2014 Şubat Anneleri

kızlarrrrr beni rahatlatın.kendime dramatik film senaryoları yazar oldum.dün sağlık ocağındaki Dr.a plt(pıhtılaşma)sonucumada bakarmısınız dedim,burada kan bekliyor,devlet has.ne gönderiliyor, sağlıklı olmaz sonuç,kendi dr.na baktır dedi.daha önce başka bir hastanede düşük çıkmıştı değerim.dün kendi Dr.umda baktı(özeldede kan verdim) normal çıktı.sağlık ocağındaki sonuçta düşük çıktı.normal doğum yapamazsın bir kaza felan geçirirsen kanaman durmaz dedi.benim normal doğum gibi bir şansım maalesef yok,üstelik plesentada rahim ağzına yerleşmiş.şimdi ben her tuvalete gidince kan göreceğim,kanama durmayacak,yavruşlarım nolacak diye depresyona girdim.sağlık ocağının sonucuyla özel has.sonucu aynı gün çıktı.kendi dr.um normal dedi.gerçi ayrıntılı için hft ya araştırma has.ne gideceğim,sorarım ama şaşkınım.ben normalde çok adette görmezdim böyle bir sorun olsa iki üç günde regl bitermiydi ki.
ay böyle sıkıntıları yazıyorum kusura bakmayın ama tecrübelerinizden yararlanmak iyi geliyor.ne diye merak edip kan verdiysem ,aşını yaptır Dr.una git.üstelik diğer iki doğumda hiç sağlık ocağına bile gitmedim,aşı da yaptırmadım.!!!

slm kızlar ya çok kötüyüm midem yanıyor, ayrıca başluklarım hareket ettikçe yanıyor ne yapacağımı bilmiyorum valla bir bileninz var mı acaba

Cevap alamadım her zamanki gibi???

Son düzenleme:
Bugün saglik ocagina gittik. Gebelik haftam 19+5 diye yapmadi hemsire tetanoz. Zaten ben de istemedim. Dedim neler neler duydum bu tetanoz konusunda. Hemsire de istersen yaptirmayabilirsin bu karar senin dedi. Ve sanirim yaptirmicam. Kizimda da yaptirmamistim. Hamileligim boyunca hep bi sorun, hep bi telas. Artik birakicam bu "herseyi kafaya takma" huyunu. Gecen gün de toksoplazma konusuna takmistim kafayi. Salam yedim diye kendime zehir etmistim geceleri.. Halbuki salam okadar da çiğ bi madde degil ki.. Hem netten okumasam bilmeyecektim bile salamin toksoplazma yaptigini. Simdi hafif burnum akiyor hasta gibiyim. Acaba dedim? Toksoplazma? Yoo yoo artik kafami rahat tutucam. Düsünmicem. Takmicam kafaya. Valla zehir ettim kendime hamileliğimi.. Doğal akışına birakicam.. Bence en sagliisi bu..

Cevap alamadım her zamanki gibi???

Merhaba cok basit soruymuş ben cevap vereyim:)
Ben ilk oğlumda 2 hastane çıkışı almıştım onun haricinde ilk gunler için bol bol body kısa kollu uzun kollu mevsimine göre tabi..
Ama mesela 3 body yi hiç giyemedi kaç kg doğacagımı bilemeden cok kucuk almışım 3,5 kiloya gore bizimki 4.135 doğunca onlar kaldı oyle aslında dogduktan sonra kıyafetleri arttırmak bence daha iyi.ben 6 aya kadar 1 çöp bile almamıştım:) zaten yoğun çalışıyordum bir de herkes oyle dedi daha erken 6 aydan sonra alırsın falan ben de oyle yapmıştım şimdi yine oğlan olunca alacak bişey kalmadı:)
Yine yeni bişeyler alırım tabi :) kıyamıyor insan minnoşlara

Canım anlamadığım normal foğum yapamazsın kanaman durmazı kim söyledi, sağlık ocağıysa takma kafana hem dr unnormal demiş..madem araştırma hastanesine gidicem dr una danısarak ordatekrar test yaptır için rahat etsin,sağlık ocağının testi yanlış olabilir ordan oraya gönderiyolarmış kanı sonuçta..Allah korusun hiçbişi olmıcak bebişlere Allahın izniyle..

