günaydın hamişler ben dün oglumu görmeye gittim 10 gün önce gittigimde erken dogum tehliken var demişti şimdi gene aynı ama sancım çıkmdı 2350 gr olmuş şubat 18 sezeryan tarihi verdi doktorum tabi benim oglan daha önce gelmezse
Mrb hanımlar dün kontrolümüz vardı çok şükür herşey iyi ama doğum konusunda kafam oldukça karışık önceleri normal doğum istiyordum.Ancak bi önceki kontrolde çatı muayenesi yapıldı canım çok acıdı bu yüzden normal doğumdan oldukça gözüm korktu. Eşim dahil herkes normal doğum için baskı yapıyorlar bana ben kendime güvenmiyorum bu konuda dün doktor 3 doğum şeklini de anlattı, çok kararsızım şuan bana bi akıl verirmisiniz. kendimi ona hazırlamam lazım :18:
Mrb hanımlar dün kontrolümüz vardı çok şükür herşey iyi ama doğum konusunda kafam oldukça karışık önceleri normal doğum istiyordum.Ancak bi önceki kontrolde çatı muayenesi yapıldı canım çok acıdı bu yüzden normal doğumdan oldukça gözüm korktu. Eşim dahil herkes normal doğum için baskı yapıyorlar bana ben kendime güvenmiyorum bu konuda dün doktor 3 doğum şeklini de anlattı, çok kararsızım şuan bana bi akıl verirmisiniz. kendimi ona hazırlamam lazım :18:
canım zaten çoğu kişinin kafası karışık burda ne desek ki:) ben de normal istiyordum kendimi çok kasmışım çatı muayenesinde böyle kasarsan dikişin çok olur dedi sezeryan konusunda da tereddütlerim var o yüzden sana ne söylesm ki:)
Merhaba,
Oncelikle sunu soylemeliyim ki nasil bir dogum yapman gerektigine sadece sen ve doktorun karar vermelisiniz - disaridan gelen mudaheleler, esiniz bile olsa, cok yersiz. Bu dogumu siz ve doktor beraber gerceklestireceksiniz ve her konuda eslerin dusunceleri cok onemli olsa da bu konuda baskilarinin cok anlamsiz oldugunu dusunuyorum. Dogum zaten basli basina mucizevi bir olay ve bunun travmatik bir deneyim olmasi, bir sonraki bebek icin ve bir sonraki dogum icin stres ve isteksizlik yaratabilir. Tabii ki herseyin normali ve olmasi gereken gibi olmasi en guzeli ama bu asiri stres yaratiyorsa bence sezaryen olmak da dunyanin sonu degil, bir basarisizlik kesinlikle degil. Hamilelik ve anne olmak zaten basli basina bir mucize. Bir arkadasim yakin zamanda sezaryen oldu - 16 kilo almisti hamileliginde - dogum yapali 2 ay ancak oldu ve su anda kilolarin tamami gitti, fistik gibi gorunuyor. Yani insanlarin sezaryen olursan soyle olur, normal olursa boyle olur tarzi konusmalari tamamen kendi tecrubelerine veya baskalarindan duyduklarina bagli - ama hicbir hamilelik birbirinin aynisi degil bunu aklimizdan cikarmamaliyiz. Kisacasi bence siz kendinizi rahatlatin, benim doktorum normal dogumda epidural kullanmanin da o kadar abartilacak birsey olmadigini defalarca dile getirdi. Nasil olursa olsun bebeklerimiz bir sekilde cikacaklar zaten - iciniz rahat olsun : )
galiba bende çok kasmışım ki o neydi ya çok acıdı sezeryan da süt geç geliyormuş , bebek mamaya alışıyormuş. mama hiç vermek istemiyorum aslında
merhaba hamişler benim bebek yan dönmüş ya umarım eski haline geri döner normal düşünüyoduk çünkü
Benimde daha bitmedi :) kısmetse bugün yerleştiricez, anacım da geldi inşallah kavga etmeden bugünü geçiririz.ütü yapayım artık kızlar bebişin kıyafetleri ütülenecek en geç yapan benim herhalde:)
Bende epidural sezeryan oldum ve aynı sen gibi, sedyeye bindirilmemle bende bi korku başladı, ameliyathaneden içeri girdiğimde titreme aldı duruduramadım kendimi bir türlü, bana da iğne çok zor vuruldu ama sonunda tuttu çok şükür. Herşey bitti, odama çıkarttılar yine beni aldı bi titreme kızımı kucağımda zor emzirdim titremedenne demek canım benim inşallah sizde sağlıkla kucağınıza alırsınız . Hayatta bundan güzel birşey yok. göğüs çatlağı için kullanmadığım şey kalmadı. lansinoh krem, bepanten adını unuttuğum bir sürü krem tek başına, karıştırarak, zeytinyağı,kantaron yağı , ama yemin ediyorum ağlıyodum emzirirken . koltukları tekmeliyodum. annemin eşimin kollarını sıkıp morartıyodum. eczanede sarı kapsüller var e vitamini . balık yağı hapı diyede geçiyo sanırım. onları patlatıyosunuz sürüyosunuz. bir haftada geçti. emzirmeden önce kullnmaya başlayın. güçlensin derisi. belki hiç çatlamaz.
