2014 Şubat Anneleri

kızlar sizden bir konuda fikir almak istiyorum,

benim doğum yapacağım hastanede paket doğum ücreti 1.500 TL, eğer vip oda olursa 750 TL fark ücreti alınıyormuş. bizim banka sezaryen için 2.000 TL ödeme yapıyor. bir de eşimin dayısı bu hastanede doktor olduğu için indirim yaptırma şansımız da var, zaten tüm kontrol ve muayenelerimiz % 25 indirimli oluyor.

normal odaları ben görmüştüm, çok büyük değil, 2 adet yatak var, birinde refakatçi birinde anne yatıyor. 1-2 tane de sandalye vardı galiba.
sonuçta benim eşim, annem, babam, eşimin annesi, babası olucak, tamam babalar fazla kalmaz zaten ama yine de ayakta mı gelip görecekler. ayrıca hasta ziyareti kısa olur ama yine de ziyaretçi olur yani, haftasonu eşimin dayısına telefon edip sorduk o da "vip odaya gerek yok, ben tek kişilik odaya aldırırım." demiş. ama kendisi 2.000 TL lik limitimiz olduğunu bilmiyor. eşim her ne kadar "gerek yok vip odaya" dese de, 2 ayrı odadan oluştuğu için ben istiyorum. emzirirken filan millete "dışarı çıkın" mı diyeceğim. ya da özel bir durumum olduğunda daha rahat olurum. siz ne dersiniz, bir de ben yanımda hem eşimin, hem de annemin kalmasını istiyorum, taa kaç sene önce kuzenlerimin doğumuna gittiğimde filan hep suit odadalardı, oda hem büyük oluyor sıkıcı olmuyor, hem de eşler, anneler, babalar rahat ediyor.

Canım limitin ne kadar olsa da özel odayı ftura ettiklerinde ödeme yapmayabilir bankan. Önce onu öğren tatlım .Mevzuata bak bi ya da sor insan kaynaklarına .

canım kanımca babalar falan çok kalmaz zaten yani gerekte yok, fakat maddi imkanın varsa neden olmasın suit oda, olabilir pek tabi, ama bence gerek yok, birde suit odalarda hastanın yattığı odada başka yatak yok bişdiğim kadarıyla dış odada var yani kalan refakatçi dış odada kalacak gece seslenmen zor olabilir diye düşündüm, emzir konusuna falan gelince zaten insanlar anlayış gösterir diye düşünüyorum senin çık demene gerek bile kalmaz

Herkesin derdi farkli erken dogumdan suphelenenler olmus benim derdim de bebisin kilosu delircem beslenmio cocuk ne yicemi sasirdi doktor da dio bunyeyle ilgili yapck bisi yok :-(35.haftda bebisim 2100gr cikti 32 de 1900cikmisti 3 haftadr hic beslenmemis bebegm uzuluorm elimde deil bole sihirli bisiler olsada bebisim buyuse gunde 2bardk sute baslasdim bide marinkap balik hapina dua edin kizlar bana yada benim gibi olan varsa doktoru ne tavsiye etti kendim 9kilo aldim istahimda cok yok cok yiyince hazimsizlik oluorum napcam bilmiorum oglusum 3kilo dogsa...

ben geldim hanımlar bugün görüş günümüz çok heyecanlıyım akşam nerdeyse gidecektik hastaneye çünkü tam 4 saat hareketini hissedemedim uyudu mu ne yaptı yaramaz en son hareket etti azıcık içim rahat etti:)

ve çok önemli bi sorumvar akıntıda son günlerde değişiklik yaşayan var mı dr a da soracağım bugün ama

şimdi doktordan geldim bugün nst de vardı zaten su geldiğini söyledim iyice bi kontrol ettiler ebeler bişey çıkmadı doktorum da herşey normal dedi bi daha olamz inş.

Aynı dertten ben de müzdarip. Bebişim 31 de 1547 idi 32 de 1563 idi. Ne yesem şaşırdım ben de. Hipertansiyon çıkmıştı bir de plasenta kireçlenmesi çıktı yine gittiğimde kilo almazsa doktor bebeği alacak.Zaten erken gelecek yüksek ihtimal. Doktorum 1800 olursa korkma dedi. Omega 3 doktorun mu verdi. Ben de arayacağım bugün zaten tansiyon değerlerimi bildirmek için. Sorayım bakalım ne diyecek. Yarın da perinatoloğa gideceğim o da baksın. Eşim ve annesi de çok ısrar etti yoksa doktoruma çok güveniyorum da... Annelik işte hiçbirşeyi atlamak istemiyoruz.

Canım bence boşuna telaşlanıyorsun. Ben 32.haftamda gittiğimde 1950 gr dı. Doktorda arkadaşlarda gayet iyi olduğunu söylediler.
Birkaç arkadaş daha aynı şey yüzünden üzülüyor ama sağlıklı olduğu müddetçe kilo çok önemli değil. Yeterki gelişimi çok geri olmasın..

doğru söylüyosun canım, gidip bakmadık daha zaten. bir de oda küçük olursa gelenler fazla kalmaz hemen gidiverir, ama büyük olursa da oturdukça oturur ben çok sıkılırım öyle çok oturandan:)

hayirlisi olsun canim inşallah suyun degildir ama suyun isede bebisini saglikli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin allah...

