2014 Şubat Anneleri

aslında düşüncende haklısın da anneciğin baş edebiliyor mu 2 yavruyla? başedebiliyorsa en azından kış döneminde kreşe gönderme havalar iyileşince gönderirsin o zaman canım. ama kızınla da ilgilenilmesi oyun oynatılması lazım, boyama yapacak, aktivite yapacak...aslında oğluşun ablasının yanında daha iyi gelişir, çocuk çocukla oynayarak gelişiyor.

emzirme konusuna gelince, kızını zaten en fazla 2-3 ay daha emzirebilirdin canım daha fazlasına doktor izin vermezdi. oğluşun da kendi bırakmış dediğin gibi. benim yengemin kızı da öyle yapmış tam 8 aylıkken öğürmeye başlamış memeyi alınca. doktora sormuşlar o da "bırak o zaman" demiş. komşular da "sütün acımıştır" demişler. o ne demekse...
bizim kız da bir ara memeyi almıyordu zorlamıştım o dönem, oluyor yani bunlar, zor valla...
ben nedense emzirme konusunda takıntılıyım, 2 hatta 3 yaşına kadar emzirmek istiyorum, tabii Allah vergisi süt gelecek, bebekten de talep olacak. annem bana gülüyor, " sen inanıyor musun hiç 2 sene emzireceğine " diyor. kadın haklı, iş yerinde süt izni bebek 1 yaşına gelene kadar o da günde 1.5 saat. yani 1 yaşından sonra öğlenleri eve gidip de emziremezsem süt gitgide azalır. benim öyle sağdığımda fazla gelmiyor zaten, bir kahve fincanı ancak gelir.sağdığıma değmez. işte o zaman napacaz bilmiyorum. daha 2 ay var bakalım,

Bu arada bebişleri hastalıktan korumak için aşağıdakilere dikkat edelim, bildiğimiz şeyler ama yine de paylaşayım:

"Çocuğun bağışıklık sisteminin güçlenmesi için yağmur ve kar olan günler haricinde her gün dışarı çıkarılması gerekir. Avm gibi kalabalık ve havasız ortamlarda bulunulmamalı. mecbur kalmadıkça asansöre binilmemeli. odası sık sık havalandırılmalı. kendi ellerimizi de gün içinde sık sık yıkamalı, dışarıdan geliyorsak bebeğe temas etmeden önce ellerimizi yıkamalıyız."

Aslında atv de zahide yetiş in programına çıkan çocuk doktoru hayri gözlükgillerin verdiği bağışıklı sistemini güçlendirici karışım vardı. ama bizim sıpalar o karışımı hayatta yemez.

HAYRİ GÖZLÜKGİLLER İN TARİFİLERİ:

Bulaşıcı hastalıklardan koruyan karışım
Malzemeler: Turp, portakal, elma, nar, mandalina, limon, havuç, deniz börülcesi, kuru üzüm siyah üzüm, bıldırcın yumurtası, pekmez.
Yapılışı: Tüm malzemeyi blanderda çırparak püre haline getirin. İçine 2 yemek kaşığı pekmez ekleyin ve her sabah çocuklarınıza yedirin.
Bağışıklık sistemini güçlendiren çay
Malzemeler: Ihlamur çiçeği, deniz börülcesi ve tarçın.
Yapılışı: Malzemeleri suyun içine koyup 10 dk. kaynatın. Daha sonra suyunu süzüp çocuğunuza içirin.

Boy uzatan ve kilo aldıran macun

Bir tutam çarkıfelek ve kantaron otunu 10 dakika kısık ateşte kaynatın ve ocaktan aldıktan sonra 3-4 dakka demlendirin süzün ve için bu çay yediklerinizin sindirimini artıtırken açlık refleksini uyarır ve çocuk aç olduğunu anlar.

