2014 Şubat Anneleri

Masallahh pek degerli suratlari hic sorma bizim erkegimizinde eli hep suratinda :)

Herkese merhaba,
Okuyorum okuyorum ama artık telefondan alıntı yapıp cevaplamadı çok zor geliyor. O nedenle özetle, hastalara acil şifalar dilerim. Dr a gidip gelenlere maşallah. Büyüdü hep bebişler. Başka neler vardı unuttum valla kusura bakmayın kızlar
Bu sabah tulumunu giymeye çalıştım. A-aa bi baktım her zaman giydiğim gibi olmadı. En dar haliyle sığamadım içine. Garip garip bağlamak zorunda kaldım. Büyüyor artık göbişler valla. Perşembe sabahları hep foto çekerdim bu sabah geç kalınca unuttum. Yarın çekerim inş:)

Hayırlısı neyse öyle olsun canım.
Ay ben de varım bu arada isme karar veremeyenler arasında:)

Şimdi bu doğum 2 saat içinde mi olmuş? Ne kadar güzel yaa... Çok özendim...

Benim bi arkadaşıma oldu canım, sancıları çekti çekti sonra bebeğin kalp atışları yavaşlamaya başladığı için acil sezaryene almak zorunda kaldılar. İnş öyle şeyler yaşamayız.

selam annelerrr
dr.dan geldik..
nst.ye girdik yine çok sıkıcı ya 20 dk yatmak aynı tarafına dönük şekilde.. sevmiyorum nst.yi
36.haftamızdayız 2890 gr ve 47 cm olmuşuz kafası aşağıda doğum pozisyonunu almış artık bıdıkım suyumuz da iyiymiş.. çok şükür bi sıkıntımız yok..
normal doğum istiyoruz şuan öyle görünüyor ama 38de çatı muaynesinde kesin karar veririz dedi..
bahsettiğiniz önce sancı çekip sonra sezeryan yapılanlardan bi örnek verdi dr. bugün.. kadıncagız 8 saat sancı çekmiş ama bebek aşağı inmediği ve kalp atışları çok fazla düştüğü için sezeryana almışlar.. bu şekilde mecbur kalırsak almak zorundayız diyo dr.um..
inşallah hepimiz en sağlıklı ve en kolay şekilde alırız bebeklerimiz kucağımıza yaaa heyecan bastı beni

aslında canım en iyisi ismini doğduğu anda yüzüne bakıp koymak...

biz belirledik ismini ama etrafa çok fazla söylemedik, sadece anne baba ve yakın akrabalardan soranlara söyledik. yakın akrabaların bir kısmından saçmasapan yorumlar gelince de "keşke söylemeseydik" dedik. insan beğenmese bile "adıyla yaşasın, uğur getirsin vb. " bir şeyler söyler.ben de yeni bebeği olanların koyduğu isimleri bazen beğenmeyebiliyorum, özellikle yabancı gelen isimleri, ama bunu kesinlikle dile getirmem...sonuçta o bebeğin adıdır, onun uğurudur, hep iyi dileklerde bulunurum.

bazı gerizekalı insanlar belirlenmiş isme "yok o ismi koymayın şu ismi koyun, aman 2 isim koymayın..., beren saat'ten etkilenip mi beren koyuyorsunuz, anlamı neeeyy?" gibi yorumlar yapınca insanın da tepesi atıyor. walla isim belirlerken ailelere de danıştık, "siz bulduğunuz güzel isimleri söyleyin, biz aralarından seçelim" filan da dedik, hatta 2. isim arayışına girdiğimizde yine sorduk ama kendileri bir şey demediler ve haklarını kaybettiler. bu saatten sonra da gelip kimsenin bir şey demeye hakkı yok.

nisa ismini ben söyledim, beren'i de eşim söyledi. "nisa beren" de karar kıldık. soyadımızla da uyumlu bir isim olacak inşallah. beren saat yıllardır meşhur bir kişi ama benim hiç "çocuğum olursa adını beren koyacam, beren saatin hastasıyım" gibi bir durumum olmadı, anlamının "güçlü,kuvvetli,akıllı" oluşu ve söylerken kibar bir seslenişi olması hoşuma gitti. beren biraz da unisex bir isim olduğu için başına nisa'yı eklemeye karar verdik.

