slm annişler bizde özönce hastaneden geldikk..doktor suyun biraz azalmis günde 2 litre su icmemi ve bebegin hareketlerini takip etmemi söyleedii..cok sükür yarin son ignemi vuruyorum igneden kurtuldum...canim kizim yine bize yüzünü göstermedii..prensesimin kilosu 2160 gr olmus..33+0 haftalik olmuşuz...bizden bukadarrrrr.....
Hayırlısı neyse öyle olsun canım.Canim dr da ben de normalden yanayiz ama bazi tereddutler var. E malum yas 36 ve ilk dogum.. Bir de ben hergun kan sulandirici igne yapiyorum. Yani kontrolsuz bir kanama benim icin risk. Bir yerimi kesmeye bile korkar oldum. Kanamayi durdurmak zor oluyor. Haftaya ilaclar konusun da duzenleme yapacagiz dedi drum. Kendimi de kizimi da riske atmadan en saglikli cozumu bulacagiz..Bu arada gunu bu kadar yaklasip da hala isim bulamayan bir sen bir de ben kaldik galiba :))Dun gece ocak topigindwn minikkelebwk saat 10 da agrim var bi hastaneye gideyim dedi, 12 15 dw oglusu geldi :)) aksam onun heyecanindan resmen uyuyamadim yav :))
amin canım
bizde isim konusunu netleştirmedik henüz babamız pek bir sakin o koycak ya ismi dedim doğduktan sonra karar verirsin sanırım dedim gülüyor :d
ay evet bende üzülüyorum fakat neden öyle oluyor acaba ya vardır bundada bir neden? Yoksa neden açılmasın demi ama
amin canım
bizde isim konusunu netleştirmedik henüz babamız pek bir sakin o koycak ya ismi dedim doğduktan sonra karar verirsin sanırım dedim gülüyor :d
ay evet bende üzülüyorum fakat neden öyle oluyor acaba ya vardır bundada bir neden? Yoksa neden açılmasın demi ama
Bugun mina kizimi gormeye gittimmm.33+4 gunluk olmusuz.suyumuz iyi dedi dr amcasi.bide 2.127 gr olmus kilo da iyi bas asagiya donmus ama dr um bizim icin onemli degil nasilsa sezeryan olucaksin 4 hafta sonra spinal anesteziyle alicaz tansiyon ilaclarini ic hoplama ziplama heyecan yapma 4 hafta dayan didi:)30 gun allah im cok az kaldi ya:):)
anam ne yaramazmışsın, kızın sana çekebilri o zaman bol bol anneni anarsınkova olucak şubatta doganlardahi burcu diyolar ama kovalrla uğraşmakta zor ben oğlagım oğlaklarda inat oluyo yahu hele cocukları ben çok sopa yemişim annemden daha yaşıma girmeden elime kaşıgı ben alcam yicem diyomuşum şimdiki anneler gb değilki eski anneler annemde elime vuruyomuş annem diyo vermezdin canın acısa bile bitanede agzıma götürmüyomuşum hep yere sonra evimiz 10 basamaklıydı 3 tekerlekli motorlar varya motora binip ordan aşasallanıyomuşum tıkır tıkır iniyoya bazende kafa göz dagılıyo tabi bile bile intihar ama inadıma yapıyomusum bide kışın terlik yazın bot giyme inatlşıgım varmış asla yatakta yatmamışım 6 yaşıma kadar kapı arkalarında betonun üstünde yatmışım ay kızım bana çekmesin diye dua ediyorum hep eşimde pek usluymuş yaşuıyomu diye kontrol ediyolarmış o kadar
benim burcum yengeç, yükselenim başak canım, tam akıllı, uslu, çalışkan öğrenci modunda da bir çocuktum.ailemi üzmedim çok şükür. azcık içine kapanıktım önceleri ama sonra üniversiteye gidince açıldım. büyüyünce de evine, ailesine düşkün, mutfağa meraklı, evcimen bir kadın oldum.
ya kızlar ben 32. haftamdayım ama geçen bir ark..karnın baya aşağı inmiş dedi, bende aşağıda hissediyorum...belimde kalçamda çok ağrı hissediyorum, yürürken tuhaf yürüyüroum...aşırı yorgunum ..kızımda bu kadar olmamıştı, bu aralar benim kendi yorgunluğum mu...2. bebek diye mi...yoksa kansızlaştım mı bilemiyorum ama hep çok uykum vargünaydınnnnnnnnn anneler ssbah sabah tartıya çıkınca azıcık moralim bozuldu bi de karnımda bi kızarıklık gördüm ufacık çatladı sanırım moralim bozuldu ama kızımın tekmeleri herşeyi unutturuyor:) bu arada benim karnım azıcık aşağı indi gibi eşim de öyle diyor sizde de aynı durum var mı ayrıca bugün nasıl tarif etsem çatım ağrıyor yani kemikler acıyor
ben 32. haftamda gittiğimde beni 2 hafta sonraya çağrıdı dr. sanırım 1 sene önce oldugum rahim ağzından parça alınması konusu beni riskli yapiiiir. belki de yaşım 34üz malumunuz.kız senin doktorda pek bi rahatmı ne 4 haftada bir çağrıyor hala :26::26::26::26:
Benimki artık 2 haftada çağırmaya başladı keze nerdeyse herkesin doktoru öyledir,
birde ben benimkine rahat diyordum üstelik
sen gittiğinde kaç haftalık olcan ozaman?
bende bende şimdiden üstelik benim aşağıda gibi...ohh ne güzel,su gibi akıp geçsin zaman inşallahhhh
bbilimim ben nefes almakta zorluk çekiyorum.kalbim sıkısıyo sürekli,kızım daha aşağıya inmediğinden mi oluyo bu:26:yani pozisyonu hakkında bi şey demedi de dr.