Malzemeler:
1 adet muskat
3 adet badem
1 tatlı kaşığı arı sütü
1 tatlı kaşığı polen
1 tatlı kaşığı bal
Macunu hazırlamak için:
Temiz bir kaseye badem ve ardından da muskatı rendeleyin üzerine polen, arı sütü, bal, ve ılıtılmış çayımızdanda 1 yemek k. kadar katarak iyice macun şeklinde karıştırınız bu doğal karışımdan her gün sabah akşam 2 tatlı kaşığı kadar yedirebilirsiniz.

Gribe karşı önleminizi alın

Sert kış kapımızda… Hepimiz aksırmaya, hapşırmaya başladık. ‘Grip mi, nezle mi, soğuk algınlığı mı yaşıyoruz’ sorularına yanıt ararken bir yandan da vücut bağışıklık sistemini kuvvetlendirebilmek için çareler arıyoruz. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hayri Gözlükgiller, sağlıklı bir kış geçirebilmenin yollarını anlattı.
Çocuk gelişiminde bağışıklık sisteminin önemi nedir?

Bağışıklık sistemi ya da bağışıklık ‘koruyuculuk sistemi’dir. Bir ülkenin askerleri olduğu gibi vücudun da askerleri vardır. Vücut, savunma mekanizmaları ile kendisini korur. Bu savunma mekanizmasının başında akyuvarlar gelir. Akyuvarlar vücuda herhangi bir şekilde enfeksiyon girdiği zaman o bölgeye gider, bölgeyi çevirerek kontrol altına alır. Eğer akyuvarlar yeterli değilse o bölgeyi tahrip edip mikropları öldürmek için vücuttan çeşitli maddeler salgılanmaya başlar. Bina ne kadar güzel olursa olsun eğer temelinde demir, çimento yoksa o bina sağlam olmaz. Çocuklar için de aynı durum geçerlidir. Çocuk büyürken birçok vitamine ihtiyaç duyar. Çinko, demir, B12 gibi vitamin eksikliklerinde çocuğun hem vücut büyümesi durur hem de savunma sistemleri çalışmaz.

Beslenmenin bağışıklık sistemine etkileri nelerdir?

Çinko, demir, B12, folik asit vücut savunması ile ilgili maddeler-vitaminlerdir. Bu vitaminlerin vücutta yapımı yoktur. Mutlaka dışarıdan alınmaları gerekir. Özellikle selenyum (deniz ürünleri, tavuk, soğan, sarımsak, brokoli, buğday tohumu), magnezyum (badem, fıstık, fındık, ceviz, soya fasulyesi, rafine edilmemiş tahıllar, tam tahıllı ekmek), C vitamini (koyu yeşil yapraklı sebzeler) ve çinko (yumurta sarısı, baklagiller, kabak çekirdeği, ayçiçeği çekirdeği, buğday tohumu, tüm tahıllar) içeren besinlerin tüketimi çocuk gelişim ve sağlığı açısından son derece önemlidir. Ette çinko ve demir, enginarda molibden, kerevizde selenyum daha fazladır. Bunları hepsi doğal beslenmeyle temin edilebilir ve vücut savunmasında bu maddeler çok etkilidir. Doğal ve düzenli beslenen çocuklar daha sağlıklıdır ve enfeksiyona yakalanma olasılıkları daha düşüktür.

Bağışıklık sistemi nasıl korunur?

Dışarıdan alınabilen immün sistem koruyucuları ile bağışıklık sistemi desteklenebilir. Bu immün koruyucuların özelikle mevsim değişikliklerinde -kış aylarının başlangıcında- kullanılması enfeksiyon sıklığını azaltır. Ekinezya, mürver, propolis gibi maddeler içeren bitkisel destekler immün sistem için faydalı olacak ve özellikle çocukların salgın hastalıklardan korunmasına yardımcı olacaktır. Ekinezya, beta glukan, mürver, propolis grip ve soğuk algınlığına karşı hem doğal bir koruma sağlar hem de tedavisinde yardımcı olur. Günümüz dünyasında ne yazık ki eskiden olduğu kadar doğal gıdalarla beslenemiyoruz. Çalışan anne ve babaların çocukları neredeyse bebeklik çağından itibaren kreşte, serviste sürekli hastalık yapıcı mikropların tehdidi altında kalıyor. Bu durumda bağışıklık sistemini doğal yoldan güçlendiren, doğal koruma sağlayan ekinezya, çinko, beta glukan, propolis ve mürver gibi destekler önem kazanıyor.

