2014 Şubat Anneleri

Yaaa bu koca koca kadınlar kaynana olunca tek amaçları ortalığı karıştırmak gelinlerini üzmek sinir etmek sanıyorlar herhalde.
Çok şükür ben büyük problemler yaşamadım henüz ama bebek olunca olacaklardan korkmuyor değilim. İki tarafında ilk torunu. Kayınvalidem işi bırakıp bakarım diyor biz anneme baktırmak istiyoruz. Bakalım dertsiz başımıza ne dertler açılacak :18:

Bayiliyorlar gelinlerle yarismaya. Benimde kizim ilk torun o zaman oblara yakin oturuyordum hic kucagima alamadim hep onlardaydi kokusunu bile bilemedim kizimin.hatra bir gun dayanamadim surekli onu getir bunu yap bezini at.dedimki banada zaten hep bezini atmak kaliyor diye.kv de kp dere aynen sunu dedi verde biraz anasida sevsin.biraz seveyim anasiyim ama.benim kv de genc be canim 49 yasinda daha.14 yasinda esimi dogurmus.yanlis anlamazsan sakin taviz verme sakin.tependen inmiyorlar heleki torunlari olunca daha da bi tuhaflasiyorlar.kadin kiziminannesi saniyor kendini....

bencede kaale alma tatlım.son ayımız.tadını çıkaralım

Yok canım o kadarına bende taviz vermem zaten. Biz altlı üstlü oturuyoruz birde. Ben hiç sevmem çat kapı gelinmesini. Birkaç kez kayınvalidem anladı yüzümden arayıp gelmem lazımdı aslında falan diyor ama aynı tas aynı hamam. Bebekte öyle olmasın diye akşamları yollıcam eşimle kızımı yarım saat- 1 saat sevsinler. Şuan öyle düşünüyorum bakalım evdeki hesap çarşıya uyacak mı?

Bencede haklisin huzunbaz im.ne denir hak neylerse guzel eyler... Bursa da hava cok guzel yaaa.bende evde takildim kaldim su grip beni korkutuyor.azcik yurusem diyorum sonra vazgeciyorum...

günaydın anneler iznin tadını çıkarıyorum ancak gelebildim nete :)))) ya uzun zamandır süren hamur işi yememe sözümü bozdum sabahın köründe kalktım poğaça yaptım rüyama bile girmişti şimdi çok pişmanım yersen löp lööööööp alırsın kiloları

canım benim böylebir sıkıntım olmadı elhamdülillah ama böyle durumlarda eşte bitiyor sanırım eşin halletsin yanii konuşsun kv ile

doğru düşünmüşsün canım, hem o arada sen de ya dinlenir ya bir işini yaparsın, en baştan nasıl alıştırırsan öyle gider derler ya doğru:)
bizimkilerin de üst katta evleri var ama şu an tayin sebebiyle şehir dışındalar, k.pederim hala çalışıyor, Allah sağlık versin daha da devam eder 3-4 yıl. en erken 3-4 yıl sonra dönerler yani. o zaman da çocuk büyümüş kreşe başlamış olur. faydaları olur diye düşünüyorum. 2.çocuk için de benim iş durumuna göre bakarız artık. ama en az 4 sene bırakmak istiyorum ikisinin arasında.

Selam kızlar,

Azıcık işim vardı. Şimdilik bitti. Yenisi çıkana kadar ben de geçmişi okuyup size yazayım dedim.
Valla dün gece fark ettim ki (her gece yeni bi farkındalık:)) ev buz gibi de olsa ben çok terlicem. Yahu boruların biri çatlamış, kombinin bütün suyunu boşaltmış. Dün evde kombi çalışmadı. Gece bi ara eşim tekrar su çekti kombiye, boşalana kadar çalıştı. Ben sabaha karşı gene kan ter içindeydim. Uyuyamıyorum. Bu halde de işe gelmek çok zor oluyor valla poff daha da 14 iş günüm var( bebeğim bi an önce doğsun istiyorum ama inş izne ayrılınca bana evde dinlenmelik bi vakit tanır:)

Çok teşekkür ederim canım:)

Daha iyi olmana sevindim canım. Ha gayret, çok az kalmış. Tabii kötü olursan zorlama kendini hiç.

Kuzum bende iyiyim cok sukur.dun kv ile anneme gittik.ilk gunumde gezdim yani.yedim ictim bide

Oooh afiyet bal şeker olsun:)) ay ben galiba işk izin günümde bol bol uyuyacağım:)

Canım o kadar mı fazla? Tekrar çok geçmiş olsun. İnş fitik işe yarar. Bbilimin dediği gibi alt açma örtülerinden kullansan daha pratik olur galiba.

