2014 Şubat Anneleri

Kizlarrr canim cok sıkiliyooorrrr.kayinvalidem bizde kaliyor suan.tamam kalsin iyi hos da iki hafta sonra annemle babam geliyor.bizim gelen icin oturma odasini aciyoruz karsilikli iki cekyat var onu kullaniyoruz.ben de esime dedim ki annenler evlerinde kalirlar (annemler sehir disinda yasiyorlar kayinvalidemlerle biz ayni sehirdeyiz).esim de annem de burda kalir dedi.dedim ee annemle babam oturma odasinda yatarsa sizinkiler salonda mi yatacak? Hadi yatti erken kalkan nerde oturacak mutfakta mi?? Bi de evleri burda zaten ne gerek var.gelen giden olacak yatsk yorgan mi toplanacak surekli ev toz icinde bebek yeni dogmus .dio bi cekyatta annenle baban bi cekyatta annemle babam yatsin diyo dedim olur mu hic ayni odada.iyi dedi ama mirin kirin.ki kayinvalidemin laflarindan anladigim kadariyla da o da kalacagim gibi imalarda.Allahim deliricem.sussam herkes kendini dysunuyor.konussam ben kotu oluyorum napicam bilmiyorummm.yardiiimmmmmm((

Son düzenleme:
herkese günaydınnn

Çağlardamla valla canım böyle durumlarda güya yardım etmek istiyor buyuklerimiz ama aslında farkında olmadan biizi sıkıntıya sokuyorlar.ben senin yerinde olsam hiç takmam kim nerde yatarsa yatsın herkes kendi yatağını toplayıp tozunu alsın sen bebeişini kucağına aldıktan sonra birtek onunla ilgilenip moralini yüksek tut madem hepsi kalcak yardım için geliyorlar izin ver yardım etsinler sen bebişini emzir dinlen başka turlu kafayı yersinn bir süre salla gitsin

Cnm yardim mi suan yemegi kahvaltiyi ben hazirliyorum yapiyorum topluyorum makinaya diziyorum evi b... goturuyor ev temiz doguma yakin kadin alirsin dio.gecen gun kuafordeydim ben geldim baktim cayi koymus icmis biseyler atistirmis birsey lazim mi diye ariyorum ben yedim diyor.kalk bi yardim et hazirla yok ama ben hazirlayinca o da geldi.helali hos olsun ama yardim mardim yok yani e ben erken kalkiyorum ben bekliyorum uyanmasini o zaman ben de yerim yedim deyip siz yiyin diyebikirim smsn ne biliyim ya hayitlidi olsun bakalim...

Gunaydin karin agrisi ve mide bulantisi ile uyandim yoksa uyurdum daha bugun dogum yapacak arkadaslar Allah yarfimciniz olsun

Gunaydinn kizlar.geceden beri sık kasilmam oldu ...haftasonu daha dayanmasi lazim benim oglusun pazartesi kntrol var zaten
Ozaman dogsun bari :) 36 hafraligiz ..aslinda 37 ama geriden geliyor bir hafta minnak :) kasilma cocuga zarar verirmi ?

Doktordan geldim kızlar nstde iki sancı çıktı çatı muayenesi sonucu 2-3 cm açıılma var dedi doktorum...Kendisi 3-4 cm de yatırıyormuş kıl payı kurtuldum... Bu gece doğurabilirsin dedi...Yarın da olabilir eğer pazartesiye kadar olmazsa pazartesi çantanı alıp geliyorsun dedi... Bu açıklıkla pazartesiye kalmam diyorum...Arkadaşlar acaba bu açıklığın 9-10cmye ulaşması ne kadar sürer bilen var mı heyecan bastı beni

Günaydın kızlaar,
Günler süren uykusuzluğa bugün artık bünyem dayanamadı sanırım. 10 saate yakın uyumuşum:26: daha da uyurdum belki de kalkayım dedim. Birazdan kızımla kahvaltı yapacağız:) sonra bi evi süpürsem bugünlük yeter:)

30 ocak 2014 saat 13:50 de minik Ezgi'm dunyaya geldi. 3750 gr 52 cm. Tarif edilmez bir duyguymus.. Tek soyleyebilecegim Allah isteyen herkese bunu yasatsin, bekleyenleri bebislerine kavustursun......

