaat doğumhanedeyiz
hemşirem lavman yaptı 5 dk içinde içim temizlendi
sonra bana gevşetici yaptı ve serum bağladı.sancı değil ama.
o gevşetici beni mahvetti başım dönüyo bulanık görüyorum ayaktaydım zor oturdum hemşirem bakıcı eşim valideler ve yenge hala tepemde ve beni taşıyolar
bi süre ayakta gezdim serumla,sancılar az daha can yakıyo ama dayanılmaz değil.herkes fotoğraf çekiyo gülüyoruz falan...
hemşirem gel tekrar bakalım dedi.bakarken fazla kurcaladı anladım nolduğunu.bi baktım sıcacık su dökülüyooo.açılma 7 cm
artık bebeğin hareketlerini çok net hissediyorum ve canımı yakıyo.oynadıkça da su sızıyo
nst ye bağladılar tekrar.nöbetçi doktor geldi kalp atışları yüksek ama şu an idare eder risk olursa sezeryan olur dedi(sanki bilmiyoz arkadaş riske atcak diiliz yani) nst sancılarım FERRARİ gibi 0 dan 120 ye bikaç saniyede vuruyo.bu sıralar zorlanıyorum artık ama nefes al nefes ver bebeğim geliyo az kaldı diyorum rabbi yesir okuyup duruyorum bi süre sonra sonunu getirmekte zorlanıyorum allahım affetağzımda sakız olduğunu görenler sakız patlatırken fotomu çekmeye çalışıyolar.verin bana makineyi deyip ben onların fotosunu çekiyorum annem zemzem suyu içiriyo.
bu vakitten sonrası çorap söküğü gibi geliyo.doktorumu arıyolar kendisi yolda.
hemşirem tekrar bakıyo açıklık 9 cm ama bebeğin başı tam aşağıda diil.ayağa kalk gezin dedi.geziyorum ama kendimi hasta bakıcıya anne şefkatiyle sarılırken buluyorumsarıl kızım sarıl diyo bana
bu arada yenge gitti diğer tayfa yanımda.
saat 23:30 gibi doktorum geldi bu ne herkesi başına toplamışsın dediben de çarşamba gelcem demiştim size dedim gülüştük
hemşirem dışkılama hissi gelecek ellerini masaya koy çömel ve sancı gelince ıkın bebek aşağı insin diyo.
dediğini yaptım ve ah dememle doğum benim için başladıo an apar topar doktorumu çağırdılar içerden.
hemşirem sadece 1 kişi doğuma kalabilir deyip tayfayı dağıtmak istedi.ben de eşim kalsın dedim.sonra eşime döndüm kalıcan mı,kötü olursan dayanamazsan çıkabilirsin dedim.kalırım dedi ama ses titriyoannemler dışarı çıkıyo.
apar topar çocuk doktoru bir hemşire daha ekibi topladılar.
sonra beni doğum masasına aldılar eşim tepemde doktor önümde.doktorum;
-doğumu sen yapacaksın kelebek artık iş sana düşüyo,yandaki çekme kollarını tut sancı gelince onları çek derin nefes al tut ve ıkın dedi.
sonra doktor bi yandan hemşire bi yandan hadi kelebekcim az kaldı evet kelebekcim ıkın ıkın az kaldı
eşim bi yandan hadi aşkım bitiyo ıkın ıkın
ben gözlerimi kapatıp ıkınıyorum.önce bi hafifleme oldu sonra gözümü açtım karşımda viyak viyak bağıran oğlum
saat 00:16 da,40+0 ın bittiği gece geldi bizim ufaklık
masada hemen bakımını yaptılar sarıp yanımıza verdiler eşimle üçümüz ilk pozumuzu verdik.kokladık
bizim oğlan doğumda kakasını yapmış çok az da tadına bakmış maalesef ama doktor hiçbi sorun yok dedi.
Bu arada doktorum 4 kilo doğurdun biliyonmu dedi neyy dedim
bi ara hemşirem de geldi 4 kilo doğurdun biliyonmu dedi.hepimiz şaşkın.4 gün önce doktorum 3700 ölçmüştü.