Beta Glukan, Ekinezya, C vitamini, Çinko niçin gereklidir?

Beta glukan savunma hücrelerimizin duvarlarında bulunan bir maddedir. Dışarıdan alındığında vücudu daha kuvvetlendirecektir. Ekinezya da vücut savunmasında çok önemlidir. Gribal enfeksiyonların semptomlarını hafifletmesi söz konusudur. C vitamini özelikle viral ve gribal enfeksiyonlardan korunma, daha kısa sürede atlatılmasında etkilidir. Vücut direncinin sağlanmasında çok önemlidir.

Beta glukan, grip virüsüne karşı koruyuculuk sağlamaktadır. Ekinezyanın grip semptomlarını hafiflettiği bilinmektedir. Mürver grip semptomlarını 4 güne varan oranlarda kısaltabilirken, propolis grip virüsüne karşı antiviral etkinlik göstermektedir. Çinko ise bağışıklık sisteminin sağlıklı çalışması için olmazsa olmaz olan bir elementtir. Eksikliğinde vücudun savunma hücreleri görevlerini gerektiği gibi yapamaz, çocuklarda iştahsızlık ve büyümede gelişme gözlenir. Enfeksiyonlara yatkınlık artar.

Vücut için çinkonun önemi nedir?

Gelişme geriliğinin %20’sı çinko eksikliğinden kaynaklanır. Demir, çinko, B12 eksikliği içerisinde çinkonun ayrı bir önemi vardır. Çinko dediğimiz şey bütün immün sisteminin koruyucu hücrelerin temel maddesidir. Çinko eksikliğinde çocuklarda ciddi anlamda enfeksiyona duyarlılık, enfeksiyon sıklığında artma meydana gelir. Çinko olmadan hiçbir şey olmaz.

Ebeveyn hastalık taşıyıcı mıdır?

Virüsler ne koşulda olursa olsun iki saat kadar anne-baba üstünde durur. Virüslü biriyle temastan sonra çocuğuna enfeksiyonu bulaştırabilir. Bu nedenle anne-babanın immün sisteminin mutlaka çocuğu kadar kuvvetli olması gerekir. Eğer ebeveynler sağlıklı olurlarsa, çocuklar da sağlıklı olur. Anne-baba çocukları için gösterdikleri hassasiyeti kendileri için de göstermek zorundadır. Annesi ya da babası hasta olan çocukların sağlıkları da bundan olumsuz olarak etkilenir. Erişkinler de kendilerini korumak için mutlaka önlem almak zorundadır. Bu nedenle, onların da erişkinler için hazırlanmış ekinezya, propolis, beta glukan, çinko, mürver ve C vitamini içeren ürünleri kullanmalarında yarar vardır. Böylelikle erişkinler de hem kendilerini hem de çocuklarını grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korumuş olurlar.

Stres bağışıklığı etkiler mi?

Vücudun iki düşmanı vardır. Dengesiz beslenme ve stres. Dengesiz beslenmede vücut tamamen çöker ya da obeziteye meyil oluşur. Bir çocuğun obez ya da kilolu olması onun immün sistemin kuvvetli olduğu anlamına gelmez. Stres durumunda vücut kendi kendisini bitirecek maddeler üretiyor. Stresi yok edebilmek için maddeler üretiyor ve dengesini şaşırıyor. Sonuçta immün sistemde çöküş meydana geliyor. Bu nedenle stres dönemlerinde hepimiz daha sık hasta oluruz, uçuk çıkar. Bunların hepsi immün sistemin zayıflamasının sonucudur.