Maşallah canım. Allah analı babalı büyütsün. Güzel güzel, bol sütlü büyütürsün inşallah yavrunu:)

Allah kolaylık versin canım. Düşüncesiz insanla uğraşması zor. Bir kere sizinkiler şehirdışındaysa tabii ki evde kalmak onlara düşer. Hem şimdiden bir işe de yaramıyorsa niye sizde kv? Gitsin evinde otursun. Torun olduktan sonra da sabah gelip akşam gitsin. Eşine çok iş düşüyor da canım anladığım kadarıyla o da biraz rahat biri.

Gunaydin karin agrisi ve mide bulantisi ile uyandim yoksa uyurdum daha bugun dogum yapacak arkadaslar Allah yarfimciniz olsun
Geçmiş olsun canım. Üşüttün mü ki acaba? Benim de dün gözümden uyku akıyordu. Öğlen bi uyuyayım dedim. Yarım saat uyuyabildim. Midem sabahtan beri bulanıyordu. Uykumdan da bi karın ağrısı uyandırdı ki ishal olmuşum. Farkında olmadan üşütüyor muyuz nedir?

Canım benim duyduğum sancılarla beraber bu ilk 5 cm e kadar olan açılma daha uzun ve acılı oluyormuş. Acısı da uzun olmasından. Ama senin şimdiden 2-3 cm varsa açılman ne güzel. 5 ten sonrası 1-2 saat sürmüyor diyorlar. Ben diyenlerin yalancısıyım. O yüzden doktorun 4 te yatırırım demiştir. Ayyy şimdi aramızdan normal doğuran ilk sen mi olacaksın:))) bizi de ara ara haberdar et. Gittim, yok daha bekliyorum falan diye:)

Sağol ismira canımsın ilk deneyimim değil ilk oğlumu normal doğurdum ama 6 cm açıklıkla evden ayrılmıştım... 2 saatte de 10 la çataldaydım...

Artık süreç başladığına göre çok da uzun sürmeyeceğini biliyorum.:44::44::44:

merhaba evris yazılanları fazla takip edemiyorum..doğuma dair belirtin var mı?benimde ikinci doğumum..muhtemel doğum tarihlerimiz aynı..benimde 27 aylık oğlum var..Allah nasip ederse kızım olacak..dün çok sancılandım ama benim sıkıntım bebeğimin dönmemesi..doktor son ana kadar bekleyecek dönmezse sezeryana alacak..senin belirtilerin varsa neler?şimdiden tşkler cevap için

Ay ne kadar güzel ya o arada hiç ağrın sancın olmuyor mu? Valla maşallah nazar değmesin. Çok özendim:))

Bu arada benim de bir haftaya yakın bi süredir pelvik baskım her geçen gün artıyor. Hareket halindeyken pek hissetmiyorum ama yataktan kalktığımda, fazla oturup ayağa kalktığımda hep ağrıyor. Günlüğümde de doğumun erken belirtisidir yazıyor. ayy her şey normal normal olsa keşke. Hiç doğumu doktor başlatsın istemiyorum

Son düzenleme:

Canım Allah yardımcımız olsun... Bir gece de dönebilir merak etme şimdilik...Belirti olarak artık her gece sancım oluyor bir önceki yazımda da söylediğim gibi 2-3 cm açıklık var dedi bu sabah doktorum... Araştırdım saatte bir cm de açılma da olabilirmiş, üç günde de doğum olabilirmiş ama benim çatı genişmiş...Totomun üstüne oturamıyorum ağrılarım ara ara geliyor kızlar...
Ben kolay doğum yapıyorum ama işte neticede insan doğuyor...
Doktorun dediği gibi bugün doğururum herhalde...
Tedbirli olmam lazım şimdi bir banyo düşünüyorum iyi gelecek kolay doğum için bu gerekli, kaslar gevşiyor... Bu gece olmazsa hergün ılık bir duş...Arkadaşlar hepinizi seviyorum çok öpüyorum...