Benimki deee((

Ruyamda gordum dun.3600 dogmustu kuzum

En son gittigimde yani 3 hafta once 2180 di canim
Maşallah maşallah:))

hanımlar slm.. bende aranıza yeni katılıyorum.. kısmet olursa subat ortaları sezeryan doğum ile kızımı doğurucam.. su ana kadar 28 kilo aldım.. umarım verebilirim (( birde size ev tipi anakucağı hakkında bişeyler sormak istiyorum.. aranızda mamaroo alan ya da etrafında kullanan varmı?..

Aynen öyle canım. Zaten yukarı çıkacak olsalar kayınpederim çıkmaz. KAyınvalidem çıkar sadece. Böyle kayınpederim de sevmiş olur. Alınmaca kırılmaca olmaz. Eşime de söyledim. Her akşam indirirsen annemin bakmasını da sorun etmezler diye ama bakalım neler olacak :18::18: Hoş eşime gıkları çıkmıyo ama belki o yokken bana laf çarpıtır kayınvalidem. Korkmuyor değilim ama şimdiden üzemicem kendimi bu konuları düşünüp. Zamanı gelince yaşayıp görcez inşallah..

afiyet olsun canım, sana da günaydın,

ben hamurişinin tadını unuttum valla, en son ne zaman börek ya da poğaça yediğimi hatırlamıyorum:)
aralık anneleri de bir gün birbirlerini gaza getirip hepsi hamur kızartmışlardı:) o geldi şimdi aklıma... ay hep bana zararlı şeyler, geçmişte bayılarak yerdim... diyetten bıktım aslında, ama artık son aya girdiğim için de çok kastırmıyorum.

bu arada beni az evvel aile hekimliğinden aradılar, hemşire dedi ki " bebek doğunca topuk kanı alınıp hepatit aşısı yaparlar, 1 hafta sonra bize getirmeniz lazım, biz de topuk kanı alacağız. ayrıca bebek 1 aylık olunca da aşısının 2.dozunu olacak."

size de böyle bir şey söylendi mi? topuk kanı hastanede alınacaksa tekrar aile hekimliğinde alınmasına gerek var mı?

sorma canım ya ben de kilo alıyorum diye yemiyordum ama dayanamadım artık en sonunda napayım birazdan da vicdanımı rahatlatmak için yürüyüşe çıkıcam :) canım hem hastanede hem sağlık ocağında alıyorlarmış malesef üstelik ben sağlık ocağımı beğenmiyorum o yüzden gitmek istemiyorum ama elden ne gelir bazı testleri yanlış yapıyorlar mesela idrar tahlilini yanlış yapmış bana protein çıktı risk var falan deyip ağlatmıştı

bence aldırmakta fayda var cunku o kanlar sadece ankarada tetkik ediliyor ve düşün türkiyenin her yerinden tetkik geliyo.. sen ne kadar cok örnek gönderirsen gözden kaçma ihtimali o kadar düşük olur bence

En iyisini yapiyorsun taviz vermemekle.ben cok sessiz kaldim boyle oldu.ama aetik soyluyorum 11 sene oldu evleneli bilsinler neyin ne oldugunu.ankara da yasarken gece 11 gibi kapi calardi onlar hic haberiz olmazdi neymis eda yi sevmeye gelmusler.gelene kapim acikama haber verde gel bizde insaniz.bursa ya geldik 3 ayda bir gelirler inan haberim olmaz.esim e soylerler aksam esim der yarin annemler geliyor diye.ben sok tabi.esime diyorum madem sana soyluyorlar demek sen agirlucan yap yemekleri isleri:)adambende biliyorum haklisin ama idare edelim diyor.en son geliceklerinde dayanamadim esim e dedim o gun evde olmicam biz geldik sen niye evde yoksun derlerse benim haberim yok oglunuz da soylemedi bende ciktim disari dicem sen beni saydirmazsan kimse saymaz dedim.yap hayatim dedi:)yaptimda bakalim dogum a gelmelerinde ise yaricakmi:):):)

