Cuma doktoruma gittiğimde 16-10,5 du. Alfamete başladım. Evde ölçüyorum 14-9 , 14-8 genelde. Günde 3 kez içiyorum .Corasprin de kullanıyorum canm. İnşallah benim de düşer.
Bunu deniycm ins ise yarar cok kilolu degilimaslında kilo okadar önemli değil önemli olan sağlıklı olmaları ama seni anlıyorum canm sana tavsiyem günde 1 kaşık pekmez içip ardından muz ye göreceksin nasıl kilo alıyo.
Ya canim zatn hergun yumurta ve et yiyodum arti pekmeze de baslamistim 34.haftada ise yaramamis sut pek icemiorm die yogurt ve tulum peynir cok severimzatn cokca yiyodm ikisinden de ilaclari da iciodm ve babada bende minyon deiliz bebekliklerimizde deilmis bizim oglan kime cekti anlamdm cok hareketli karnimda hic durmuo ondan et tutmuo galibacanım merhaba üzülme, kilo sorunun yoksa bol bol et, balık, bulgur pilavı ye. kahvaltıda 2 yumurtaya omlet yap mesela köy tereyağıyla. kuru incir, kuru kayısı, ceviz, badem, fındık bunlar da faydalı. hele süt, yoğurt ve kaşar peynirini normalde yediğinin 2 katına çıkar.
yatarken de hep soluna yat. demir hapını, vitamin hapını, meyvelerini asla ihmal etme.
aslında doktorunun dediği doğru bebeğin boyu ve kilosu genelde genetik oluyor, bunlara hiç takılmamak lazım. 5 kilo doğan çocuklar erişkinliğinde 1.55 cm boyunda olabiliyor, ya da 2 kilo doğan bir bebek 1.90 boyunda olabiliyor. mesela ikiz bebekler çoğu kez anne karnından 2.500 gr doğuyorlar, ama büyüdüklerinde çok sağlıklı, boylu poslu, iri cüsseli olduklarını gördüm. benim kendi doktorumun ikizleri de 2.600 gr civarı doğmuşlar.ikisi de sağlıklı maşallah...
bir müşterimin kızı 41. haftada doğum yaptı, bebek 2.800 gramdı.ama anne çıtı pıtı, baba da ufak tefek...sen moralini yüksek tut yeter ki, beslenmeni düzenli bir şekilde yap gerisi Allah'a kalmış...
Aynı dertten ben de müzdarip. Bebişim 31 de 1547 idi 32 de 1563 idi. Ne yesem şaşırdım ben de. Hipertansiyon çıkmıştı bir de plasenta kireçlenmesi çıktı yine gittiğimde kilo almazsa doktor bebeği alacak.Zaten erken gelecek yüksek ihtimal. Doktorum 1800 olursa korkma dedi. Omega 3 doktorun mu verdi. Ben de arayacağım bugün zaten tansiyon değerlerimi bildirmek için. Sorayım bakalım ne diyecek. Yarın da perinatoloğa gideceğim o da baksın. Eşim ve annesi de çok ısrar etti yoksa doktoruma çok güveniyorum da... Annelik işte hiçbirşeyi atlamak istemiyoruz.
32deki deger zatn normaldi de simdi 35 bitince gittik 3haftada 200gr anca almis doktr 2hafta geri dedi gelisimi kotu demiolar tabi olbilir bole diolarda benuzuldum yediklerime dikkat ettimi saniodm aslinda ama hareket cok hytmda fazla dinlenmiom ondn mi oluo acaba daha calisiorum okula yuruorum filan ama hareket de iyi diolar napaym bilemedim:-(
tekrar soruyorum bayanlar bana cevap verin :) akıntısında son haftalarda değişme olan var mı
Ben varim canim.artik ped doluyor akintidan.bu sabah biraz suda geldi.hastanedeydim dr bakti cok akintin var deyip fitil verdi.pek koymasam yataklara geciyor benimki.hatta bu sabah sumu akintimi bilemedim gittim.her ikiside cikti.ama akintim daha fazla...
tekrar soruyorum bayanlar bana cevap verin :) akıntısında son haftalarda değişme olan var mı
canım benim de bebeğim biraz geriden takip ediyordu ama son haftalarda toplandı biraz, sana tavsiyem kan hapını ihmal etme sabah kahvaltıdan en az yarım saat önce iç, mutlaka sola yat, bol bol dinlen, dinlenmek bebeğe kilo aldırır, bol bol muz-ceviz-fındık-incir ye ve süt- yoğurdu eksik etme. Kiloya hiç takılma bence zayıf doğan bebekler daha çabuk gelişiyor, akranlarını geçiyorlar, önemli olan sağlıklı olması, gerisi hiç önemli değil.
32deki deger zatn normaldi de simdi 35 bitince gittik 3haftada 200gr anca almis doktr 2hafta geri dedi gelisimi kotu demiolar tabi olbilir bole diolarda benuzuldum yediklerime dikkat ettimi saniodm aslinda ama hareket cok hytmda fazla dinlenmiom ondn mi oluo acaba daha calisiorum okula yuruorum filan ama hareket de iyi diolar napaym bilemedim:-(
selam kızlar, sonunda izne ayrıldım, bugunden itibaren evdeyim, darısı sizlere de olsun inş.
Dünden beri karnımda sertleşme ve ağrı hissediyorum. bugun dr.a gideceğim bakalım.
