maşalah gene dogumlar varsezeryan olcak pek kalmadı gb olanalrda bu hafta sonu bidahaki hafta başı tmaamlancak 1-2 haftaya dogurmayan kalmıcak şimdiye kadar anneler ve bebekler saglıklı maşallah erken gelen bebekelrimiz bile toparlandılar çok şükür rabbime kötü haber duymadık bundan sonrada duymayız inşallah
maşalah gene dogumlar varsezeryan olcak pek kalmadı gb olanalrda bu hafta sonu bidahaki hafta başı tmaamlancak 1-2 haftaya dogurmayan kalmıcak şimdiye kadar anneler ve bebekler saglıklı maşallah erken gelen bebekelrimiz bile toparlandılar çok şükür rabbime kötü haber duymadık bundan sonrada duymayız inşallah
hangi konuda abarttıgımı düşündünüz
banada yapıldı bence hiç acımıyor kendini açıyor diye şartlayıp muayene sırasında kasma bence
çatısı çok dar olanların acıyormuş sanırım. bnm arkadaşım doğum yaptı. onun çatı muayenesi hiç acılı değilmiş. zaten dr iki parmağını sokup açıklığı kontrol ediyor. o da ucundan. niye acısın ki
Çatı muayenesi nasıl yapılır?
Çatı muayenesi normal jinekolojik muayene masasında ve aynı şekilde jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Doktor iki parmağı ile çatı kemiklerinin durumunu değerlendirir. Bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlığını - genişliğini kıyaslayarak normal doğum mümkün olabilir mi diye değerlendirmek yapar. Doğum başlamadan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayenesinde rahim ağzı kapalı olduğu için bebeğin kafasına veya diğer organlarına temas edilemez. (alıntıdır)
Selam Kızlar ben de normal doğumu bekliyordum. Dun muayeneye gittim. Boynuna bir tur kordon dolanmış kuzumun.doktor normal istediğin için sonuna kadar bekleyeceğiz dedi. Hareketlerini nasıl takip edeceğim konusunda bilgi verdi. 2 saat hareketsiz olursa hemen gel dedi. Ben once endişelenmedim ama eşim aksine çok endişelendi. Eve gelince alalım alalım, beklemeyelim. Yarın alalım bebeği. Bi şey olursa ben dayanamam filan. Bütün akşam oyle geçti. Sonra da gece uyuyamamış. Ben de tam dalamadım bi türlü. Sabah dr u arayana kadar başımda durdu. Aradım ben de. Biz çok endişeleniyoruz. Bu durumun düzelme ihtimali ne dedim. Düzelebilir de düzelmeyebilir de dedi. Ben de muayeneye geleyim halen öyleyse alalım mı dedim. İstiyorsan olur dedi. Artık cuma gidecem duruma bakıp karar vereceğiz. Allahım hayırlısını versin. Kuzum sagsalim doğsun inşallah
hakkınızda hayırlısı inşallah sen tekrar gidene kadarda düzelir benim bebeğide 34.haftada alıcaklardı ben izin vermedim böbrek genişlemesi var üst sınır 15 mm ken 31 mm e kadar genişledi birazdaha bekleyelim dedim 1hafta sonra 18mm e düşt ü ne olcağı belli olmuyo işte için rahat olsun korkma
bu gün 39 haftam bitti. dr kontrolüm vardı suyumun azaldığını ve bebeğin kilosununda 3.450 gr olduğunu öğrenince dr yarın gel suni sancı ile doğumu başlatalım dedi. yani yarın sabah 8 de hastanedeyim ve doğum başlasın diye suni sancı alıcam. bunu yaşayan varmı aranızda. biraz tedirgin ve heyecanlıyım nefesim daralıyor resmen bu akşam eşimde nöbette sabah gelecek.
Yarinn buyuk gun 2.kizima kavusuyorumm.cok heycanliyimm.dua edin anneler :))
canim benim sanada cok az kaldi..insallah sag salim kizini kucagina alirsin..dualarimiz seninlee..bizim normal dogum olacagi icin biz beklemedeyiz..
Anammmm doguran doguranaaa.herkes zamaninda dogursun erken dogurani picaklarim:) bizde 1 aylik olmak uzereyiz.ablayiz artik.sutum hic yetmiyor alismis bide biberona sagsamda yetmiyor.mama veriyorum sutumude su yerine:)cani sagolsunda mama yesin hic dert etmiyorum.haksever im canim bende cumartesi rentip tayim kizlarimi dr a goturucem.ama sabahtan sen 1 gibi gidicekmissin.keske o zaman a kalabilseydim inan yaninda olup desteklerdim seni.simdiden rabbim yar ve yardimcin olsun insallah.tum doguranlar allah anali babali buyutsun.doguracaklarinda yardimcisi olsun insallah...