Senin kv tam freud lukmuş yani. Ne cins insanlar var ya. Ben ne göreceğim çok merak ediyorum. Benimki de iş yapmayı sevmez ama bilmişliği çok. İnsanlara iş yaptırmayı da pek iyi bilir. Biz yün yorgan, yatak ondan istedik. Gitti annesine, kardeşlerine yaptırdı. Geçen çocuklara verilen performans ödevlerinden konuşuyorduk. Ay hamdolsun yapacak insan çok, beni saymayın da tabii teyzeleri falan var diyerek yine kendi kardeşlerini kast etti. Neyse bi de çocuğu doğurduk sanki ilk aylar baktık da diş çıkarmasına geldi sıra. Diyor ki çocuğun eline o dönemlerde taze soğan verilmeli. Çocuk onu kemirdikçe antiseptik etki yapıyor. Hem kaşımış oluyor hem ağrısını geçiriyor dedi. Dediği doğru olabilir cidden bilmiyorum. Sonra da o satılan plastik şeyler çok anlamsız hiç gerek yok, zaten dezenfekte de edemiyorsun falan dedi. Ben de anne çocuklar zaten o dönem ne bulsalar diş kaşıyorlar. Onu kontrol edemezsin. Ayrıca sokakta da çocuğun eline taze soğan vermem yani dedim. Gözlerini bi açtı kocaman nolurmuş versen? O çocuk ağlarken görürüm ben seni veriyor musun vermiyor musun diye tehdit ediyor sanki. Ay sinir kendi çocuklarına da hep annesi bakmış. Bakımlarıyla ilgili örnek verirken hep annem şöyle yaptı böyle yaptı diyor. Gelmiş bi de böyle dikleniyor ya gıcık oluyorum. Bi de biz çok yakın oturuyoruz. Çocuğa biri bakacaksa bu o olcak. Tamam allah eksikliklerini göstermesin ama hiç içimden gelmiyor çocuğumu onlara bırakmak. Kadın bütün kış gripti yahu. Kendine bakamıyor, çocuğuma nasıl bakacak? 1.5 yaşına kadar falan kendim bakmak istiyorum. Annem de artık ona bırakacağın zamanlar evde bol bol vitamin takviyesi yaparsın diyor. Poff... Bakalım nelerle karşılaşacağız...

merhaba hoşgeldin, hayırlı olsun bebeğin,

galiba düşük kiloyla başladın, metabolizman hızlıysa emzirirken verirsin kiloları hiç dert etme...
bizim topiğin geneli çok zayıf başlamadığımız için yediklerimize dikkat ettik ve 8-15 kilo arasında aldık. buna rağmen bel, sırt, kalça ağrıları çeken, yüksek tansiyon, diyabet, ödem, mide yanması yaşayanlarımız çok fazla...hele gece uyanmaları, terlemeler...sende umarım bu sorunlar yoktur.

ev tipi anakucağı alan arkadaşlarım var ama ben daha almadım, bazı çocuklar ev tipi anakucağına çok alışık oluyor ve seviyor, bazıları da sevmeyebiliyormuş. şu an çok elzem ihtiyaçları aldık biz, bebek arabasını bile almadık henüz.

anladım.. bende hani doğumdan önce alıp dogdugundan itibaren yatırırsam daha kolay alışır diye düşünerekten alsammı diye düşünüyorum fakat cihaz biraz pahalı o yuzden emin olamiyorum.. bide bebek hep uyumuyo mesela ben mutfakta bi iş yaparken onu ustunde oyalanır bende bölelikle bebeği hep yanımda tutmuş olarak düşünüyorum ama bilmiyorum işte kafam cok karısık ...???

seninki de ilginçmiş canım:)
biraz sallapati bir insan gibi geldi bana. ben de çok gıcık olurum devamlı hastalanan kişilere, hastalık bulaştırırlar herkese. huylanırım walla...soğan tamam çok güzel bir şey her derde deva, ama çocuk soğanın tadını beğenip de yiyecek mi acaba, ha yerse ne güzel...yani doğmamış çocuğa don biçmek diye buna denir.

biz de televizyon izletme konusunda anlaşamamıştık, ben prof. hilal mocan'ı beğenirim, onun bir röportajının çıktısını alıp eve getirmiştim, kv. de orada 2 yaşına kadar tv. izlettirilmemesi gerektiğini okuyunca demişti ki "hiç olur mu, çocuk tv. izleyerek konuşmayı öğrenir, tv hep açık olacak evde.benim torunlar öyle büyüdüler." pardon da doktordan iyi mi bileceksin, doktor zararlı diyor işte...senin torunların bakıcısı işin kolayına kaçmış, zaten cahil bir kız, ne öğretebilir ki çocuklara, tv. yi açmış gitmiş mutfakta iş yapmış...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…