2014 Şubat Anneleri

Kızlar selam bugün dr a gittik 28+5 1198 gr geldi dr kilosu az bi hafta geri gibi dedi çok üzüldüm kızımın kilosu az diye sizin bu haftalarda kaç gramdı

selam canım, seninle aynı durumdayız o zaman:)
ben de ilk hafta her öğünden önce ve sonra ölçmüştüm, ama artık haftada 3 gün, günde 2 öğün açlık ve tokluk ölçüyorum. yürüyüş çok iyi geliyor hakikaten, % 50 diyetse % 50 de yürüyüşün faydası var. bir de doktorum bugün bana "kalsiyumu sakın atlama her gün mutlaka en az 2 bardak süt ya da yoğurt yiyeceksin" dedi. ben zaten süt-yoğurt-ayran-peynir delisi bir insanım ama işte diyete göre çok fazla yiyemiyorsun. ölçülü olmak zorundasın...sabah yarım bardak süt ve bir dilim peynir, öğlen yarım bardak yoğurt, öğleden sonra ara öğünde yarım bardak süt, bir de akşam yemeğinden sonraki ara öğünde yarım bardak süt var. yani işte toplam günde 2 bardak süt filan yapıyor + bir dilim az yağlı peynir

Benimkide 27+ 5 1310 gr olmuş banada doktor kızdı 2 hafta önde gidiyo şekeri hsmurişini kes dedi bende anlamadım ki nd kadar kilo normal

Kızlar selam bugün dr a gittik 28+5 1198 gr geldi dr kilosu az bi hafta geri gibi dedi çok üzüldüm kızımın kilosu az diye sizin bu haftalarda kaç gramdı

selam canım,

senin haftanda ortalama 1.300 gram şeklinde yazıyor senin bebişin de 1.200 gr. geliyormuş. e 100 gr. için canını neden sıkıyorsun ki? zaten hassas terazi ile ölçmüyorlar ya, karın çevresi, baş çevresi, bacağındaki kemiği ölçüyor, bu ölçüm sonuçlarına göre ortalama bir kilo hesaplanıyor ultrasonda.
%10 civarı hata payı var yani.
ama şeker ya da kilo sorunun yoksa, beslenmene ilave olarak kuru incir, muz, aşurelik buğday, süt, yoğurt, et, bal gibi besinleri daha fazla tüketerek bebeğinin kilo alımına olumlu bir katkı yapabilirsin.

Saol canım doğru diyosun annelik işte insan üzülüyor şeker problemim yok 10 kilo aldım yeyip içiyorumda aslında gergün muz incir kuruyemiş ama eti fazla yemiyorum ondan mı acaba

Saol canım doğru diyosun annelik işte insan üzülüyor şeker problemim yok 10 kilo aldım yeyip içiyorumda aslında gergün muz incir kuruyemiş ama eti fazla yemiyorum ondan mı acaba

evet et çok önemli tatlım,
bana doktorumun aylardır söylediği tek şey "protein ve kalsiyuma ağırlık ver, her gün düzenli tüket."
ben diyete uymam gerektiği için günde 100 gram et yiyebiliyorum. senin şeker ve kilo sorunun yoksa bol bol tüket bence canım. yumurta da proteindir. et yiyemiyorsan yumurta ye mutlaka. eti de köfte yap ye, balık olarak ye, kıyma kavur ye ama mutlaka ye...

eksik gözüken 100 gr. gibi, acaba daha çok fındık, ceviz yesen . Proteinli gıdalar tüketip, daha çok dinlenip daha çok hareket mi etsen. Tezat gözüktü ama :)
Fark da dediğim gibi çok değil, sıkma canını

25 yıldır şeker hastasıyım çook dikkat ediyorum 28+0 da bebeğim 1193 gram dı... doktor çok güzel dedi ama

merhaba hanvol,

ben de hamilelikle beraber şeker sorunuyla tanıştım, hakikaten zor bir durum, Allahım sana ve bebeğine sağlıklar ve hayırlı doğumlar versin inşallah...kimisi bebeğine kilo aldırmaya gayret ederken, bizim gibiler de diyet veya insülinle dengede tutmaya çalışıyor. ben de bugün doktordaydım, çok şükür her şey yolunda...

hiç canını sıkma tatlım doktorun patavatsızlığı banada 25. haftada az demişti doktor 3 hafta sonra 2 katı çıktı kilosu muhtemelen yanlış ölçümde yapılmış olabilir gelişimi normalse kilosu çok güvenilir olmuyo zatn + - 250 gr diyorlar bu ölçümler için.

anneleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer nasılsınız biz iyiyiz çok şükür yalnız bugün kızım ikinci kez şiddete maruz kaldı öğrencilerimden 2si koşarkenbana çarptılar tabi karnım benden önce gittiği için önce karnıma çarptılar bebeğimin yarım saat hareketini hissedemedim gene yavrum geçen sefer de böyle olmuştu korumaya almış kendini dr umun dediğine göre tansiyonum falan düştü ama ders anlatmaya devam ettim panik yapmamaya çalıştım inşallah bu son olur

geçmiş olsun valla canım işimiz çok tehlikeli geçende benim öğrencim de ben tam kapıyı açarken içerden kapıya bi patlattı o hızla kapı üstüme açıldı Allah'tan sıyırdı 2 defa oldu bu sonra müdüre götürdüm ben baş edemiyorum 2 sefer oldu falan diye.. annesini babasını çağırdım onlara da bi fırça attım evde iyice konuşun bu 2. oluyo dedim şimdi 2 haftadır iyi çocuk uslandı biraz ama ben nerdeyse ağlıcaktım korkudan çok sinirlendim ve korktum bişey olucak diye.. Allah korusun bizi ve bebişlerimizi

selam kızlar.işte benim bebek şekerim ve sepetim.30 adet şeker+sepet+nakliye+şekerlerin üzerine not=72tl

oyyy kıyamam yaaa şu insanlar biraz daha dikkatli davransa ne olur ki yolda yürürken üzerime üzerime geliyolar benimde hiç bir saygı yok

Kızlar bügun özelcan bebeye baktık bebek arabası vardı bi baktığım pek kalşteli bişey değilmiş gibi geldi bana oda takımı sordum buydu kızlar yatacı uyku seti vs hepsi içinde 1500 dedi sizce nasıl ??

Merhaba kızlar
HHepimiz iyiyiz inşallah. Reflü dışında bende de bir sıkıntı yok.
Aranızda sepet beşiklerden alan var mı? Aldıysa nereden aldı, ne kadara aldı? Ben park yatak aldım yanına bir de dolap almayı düşünüyorum ama sepet beşiklerde de hevesim var. Yatak odam da ufak olduğu için oraya sepet almak istiyorum da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…