ben birşey öğrenmek istiyorum 32. haftada çalışabilir raporu aldıktan sonra 37.haftaya kadar grip nezle vs.gibi sebeplerden dolayı rapor alabiliyormusun ? bir de 36+0 a kadar çalıştığın zaman 37.haftaya kadarmı çalışmış sayılıyorsun bilgilendirirseniz sevinirim
aa hakkaten kim doğurdu acaba sağlıkla inşallah. bende bugün bişi farkettim göğsümü sıkınca herikisinden de açık renkli bi sıvı gelio hak arasında ağız sütü denirmiş biraz erken geldi ama inşallah bol süt olacağının habercisidir:) sizlerde de varmı böle memeişinden bişiler gelen şaşırdım ben görünce bide mutlu oldum nedense tam anne gibi hiseettimm kendimi ilk kez :)
Daha cesaret edip dr umu arayamadimgel dicek gitmek mesele degil ama ya dogum olursa.gerci dr um ciger ignesi vuruluyorsun 2 kiloyu gecti diyor ama ben istemiyorum gerci rabbim ne derse o olucakta.ne bileyim ya geceden beri 6 kere uzerimi degistirdim biryere oturamiyorum heryer batiyor az oncede yukari banyoya cikana kadar merdivenlere akti ve hala banyo da akiyordu.yapis yapis afedersiniz altima kacirsam hissederim heralde hemde yapis yapis olmaz dimi?kizimin oynamasinda bi degisiklik yok cok sukur kipir kipir suan...
Sosyolojim selam canım
Mügenin nikini sordum ama bilen çıkmadı henüz yazan olursa yazarım sana canım,
36.haftasında yapmış doğumu 2770 grmış oğluşuküvözdeymiş ama çıkar sanırım
ben varım,24 ocak 3.sezeryan tarihim ve ben müthiş korkuyorum,depresyondayım.ama acısından felan değilde iki evladım var.yavruşlarımı düşünüyorum,annelik hormonlarım beni mahvetti.Kızlar aranızda 3. Doğumu olup ilk ikisini sezaryen yapan var mı:)) biraz düşük bir alternatif ama
Benim 3 sene aradan sonra 2. Sezaryenim olacak ikinci daha mı az agrılı olur yoksa daha mı fazla acaba??
Genelde daha az diyorlar ama merak ettim ben ilkinde ilk günler ağrı çektim, herkese oyle olmuyor belki benim bünyemle alakalıdır ama agrı eşiğim çok yüksektir oyle canı kıymetli insanlardan da değilimdir, dayanırım yani..bir yandan da emzirme sırasındaki acılar.. Geçiyor hepsi ama.. Geçene kadar..
Umarım hepimiz rahat geçiririz bu süreci.
bu kadar akıntıyla hastanede kontrol altında olman gerekmez mi?benim su azlığından 38.hft da 2.oğlum 2300gr doğdu.dr. dışarda daha iyi büyür dedi.emzirme sıkıntısı da yaşamadım,küvezde de kalmadı.bu arada ilk bebeğimde 35.hft da doğdu küvezde kalmadı.korkma sakın.bu kadar akıntı ihmale gelmez diye söyledim.Canlar bu nasil akinti ben anlamadim.az once uzaniyordum birden bi sizinti var diye yavasca kalktim sanki altima yaptim afedersiniz heryer battibacaklarimdan suzuldu yine bu nasil bisey nasil bir akinti?geceden beri 5 kere uzerimi degistirdim kiyafetlerim sirilsiklam oluyor.pedlero kadar suya afedersiniz yapismiyor. Of kafam karisti bu neyin nesi
canm aman dikkat et sürekli sıkınca erken doğum olabiliyormuş bunu bana sağlık ocağındaki ebe demişti. beyne sinyal gidiyormuş doğumun başlamasına neden olabilir.ama dediğin gibi güzel bir duygu şimdiden heyecan sardı
Aradim canlar.hemsirediyle konustum bu kadar akinti normal degil hemen gelin dedi.belkide suyunuz geliyordur bisey olmasin dediMecbur gidicem hazirlanabilirsem korkuyorum bu arada nickimle ugrasmayin dogum yaparsam kizlar adim nergis:) haber veriririm canlar...