Gunaydin hanimlar. Duydum ki sezeyanla dogum yapmak isteyenlere emzirme sorunu olmasin diye saglik ocaklarinda gogus masaji yapiliyormus. Duydunuz mu boyle bir sey. Ya da yaptiran var mi?
geçen youtube da gördüm, ters doğum bile yapıyorlar...olunca oluyor yani..yüzyıllardır herkes yapabildiğine göre sende yapabilirsin tabiki
fakat doktorun bu çekimserliğini fark ettiği anda vede sezeryan tarafrıysa ki çoğu öyle
seni bi şekilde sezeryana öteleyecektir, diyeceklerinde liste başı
1- çatın dar
2- bebek aşağı inmemiş-kanala girmemiş (benim oğlumda girmemişti ama normal doğdu)
3- boynuna kordon dolanmış
liste uzatılıp gidebilirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
valla bilim nickini layığıyla taşıyorsun :) hiç duymamıştım bak bunlarıbende ucundaki çatlaktan bahsetmiştim zaten çünkü önce başı çatlıyor sonra yara oluyor diye biliyorum ben,
canım göğüs ucun büyükse yara olma ihtimali daha düşük bence benim göğüs ucum büyük mesela ve dışında o yüzden belkide yara olmadı
doğum yaptıktan sonra bebeği ilk emzirmeden önce soğan kesip suyunu sürüyorsun meme başına 30sn-1dk bekleyip öyle emziriyorsun bebeği, bebek iğrenir falan deme çünkü bebeğin aldığı ilk tad o henüz neyin iyi neyin kötü olduğunu bilmiyor bile
bize hemşire önermişti bunu biz öyle yapmıştk tabi yapıp yapmamak sana kalmış yinede
karbonatlı suya gelince bir çaybardağı suyun içinde karbonatı eritiyorsun canım, o suya pamuk buluyorsun bebeği emzirmedne önce ve emzirdikten sonra o suyla siliyorsun meme başını ben sürekli yaptım bunu, suyuda günlük yeniledim
bende ççatlamadım, özel bi kremde kullanmadım..ama şimdi zeytinyağlı birşey sürüyorum karnıma banyodan banyoya henüz çatlak yok ama karnım gepgergin..birde benim çatlaklar bacaklarımda karlça tarafında var, taaa ergenlikten kalma :)sorun değil canım sor cevaplarım neden olmasın, ben doğal şeyleri daha çok seviyorum o yüzden böyle şeyler öneriyor vede kullanıyorum, mesela bende karın çatlağı falanda olmadı hiç hiç bir şey kullanmadığım halde yani bunlar birazda bünye meselesi
uu maşallah, çok güzelmiş...ağrı eşği yüksek demek, biraz ağrım var diyip gidip doğurmak çok güzel, hadi hayırlı uğurlu olsun.Canim dr da ben de normalden yanayiz ama bazi tereddutler var. E malum yas 36 ve ilk dogum.. Bir de ben hergun kan sulandirici igne yapiyorum. Yani kontrolsuz bir kanama benim icin risk. Bir yerimi kesmeye bile korkar oldum. Kanamayi durdurmak zor oluyor. Haftaya ilaclar konusun da duzenleme yapacagiz dedi drum. Kendimi de kizimi da riske atmadan en saglikli cozumu bulacagiz..Bu arada gunu bu kadar yaklasip da hala isim bulamayan bir sen bir de ben kaldik galiba :))Dun gece ocak topigindwn minikkelebwk saat 10 da agrim var bi hastaneye gideyim dedi, 12 15 dw oglusu geldi :)) aksam onun heyecanindan resmen uyuyamadim yav :))
Benimde tansiyonum var lip imilk kizimi 33+4 dogurdum tansiyondan.gunde 3 defa tabsiyon ve kan sulandirici iciyorum.bebiklerde bizde agirlastik valla.13 kilo almisim ya.olsun veririm.ben kiyafetleri yikadim ama utu canta duruyor hala artik bu hafta yaparim bebiklerin isi belli olmuyor valla cat diye geliveriyorlar.ilk kizimda canta falan hazir degildi tansiyonum cikti hastaneye gittim kontrol altinda tutmak icin yatirdilar sabah kizimla gune uyandik bianda:)
lip hiç söyleme canım isim konusunda herkes bişi söylüyor geçen tramvayda bir kadın sordu kızmı erkekmi ne kadr kaldı falan diye az bişi konuştuk pat diye dediki elif koy adını ay sanane ayol tramvayda gördüğüm birinin demsiyle isimmi konurmuş kadın birde ısrar ediyor utanmasa adını koyarken beni çağır diyecekaslında canım en iyisi ismini doğduğu anda yüzüne bakıp koymak...
