Normal doğum bekleyen sevgili arkadaşlarım, doğumu nosnormal mi yoksa epiduralli mi yapmayı düşünüyorsunuz?
Epidural olacagini doyledi doktorum ben sormadan o yoneltti direkt.kismetse epidural normal dogum olacak bakalim...
lurana sez. oldu canım ıyıler:)
benım doktpr normal olursa epidurale gerek yok dedı zaten tam ağrılar yok olmuomuş ama bılmıyorum
nasip olurda normal doğurursam ve dayanamazsam epidurali iteyebılırım yınede:)
Normal doğum bekleyen sevgili arkadaşlarım, doğumu nosnormal mi yoksa epiduralli mi yapmayı düşünüyorsunuz?
Ay sorma deliriyorum ben de.Allah a sigindim baska carem yokKızlar çok dertliyim ya artık dayanamıyorum doğuma burada ongün kaldı herkes beni idare edeceği yerde ben hepsini idare ediyorum yoruldum kızım asi olacak biliyorum. Hamileligimden beri çok çektim çok annem ve eşim birbirini sevmiyor ve bu süreçte çok sıkıntı yarattilar hala da yaratıyorlar ne yapacağımı biliyorum artık kimse durumumu gormuyor bıktım artık ya
Kızlar bu arada doğum oldu olacak biz hala isme karar verememiştik. Galiba artık verdik:) masal ela olacak inşallah:)) gerçi dün eşimin teyzeleri ve dedesinin olduğu bi ortamda açıkladık. Komik anlar yaşandı:)) çocuklar çok beğendi:) dedesi, o ne biçim isim öyle, ikinizin de annelerinin ne güzel ismi var, (benim annem müge, kv gül nazife) koyun onlardan birini dedi, sinirlendi bi trip attı falan. O ara eşim kv yle yan yana oturuyordu. Kv sakın koymayın bizim isimlerimizi falan demiş allahtan:)) neyse en komik yanı da teyzelerden biri yok yok onlar karar vermiştir de bizle kafa buluyorlar, gerçek ismi söylemiyorlar dedi. Eşimle bi bakıştık, gülüştük. Ama bakalım ne olacak, çark edecek mi eşim bu tepkilerden sonra. Gerçi akşam gelince acaba 2.-3. Çocuğumuz kız olursa masal adını ona mı koysak, biraz daha alışırlar belki o zamana demez mi? Ne belli bi daha kızımızın olacağı dedim de bilmiyorum bakalım neler olacak heyecanla bekliyorum:))
Evet açılma 5 cm olana kadar vermiyoruz dedi bana da anestezi uzmanı. E zaten sonrası daha kısa oluyor diyorlar ama işte önceden hortumu falan takmak lazım dedi. Aman bakalım nasıl olacak. Heyecan gerçekten dorukta:)ben ilk başlarda epidural normal istiyodum..son zamanlarda dayanamazsam epidural alırım diye konustuk.. bakalım doğumdaki gidişata göre karar vericez ... zaten 4 cm açılma olmadan vermiyorlarmış epidurali.. 4 cm açılma olana kadar da dayanıp dayanamayacağımı anlarım diye düşünüyorum...