benim oluyor, ara ara bi de bugün stres yaptım ondan mı bilemedim mideme sancı girdi, kıvrandım acızıkkızlar sizinde adet sancısına benzer ağrılarınız oluyor mu????
Güldürdün bizi nası ittiriyosun onu :)O beni ittiriyo ben onu ittiriyorum belim agriyo, kaburgalar agriyo , karnim kaskati oluyo az kaldi 13 gün artik az daha sabredicez
Canim ben hamileligin basindan beri dr uma sezeryan istedigimi söyledimm kendimi taniyorum Altindan kalkamam gibime geldi normal dogumun.Bunda ilk dogumum olmasi da etkili oldu karsilasmadigim bi agri yada aci karsisinda ne tepki veririm bilemedim ve son karar epudral sezeryan olucam
Benim eşimde sezeryan hep demişti bana hep:) öyle de oldu şansa, üstüne doğum için izin alıp yanıma gelen Abi'm baskı yaptı, ne zaman hadi hadi diye 41. Haftada bekle bekle gelmeyince sezeryanda ben istemiştim artık korkudan, Dr. Um epidurali önerdi iyi de oldu, kızımın doğuş anını duyabildim. Ama şu baş ağrısı ve vs. Diğer riskler hep aklımda var olacak onun için hakkımızda hayırlısıMrb hanımlar dün kontrolümüz vardı çok şükür herşey iyi ama doğum konusunda kafam oldukça karışık önceleri normal doğum istiyordum.Ancak bi önceki kontrolde çatı muayenesi yapıldı canım çok acıdı bu yüzden normal doğumdan oldukça gözüm korktu. Eşim dahil herkes normal doğum için baskı yapıyorlar bana ben kendime güvenmiyorum bu konuda dün doktor 3 doğum şeklini de anlattı, çok kararsızım şuan bana bi akıl verirmisiniz. kendimi ona hazırlamam lazım :18:
Sezeryanda süt az geliyor ama geliyor kızlar, mama desteğinden korkmayın ve hep emzirmeye devam edin. Benimde kızın 4. Günde kilosu az çıkınca Dr. Hemen mamaya başlattı, kaşık mama verdiler memeyi unutmasın diye ben hemşirelerin içinde bi ağladım dayanamadım çocuğuma meme veremeyecek miyim ben diye, ama sonra çok şükür alıştık. Hem mama hem meme aldı. Biberon da vazgeçirmedi, içiniz rahat olsun meme o kadar güzel geliyorki onlara azıcık da damlasa ucundan ilk tercihleri meme oluyorgaliba bende çok kasmışım ki o neydi ya çok acıdı sezeryan da süt geç geliyormuş , bebek mamaya alışıyormuş. mama hiç vermek istemiyorum aslında
Normalde o an yaşıyorsun sonra toparlanıyorsun, sezeryanda sonrasında günlerce ağrı olabiliyor. Ben de 4 gün tuvaletimi yapamamıştım, ısınmada hem CNm çok acıyordu hem de korkuyordum dikişlere birşey olacak diye sonra Nurse harveys aldım içtim o rahatlatmıştı beniben de bağırsak problemi yaşarım çok ama çok sık ve tedavi görürüm zaten normalde de korkum sezeryandan sonra tuvalet problemi doğum yöntemlerinin artılarını ve eksilerini düşün kendi açından bence mesela ağrı kısmı biri öncesinde diğeri sonrasında oluyor dikiş her ikisindede oluyor böyle bi tasarlama yaptım kafamda hayırlısı artık