Bugun mina kizimi gormeye gittimmm.33+4 gunluk olmusuz.suyumuz iyi dedi dr amcasi.bide 2.127 gr olmus kilo da iyi bas asagiya donmus ama dr um bizim icin onemli degil nasilsa sezeryan olucaksin 4 hafta sonra spinal anesteziyle alicaz tansiyon ilaclarini ic hoplama ziplama heyecan yapma 4 hafta dayan didi:)30 gun allah im cok az kaldi ya:):)

maşallah canım, ben de bugün 34+4 üm, bizim de sez. tarihi 3 şubat, bende gebelik diyabeti olduğu için sezaryene karar verildi, doğuma 31 gün kaldı, tabi bebişler daha erken gelmek istemez inşallah, gününü doldurur karnımızda:) iyicene ağırlaştılar ama ne yapalım, anne olmak kolay değil.
benim daha hastane çantası filan da hazır değil, bebişin kıyafetleri de yıkanmadı, güneşi kolluyorum, bu haftasonu inşallah güneş çıkarsa yıkayıp, kurutup, ütülüycem minnak tavşanımın cicilerini:))

Benimde tansiyonum var lip imilk kizimi 33+4 dogurdum tansiyondan.gunde 3 defa tabsiyon ve kan sulandirici iciyorum.bebiklerde bizde agirlastik valla.13 kilo almisim ya.olsun veririm.ben kiyafetleri yikadim ama utu canta duruyor halaartik bu hafta yaparim bebiklerin isi belli olmuyor valla cat diye geliveriyorlar.ilk kizimda canta falan hazir degildi tansiyonum cikti hastaneye gittim kontrol altinda tutmak icin yatirdilar sabah kizimla gune uyandik bianda:)

anam ne yaramazmışsın, kızın sana çekebilri o zaman bol bol anneni anarsın

ya kızlar ben 32. haftamdayım ama geçen bir ark..karnın baya aşağı inmiş dedi, bende aşağıda hissediyorum...belimde kalçamda çok ağrı hissediyorum, yürürken tuhaf yürüyüroum...aşırı yorgunum ..kızımda bu kadar olmamıştı, bu aralar benim kendi yorgunluğum mu...2. bebek diye mi...yoksa kansızlaştım mı bilemiyorum ama hep çok uykum var

ben 32. haftamda gittiğimde beni 2 hafta sonraya çağrıdı dr. sanırım 1 sene önce oldugum rahim ağzından parça alınması konusu beni riskli yapiiiir. belki de yaşım 34üz malumunuz.

bende bende şimdiden üstelik benim aşağıda gibi...

Gunaydin hanimlar. Duydum ki sezeyanla dogum yapmak isteyenlere emzirme sorunu olmasin diye saglik ocaklarinda gogus masaji yapiliyormus. Duydunuz mu boyle bir sey. Ya da yaptiran var mi?
ilk kez duydum, yok artık yahu....süt gelir kendiliğinden...doğum ardından bi de beslenme ile takviye edilir, masaj iyi geliyorsa da kendim yaparım cnm ama yok ona da gerek. bir de hatırladığım ılık banyonun iyi geldiği şeklinde..

geçen youtube da gördüm, ters doğum bile yapıyorlar...olunca oluyor yani..

valla bilim nickini layığıyla taşıyorsun :) hiç duymamıştım bak bunları

bende ççatlamadım, özel bi kremde kullanmadım..ama şimdi zeytinyağlı birşey sürüyorum karnıma banyodan banyoya henüz çatlak yok ama karnım gepgergin..birde benim çatlaklar bacaklarımda karlça tarafında var, taaa ergenlikten kalma :)

uu maşallah, çok güzelmiş...ağrı eşği yüksek demek, biraz ağrım var diyip gidip doğurmak çok güzel, hadi hayırlı uğurlu olsun.

canım geçmiş olsun, benim görümcemde de yüksek tansiyon varmış, sancı da oluyormuş hep, doktor kontrolüne gittiğinde fazla sancı çıkınca mecburen 36. haftada sezaryenle doğum yapmış. bir de elleri ayakları aşırı derecede şişiyormuş. hamileliklerinde 20 kilo filan almış, belki onun da etkisi vardır.

Ben diyabet diyeti yaptığım için toplam 8.5 kilo aldım, belki doğuma kadar 1-1,5 kilo daha alırım, şeker düzeyim kontrol altına alındığı için fazla kasmıyorum kendimi. doktor kendisi diyor zaten "kaçamak yapabilirsin" diye... artık son aya girdik zaten. doğumdan sonra da hedefim emzirme dönemi boyunca yine sağlıklı beslenerek kilo vermek. zaten emzirirken homidini gırtlak yemezsek rahatça kilo verilebiliyormuş. çünkü emzirmek günde yaklaşık 500 kalori yaktıran bir eylem. gerçi çok acıkıyormuşsun, işte o açlık olayını ara öğünlerle ve bol lifli gıdalarla kontrol altına almak lazım.

kızlar yarın işte son günüm.
mailleri toparlıyorum, işlerimle ilgili dökümanlarımı hazırladım..masamı toparlıyorum..hala ihmal etmişim..önemli değil dediğim basit işler bana yük oldu...iş dediğimde de masa toplama filan, yapmıştım bir kısmını ama bitirmemiştim...

bu arada demin 3-5 kez hapşırdım sırtımda yine bir üşüme...oyoyoyoy sanki nezle olacakmışım gibi, aşırı da bir ağırlık uyku hali var üzerimde anlatamam...inşallah tekrar hastalanmam..