Aynen canım ya hepsi korkutuyor ama hakkımızda hayırlısı neyse o olur inşallah.Dr umla konusmadim canim bi dahakine soracagim ama ebe anlatti en az dort cm aciklik varken vuruluyormus ona dogum aninda karar veriyoruz agri esiginize dayanma gucunuze gore dedi dr um ne diecek bakalim ben sezeryan normal epidural hepsinden korktuhum icin o kadar ki evde kasilmam oluuor hastanede hicbirsey yok sifir yani nst de falan
ben ilk başlarda kızıyodum ama artık gülüyorum insanlara ya.. biz de bizimkilere kızımızın ismi rüya olucak dediğimizde "rüya mııı" diye garip bi yüz ifadesiyle bakmışlardıhala alışamadılar ama biz alıştık rüyamız o bizim
hatta benim babam -ki hiç beklemezdim- rüya diye isim mi olurmuş demiş... zamanla alışırlar... siz beğendiyseniz sorun yok
masal ela güzel bi isim bence :)
Ay sorma deliriyorum ben de.Allah a sigindim baska carem yok(benim de normalde 28subatta dogumum ama erken olabilir dedi doktor.annemler de 14 une bilet almislardi.esim de bu hafta gecevi diye kayinvalidemi cagirdi.neyse bi haftalina geldi esim anne sen doguma kafar kaldio.yarabbim kadin bugun de dio ki annen bileti degistirmesin 14 unde gelsin o arada dogum yap nolcakki diyor.delirdim ya sizin kiziniz olsa oyle mi yapardiniz ayyy yoookkk diyor ozaman.bunu esime anlattim sanki duvara anlattim artik kimseye birsey demiorum kaldi ki annemler sehir disinda yasiyor kayinvalidemler bizimle ayni sehirde yasiyor.ne isi var annemler gelince evinde kalsin bi oda var kim nerde yatacak hocebe gibi her yer yatsk mi olacak kafayi yiyecegimmmm
Merhaba herkese bnde subat annesi olacağım inşaallah.Ay sorma deliriyorum ben de.Allah a sigindim baska carem yok(benim de normalde 28subatta dogumum ama erken olabilir dedi doktor.annemler de 14 une bilet almislardi.esim de bu hafta gecevi diye kayinvalidemi cagirdi.neyse bi haftalina geldi esim anne sen doguma kafar kaldio.yarabbim kadin bugun de dio ki annen bileti degistirmesin 14 unde gelsin o arada dogum yap nolcakki diyor.delirdim ya sizin kiziniz olsa oyle mi yapardiniz ayyy yoookkk diyor ozaman.bunu esime anlattim sanki duvara anlattim artik kimseye birsey demiorum kaldi ki annemler sehir disinda yasiyor kayinvalidemler bizimle ayni sehirde yasiyor.ne isi var annemler gelince evinde kalsin bi oda var kim nerde yatacak hocebe gibi her yer yatsk mi olacak kafayi yiyecegimmmm
insallah cnm sagol, hepimiz bir avazda kurtuluruz insallah :))
Evet kimse normal dogum yapmiyo( ben de korkmaya basladim acaba bir ben miyim cengaver diye :)))) bir de hala gelmeyince iyice korku basladi suni sanciyla ilgili yazilanlari okuyunca
Acıkcası benım nosnormale cesaretim yok:18: epidural alıcam... Sen ?
Sağol ismira canımsın ilk deneyimim değil ilk oğlumu normal doğurdum ama 6 cm açıklıkla evden ayrılmıştım... 2 saatte de 10 la çataldaydım...
Artık süreç başladığına göre çok da uzun sürmeyeceğini biliyorum.:44::44::44:
evet canım bu doktora daha önce aşılama yaptırmıştık ilk bu doktorda açtım gözümü senelerdir bebek için ugraşıyoruz riskli gebelikler uzmanı çok sayıda sertifikaları filan var muanesinde yurt dışında hepsi ne bilim bisürü konferans seminer veriyo bilmiyorum bizmi meşhur ediyoruz doktorları diye düşünüyorum bazen pazartesiye randövu aldım umarım herşey yoluna girer içim rahatlar hiç bu akdar zor olcanı düşünmemiştim hamile kalmak zaten cok ama cok zordu olsun hersene bitane dogururum diyodum nevarki diyodum hiç ama hiç öyle değilmiş allah herkezin yardımcısı olsun
lurana sez. oldu canım ıyıler:)
benım doktpr normal olursa epidurale gerek yok dedı zaten tam ağrılar yok olmuomuş ama bılmıyorum
nasip olurda normal doğurursam ve dayanamazsam epidurali iteyebılırım yınede:)
30 ocak 2014 saat 13:50 de minik Ezgi'm dunyaya geldi. 3750 gr 52 cm. Tarif edilmez bir duyguymus.. Tek soyleyebilecegim Allah isteyen herkese bunu yasatsin, bekleyenleri bebislerine kavustursun......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?