Sosyolojim selam canım
Mügenin nikini sordum ama bilen çıkmadı henüz yazan olursa yazarım sana canım,
36.haftasında yapmış doğumu 2770 grmış oğluşuküvözdeymiş ama çıkar sanırım
ben birşey öğrenmek istiyorum 32. haftada çalışabilir raporu aldıktan sonra 37.haftaya kadar grip nezle vs.gibi sebeplerden dolayı rapor alabiliyormusun ? bir de 36+0 a kadar çalıştığın zaman 37.haftaya kadarmı çalışmış sayılıyorsun bilgilendirirseniz sevinirim
Daha cesaret edip dr umu arayamadimgel dicek gitmek mesele degil ama ya dogum olursa.gerci dr um ciger ignesi vuruluyorsun 2 kiloyu gecti diyor ama ben istemiyorum gerci rabbim ne derse o olucakta.ne bileyim ya geceden beri 6 kere uzerimi degistirdim biryere oturamiyorum heryer batiyor az oncede yukari banyoya cikana kadar merdivenlere akti ve hala banyo da akiyordu.yapis yapis afedersiniz altima kacirsam hissederim heralde hemde yapis yapis olmaz dimi?kizimin oynamasinda bi degisiklik yok cok sukur kipir kipir suan...
İsim listesinden baktım şimdi Müge'nin nic'i Zeytin13 müş....Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inş darısı başımıza..
Aradim canlar.hemsirediyle konustum bu kadar akinti normal degil hemen gelin dedi.belkide suyunuz geliyordur bisey olmasin dediMecbur gidicem hazirlanabilirsem korkuyorum bu arada nickimle ugrasmayin dogum yaparsam kizlar adim nergis:) haber veriririm canlar...
sagol canim kizlar yazmislar simdi zeytin13 mus. Onun beklenen dogumu 12 subatmis. Masallah guzel bir kiloda dogmus. İnsallah cabuk toparlar. Sen nasil oldun bugun daha iyisin herhalde..
Canim ben devlet memuruyum. Calisabilir raporu aldiktan sonra hangi bolumden rapor alirsan al, dogum iznin basliyor canim. Gecen yil bizim kurumda hamile bir arkadasin basina geldi ordan da biliyorum..
Canim ihmal etme. Hadi bize de guzel haberler ver..
tamam nickinle ugrasmayiz. Sen yine de dogum yspmadan gel nergiscim :))))
Bnde bugun 35+1 im 1 subat istiyorum dogum bakalim.haftaya nts baslicam.ne kadar durursa okadar iyiMuhtemelen benimde ole olck dogum tarihim dr.31 olabilr dedi ama ben istemiyorum ya 29-30 yada problem omazsa 1 subat isticem bakalim nasip
Ben ilk doğduğunda alınıyor, bi hafta sonra tekrar alınıyor ve karşılaştırıyorlar. Ama arkadaşımın çocuğunun ikisi de aynı hastanede alındı. Sağlık ocağı işini hiç bilmiyorum.afiyet olsun canım, sana da günaydın,
ben hamurişinin tadını unuttum valla, en son ne zaman börek ya da poğaça yediğimi hatırlamıyorum:)
aralık anneleri de bir gün birbirlerini gaza getirip hepsi hamur kızartmışlardı:) o geldi şimdi aklıma... ay hep bana zararlı şeyler, geçmişte bayılarak yerdim... diyetten bıktım aslında, ama artık son aya girdiğim için de çok kastırmıyorum.
bu arada beni az evvel aile hekimliğinden aradılar, hemşire dedi ki " bebek doğunca topuk kanı alınıp hepatit aşısı yaparlar, 1 hafta sonra bize getirmeniz lazım, biz de topuk kanı alacağız. ayrıca bebek 1 aylık olunca da aşısının 2.dozunu olacak."