patton benle konuşmadı henüz, işe geldi bende ona hiç geçmiş olsundu yok yeni yıl tebirği idi bişey yapmadım..böyle uzak uzak duruyoruz.
benim girdiğim toplantıolara, ekibin geri kalanı teker teker girecek her hafta biri şeklinde.

ekibe attığı mailde benim için yok ddemiş de, izindeyken dememiş...dönenen kadar dememiş ,o ilgimi çekti acaba beni tümden gidici mi görüyor bu amca...:26:

lip hiç söyleme canım isim konusunda herkes bişi söylüyor geçen tramvayda bir kadın sordu kızmı erkekmi ne kadr kaldı falan diye az bişi konuştuk pat diye dediki elif koy adını ay sanane ayol tramvayda gördüğüm birinin demsiyle isimmi konurmuş kadın birde ısrar ediyor utanmasa adını koyarken beni çağır diyecek
ay ne mal insanlar var yahu

evet canım haklısın,
biz de eşimle soranlara söylemedik zaten, sırf kafamız bulanmasın, karışmasın diye... işyerindekiler filan bilmez mesela...zaten bu olumsuz yorumları yapan kişiler kuzen gibi yakın akrabalar, şimdi artık 8-9 aylık olmuşken onlardan da saklamak anlamsız geldi, ama söyleyince de insanın hevesini kursağında bırakan surat ifadeleri ve yorumlar geldi. neyse zaten bu dediğim kişilerin psikolojik sorunları var, muhtemelen kıskançlıkla karışık birtakım duygular yaşıyorlar kendi içlerinde. yoksa normal insanın yapacağı şey değil...

sana elif koy diyen teyze de alemmiş valla, elif zaten yaygın ve bilindik eski bir isim, çok da güzel bir isim ama sen kızına koymak istesen aklına gelirdi yani şu ana kadar:))

walla bu isim koyma konusu beni hafiften bunalttı kızlar, bundan sonra Allah kısmet eder de erkek bebek olursa direkt kayınpederin adını koyup geçicem, ha eşime sorarım yanına başka bir isim eklemek isterse ekler...

selam sunny,

hayırlı olsun, bugün dinlen iyice hasta olma tekrardan koru kendini...
beni de bizim burada gidici mi görüyorlar bilmiyorum, izin konusunda hiç bir sey demedim daha, "ücretsiz izin alacağım belli değil" dedim sadece,zaten utanmazlarsa sorsunlar, yerime tırım tırım birisini arıyorlar, yerime biri alınırsa ben buraya nasıl dönücem zaten? bunu bilip güya benden saklıyorlar, birlikte çalıştığım kişi çapsız olunca tabi burayı tek başına idare edemiycekmiş:)))

13 ocak'ta çalışamaz raporunu getiricem bakalım. eğer benimle bir işleri varsa bu saate kadar söylemeleri gerekirdi zaten, o gün raporu bırakıp çıkarım:)

Selam millet ,

evde işler kesat fazla bakamıyorum gün yapacağım yakında kilo almasam her güne bir güne gidebilirim

cumartesi kızımı göreceğim inşallah bakalım neler diyecek nasıl oldu prenses 4 hafta olacak görmeyeli

ay hiç hüleceğim yoktu

ya ben yarın gidiyorum ve hiç bişey konuşmadık, bi de şu an kendimi baya kötü hissediyorum başıma da ağrı girdi üşüme de geldi eh bi de hastalanır yarın da gelemezsem bomba olur..alsında hiç hoş olmaz, ben de istemem inşallah akşam toparlarım..serviste kestirmeey çalışayım ben...ooyoyoyoy hastalanmayayım, çocuga da geçer ona da bulaştırmamam lazım ya neymiş bu kardeşim ya

slm anneler nasilsiniz? benim 2 gundur kasilmalarim oluyordu bebis resmen karnimi iktiriyor iktiriyorr karnimin bir yeri sivriliyor nefesim kesiliyor gibi oluyordu bugun saglik ocagindaydim ebe bunlarin cok normal oldugunu dogum icin pratik yaptigini soyledi ( braxton hicks )
turkcesi ''kasilma'' oluyormus ayin 15 inde normal dogum icin nefes egzersizi kursuna basliyorum dogum aninda neler yapmamiz gerektigi vs. bunlari ogreticeklermis hadi bakalim hayirlisi safak azaldi da azaldi

Selam kızlar karnımda inceden inceye bıçak saplanması gibi bi ağrı oluyor karnımda taş gibi korkuyorum valla erkenden doğurmam inşallah

Bugün kızımı gordum 32+3 olmamıza rağmen kilosu 2.398 çıktı ben 600 gr almışım bebiş tam 1 kilo almış doktor tombik bi bebek olcak sezeryanla almak zorunda kalabiliriz dedi uzuleyim mi sevineyim mi bilemedim doğum pozisyonunuda almış bakalım sağ salim doğarda inşallah varsın sezeryan olsun demi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…