Slm kızlar hazır vakit bulmuşkenn doğum hikayemi yazayım dedim :)
Ha doğdu ha doğacak sancım mı geldi derken 13 Şubat gecesi saat 12.30 gibi bi ağrı sızım sızım yok değildir dedim fln eşim hadi yürüyelim dedi evin içinde bi o yana bi bu yana derken derken sancılar 20 15 10 diya düşmeye başladı ama ben hala gaz bu gaz diorum yalancı kasılma diorum ama karnım kaskatı öyle çok öldürecek gibi bi ağrı da değil di ondan aldandım sonradan doktorlar dalga konusu oldu kan aldırmakttan korkan kadın doğum sancısını sallamıyor dedi :) neyse sabah karşı yoğun bi akıntı pembe işte dedim gelio doktorunaradım gelmbi bakalım dedi gittik 5 gibi doktor açılma var dedi o an ki heyecanı asla anlatamam ben bi başladım ağlamaya eğer ağlarsan böyle olmaz dedi doktor bebeğin strese girer ameliyat olmak zorunda kalırsın dedi bi iğne vurdular sakinleştim saat 8 gibi suyum geldi sanki bardak bardak su dökülüo sancılar ondan sonra çok sıklaştı epidural yapıldı onu taktıktan sonra ağrım dinmeye başladı sadece kasılmalar geliodu biraz rahatlayınca bi saat uyumuşum doktorum geldi tekrar uyan uykucu doğuma gidiyoruz dedi :) bu sırada tabi saat 5 oldu akşam üstü açım susuzum ama makyajım tam heheheh :) bi yandan dua ediyorum bi yanda neşirmiş sakinleştiryorum el ele göz göze saat 6.30 gibi doğuma girdik 19,15 de oğlumuzu kucağıma aldım ilk sesi ilk ağlaması yanağımda ilk meme arayışı allahım herkese tattırsın bu duyguyu normal doğum isteyenler korkmayın dirayetli olun ve inanın 15 dk sürdü doğumum doktorum salosuna binlerce kez Allah razı olsun :)
14 Şubat 2014 saat 19.15 de 3700 54 cm olarak oğlumuzu dünyaya getirdim ...çok karışık duygular bunlar yazarken bile gözlerim doluyor.doğumda sıvı yuttuğu için enfeksiyon kapmış 2 gün de yenidoğan yoğun bakımında kaldık 2 günlükken ayrı kalmak onu camdan sevmek doktorun müsaade ettiği vakitte girio emzirmek minicik elindeki damar yoluna ağlayacak bakmak...allahım bunları da kimseye yaşatmasın çok şükür şimdi ikimizde iyiyiz evimize geldik mışıl mışıl yatağında istediğim zaman benm kollarımda...
İşte höyle bayanlar
çok güzel yaa Allah analı babalı büyütsün sağlıklı ömür versin. Ne kadar rahat olmuş doğumunuz. Oğlunuza sağlıkla kavuşmanız da sevindirdi. ben Mart annesi olucam inşallah, epidural normal doğum istiyorum ama doktorum gerekirse bakarız dedi:S doğumu yavaşlatıyormuş ve çoğu zaman sezeryana dönüyor doğum diye çok taraftar değil epiduraleşimdi sizde okuyunca ben de öyle doğum yapmak istedim. keşke doktorum bu kadar doğalcı olmasa
heyecan, korku,sevinc hepsi bir arada.... hikayelerimizi anlatmamiza az kaldiiii:))
Selam kizlar nasilsiniz bebisler dunyaya geldimi bnde cok heycanliyim dogumuma 35 gun kaldi korku sevinc karisik duygular icerisindeyim...normal dogum mu yoksa sezeryen mi daha iyi diye dusunuyorum sizce hangisi daha saglikli dogum sancilari dayanilmiyacak kadar cok mu?