Günaydın kızlar ben çok hastayım her yerim ağrıyo. Öksürüyorum bide kuklarım ağrıyo bebişimde rshatsız oluyodur ben öksürdükçe .

Günaydın kızlar ben çok hastayım her yerim ağrıyo. Öksürüyorum bide kuklarım ağrıyo bebişimde rshatsız oluyodur ben öksürdükçe .

aynen ya bende grip olacam sanırım.dün eşimle dışarı çıktık 1 saate yakın yürüdük eve bir geldim boğazım ağrıyor.şimdiden çok fena bütün vücudum,kemiklerim ağrıyor

canım merhaba üzülme, kilo sorunun yoksa bol bol et, balık, bulgur pilavı ye. kahvaltıda 2 yumurtaya omlet yap mesela köy tereyağıyla. kuru incir, kuru kayısı, ceviz, badem, fındık bunlar da faydalı. hele süt, yoğurt ve kaşar peynirini normalde yediğinin 2 katına çıkar.
yatarken de hep soluna yat. demir hapını, vitamin hapını, meyvelerini asla ihmal etme.
aslında doktorunun dediği doğru bebeğin boyu ve kilosu genelde genetik oluyor, bunlara hiç takılmamak lazım. 5 kilo doğan çocuklar erişkinliğinde 1.55 cm boyunda olabiliyor, ya da 2 kilo doğan bir bebek 1.90 boyunda olabiliyor. mesela ikiz bebekler çoğu kez anne karnından 2.500 gr doğuyorlar, ama büyüdüklerinde çok sağlıklı, boylu poslu, iri cüsseli olduklarını gördüm. benim kendi doktorumun ikizleri de 2.600 gr civarı doğmuşlar.ikisi de sağlıklı maşallah...
bir müşterimin kızı 41. haftada doğum yaptı, bebek 2.800 gramdı.ama anne çıtı pıtı, baba da ufak tefek...sen moralini yüksek tut yeter ki, beslenmeni düzenli bir şekilde yap gerisi Allah'a kalmış...

aslında kilo okadar önemli değil önemli olan sağlıklı olmaları ama seni anlıyorum canm sana tavsiyem günde 1 kaşık pekmez içip ardından muz ye göreceksin nasıl kilo alıyo.

kızlar kelebeklerm ve esenglvedat ikinize de geçmiş olsun,

öksürük çok fena, ben de ağustos sıcağında yakalanmıştım, günde 5-6 kez öksürük krizine giriyor, lavaboya zor koşuyordum, ciğerlerim sökülürcesine öksürüyordum ama yine de geçmiyordu meret. ilaç da kullanmamış, ateşim filan olmayınca doktora da gitmemiştim. bir de çalışmıştım o halde. 1 hafta sürmüştü. şimdi azıcık öksürük ya da hapşırıkta idrar kaçağı bile oluyor. her ne kadar kegel ezgersizi yapsam da...
bu yüzden sizi çok iyi anlıyorum, çalışıyorsanız rapor alın, evde de her öksürük geldiğinde balgamınızı çıkarmaya çalışın, devamlı ılık su için, doktorunuzun önerdiği günde 1-2 fincan zencefil, zerdeçal vb. çaylar iyi geliyor. adaçayı yapıp gargara yapın, doğan antiseptiktir.

bir de kilo ya da şeker sorunu yoksa ballı ılık süt için,
% 100 kesin çözüm ise, kara turp bulup içini oyun, içine bir çay kaşığı zencefil koyun, bir gece bekletin dolapta. sabah onun içinde su birikir, biriken suyu için. boğaza, öksürüğe çok iyi geliyor. tadı acı olursa bal da karıştırabilirsiniz.

32deki deger zatn normaldi de simdi 35 bitince gittik 3haftada 200gr anca almis doktr 2hafta geri dedi gelisimi kotu demiolar tabi olbilir bole diolarda benuzuldum yediklerime dikkat ettimi saniodm aslinda ama hareket cok hytmda fazla dinlenmiom ondn mi oluo acaba daha calisiorum okula yuruorum filan ama hareket de iyi diolar napaym bilemedim:-(

Ben geldimm canlarr.evet suyum azalmis ama acilma yok cok sukur. Su gibide akintim var.fitil yazdi.seni hastanede nasil yatiriyorsak oyle yatip bol bol sivi alicaksin ve magnezyumu sakin aksatma bebegin suyuna cok faydasi var dedi.34+1 gunluguz.kizim 2.329 gr olmus masallah kilosuda iyi dedi.dinlen 36 haftalik olsun cok sorun devam ederse aliriz yetetki 13 14 gun direnin bol bol dinlenin dedi.zaten her ihtimale karsi ciger gelistirici igne vuruluyorum.36 dan sonra hic dert degil yeterki dinlen su tuket dedi.sukurki bugun gelmedi zamaninda saglikla gelsin insallahhh hepimizin bebekleri....

usg de yanlış ölçüm de olabiliyor canım, bence takılma hiç...bu ara stres filan yaşadıysan onla da alakası vardır.
günde yarım saat ya da 1 saat yürüyüş normal ama daha fazlasını doktoruna danış bence, artık iyice ağırlaştık çünkü. ben yarım saat yürüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…