2014 Şubat Anneleri

Nisan geldigini yazan ilk mesajinda ay ne guzel diye dusunmustum. Vaktinde cok guzel hayirlisiyla bir iki gune alirsin belkide bir iki gune alirsin bebegini kucagina.

Nisan guzel isaret iyi dusun iyi olsun, doguma bir adim daha yaklasmissin. Darisi bekleyenlerin basina. Ben bebegim donmedigi icin mecburi sezeryan olacagim. Hepsini heyecani farkli.

Ayak şişmesi hakkindaki yzima yorum lütfen acile gidicem yoksa

Ani ve agriyla olduysa ihmal etmemen iyi olabilir. Ozellikle baldirda bacak arkasinda agri varsa mutlaka git. Degilse tansiyon olcturup hava almis gelmis olursun:)

Benim ellerimde ani sisme oluyor. Soguk suyla yikayip yukari kaldiriyorum. 10-15 dakikada azaliyor. Ayaklarin icinde faydasi olacaktir. Son zamanlardaki ayak odemlerindede yukari kaldirin diyorlar. Tabi yan yatarak sirayla. Gecenlerde bir yerde tuzlu suda bir sure bekletin diye okumustum. Ne kadar dogru bilmiyorum. Hastaneye gitmeyeceksen bunuda arastirabilirsin.

Son düzenleme:

seninle haftamız aynı canım perşembe günü gittim bende dr 17 şubata gün aldık

oy maşallah hayırlı ugurlu olsun canım speddyde dogurdu sanırım onunda bebegi hayırlı olsun sütleriniz bol besleyici olsun yavrularınızı saglıkla büyütün inşallah darısı başımızaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

perşembeye randovu aldım 37+2 olcaz salıdan beri psikolojikmi bilmiyorum belimde kasıklarımda adet olcakmışım gb huzursuzluk var biliyorum bu hissi cok oldu ama haztırlıyorum benim adetim agrılı geçer önce böle huzursuzlanır belim sonra agrır felan sonra adet olurum öyle hissediyorum bakalım hayırlısı :44:

3 günde yelek ördük ablamla bana.. puff ellerim koptu sanki heryanımda arıyo gece 2lere kadar gündüzde erkenden kalktım oturdum hep yorgunum bide bebek şekerlerimi bitireyim dahada bişey yapmıcam zaten evin genel işleri yoruyo beni ymek yap bulaşık çamasır süpürge pufff

perşembe doktordan sonra kayınvaldem gelicek son temizliği yapıcak sagolsun sonrası allah kerim herşeyimiz hazır olcak şubatın ilk haftası dogum olabilir yani

ablamalrda kendi anneme 15 tatile gittiler tatiş bitsin öyle dogur diyo eniştem pazar dogur diyo eşim şubatın işk haftasını geçir sonra para alcaz diyo ben nabayım acaba benim sitresim sinirim huzursuzlugum bana yetiyo valla hiç hayal ettiğim gb bi hamilelik olmadı sanıyodumki pamukalra sarınıp yatıcam hep yok cnaım öyle değilmiş kadın herzman kadın yoruldum öyle yorgunum ki bebeğim geldiginde yorgun bi annesi olucak ...

Evet yorgunluk.. tam da bu kelime tanimliyo halimi.. ama fiziksel degil mental duygusal bi yorgunluk.. hormonlardan zaten cekiyorum ota b.ka aglar hale geldim.. bi de herkesin her dedigi batiyo artik... hala dogurmadinmi demeleri bile irrite ediyo.. aslinda dogurunca kimse olsun istemiyorum yanimda esimden baska ama bunu da esim dahil kimseye anlatamiyorum.. tepeme toplanacaklar herkes bisey diyecek cunku benden baska herkes tecrubeli ya.. ya ben ses cikaramiyorum yeri ve zamaninda bisey diyemiyorum sonra birikince patliyorum. yersiz sekilde... Bilmiyorum nasil gecicek gunler.. Kalp kirmaktan korkuyorum ama kendim de kiriliyorum...

Bende aynı şeyi düşünmüştüm.. Özellikle eşim üzerime titrer.... Nerde sanki o hamile babalık çok zormuşş diyor geziyor evin içinde.. Aile de herkesin çocuğu var dalga geçip duruyor.. Anladım ki bu sadece benim için özel ve farklı bir dönemm.. Neyse sonuna yaklaştık.. Benim son 3 haftam bakalım kızım ne zaman gelecek??? Hayırlısıyla gelsinler dünyamızaa sağlıkla inş..