Canım ben sağlık ocağına gittin 21 ve 25 haftada yapıyoruz dedi..bikdiğim kadarıyla bi zararı yom ne duydun acep sen..
Toksoplazma ben de geçirmemişim bi iki kere sucuk sosis yedim..ilk 3 ayda tehlikeli aynen takma kafana..

Ben de oglumda yaptırmamıştım tetanoz aşısını şimdi doktoruma sordum oglumun çocuk doktoruna da sordum zararı yok dediler ama ben kararsızım, yaptırmayabilirim.
Bu arada nesen 20. Haftadan sonra yapılıyor ozellikle bunu hiç soran var mı? Beni arayan saglık ocağı hemşiresine sorucam ben tatmin edici cevap alamazsam da yaptırmayacagım:))

Toksoplazma testi yaptirmadim canim ama eminim gecirmisimdir. Krdi ile yasayan insanlariz biz ve ben kizima hamileyken de bolca sosis sucuk tüketmistim.. Aynen takmiyorum kafaya.. Takarsam psikolojikman çöküyorum çünkü.. canim kac kisiden duydum ki 40° atesle cayir cayir yanmislar.. Bi tanesinin bebeginin gelisimi 4 gün gerilemis.. Bilsem yaptirmazdim diyor. Hareket etmesi falan da durmus bebegin.. Korktum. Bu korkumu hemsire de fark etti. İstersen yaptirmazsin dedi. Kizimda olmamistim. Bunda da olmicam sanirim. Kâr zarar oranini göze alinca böyle bir riske ufak da olsa girmek istemedim ki ben gebeligimin basinda düsük tehtidi yasamistim. Ogluma zarar gelme riskine bile bile evet diyemem.. Diyemedim..

saol canm tşkr ederim:2:

sağol canm yarın ilk işim bunu yapmak olsun inşallah iyi gelir..çok fenayım bildin gibi deil:2:

Günaydın güzel anneler ve teyzesinin kuzuları yavrular. Abidik gubidik ruyalar goruyorum çogu +18 ama tabi ruya yorumlatmaya gelmedim. Hüzünbaz hocamı dinliyorum okmeydanı eğt arşt hast. gidiyorum şimdi düşük tehdidim için iyi şans dilemenizi rica edicektim oğlumla bana Muju muju

allah ikinizede sağlık versin güzel haberlerle dönün inşallah

günaydınn kuzummmm.haberlerini bekliyoruz.
allah ikinizede sağlık versin güzel haberlerle dönün inşallah

tatlım günaydınn nasıl oldun

Anladım canım..benim ablam da yaptırmamıştı ama ben yaptırıcam sanırım eşim o yan etkiler çok çok nadir oluyor diyor ama şart da değilmiş..korktuysan zaten yaptırmamakla iyi etmişsin korkulan başa gelir lafına çok inanıyorum ben..
Hepimiz görüyoruz merak etme:)) hayırlı haberlerle dönersiniz inşallah..

günaydın kızlar nasılsınızzzbiz bugün oğlumuzu göreceğiz detaylı ultrasonda..çok heyecanlıyımmm

günaydınnnnn
ayy ben bile heyecanlandım
bende okuluma gideyim dersim var
sabah umuta dedimki;okul var morelim sinirli benim
limonportakalım

Aşının özelliğindendir canım ama sormadım sen sor bilgilendir bizi:) eskiden evde yapılan doğumlarda bebek kaybının en önemli sebebi yenidoğan tetanozuymuş..aşı hem bizi hem de bebişi koruyor..sonuçta ne kadar steril şartlarda doğum yapacak olsak da Allah korusun bi kaza olur elimize kolumuza bişi batar dünyanın bin türlü hali var 2-3 gün ateş ağrı olursa da katlanırım..benimki tüp bebek aylarca ne iğneler yedim bu komaz bana:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…