size de böyle bir şey söylendi mi? topuk kanı hastanede alınacaksa tekrar aile hekimliğinde alınmasına gerek var mı?
seninki de ilginçmiş canım:)
biraz sallapati bir insan gibi geldi bana. ben de çok gıcık olurum devamlı hastalanan kişilere, hastalık bulaştırırlar herkese. huylanırım walla...soğan tamam çok güzel bir şey her derde deva, ama çocuk soğanın tadını beğenip de yiyecek mi acaba, ha yerse ne güzel...yani doğmamış çocuğa don biçmek diye buna denir.
biz de televizyon izletme konusunda anlaşamamıştık, ben prof. hilal mocan'ı beğenirim, onun bir röportajının çıktısını alıp eve getirmiştim, kv. de orada 2 yaşına kadar tv. izlettirilmemesi gerektiğini okuyunca demişti ki "hiç olur mu, çocuk tv. izleyerek konuşmayı öğrenir, tv hep açık olacak evde.benim torunlar öyle büyüdüler." pardon da doktordan iyi mi bileceksin, doktor zararlı diyor işte...senin torunların bakıcısı işin kolayına kaçmış, zaten cahil bir kız, ne öğretebilir ki çocuklara, tv. yi açmış gitmiş mutfakta iş yapmış...
Ha gayret son gunler kalmis canim. Masallah senin program yogun :)) Ya ben de agdaya ne zaman gidecegime karar veremiyorum. 15 i erken degilmi ki. Doguma kadar tekrar cikar gibi geliyor. Kararsiz kaldim. Ben hayatimda hic hamama gitmedim yaa. Dogumdan sonra ahdim var gidicem. Sizin oralarda dogum oncesi hamama gitme adeti vardi de mi? Kiz sarma borek kofte falan da varsa atlayim geleyim ben de :)))))evet canım daha iyiyim bugün şükür bu haftayıda bitireyimde ayın 13 ünde iznimi alcam ağdaya gidicem, 15 i gibi evimi temizletcem, 20 si gibi hamama gidicem ay çok işim varmış benimewet zeytinmiş bende gördüm şimdi allah sağlıkla büyütmek nasip eder inş. bencede iyi doğmuş kilosu falan küvözdende çıkar yakında inş. erken doğum sayılmaz
bu konuyu bende cok merak ediyorum:))
Ha gayret son gunler kalmis canim. Masallah senin program yogun :)) Ya ben de agdaya ne zaman gidecegime karar veremiyorum. 15 i erken degilmi ki. Doguma kadar tekrar cikar gibi geliyor. Kararsiz kaldim. Ben hayatimda hic hamama gitmedim yaa. Dogumdan sonra ahdim var gidicem. Sizin oralarda dogum oncesi hamama gitme adeti vardi de mi? Kiz sarma borek kofte falan da varsa atlayim geleyim ben de :)))))
Hahaaaaaa bunu kocama soylesem, lohusalik da kafayi yedi hatun derivitttttttttt aynen köfte yapabiliriz bakalım artık ama asıl biz bebeğin 40ında gideriz öyle hazırlık yaparak hamama, inş. o günüde görürüz ya ona baklerim yani canım bebeğinide al gel 40layalım bebiklerimizi
Hahaaaaaa bunu kocama soylesem, lohusalik da kafayi yedi hatun der) napalim bacim sen herseyden benim yerime de 2 kisilik yersin artik...
Bu konu biraz karışık en iyi doktorunuzdan veya çalışma bakanlığından bilgi alabiliriz sanıyorum. Bana doktorum grip fln olma rapor alma dedi ben sözünü dinledim zar zor çalışıyorum :)
36+0 da değil 37. hafta yani 37+0 da artık izne ayrılabiliyoruz.Bunuda 32. hafta raporunu aldıktan sonra 5 hafta say dediler ona göre yaptım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?