Selam Kızlar ben de normal doğumu bekliyordum. Dun muayeneye gittim. Boynuna bir tur kordon dolanmış kuzumun.doktor normal istediğin için sonuna kadar bekleyeceğiz dedi. Hareketlerini nasıl takip edeceğim konusunda bilgi verdi. 2 saat hareketsiz olursa hemen gel dedi. Ben once endişelenmedim ama eşim aksine çok endişelendi. Eve gelince alalım alalım, beklemeyelim. Yarın alalım bebeği. Bi şey olursa ben dayanamam filan. Bütün akşam oyle geçti. Sonra da gece uyuyamamış. Ben de tam dalamadım bi türlü. Sabah dr u arayana kadar başımda durdu. Aradım ben de. Biz çok endişeleniyoruz. Bu durumun düzelme ihtimali ne dedim. Düzelebilir de düzelmeyebilir de dedi. Ben de muayeneye geleyim halen öyleyse alalım mı dedim. İstiyorsan olur dedi. Artık cuma gidecem duruma bakıp karar vereceğiz. Allahım hayırlısını versin. Kuzum sagsalim doğsun inşallah
İnşallah canım. Ben de aynen beklemedeyim kendilerini:))Evet acilma olmasaydi bugun suni sanci verecekti ama bekleyelim dedi ... Insallah gelmeye karar verir hanimefendi :)))
kızlar dün gece 23:45 te elifimi kucağıma aldımmm..
Gözünüz aydın kızlar. Allah analı babalı büyütsün. Sağlıklı ömürler versin.Slmm güzel anneler ve anne adayları.. ben 30.01.2014 persembe günü 16.50 de oglumu kucagıma aldım. 39 haftalıkken dogum yaptım darısı tüm bekleyenlerin basına....
Ne güzel anlatmışsın canım:)) tekrardan gözünüz aydın. İnşallah sütün de artar en kısa zamanda:))Evet ilk kez bebegim boyle uzun uyudu.. artik yazabilirim
2 subat gecesi yine tık yok diyerek uyudum. 39+4 olmustuk.. gece iki uc kez lavabo icin uyandim saat 4.30da uyandigimda ise belimde tam bir adet sancisi vardi.. biseylerin farkli oldugu anlasiliyordu ama bi hareket yoktu hala.. Yarim saat sonra tekrar uyandim nisanim gelmisti.. Sonunda oldu diye sevindirik olup yattim esime soyledim hazirlikli ol bugun gelebilir diye plan yaptik sabah bebegin yatagini duzenleriz son rotuslari yapariz falan diye ama nerdeeebenim sancilar artmaya basladi.. dedim bosver planlari dakika tutalim biz.. Yedi dakikada bir sanci geliyodu hemen hazirlandik hastane biraz uzak odugundan buarada saat 6.20 falandi.. son kez wc.ye gittigimde suyum gelmeye basladi.. hemen hazirlandik ciktik.. 15 dakikada hastaneye vardik bir de kirmizi isik ihlal ettik ins. ceza gelmez ebe bakti 3cm aciklik var dedi suyum geldigi icin acilma artana kadar yuruttu tabi buarada en tirstigim sey suni sanci verdiler ama o kadar da korkunc degilmis.. 5cm odugunda epidural verdiler..sabah 7den oglen 12ye kadar sanci cektim..epiduralden sonrasi cok rahat gecti hic korkmayin.. 12de dogumhaneye gectik esim de geldi hatta arada annemi gordum girip cikti.. ikinma fasli basladi burasi biraz zordu ama dr.um ve hemsireler saolsunlar cok guzel motive ettiler..tavsiyem bagirarak enerji harcamayin ikinirken kuvvetlce nefes almaya bakin..neyse sonra biara biseylerin ters gittigini farkettim hatta dr.um bayan ekip konusunda hassas olmasina ragmen erkek bi dr cagirdi danisti.. bebegimin kafasi yere dogru donuk gelmesi gerekirken yukari donmus oyle geliyomus bu da biraz riskli bir durummus.. vakum falan demeye basladiklarini duydugum anda bir daha ikindim vakum asla istemiyordum..son nefesim gibiydi ve o anda yeniden dogmus gibiydim.. yavrumu gordum cok yorulmustu o da benim gibi ama boncuk boncuk bakiyodu gozleri.. anlatilmaz bir duygu... rabbim herkese tattirsin ins..
ha bi de kanala biraz zor indiginden epey bi karnima yuklendiler en agrili kisim o oldu bence..