çok hızlı nefes alıp verdiği için biraz oksijen vermeye götürdüler.
doktorum benim dikişlerimi atmaya başladı,eşim yatış yapmaya gitti.
doktorum;
-kelebek bir seneyi geçti değil mi dedi..
-evet hocam geçen sene bu masada 2. defa bebeğimi kaybedip kürtaj olmuştum ağlamıştım.ben buraya doğuma gelemeyecekmiyim diye düşünüyordum dedim
dikişlerim uzun sürdü biraz ve canım yanmadı dersem yalan olur ama dayanabildim.beni dinlenme odasına aldılar eşim de yanıma geldi.
biz şaşkın şaşkın birbirimize bakıp eee noldu şimdi demeye başladıkel ele tutuştuk deli gibi gülüp duruyoruz
sonra beni odaya çıkardılar odamızı cümbür cemaat süslemişler gece gece balon şişirmişler
baktım yemek geldi oturdum yedim hemen.baktım benim bebişko geldi hemen aldım koklayıp emzirdim.
tabi süt yok ama olsun o boş da olsa annesini geri çevirmedi
bizim hikayemiz de böyle işte kızlar.Daha çok gülerek hatırlıyorum o günü.
Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin.Arkadaş listemdeki arkadaşlarım doğum fotolarımdan bikaçını albüm yaptım görebilirsiniz.
Hepiciinizi öpüyoruz
canim pufum sagol daha guzel hikayeler senden gelecek hic korkma dogumdan sadece o anin tadini cikar.
ben kesi yapildimi bilmiyorum hic hissetmedim.ama dikis kismi bende acili oldu uyusmamistim sanirim.ama bikac dakikalik kismi aciliydi sadece.
inan bana o anda zaten bitsede bebeme gitsem diyosun.hic dusunme
nagiscim ben igne olurken bile kaskati kesilirdim canim cook tezdir normalde.
ama 6 cm acilmam oldugu halde asiri bi sanci hissetmedim ve dogumda epidural bile almadim.yani hickimseye bakma sen.ben yaptiysaaaaam
bide normal doguma kararli ol canim.
ben zorunlu olmadikca sezeryan olmicam suni bile olsa normal denicem diyodum
11.01.2014 cumartesi günü sabah sancılarım başladı hastaneye gittik hiç açılmam yoktu ben farketmeden nişanım gelmiş suyum azalmış beni nstye bağladılar doğum sancılar dendi yatışım yapıldı ve sancı maratonum başladı odada eşim hayatında yapmadığı kadar belime masaj yaptı adamın elleri artık tutmuyodu ben o acıyla bağırdım durdum durma ovsana be diye saymadığım laf kalmadı garibime oda çok endişelendi doğuma alınana kadar sancıyı ailemle beraber çektik ben bir onlar bin ben alıyorum onlar ağlıyo komedi bi durum şimdi düşünüyorumda hatta bi ara öle sancı geldiki kocamın kolunu ısırmışım acıdan adamın sesi çıkmadı :) açıklmam akşam 10 sıralarında 6 cmdi daha açıkmıyodu bende de hal kalmamıştı suni sancı yemekten doğuma aldılar beni sağlam kesildim 22.58 oğluşum dünyaya geldi ben kendimi unuttum ona baktım doğumhanede çok tatlı annesine bakıyodu hemşire sarmış yeşil çarşafa yatırmış masaya annem diyorum çarşafı açıp bana bakıyodu yumuk gözlerle bana çekmiş ama oğluşumda yanmalı hemşireler odaya götürmüşler giydirmeye bizimkiler camdan bakıyolarmış onlara ters bakış atmış annem içerde yanlız kaldı der gibi bi hemşire kapıyomuş üstünü o açıyomuş bizimkiler hepsi bi ağızdan aynı annen gibi sıcakladınmı üstünü açıyon hemen demişler 3300 kg 51cm doğdu mustafa alişim tarifsiz bi mutluluk dikiş acıları hariç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?