Grip olanlara da acil şifalar dilerim. Ben on gündür çekiyorum bir türlü geçmiyor. burun tıkanıklığı, geniz akıntısı, boğaz ağrısı mahvetti beni..
ben çıkıyorum anneler aklımda deli sorular nst ye girecek miyim çatı muayenesi olacak mıyım bebeğim yüzünü gösterecek mi hepsi ve daha fazlası dönşte sizlerle olacak:))))))))))
Ben geldimm canlarr.evet suyum azalmis ama acilma yok cok sukur. Su gibide akintim var.fitil yazdi.seni hastanede nasil yatiriyorsak oyle yatip bol bol sivi alicaksin ve magnezyumu sakin aksatma bebegin suyuna cok faydasi var dedi.34+1 gunluguz.kizim 2.329 gr olmus masallah kilosuda iyi dedi.dinlen 36 haftalik olsun cok sorun devam ederse aliriz yetetki 13 14 gun direnin bol bol dinlenin dedi.zaten her ihtimale karsi ciger gelistirici igne vuruluyorum.36 dan sonra hic dert degil yeterki dinlen su tuket dedi.sukurki bugun gelmedi zamaninda saglikla gelsin insallahhh hepimizin bebekleri....
Benim de bazı günler değişik oluyor canım. Daha yoğun, parçalı gibi oluyor. Hatta geçen hafta o sıcaklığı hissedince korktum nişan mı, su mu ne oluyor diye. Ama hiç de sormadım doktora. Kan olmayınca.ve çok önemli bi sorumvar akıntıda son günlerde değişiklik yaşayan var mı dr a da soracağım bugün ama
Günaydın kızlar ben çok hastayım her yerim ağrıyo. Öksürüyorum bide kuklarım ağrıyo bebişimde rshatsız oluyodur ben öksürdükçe .
Neyse gözün aydın canım.Ben geldimm canlarr.evet suyum azalmis ama acilma yok cok sukur. Su gibide akintim var.fitil yazdi.seni hastanede nasil yatiriyorsak oyle yatip bol bol sivi alicaksin ve magnezyumu sakin aksatma bebegin suyuna cok faydasi var dedi.34+1 gunluguz.kizim 2.329 gr olmus masallah kilosuda iyi dedi.dinlen 36 haftalik olsun cok sorun devam ederse aliriz yetetki 13 14 gun direnin bol bol dinlenin dedi.zaten her ihtimale karsi ciger gelistirici igne vuruluyorum.36 dan sonra hic dert degil yeterki dinlen su tuket dedi.sukurki bugun gelmedi zamaninda saglikla gelsin insallahhh hepimizin bebekleri....
selam kızlar, sonunda izne ayrıldım, bugunden itibaren evdeyim, darısı sizlere de olsun inş.
Dünden beri karnımda sertleşme ve ağrı hissediyorum. bugun dr.a gideceğim bakalım.
Grip olanlara da acil şifalar dilerim. Ben on gündür çekiyorum bir türlü geçmiyor. burun tıkanıklığı, geniz akıntısı, boğaz ağrısı mahvetti beni..
hoşgeldin canım,
haberler iyi çok şükür, benim doktor da 36. haftayı atlatman önemli demişti. bebeğin ciğer gelişimi 36.haftada çok büyük oranda tamamlanmış oluyormuş.
sen artık doktorunun dediği gibi kendine iyi bakacaksın, dinleneceksin bol bol...ailenden biri vardır inşallah yanında...Allah yardımcın olsun
Yaa bi sürü alıntılar yapmıştım gitti hepsiarada ne olduysa? Sevmiyorum telefondan girmeyi.
Bunlar son zamanlarımız, dışarı çıkamayacağız uzun bi süre diye dışarıdaydık demişti bir arkadaş. Kim demişti hatırlamıyorum. Nolur kusura bakmayın. Aynı kaygıya biz de kapılmış durumdayız. Eşim gelmiş dün bu haftanın planını yaptım. Oturmayalım evde. Salıdan başlayıp her günü saydı. Bi bugünü söylemedi ne yapacağız. Bugün de benim doğumgünüm:)) şimdi merak içerisinde bekliyorum bugün ne yapacağımızı:)
Benim de bazı günler değişik oluyor canım. Daha yoğun, parçalı gibi oluyor. Hatta geçen hafta o sıcaklığı hissedince korktum nişan mı, su mu ne oluyor diye. Ama hiç de sormadım doktora. Kan olmayınca.
Geçmiş olsun canım. En kısa zamanda atlatırsın inş.
Neyse gözün aydın canım.
Hayırlısı olsun ve geçmiş olsun canım.
Dogum gunun kutlu olsunnn Canim.esinle evladinla sevdiklerinle saglikli huzurlu mutlu bol parali seneler sizin olsunnn.bak kuzun karninda ilk dogum gununnn.saglikla kucaginda gormeyi nasip etsin rabbim...
Amiiin, çok teşekkür ederim canım. Ama o karnımda olunca kendi doğumgünüm önemsiz geliyor artık. Bi doğsunlar sağlıklı bir şekilde, inş bundan sonra onların doğumgünlerini kutlayacağız:)
Bak onlarin dogum gununu kutlamak ayri bi olay.cok zevkli heyecanli oluyor.ekimde kizim 4 yasinda oldu gunler oncesinden hazirlik yaptim kreste arkadaslariyla kutladik pastayi susleri gorunce sok oldu:)surekli sen benim canim annemsin en sevdigim annemsin(kac annesi varsa artik yavrumun) deyip durdu:) hala unutmuyor surpizin cok cok guzeldi anne seni cok seviyorum diyor.ay ozledim kuzumu gelsede ayaklarini opsem:):):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?