anladım.. bende hani doğumdan önce alıp dogdugundan itibaren yatırırsam daha kolay alışır diye düşünerekten alsammı diye düşünüyorum fakat cihaz biraz pahalı o yuzden emin olamiyorum.. bide bebek hep uyumuyo mesela ben mutfakta bi iş yaparken onu ustunde oyalanır bende bölelikle bebeği hep yanımda tutmuş olarak düşünüyorum ama bilmiyorum işte kafam cok karısık ...???
canım bir de bebek arabasına monte edilebilen ana kucakları (puset) var onlardan varsa onu evde de kullanıyor birçok kişi, hatta yenidoğanlar için bel kısmına destek yastıkları da satılıyor. ama ondan almadıysanız ev tipi anakucağı alabilirsin, daha doğumuna baya var araştırıp indirimleri filan takip et bence...dediğin gibi şu anda maliyet hesabı da yapıyoruz mecburen çünkü insan az kullanacağı bir şeye de çok para vermek istemiyor, zaten hepimiz baya masraf yaptık.
afiyet olsun canım, sana da günaydın,
ben hamurişinin tadını unuttum valla, en son ne zaman börek ya da poğaça yediğimi hatırlamıyorum:)
aralık anneleri de bir gün birbirlerini gaza getirip hepsi hamur kızartmışlardı:) o geldi şimdi aklıma... ay hep bana zararlı şeyler, geçmişte bayılarak yerdim... diyetten bıktım aslında, ama artık son aya girdiğim için de çok kastırmıyorum.
bu arada beni az evvel aile hekimliğinden aradılar, hemşire dedi ki " bebek doğunca topuk kanı alınıp hepatit aşısı yaparlar, 1 hafta sonra bize getirmeniz lazım, biz de topuk kanı alacağız. ayrıca bebek 1 aylık olunca da aşısının 2.dozunu olacak."
size de böyle bir şey söylendi mi? topuk kanı hastanede alınacaksa tekrar aile hekimliğinde alınmasına gerek var mı?
Canlar bu nasil akinti ben anlamadim.az once uzaniyordum birden bi sizinti var diye yavasca kalktim sanki altima yaptim afedersiniz heryer battibacaklarimdan suzuldu yine bu nasil bisey nasil bir akinti?geceden beri 5 kere uzerimi degistirdim kiyafetlerim sirilsiklam oluyor.pedlero kadar suya afedersiniz yapismiyor. Of kafam karisti bu neyin nesi
doğum yapan arkadaşımızın nickini bilmiyorum ama adı müge
kuzum o nasil bir akinti yaa. Carsaflara gececek kadar olmasi normal mi ?Gunaydinnnnn.hic uyuyamadimo kadar ped e ragmenakinti yataga gecti hep 3 kere uzerimi carsaflari degistirmeye kalktim.yazik koca ya adami hep uyandirdim.carsaf degistircem diye.uykusuz gitti ise.bende kahvalti edip uyumayi planliyorum:) cokmu kotuyum yaaa:)
canım çok geçmiş dünde gördüm yazdıklarını umarım herşey yolunda giderde bebeğini sağlıkla kucağına alırsın demek çarşafa kadar çıkıyor çok fazlaymış ya, altına şu bebek altına açılan alt değiştirme bezlerinden sersen büyük alta çıkmaz
ohh ohhh lip kaderdaşım benimde son dört günümVe iş yapasım yok yapmıyorum ulen diyorum millete hahahaha
bende zorla kovdurmayı planlıyorum açıkcası :d güya kötü olmayayım diyorum ama faşo patronmu yazsam duvara yada gidip havuzunamı işesem
Kac gundur sinirlerim cok bozuk o kadar hastalik yasadim bu kadar uzulup sinirlenmedim. Kv de gecen tel de konusurken kizima demis bebek dogunca seni de getiricem bize bizde kalican.4 yasinda cocuga bu soylenirmi? Biri doguyor diye ben niye evladimdan vazgeceyim ki.bakamicak olsam zaten yapmazdim.yavrum beni sevmiyormusunuz siz gelmicekmisiniz diyor ya.kadin takti 6 gunluktu seni deli diye hastaneye kapatir alirim cocugu elinden dediginde.sanirimbeni delirtmeye calisiyor.dusmicem tuzagina allah a buyuk konusmayayayim olumu cignerler kizimi goturmek icin.cok taktim kafamaesimde birak konussun kim veriyor cocugu kimse gotirmucek sen dert etme ben kizim olmadan uyuyabiliyormuyum uyuyamiyorum bosver sen onlari diyor.ama yillarin tecrubesi var ya akli celinirse bunu esim e soyledigimde onlar geride kaldi biz bugune bakalim diyor. Allah im herseyin hayirlisini versin insallahhh...
