- 19 Şubat 2010
- 40.776
- 32.772
- 798
gecmis olsunkızlar dün feci bir gün ve gece yaşadım. hep söylenirdim bu çocuk emzirmeden uyumuyor diye, artık emzirerek bile olsa uyutmanın ne büyük bir nimet olduğunu yaşayarak öğrendim, bir daha söylenmem artk.. dün diş ameliyatı oldum, içeride gömük dişim vardı onu çıkardılar tam 2 yıldır korkudan ertelediğim bi ameliyattı. çok şükür aağrılı olmadı ama verdikleri anestezi ve ağır ağrı kesicilerden dolayı doktor 24 saat çocuğu emzirme sütünü sağ at dedi. neyse eve geldik tabiki acıktı benim minnakım, hemen bi muhallebi yaptım imkansız yemiyor . çorba yaptım yemiyor. nasıl ağlıyor görmeniz lazım, üstümü başımı parçalıyor emmek için. bide ben her emzirdiğimde mama mama derdim çocuk resmen ağlaya ağlaya mam mam diyor, babası benden alıp götürüyor giderken bile bana bakıp mam diyor ağlayarak off çok içim parçalandı ilk kez bu kelimeyi duydum nasıl kötü oldum anlatamam ya. 5-6 saatlik açlığın ve ağlamanın ardından zorla birkaç kaşık muhallebi yedi biraz sakinleşti, tabi sonra yine acıktı. bu böyle kısır döngü devam etti. memeye bu kadar aşırı düşkün başka bi çocuk varmıdır acabaeşimle sabahladık resmen çünkü sadece emerek uyuyor oğlum. ve her gece en az 6-7 kere uyanıyor. gücüm dermanın kalmadı onu sakinleştirmeye çalışmaktan, çalışınca ne olacak bakalım annem istifa eder heralde çocuk bakımından
masallah6 sıfır kilometre diş de bizden
eltim 40 yasinda ve hamile o napacak bilmiyomBelli bir yaştan sonra işler ağır geliyor galiba... Yaşlandık sosyolojim valla çocuğu bile taşıyamıyorum çok yorgunum yaw..Güne biraz erken başlıyorum hiç oturmadan da akşam oluyor yetiştiremiyorum kendi kendimi ağırlıyim dur bi türk kahvesi yapiyim diyorum ha şimdi hadi biraz sonra.. Yemeğim de paldır küldür ver bana çocuğu sen tut yok bırak ben tutarım sen ye
Enerjileri de kat kat artacak biliyorum napiyim hazırım
canim cok gecmiş olsun..benim kizimda emmeyi cok seviyor kizimda aciktiginda gelip gögüsüme dokunup mamm diyor..ama buaralar sütüm azalmis kizim emdigimde sut gelmiyince kiziyor bagriyor onu öyle görünce cok üzülüyorum..kızlar dün feci bir gün ve gece yaşadım. hep söylenirdim bu çocuk emzirmeden uyumuyor diye, artık emzirerek bile olsa uyutmanın ne büyük bir nimet olduğunu yaşayarak öğrendim, bir daha söylenmem artk.. dün diş ameliyatı oldum, içeride gömük dişim vardı onu çıkardılar tam 2 yıldır korkudan ertelediğim bi ameliyattı. çok şükür aağrılı olmadı ama verdikleri anestezi ve ağır ağrı kesicilerden dolayı doktor 24 saat çocuğu emzirme sütünü sağ at dedi. neyse eve geldik tabiki acıktı benim minnakım, hemen bi muhallebi yaptım imkansız yemiyor . çorba yaptım yemiyor. nasıl ağlıyor görmeniz lazım, üstümü başımı parçalıyor emmek için. bide ben her emzirdiğimde mama mama derdim çocuk resmen ağlaya ağlaya mam mam diyor, babası benden alıp götürüyor giderken bile bana bakıp mam diyor ağlayarak off çok içim parçalandı ilk kez bu kelimeyi duydum nasıl kötü oldum anlatamam ya. 5-6 saatlik açlığın ve ağlamanın ardından zorla birkaç kaşık muhallebi yedi biraz sakinleşti, tabi sonra yine acıktı. bu böyle kısır döngü devam etti. memeye bu kadar aşırı düşkün başka bi çocuk varmıdır acabaeşimle sabahladık resmen çünkü sadece emerek uyuyor oğlum. ve her gece en az 6-7 kere uyanıyor. gücüm dermanın kalmadı onu sakinleştirmeye çalışmaktan, çalışınca ne olacak bakalım annem istifa eder heralde çocuk bakımından
cok şükür biizmki cılız ama iştah boyu kadarAllah emzirmeyi herkeze nasip etsin cok baska bi duygu.benim oglumda hep oynuyo memeyle cimciriyo bu aralar cok sik isiriyor yuzumu seviyo cok guzeller allahim esirgesin onlari.keske arada yemekde yese ama hic ole bi istegi yok agzina yumurta sokdum mama sandalyesinden tukurdu herseyi biliyo masallah ama anneciginin yemeklerini yemiyo malesef
Masallah aman yesin yemeyince cok sikinti oluyo.bizim ki mama sandalyesine oturdugu an yuzunu eksitiyorcok şükür biizmki cılız ama iştah boyu kadarmama sandalyesinde kuş gb çırpınıyo yicem diye onunla yemek yiyemiyorum ama kaşık tabaks esi duymasın kpşa koşa geliyo :) yani emekliyo ama cok hızlı
hosgeldin morMerhaba anneler cok uzun zamandır sizden uzaklaştım. Sehir değişikliği. Is hayati...