biz belirledik ismini ama etrafa çok fazla söylemedik, sadece anne baba ve yakın akrabalardan soranlara söyledik. yakın akrabaların bir kısmından saçmasapan yorumlar gelince de "keşke söylemeseydik" dedik. insan beğenmese bile "adıyla yaşasın, uğur getirsin vb. " bir şeyler söyler.ben de yeni bebeği olanların koyduğu isimleri bazen beğenmeyebiliyorum, özellikle yabancı gelen isimleri, ama bunu kesinlikle dile getirmem...sonuçta o bebeğin adıdır, onun uğurudur, hep iyi dileklerde bulunurum.
bazı gerizekalı insanlar belirlenmiş isme "yok o ismi koymayın şu ismi koyun, aman 2 isim koymayın..., beren saat'ten etkilenip mi beren koyuyorsunuz, anlamı neeeyy?" gibi yorumlar yapınca insanın da tepesi atıyor. walla isim belirlerken ailelere de danıştık, "siz bulduğunuz güzel isimleri söyleyin, biz aralarından seçelim" filan da dedik, hatta 2. isim arayışına girdiğimizde yine sorduk ama kendileri bir şey demediler ve haklarını kaybettiler. bu saatten sonra da gelip kimsenin bir şey demeye hakkı yok.
nisa ismini ben söyledim, beren'i de eşim söyledi. "nisa beren" de karar kıldık. soyadımızla da uyumlu bir isim olacak inşallah. beren saat yıllardır meşhur bir kişi ama benim hiç "çocuğum olursa adını beren koyacam, beren saatin hastasıyım" gibi bir durumum olmadı, anlamının "güçlü,kuvvetli,akıllı" oluşu ve söylerken kibar bir seslenişi olması hoşuma gitti. beren biraz da unisex bir isim olduğu için başına nisa'yı eklemeye karar verdik.
lip hiç söyleme canım isim konusunda herkes bişi söylüyor geçen tramvayda bir kadın sordu kızmı erkekmi ne kadr kaldı falan diye az bişi konuştuk pat diye dediki elif koy adını ay sanane ayol tramvayda gördüğüm birinin demsiyle isimmi konurmuş kadın birde ısrar ediyor utanmasa adını koyarken beni çağır diyecek
ay ne mal insanlar var yahu
kızlar yarın işte son günüm.
mailleri toparlıyorum, işlerimle ilgili dökümanlarımı hazırladım..masamı toparlıyorum..hala ihmal etmişim..önemli değil dediğim basit işler bana yük oldu...iş dediğimde de masa toplama filan, yapmıştım bir kısmını ama bitirmemiştim...
bu arada demin 3-5 kez hapşırdım sırtımda yine bir üşüme...oyoyoyoy sanki nezle olacakmışım gibi, aşırı da bir ağırlık uyku hali var üzerimde anlatamam...inşallah tekrar hastalanmam..
patton benle konuşmadı henüz, işe geldi bende ona hiç geçmiş olsundu yok yeni yıl tebirği idi bişey yapmadım..böyle uzak uzak duruyoruz.
benim girdiğim toplantıolara, ekibin geri kalanı teker teker girecek her hafta biri şeklinde.
ekibe attığı mailde benim için yok ddemiş de, izindeyken dememiş...dönenen kadar dememiş ,o ilgimi çekti acaba beni tümden gidici mi görüyor bu amca...:26:
ay hiç hüleceğim yoktulip hiç söyleme canım isim konusunda herkes bişi söylüyor geçen tramvayda bir kadın sordu kızmı erkekmi ne kadr kaldı falan diye az bişi konuştuk pat diye dediki elif koy adını ay sanane ayol tramvayda gördüğüm birinin demsiyle isimmi konurmuş kadın birde ısrar ediyor utanmasa adını koyarken beni çağır diyecek
ay ne mal insanlar var yahu
ya ben yarın gidiyorum ve hiç bişey konuşmadık, bi de şu an kendimi baya kötü hissediyorum başıma da ağrı girdi üşüme de geldi eh bi de hastalanır yarın da gelemezsem bomba olur..selam sunny,
hayırlı olsun, bugün dinlen iyice hasta olma tekrardan koru kendini...
beni de bizim burada gidici mi görüyorlar bilmiyorum, izin konusunda hiç bir sey demedim daha, "ücretsiz izin alacağım belli değil" dedim sadece,zaten utanmazlarsa sorsunlar, yerime tırım tırım birisini arıyorlar, yerime biri alınırsa ben buraya nasıl dönücem zaten? bunu bilip güya benden saklıyorlar, birlikte çalıştığım kişi çapsız olunca tabi burayı tek başına idare edemiycekmiş:)))
13 ocak'ta çalışamaz raporunu getiricem bakalım. eğer benimle bir işleri varsa bu saate kadar söylemeleri gerekirdi zaten, o gün raporu bırakıp çıkarım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?