günaydın anneler iznin tadını çıkarıyorum ancak gelebildim nete :)))) ya uzun zamandır süren hamur işi yememe sözümü bozdum sabahın köründe kalktım poğaça yaptım rüyama bile girmişti şimdi çok pişmanım yersen löp lööööööp alırsın kiloları
Canlar bu nasil akinti ben anlamadim.az once uzaniyordum birden bi sizinti var diye yavasca kalktim sanki altima yaptim afedersiniz heryer battibacaklarimdan suzuldu yine bu nasil bisey nasil bir akinti?geceden beri 5 kere uzerimi degistirdim kiyafetlerim sirilsiklam oluyor.pedlero kadar suya afedersiniz yapismiyor. Of kafam karisti bu neyin nesi
Anaaaam kimmis o yaa. Herhalde face grubundan. Huzunbaza falan bir sorsak ya, kimmis muge ????? Umarim hersey yolundadir..kızlar bizden doğum yapan bi arkadaşımız var
aa hakkaten kim doğurdu acaba sağlıkla inşallah. bende bugün bişi farkettim göğsümü sıkınca herikisinden de açık renkli bi sıvı gelio hak arasında ağız sütü denirmiş biraz erken geldi ama inşallah bol süt olacağının habercisidir:) sizlerde de varmı böle memeişinden bişiler gelen şaşırdım ben görünce bide mutlu oldum nedens tam anne gibi hiseettimm kendimi ilk kez :)
En iyisini yapiyorsun taviz vermemekle.ben cok sessiz kaldim boyle oldu.ama aetik soyluyorum 11 sene oldu evleneli bilsinler neyin ne oldugunu.ankara da yasarken gece 11 gibi kapi calardi onlar hic haberiz olmazdi neymis eda yi sevmeye gelmusler.gelene kapim acikama haber verde gel bizde insaniz.bursa ya geldik 3 ayda bir gelirler inan haberim olmaz.esim e soylerler aksam esim der yarin annemler geliyor diye.ben sok tabi.esime diyorum madem sana soyluyorlar demek sen agirlucan yap yemekleri isleri:)adambende biliyorum haklisin ama idare edelim diyor.en son geliceklerinde dayanamadim esim e dedim o gun evde olmicam biz geldik sen niye evde yoksun derlerse benim haberim yok oglunuz da soylemedi bende ciktim disari dicem sen beni saydirmazsan kimse saymaz dedim.yap hayatim dedi:)yaptimda bakalim dogum a gelmelerinde ise yaricakmi:):):)
Senin kv tam freud lukmuş yani. Ne cins insanlar var ya. Ben ne göreceğim çok merak ediyorum. Benimki de iş yapmayı sevmez ama bilmişliği çok. İnsanlara iş yaptırmayı da pek iyi bilir. Biz yün yorgan, yatak ondan istedik. Gitti annesine, kardeşlerine yaptırdı. Geçen çocuklara verilen performans ödevlerinden konuşuyorduk. Ay hamdolsun yapacak insan çok, beni saymayın da tabii teyzeleri falan var diyerek yine kendi kardeşlerini kast etti. Neyse bi de çocuğu doğurduk sanki ilk aylar baktık da diş çıkarmasına geldi sıra. Diyor ki çocuğun eline o dönemlerde taze soğan verilmeli. Çocuk onu kemirdikçe antiseptik etki yapıyor. Hem kaşımış oluyor hem ağrısını geçiriyor dedi. Dediği doğru olabilir cidden bilmiyorum. Sonra da o satılan plastik şeyler çok anlamsız hiç gerek yok, zaten dezenfekte de edemiyorsun falan dedi. Ben de anne çocuklar zaten o dönem ne bulsalar diş kaşıyorlar. Onu kontrol edemezsin. Ayrıca sokakta da çocuğun eline taze soğan vermem yani dedim. Gözlerini bi açtı kocaman nolurmuş versen? O çocuk ağlarken görürüm ben seni veriyor musun vermiyor musun diye tehdit ediyor sanki. Ay sinir kendi çocuklarına da hep annesi bakmış. Bakımlarıyla ilgili örnek verirken hep annem şöyle yaptı böyle yaptı diyor. Gelmiş bi de böyle dikleniyor ya gıcık oluyorum. Bi de biz çok yakın oturuyoruz. Çocuğa biri bakacaksa bu o olcak. Tamam allah eksikliklerini göstermesin ama hiç içimden gelmiyor çocuğumu onlara bırakmak. Kadın bütün kış gripti yahu. Kendine bakamıyor, çocuğuma nasıl bakacak?1.5 yaşına kadar falan kendim bakmak istiyorum. Annem de artık ona bırakacağın zamanlar evde bol bol vitamin takviyesi yaparsın diyor. Poff... Bakalım nelerle karşılaşacağız...