aynen onlar daha gerginler zaten beni yoran eşimi idare etmek normaldede yanındaki sülahiden bardagına su koyup içmez nerdeysem beni çarır su ver der yani anı tas aynı hamam devam ediyoruzonun arkasını toplamak tirplerini çekmek nazına niyazına bakmak bide taktir alamamak nerdeyse 1 hafta sonra dogurucam hala halaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa daha bütün işlleri ben yapıyorum allahtan kayınvaldem melek gb o olmasa nabardım bilmiyorum büyük temizliklerimi yaptı 2 kere odasını eyrleştirdi ütülerini yaptı sag olsun haftaya gene gelcek temizlik yapıcak koca kadın allah razı olsun yapmasa yapmaz dogumumdada ona güveniyorum eminim cok yardımı olcak allah ona saglık sıhat versin... inşallah aramıza kçtülük girmez ben herşeyiylşe yavumu emanet edebilirim ona nasıl sararsa o bilir nasıl yedirilcek o bilir nasıl uyutulcak bilir nasıl yıkancak bilir asla bazıları gb karışır diye kıskanmam allahta o kıskançlıgı içime vermesin onu kırcak söz hareket ettirmesin tek yardımcım o çünkü

canım eşin ne kada ryarıdm edebilcekki büyüklerin ilk günler yanında oması iyi tabi kesinde olurlar sizinkiler nasıl bilmiyorum ama kayınvaldem olmazsa ben nabardım bilmiyorum ona güveniyorum

Kizlar alinti yapamadim bu sislik konusu icin dr umu aradim sabah cünkü gece yatsam gecer diye tahmin etmistim gecmedi sizin dediginiz gibi ayaktaydim hep e biraz bogazimda durmadi tabi sonra dr tansiyon önemli ölctür dedi bizimde icimiz rahat etmedi muaynesine gitcez birazdan gecede kasik agrim vardi adet agrisi gibi onuda söyledim olmadi bi gel dedi. Zor bi gece gecirdim yani hala ayaga kalktigimda o agri var geldikten sonra yazarim size bi süpriz olursa zaten normalde 4 günüm kalmisti erken olsada bisi olmaz heralde gelismistir dimi

canım ben de öğretmenim.36.haftamdayım ben de.aynen senin gibi oldu benimki de.müdür yardımcım bu işlerden çok iyi anlar.önce ona sormuştum aktaramazsın demişti.o hakkın ölür demişti.sonra dr.uma sordum.ben 37. haftada veririm raporunu o gün ne zamana denk geliyosa (5 ocak) o zaman götürürsün raporunu dedi.sonra ben de tekrar konuştum idareyle.rapor nezaman gelirse o zaman başlatıcaklar benimkni.önceki 12 gün seni bağlamaz dedi.ilk konuşmayla sonuncu çelişkili oldu ama bakalım nasıl olucak :44:

tabi canım 4 gün öncesinde bişi olmaz içini ferah tutu allah ayrdımcın olsun hakkınızda hayırlısı ne zmansa o zman gelsin bebişin inşallah kötü bişey yoktur olmadı kucagına alırsın bebeğini bence böle üzülüp harap etme kendni allah yarıdmcın olsun

Anladım canım ev cok yakın hastaneye arabayla 10 dk.tutmuyor bile pzt.sorucam gerekli degilse goturmem puseti zaten koca bi valizle gidiyoruz gören bi hafta kalcaz sanir

Evet aslında doğru söylüyorsun ama dr inmemiş dedigi icin stres yaptım birazdan yürüyüş bandını açıp biraz yuruyecegim belki etkisi olur :)
tuanas ne yaptı acana merak ediyorum gece rüyama girdi:)

Napalım ses yok bizimkinde aynen oturuyoruz ana oğul

Eczaneden geldik tansiyonum iyimis problem yok dr u aradim söyledim agrilarimin sıklıgini ve siddetini sordu ultrason yapmicam gelirsen acikliga bakcam dedi sancin olursa gel dedi ben gitcektimde o muayne korkuttu cok öyle sanci gibi degil yürüyünce adet agrisi gibi oluyo yani vazcaydim dr a gitmicem :) tabii artmzsa agrilar

öyle moralim bozukki eve sıgamıyorum canım çok sıkkın cok kızgınım kendş derdim bana yetiyo dün zaten kötü bi gece geçirdim eşimle aramızda bide bugün burasını açınca moralim cok ama cok bozuldu akşamdan beri aglamktan gözlerim şişmişti zaten bide bu sorun üstüne bastırık oldu moralim zaten bozuk ağlay ağlaya içim cıktı artık nefret ediyorum bazı insanalrdan

yalansız riyasız karşılıksız sevicek bitek annesi ve evladı olabilir insanın annemle yaşayamıyorum o derinliği ama evladımla yaşıcam inşallah kızımı cok özledim onun sevgisine ihtiyacım var kimseye güvenilmez bu hayatta allahtan başka kimsemiz yok yani çok cnaım sıkkın çokkkkkkkkkkkkkkkkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…