Sagol canim... Zaten bu gece ikimize de sabah olur mu bilmem :))) sana da simdiden hayirli olsun :))

ya çok heyecanlı :) bizi de haberdar et topiğin ilk normal doğumu sanırım o yüzden bilgi ver biz tecrübesizlere:)
bende de aynı şekilde canım uyuyamıyorum hatta bazen sürekli de wc modundaydım

30 ocak 2014 saat 13:50 de minik Ezgi'm dunyaya geldi. 3750 gr 52 cm. Tarif edilmez bir duyguymus.. Tek soyleyebilecegim Allah isteyen herkese bunu yasatsin, bekleyenleri bebislerine kavustursun......

hayırlı ugurlu olsun cnaım sütün bol olsun bebeişin saglıklı olsun maşallah boyu kilosuda cok güzelkızımız manken gb

canım sende benim gb herşeye takan birisin anladıgım kadarıyla benim kayınvaldem geldi sag olsun her işide yapar temizliği yapmaya geldi zaten kadın kendi annem dogurursam gelir anca ondada 1 hafta ya kalır ya kalmaz söyleneneni yapar fazlasını bilemez yani kayınvaldemden allah razı olsun ama oda hasta ayagına bişey olmuş aynı tarafında kolu kocaman şişmiş omzu eklem yerinden bugün doktora gitti inşallah kötü bişey çıkmaz ona güveniyorum çünkü benimde bi odam kaldı oturma odamı cocuk odası yaptım cocuk odasında bi yatak bıraktım lohusalıgımda orda yatarım diye evin girişinde bi çekyat var ayak üstünde böyle bide misafir odasında bi çekyat var kayınvaldem birinde annem birinde yatar eşim yatak odasında yatar bikaç gün sonra bizde lızımla yatak odasında yatarız ordada beşiğimiz var benimde derdim eminim görümcemde gelir 2 cocuguyla tabiki gelicekte kalırsa baya ortalık karışcak zaten kayınvaldem kalması için ısrar eder gönlü cok geniştir yer dar demez herkezi toplar benimde ablam var 2 cocugu var öyle işte nolcak dogumdan sonra görücem

bide eşimin annanesi var tabi dayılarında kalıyo görümcem dogum yaptı 2.ye biri 2 yaşında biri yeni dogmuş bide getirdiler annaneyi bıraktılar annanede altınada yapar tuvalete yetişemeyince bide alzaymır gb sürekli konuşur anlatır dinlenmeyince kızar sürekli hizmeyt bekler ne kahır ettiler orda kayınvaldem hem ilgi isteyen ocuga hem küçüge hem görümceme hem bide annesine baktı bebeği yıkayına kıskanıp benide yıka dedi hergün saat başı aban yemek dedi 2 yaşındakine meyve verdikçe banada dedi onun meyveleride bebege gb rendelenir yani bide düşünün evin tmeizliği misafiriydi maf olmuştu annem eşime diyorum bak ananen gelmicek diye ama getirirlerse nabalım diyoannene söyle olmaz dedsin sonra desin diyorum bende off valla ne zor herkezle ugraşmak

Ah canım hayırlısıyla kolay bir doğum olur inşallah. Ne güzel bak öyle oluyormuş senin. Bize de bilgi olsun bu ılık duş vs:) haberlerini bekliyoruz canım

ya çok heyecanlı :) bizi de haberdar et topiğin ilk normal doğumu sanırım o yüzden bilgi ver biz tecrübesizlere:)

bende de aynı şekilde canım uyuyamıyorum hatta bazen sürekli de wc modundaydım
Ah ah bakalım daha neler göreceğiz. Birkaç hafta önce insanlar bu şikayetleri yazıyordu. Ben de bende yok bunlar niye ki diyordum ama daha erkenmiş herhalde o zaman. Şimdi şimdi o şikayetleri anlamaya başladım.

selamın aleyküm haıyrlı cumalar kızlar

benim moralim cok bozuk bütün gece ağladım uyuyamadım 2 grm uyuduysam ondada hep kavus gördüm dün doktora gittik o kadar şanssız bi insanımki her gittigimizde bi zam haberiyle karşılasıyoruz normal dogurcamı düşünürdüm hep 1250 diyodum kafamda sonra sezeryan oldu hadi 1750 dedik daha gecen hafta öyleydi subattaki dogumalra zam sezeryan oldu 1900 sonra öğrendimki 2kişilik odalar böyle ben teseddürlüyüm ki olmasam bile dogum yani bu özel hastane olmasının ne anlamı var elalemle aynı odada kaldıktan sonra tek kişilik oda içinde+500tl istiyolar şaka gb oldu dogum 2400 bide doktorun hiç bi sorun olmadıgı halde günümü tamamlatmaması sinirlerimi bozuyo yani son ana kadar dönebilir tmama dönemesse tabi sezeryan ama dönebilir yani