Proletim sağol bebeğim berbat bişey valla Allah korusun
bu arada annem otobüste yaklaşık 3 saate burada olur hayırlısıyla :)
kim doğurmuş bizden yahu?
aa hakkaten kim doğurdu acaba sağlıkla inşallah. bende bugün bişi farkettim göğsümü sıkınca herikisinden de açık renkli bi sıvı gelio hak arasında ağız sütü denirmiş biraz erken geldi ama inşallah bol süt olacağının habercisidir:) sizlerde de varmı böle memeişinden bişiler gelen şaşırdım ben görünce bide mutlu oldum nedense tam anne gibi hiseettimm kendimi ilk kez :)
canım aslında biz bebek arabasını aldık.. kraftın twist modeli ewet anakucağı var fakat benim dediğim kendiliğinden sallanıyo, bide titreşim özelliği ile kolik sancısını engelliyomus.. 4moms mamaroo diye bi marka bi bak istersen.. cok kullanıslı gözüküyo ama işte 600 tl civarı olunca emin olmadan almak istemedim.. bide bebek bakım çantası olarak okiedog diye bi marka var ondan almayı düşünüyorum.. modelleri çok güzel eger almadıysan bi bak istersen..
Sezercikte de çok kilo, yağ istemiyor doktorlar ..dikişi, ameliyatı zorlaştırıyormuş ..diye okumuştumye iç gez yarasın kuzuya tombik rombik doğsun valla nede olsa sezercik olacan çok kilo almasın derdi yok
ne kadardı en son gittiğinde ?
Hmmm..büyük çocukları ne yapıcaz cidden, hastanede helak olmasalar mı..geçende annem eve dönmüştü, eşimle ben kalmıştım. Benim daha çok uyuduğum onun uyanık kaldığı özel bir geceydiBende 2 valiz hazirladim canim biri oglumun biri benim.kesinlikle ayri koy derim daha planli oluyo neyin nerde oldugu belli oluyo hem senin icin hemde yanindakiler icin hemen ulasilir kargasa olmaz bence tabi kolay gelsin
Canım benimde izinde 2. Günüm ..2 gündür yemek yapıp dürüyorum...unutmuşum :) dün çok belim ağrıyordu, dolaşacak Halim hiç yoktu. Bugün belim pek ağrımıyor ama ben nası uyuşuk nası miskinim anlatamam bi mani çıkmazsa uyumak istiyorum..dışarıda güneşi gördükçe canım çıkmak istemiyor da değil ama evden uzaklaşamıhorum...dışarıda gezeyim güzel de hem ağrı sızı hem tuvalet sorunu var. Tuvalet için avm gitsem onda da ulaşım ve mikrop sorunu var :) avmlerde çok dolanmayın diyorlar ya bizde yeni iyileştik korkuyorum...cicişler nasılsınız? evde otur otur sıkıldımdışarda herkes hasta dışarı çıkmaya korkuyorum sizde durumlar nasıl?:44:
CNm sigortadan öğren, benimki vip odayı karşılamıyor, normal odada emzirme sorun olmuyor pek, arada perde çekiyorlar ama kafa çıkartan olabilir aradan.kızlar sizden bir konuda fikir almak istiyorum,
benim doğum yapacağım hastanede paket doğum ücreti 1.500 TL, eğer vip oda olursa 750 TL fark ücreti alınıyormuş. bizim banka sezaryen için 2.000 TL ödeme yapıyor. bir de eşimin dayısı bu hastanede doktor olduğu için indirim yaptırma şansımız da var, zaten tüm kontrol ve muayenelerimiz % 25 indirimli oluyor.