son iki sayfaya göz atabildim. Dişlerden bahsedilmis. Bizde de hic dis yok. 29ocak dogumluyuz. Ama masallah yememiz iyi cok sukur.
sosyoloji artik balikesirdeyim:)
valla evrisimm bende zorlaniyomm bebek bakiminda ne..senin yine ikinci kuzun normal..benim su an ikincisi olsa bakirköye giderim galiba..tamam arka arkaya ii olur ama su an gercekten ikinci cocuka bakamamm..anneme kalsa bitane yeter bi cocukta bile perisansin diyoBenim büyük oğlan çok memeciydi 2,5 yaşına kadar emzirdim onu..Fakat yeni bebişim beni çok zorladı.. Sarılık mağduru olarak mamaya başladık ve hiç meme arandığını görmedim o dönemde...5,5 aylıkken tüm emzirme teşkilatımla otele tatile gittik eyvah dedim fiş aradım kulanmadım pompa falan şaşırdım oh dedim tatilde rahatım o güne kadar memeyi sadece gece emen çocuğum gündüz de emiyordu...Uyumasını bekle emzir hep böyle geçip gitti günler...Neyse ek gıdalara geçince biberon mamasını azalttım ve memeyi sevdirmeyi başardım...Şimdi benim o emmeyen bebişim bugün reklamlar açıkken bile memeyi bırakmıyor sütünün peşinden koşuyor artık
yasakhayal ben 36 yaşında çok zorlandım hamilelik , doğum , bebek bakımı...
Arkadaşlar eğer yeni bir bebek düşünüyorsanız yine söylüyorum bu kadar ertelemeyin belki bu yazdıklarımı öylesine okuyorsunuz ama gerçekten de 25 yaşımdaki enerjimi ,canlılığımı arıyorumOna ben lazımım çünkü
Arkadaşlar 9 ayını dolduranlar menenjit aşısı yaptıracak olan var mı?
biz olmadik daha 8 bucuk ayligizkızlar 9 aylık olduk bugün maşallah.aşıdan geldik..9.ay kızamık aşısı olan var mı
masallah darisi istahsiz bebekelrin basinacok şükür biizmki cılız ama iştah boyu kadarmama sandalyesinde kuş gb çırpınıyo yicem diye onunla yemek yiyemiyorum ama kaşık tabaks esi duymasın kpşa koşa geliyo :) yani emekliyo ama cok hızlı
masallah darisi istahsiz bebekelrin basina
oglumda tabagi kasigi görunce cildiriyo ama diger anlamda yani yemek zamani geldi diye agliyoyemek istemiyo kasik birinci dusmani ne zaman görse hemen savunmaya geciyo kitliyo agzini ac aca bilirsen yaw hic anasina babasina cekmemis bide genetik derler biz severiz yemek yemeyi
bencede genetik bi yere kadarcnaım genetik felan tamamda her çocugun ayrı bi fıtratı var aynı anne babanın yetiştirdigi çocuklar bile benzemiyo zerre kadar... güya yetiştirmek önemli bilmiyorum ama herkezin huyu suyuy kendine öyle doguyo herelde ne yapsak boşa gb geliyo bazen :))
bencede genetik bi yere kadarmesala hastanede iki gece kaldik oglumla yaw baktim nasi istahli bebekelr vardi masallah.hele biri 5 aylikti...anne sutude almamis hic..hep mama icmis..annesi biberonu yikamaya firsat bulamiyodu.. bebek yarim saate bir bi sise mama iciyodu..catliycak bu bebek simdi diyodum..bide kiz biberonu eliylede tutmuyo yorgandan destek yapiyo dayiyo bebegin agzina oda cup cup cekiyodu 8 kiloyu gecmis...bi bacagi vardi benim alt bacagim kalinligindaydi sonra kiz hazir pudingi aldi eline koca yemek kasigiyla verdi nasi yiyo... dahada istiyodu annesi karni agrir diye vermedi..annesi babasi zayifti baktimda bi benim oglan en az yiyien ve icin bebekti bulundugumuz kattaki bebekelr arasinda hele bitane bosnali bebek vardi kafasi buyumus ameliyat olacak..7 aylikti bildigin koca adamdi yatigi yerde koca kavonoz hazir meyve püresini yedi... ben öyle yatarak versem yatak yorgan yer o püreyi benimki agzina bi kasik koydurmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?