İnanamıyorum... Hangi ara doğurduk ve de hala doğuruyoruz biz 2014 şubat anneleriiii? :) hepinizi tek tek okuyorum okudukça duygulanıyorum kendi doğumummuşcasına ağlıyorum kızlar.. Allah yavrularımıza sağlık sıhhat güzel gelecekler nasip etsin insallah.. Bol sütlü geceler hepimize
Selam kizlar nasilsiniz bende anneligi ilk tadanlardan olucam 3 hafta sonra allahin izniyle fakat doktorum israrcasina normal dogum icin herseyin guzel gidiyor diyo Ben ise cok korkuyorum belki sacma gelebilir AMA sirf agrilara dayanabilicekmiyim okadarda siddetlimi agrilar cogu dogum yapan tanidiklarimin anlattiklari gibi cokmu uzun suruyo kesik oluyormu fln agri kesici vuruyorlarmi diye korkularimdan sezeryani dusunuyorum AMA neyazikki doktorum istemiyo becerebilirsin herseyin gayet guzel gidiyor diyo konusup dertlesebilicek normal dogum yapan arkadaslarla konusmaya cok ihtiyacim var kizlar ...:26:
Selam kizlar nasilsiniz bende anneligi ilk tadanlardan olucam 3 hafta sonra allahin izniyle fakat doktorum israrcasina normal dogum icin herseyin guzel gidiyor diyo Ben ise cok korkuyorum belki sacma gelebilir AMA sirf agrilara dayanabilicekmiyim okadarda siddetlimi agrilar cogu dogum yapan tanidiklarimin anlattiklari gibi cokmu uzun suruyo kesik oluyormu fln agri kesici vuruyorlarmi diye korkularimdan sezeryani dusunuyorum AMA neyazikki doktorum istemiyo becerebilirsin herseyin gayet guzel gidiyor diyo konusup dertlesebilicek normal dogum yapan arkadaslarla konusmaya cok ihtiyacim var kizlar ...:26:
A.s canım. Hayırlısıyla doğsun bebeğin inşallah.. Ben normal doğum yapamadım ne yazık ki.. İlk hamileliğimde, herşey belirsizken, yani ne şekilde doğum yapacağım; ben de senin gibi korkardım. Hele ki hiç unutmam. Tansiyonum aniden yükselince hastaneye kaldırılmıştım; doğumhanenin önünden geçerken bi doktorun beyaz eldivenleri kan içinde içerden çıktığını gördüğümde resmen içim ürpermişti :) şimdi gülerek hatırlasam da çook korkmuştum. Hayır, benim doğumuma var daha demiştim. Üstelik çok gençtim.. Kısacası seni anlayabiliyorum. Ama sana şunu söyleyeyim mi? Hayatında sadece bir kaç saat veya bir gün falan sürecek bir sancı,ağrı veya acı bu. Ömür boyu sürmeyecek ki? Hem sonucunda çok güzel bir mükafat alacaksın:) yavrunu.. Bunları düşün. Annesin sen. Annelik kolay bir şey değil. Öyle olsa cennet annelerin ayakları altında olmazdı değil mi?
Bende çok korkuyordum yapabalecekmiyim diye çok karar değiştirdim sezeryan olayım ama bebeğimin sağlığını düşünüp vazgeçtim sezeryandan:) normsl doğum öyle hiç abartıldığı gibi değil suni sancıyla olmasına rağmen bumuymuş dediğim bir ağrı ayrıca sürekli olmuyor sancın arada nefes alabilecek vaktin oluyor ben adet döneminde yerlere yatardım ağrıdan bu arada sütüm hemen geldi bebeğimde emdi ama sarılık olmaktan kurtulamadıbunun emmesiyle bir alakası yok sanırım neyse iyiki normal doğum yapmışım 40.haftanın son günü doğdu kızım sezeryan olsam iki hafta boşu boşuna erken olacaktı ki bu son iki hafta onlar için çok önemli (zorunlu hallerde tabiki sezeryan) kendim çok sancı çekecem korkusuyla o iki haftayı onlardan çalmaya kimsenin hakkı yok bence
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
hiç korkma canım yüreğini ferah tutmaya çalış.ben hep öyle yapmıştım.Allah büyüktür dua et.hangi yoldan hayırla sağlıkla gelirse o yolla gelsin inşallah bebişin.ben suni sancıyla normal doğum yaptım.epidural felan almadan.aman aman öldürecek bi ağrı değil yani.zaten son bi saati biraz zor geçiyo ama geçiyo.normal doğum mucizevi bişey.çok güzeldi kızımın ilk ağlayışı onu ilk görüşüm.her anına tanıklık ediyosun.hemen kızımı emzirdim sarılık olmadı mesela.hastahanede geçirdiğim günden sonra kızıma hep kendim baktım.doğumdan beşinci gün sonra ev işlerimi yapabiliyodum.gerçekten kucağına alınca herşeyi unutuyosun.fazlasıla değiyo.ben şuan diyorum Rabbim ikikez daha yaşatır inş bu mutluluğu.annelik zor ama çok güzel bi duygu.Allah yardımcın olsun.korkma herşey olacağına varır su akar yolunu bulur.sağlıcakla bebişini kucağına alırsın inşallah
saol canim bnm icimi ferah tutmaya calsiiyorum ama toplum saolsun illaki bir yorum yapicak sey buluyorlar her zaman allahima dayandim allahimin mucizesi bu bebek kac yil bekledik esimle herseye deger senin dediign gibi.gercekten hicbir agri kesici almadan mi dogum yaptin kac saat surdu dogumun ve doktorum dahil herkez cogu kiside agrilar gece gelir diyor agrin gelince hemen gitinmi hastaneye yoksa sancilarinin siklasmasinimi bekledin inan konusmaya paylasmaya cok ihtiyacim var ..heleki dogunca o kcucuk minnacik varliga nasil bakicam iyi bir anne olabilicekmiyim gibi sikintilar sardi.simdiden tesekkurler canim..kizinla ailenle mutlu saglikli gunler dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?