normal odaları ben görmüştüm, çok büyük değil, 2 adet yatak var, birinde refakatçi birinde anne yatıyor. 1-2 tane de sandalye vardı galiba.
sonuçta benim eşim, annem, babam, eşimin annesi, babası olucak, tamam babalar fazla kalmaz zaten ama yine de ayakta mı gelip görecekler. ayrıca hasta ziyareti kısa olur ama yine de ziyaretçi olur yani, haftasonu eşimin dayısına telefon edip sorduk o da "vip odaya gerek yok, ben tek kişilik odaya aldırırım." demiş. ama kendisi 2.000 TL lik limitimiz olduğunu bilmiyor. eşim her ne kadar "gerek yok vip odaya" dese de, 2 ayrı odadan oluştuğu için ben istiyorum. emzirirken filan millete "dışarı çıkın" mı diyeceğim. ya da özel bir durumum olduğunda daha rahat olurum. siz ne dersiniz, bir de ben yanımda hem eşimin, hem de annemin kalmasını istiyorum, taa kaç sene önce kuzenlerimin doğumuna gittiğimde filan hep suit odadalardı, oda hem büyük oluyor sıkıcı olmuyor, hem de eşler, anneler, babalar rahat ediyor.
oyoyyo aynen CNm dün ne zaman 5 oldu anlamadım üstelik erken de kalktım ..öyle 9a 10 a kadar uyuyamıyırum. Kız kreşe gidiyor yaSu son ay artik sikayetlerimiz iyice artti kizlar. Hepimiz hemen hemen ayni dertlerden nuzdaribiz. Direnin hamileleeeeeeer. Son ay artik
evde olmak cok guzelmis ya.. Gerci ev isleri bir turlu bitmiyor ve carcabuk aksam oluyor ama olsun. İsteyken zaman gecmek bilmiyordu.
Optuk hepinizi...
Yaa bi sürü alıntılar yapmıştım gitti hepsiarada ne olduysa? Sevmiyorum telefondan girmeyi.
Bunlar son zamanlarımız, dışarı çıkamayacağız uzun bi süre diye dışarıdaydık demişti bir arkadaş. Kim demişti hatırlamıyorum. Nolur kusura bakmayın. Aynı kaygıya biz de kapılmış durumdayız. Eşim gelmiş dün bu haftanın planını yaptım. Oturmayalım evde. Salıdan başlayıp her günü saydı. Bi bugünü söylemedi ne yapacağız. Bugün de benim doğumgünüm:)) şimdi merak içerisinde bekliyorum bugün ne yapacağımızı:)
Benim de bazı günler değişik oluyor canım. Daha yoğun, parçalı gibi oluyor. Hatta geçen hafta o sıcaklığı hissedince korktum nişan mı, su mu ne oluyor diye. Ama hiç de sormadım doktora. Kan olmayınca.
Geçmiş olsun canım. En kısa zamanda atlatırsın inş.
Neyse gözün aydın canım.
Hayırlısı olsun ve geçmiş olsun canım.
Sevindim kuzucum. Darısı başımaBende hırs yaptım 20 sinde alcam raporumu.. Yapabilirim dayanabilirim.
ben birşey öğrenmek istiyorum 32. haftada çalışabilir raporu aldıktan sonra 37.haftaya kadar grip nezle vs.gibi sebeplerden dolayı rapor alabiliyormusun ? bir de 36+0 a kadar çalıştığın zaman 37.haftaya kadarmı çalışmış sayılıyorsun bilgilendirirseniz sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?