Benim hikayem boyle kizlar.. normal dogumdan korkmayin epidural buyuk kolaylik... dikisler biraz aciyo ama gecicek acisiz bisey olmuyo sonucta.. benim tek skntim kan degerlerimle ilgili oldu ayaga kalkamadim kan verdiler.. İste boyle simdi emzirme doyurma uyutms fasillarindayiz.. sutumun buraz daha artmasi lazim:-(
Canım açıkçası ben hastaneye ikramlık götürmeyi düşünmüyorum. Bi kutu çikolata götüreceğiz, o kadar. Zaten hastaneye gelenler eve de gelecek. Ev için de tatlı tuzlu kurabiye yapmayı planlıyorum. Bir de 2 çeşit börek sarıp koydum buzluğa. Ki bunların hepsini aynı kişilere bile çıkarmam. Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama ilk günler gelenler karın doyurmaya gelmez herhalde. Valiz olarak da bebek için küçük bi çanta ama bir de onun puseti var. Battaniyeleri onun içinde. Kendime minnacık çekçekli valizlerden birini hazırladım. Eşim için de bi eşofman altı bi tişört koydum içine. Yeterli olur diye düşünüyorum.iyi akşamlar hanımlar günler yaklaştıkça heyecan merak telaş artıyor sizlere birşeyler danışmak istiyorum dogumdan sonra misafirler için doguma gitmeden tuzlu ve şekerli kurabiye kek birde hazır baklavalık yufkadan tatlı yapmayı düşünüyorum ayrıca buzluga sigara böreyi yaprak sarması koymayı düşünüyorum doguma gitmeden lohusa şerbetimide kaynatıp bademlerimi soyarım diyorum yemekte yaparım sizce yeterlimi sizler ne yaptınız
birde hastane meselesi var hastane özel lohusa şerbetini veriyormuş kantinden çay kahvade alınır bende kurabiye götürücem eşim birde pasta keselim diyor tabi çikolata kolonya zaten çok kalınmıyor ama genede bulunsun diyorum ama valizleri görünce eşim çıldırıcak
1 valiz baya büyükçe bana
1 valiz bebeye
1 valiz eşime
eee birde rafakatçinin olur
hııı birde bu ikramlıklar falan
sizlerde durum ne
Benim canım acıdı canım ama çok kastım kendimi. Bi de anatomik yapım biraz farklıymış, ondan da kaynaklanmış olabilir bi kısmı. Ama bence çoğu ben kastığım için oldu. Rahat olursan sorun olacağını sanmıyorum.merhaba şu anda 37 haftalık hamileyim doktorum haftaya çatı muayenesi yapacağız dedi duyduğuma gör biraz can yakıyormuş yaptıranlar var mı?
Sanıyorum benzer bi ağrı çekiyoruz. Benim de 2 haftadır var. Normal olduğu yazıyor her yerde. Ama yüne kontrole gittiğinde dr una sor istersn.Hanımlar doğuranları tebrik ediyorum allah analı babalı büyütsün bekleyenlere hayırlı sağlıklı doğum diliyorum kızlar bir sorum olucaktı yaklaşık 3 haftadır leğen kemiklerimde öyle bir ağrı varki yatarken sağa sola dönerken çatır çutur sesler geliyo çok acıyo resmen inliyorum normalmi yaşıyan varmı bu durumu
Hakkınızda hayırlısı olsun canım ama içinizi ferah tutun.Selam Kızlar ben de normal doğumu bekliyordum. Dun muayeneye gittim. Boynuna bir tur kordon dolanmış kuzumun.doktor normal istediğin için sonuna kadar bekleyeceğiz dedi. Hareketlerini nasıl takip edeceğim konusunda bilgi verdi. 2 saat hareketsiz olursa hemen gel dedi. Ben once endişelenmedim ama eşim aksine çok endişelendi. Eve gelince alalım alalım, beklemeyelim. Yarın alalım bebeği. Bi şey olursa ben dayanamam filan. Bütün akşam oyle geçti. Sonra da gece uyuyamamış. Ben de tam dalamadım bi türlü. Sabah dr u arayana kadar başımda durdu. Aradım ben de. Biz çok endişeleniyoruz. Bu durumun düzelme ihtimali ne dedim. Düzelebilir de düzelmeyebilir de dedi. Ben de muayeneye geleyim halen öyleyse alalım mı dedim. İstiyorsan olur dedi. Artık cuma gidecem duruma bakıp karar vereceğiz. Allahım hayırlısını versin. Kuzum sagsalim doğsun inşallah
Şimdiden allah kolaylık versin canım. İnşallah rahat bir doğum olur. Ben de aynı durumda sayılırım. Sürekli kontrol altındayım. Bu hafta da yırttım ama ptesi tekrar çağırdı doktor ve gün belirleriz o gün dedi. Umarım rahat bir süreç olur. Deneyimlerini de sonra paylaşırsan sevinirim:)bu gün 39 haftam bitti. dr kontrolüm vardı suyumun azaldığını ve bebeğin kilosununda 3.450 gr olduğunu öğrenince dr yarın gel suni sancı ile doğumu başlatalım dedi. yani yarın sabah 8 de hastanedeyim ve doğum başlasın diye suni sancı alıcam. bunu yaşayan varmı aranızda. biraz tedirgin ve heyecanlıyım nefesim daralıyor resmen bu akşam eşimde nöbette sabah gelecek.
Allah kolaylık versin canım. Rahat bir doğumla alırsın inşallah kızını kucağınaYarinn buyuk gun 2.kizima kavusuyorumm.cok heycanliyimm.dua edin anneler :))
kızlar dün gece 23:45 te elifimi kucağıma aldımmm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?