bide doktorumuz geçen hafta konuştugumuzda ben yardımcı olurum demişti eski fiyattan olur hemen zam uygulanmaz bu dün gittigimizde beni karıştırmayın isterseniz bedava dogurun beni ilgilendirmez felan böle üstten üstten konuştu deli oldum gecen hafta dogum konuşmasını yapmıştık beni ve bebegimi hatırlamıyo bile ki bu hafta nasıl dogum istiyosun diye tekrar sordu gecen hafta konuştukya dedim hıı flean filan dedi ... öyle moralim bozukki saglık ocanda bile daha fazla ilgi alaka gördüm ben daha göbegimi silmeden dogrulmadan hemşireside elinde tansiyon aletiyle geliyo kolunu aç kolunu aç daha toparlanmadan göbegim acık kolumu acıyorum eşim kaldırmasa dogrulamıcam sedyeden zaten mal mal bakıyo kız suratımatutuncak yer yok kalkmam imkansız yani hamileliğim boyunca kilomu dahi ölçüp takip etmedi tansiyonumu 2dir ölçüyolar ne bilim hiçbişey söylemedi sadece sordukalrımın cevabını aldım bebegimin herşeyine detaylı bakıyodu ama hep ezberlenmiş gb aynı sösler suyu ityi bebege giden kan akımı yeterli böbrekleri kalbi beyin içi sıvı dolaşımı falan filan bebek iyi diyip bitiyodu ............ eee bebek iyi ama sezeryan zaten normal doguran duymadım ahmet beyde poff çok canım sıkıldı maddi açıdan beni cok ama cok zorlucak 1-2 sene ben dogum parasımı ödücem zaten bunaldım para mevzularında bilmiyorum onun bu şekilde yardımcı olmamasıda çok üzdü beni

yani ilgisi alakası cok olsa deger diceksin o paraya zorlucaksın ama nst bile yok ya tamamen sezeryan yanlısı olarak konuşuyo ben normal dedikçede bekleyelim dedikçede sanırım sinir oldu bana

bende bugün bahar hastanesini aradım normal dogum 1100 zorunlu sezeryan 1070 tl yani bu hastanede sezeryan isteyen imza atıyo doktorlar sezeryan meraklısı değil en yakın randövu 21 şubat dediler telefonda durumumu analttım heran dogurabilirim en azından bikez muane olayım doktorumla tanışayım dedim gece randövusu aldım pazartesi için telefondaki kızdan bile bilgi alabildim gönül hanıma pazartesiye randövu aldım bütün akrabalar onda dogurdu gayette memnunlar yeni eşimin hala kızı sezeryan oldu onda ilkini ahmet beye olmuştu 2.yi gönül hanıma yaptırdı ikisde aynı sorun olmadı demi,şti hem hastanede dogum aktında erkek sinek bile yok doktorların hepsi bayan cocuk dogunca ilk önce kalp sdoktoru cocuk doktoru muane ediyo odalar tek kişilik hatta abzı odaların salonu bile var bebegi hastane yıkıyo giydiriyo hemde bir iğne istemiyolar hastane kendisi kıyafet çanta eşyalarını veriyo bebek bakım eşyalarını veriyo annenin lifine duş jeline kadar veriyolar yani bunla rilginin alakanın göstergesi bence .... medikalde anneden bebeği yıkarken ebbek şampuanı istemişler o kadara kadar herşeyi kendin düşünmelisin bilmiyorum başıma neler gelicek ama kaderimde ne varsa o olucak bahar medikal yada zübeyde nereye gidersem gideyim bebegimi kendim dogurucam allah yardım etsin çok korkuyorum çok moralim bozuk ama az kaldı kızımı sag salim kucama alayım başka bişey istemiyorum

dua edin bana nolur

Dün bebişimi az hissettim gece gittik birazda kasık ağrım vardı nstmiz iyi çıktı doktor eğer ağrın çoksa alttan muayene etcem dedi bende yok dedim eşimde baksaydı diyo :) seni parmaklamıycaklar dedim . Ağrım gecede vardı ama dikkat ettim düzenli değildi . Sezeryan istiyodum ama sırf sonra çekiceğim acı yüzünden normal düşünmeye başladım ama daha kararsızım . Normal olursa beveğimle tek başıma ilgilenebilirim . Hastanede eşim kalsın istiyorum 3 haftamız kaldı ama artık beklemek istemiyorum )

Canim benim pelviks agrilarim 6. Aydan beri var ( o zaman basladiginda baya zorlanmistim, sonra bir ara azaldi simdi had safhada (( 40. Haftaya girdim hala tik yok erken dogum filan diye dusunme o yuzden :)) ama o agri baya zorluyor insani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…