hadi gözün Aydın, hayırlı uğurlu olsun şimdiden :)Bir gün önce doktordaydim kizlar yani 36+3'ken. Ultrasonda oğlumun gelisimi 37+0 cikti. Doktor "bu bebek baya iri, ya sen sat'ini yanlis hatirliyosun yada bebek ilerden gelisiyor" dedi. Ben de dedim ki yoo ben yanlis hatirlamiyorum sat'imi. İnsan sat'ini unutur mu hic? Ozaman iri bi bebek olacak önden gidiyo cünkü dedi. 3.200 ve 52 cm'di oglum. Biraz daha bekletirsek sancilarin kendiliginden baslicak dedi. Sezaryen olucam ya ben. Sonra erken bi tarihe vermek lazim dedi ve verdi :) 24.01.2014 cuma günü yani haftaya saat 14:00 da oglum kucagimda olacak insallah
Daha haftam.dolmadi ustelik :) heyecanim dorukta :) hazirliklari tamamliyorum inanamiyorum ne ara geldi dogum? Çakma subat annesi olarakkende ve de sizlere, hepimize saglikli dogumlar diliyorum canlar
Normal doğumu istemek ve hazırlanmak gerekiyor çevremden gördüğüm o, hakkında hayırlısıCanim ben hamileligin basindan beri dr uma sezeryan istedigimi söyledimm kendimi taniyorum Altindan kalkamam gibime geldi normal dogumun.Bunda ilk dogumum olmasi da etkili oldu karsilasmadigim bi agri yada aci karsisinda ne tepki veririm bilemedim ve son karar epudral sezeryan olucam
ayaklarını sıcak tutuyor musun.geçmiyor bu ishallik ya bi de onun karın ağrısıyla uğraşıyorum
galiba bende çok kasmışım ki o neydi ya çok acıdı sezeryan da süt geç geliyormuş , bebek mamaya alışıyormuş. mama hiç vermek istemiyorum aslında
Hayırlı cumalar kızlar.Hüzünbaz arkadaşımız namı diğer hajım gece 12:30 da oğlu Mustaga Kemali sağ salim dünyaya getirdi çok şükür.Haber vereyim dedim.İkisi de iyiler.İlk fırsatta gelip kendisi size ayrıntıları anlatacaktır.Çok mutluyum :)
Benim eşimde sezeryan hep demişti bana hep:) öyle de oldu şansa, üstüne doğum için izin alıp yanıma gelen Abi'm baskı yaptı, ne zaman hadi hadi diye 41. Haftada bekle bekle gelmeyince sezeryanda ben istemiştim artık korkudan, Dr. Um epidurali önerdi iyi de oldu, kızımın doğuş anını duyabildim. Ama şu baş ağrısı ve vs. Diğer riskler hep aklımda var olacak onun için hakkımızda hayırlısı
Sezeryanda süt az geliyor ama geliyor kızlar, mama desteğinden korkmayın ve hep emzirmeye devam edin. Benimde kızın 4. Günde kilosu az çıkınca Dr. Hemen mamaya başlattı, kaşık mama verdiler memeyi unutmasın diye ben hemşirelerin içinde bi ağladım dayanamadım çocuğuma meme veremeyecek miyim ben diye, ama sonra çok şükür alıştık. Hem mama hem meme aldı. Biberon da vazgeçirmedi, içiniz rahat olsun meme o kadar güzel geliyorki onlara azıcık da damlasa ucundan ilk tercihleri meme oluyor
Normalde o an yaşıyorsun sonra toparlanıyorsun, sezeryanda sonrasında günlerce ağrı olabiliyor. Ben de 4 gün tuvaletimi yapamamıştım, ısınmada hem CNm çok acıyordu hem de korkuyordum dikişlere birşey olacak diye sonra Nurse harveys aldım içtim o rahatlatmıştı beni
hadi gözün Aydın, hayırlı uğurlu olsun şimdiden :)
Normal doğumu istemek ve hazırlanmak gerekiyor çevremden gördüğüm o, hakkında hayırlısı
ayaklarını sıcak tutuyor musun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?