İmmün koruyucuların önemi nedir?Propolis, ekinezya, mürver, beta glukan gibi immün koruyucular antiviral koruyucular yani destek tedavisidir. Bunların hepsi dışarıdan destek veya vücudu kuvvetlendirmek amacıyla verilir. Bu destekleri ideal bir biçimde içeren formüller kullanılabilir. Bu arada hemen hatırlatmak isterim ki özellikle aktarlarda satılan doğal sağlık ürünlerinin kullanımında bazı sıkıntılar olabilmektedir. Doz ayarlaması yapmak olanaksızdır. Eğer destek ürün kullanılacaksa mutlaka iyi araştırılmalı ve özellikle de çocuk sağlığı alanında uzmanlaşmış firmaların ürünleri kullanılmalıdır.

Vitaminler beslenmenin olmazsa olmaz parçalarıdır. Bazı durumlarda ise sadece vitamin kullanmak bağışıklık sistemini güçlendirmek ve eğer varsa grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisine yardımcı olmak için yetersiz kalabilir. Özellikle A ve D vitamini gibi yağda eriyen vitaminlerin fazla kullanılması vücutta birikime ve istenmeyen yan etkilere neden olabilmektedir. Bu nedenle bilinçsiz olarak vitamin kullanılmasının yerine, bitkisel desteklerden faydalanılması daha uygun olacaktır.

allahımmmm ölmedik hala sağız çok şükür ama baya bişiler atlattık kızımla çorbadan zehirlendik kus ksu eşim yoktu yanlızdık anahtar var araba kapının önünde ehliyetim var ama kullanamıyorum alıp cocugumu gidemedim doktora çok gücüme gitti aklım hiç çöalışmadı kusmak diye ne taksiye binip gidbildim ne bişi eşimde uzaktaydı zaten sitesede gelemez kütahyada tırla bide off çok zordu akyınvaldem gelene kadar da ilçesindeler bursanın iyi olduk ama çok korktum içimiz dışımıza çıktı kuzumla heryer battı çok kötüydü ama atlattık çok şükür

ertesi gün 20lik dişimi aldırdım 6 saat emzirmedim sonra sagıp attım sütümü o memeye düşkün olmayan kuzum bile resmen kucamdan inmedi bununu yüzünü sürtündü hep ( azda olsa sütüm emmesi cok güzelmiş çok şükür çokk kolaymış 20lik dişi cektirmek doktorum harikaydı hiç anlaadım anestezi geçince yanarım dedim yine hiç agrım sızım bile olmadı çok şükür dolgudan bile kolaymış :))

geçmiş olsun kuzum,
Allah korumuş, neyse kusup atmışsınız ikiniz de, kıyamam ya hele zeynepe...
20 lik dişten de neyseki kurtulmuşsun...

geçmiş olsun kuzum,
Allah korumuş, neyse kusup atmışsınız ikiniz de, kıyamam ya hele zeynepe...
20 lik dişten de neyseki kurtulmuşsun...

çok korktum zaten canım ama rabbim yardım ediyo ona yedirmiştim yer yemez cıkarttı ama kusan cocugu ben bilirim öyle kusmak degil birden mide reddetti olanı hepsini çıkarttı onu odaya geçirdim bana yedirtmiyo diye hasta ondan kustu sandım ben yedim yanıan geldim emzirdim gene cıkarttı cocuk su verdim gene cıkarttı huysuzlandı uyutucam ac yatmasın dedim ama yaptım mamayı agzından burnundan cıkarttı ödüm koptu heryeri temizledim ama ben fena oldum sandımki midem bulandı görünce ayamada sallarken fena olmaya başladım uyudu zor yetiştim tuvalete bacaklarım titredi içim çıktı bayılcamda cocugum kalcak diye cok korktum beşigine yatıramadım ayamdansaldım yatakta kaldı uayanırda düşerse diye agladım hep yanaıan gidemedim ya uykusunda bişey olursa diye korktum çok korktum insan kendinden geçiyo gerçekten cok zor anne olmak allah korudu resmen o uyanana kadar az acıldım o uyandı cocuk değilmiişte alkışlarla karşıladı babnnesini dedima zcık hasta taklidi yap bali kadının eli yüreginde gelmiş 1 saat arabaalarla (

annem bnden daha guzel bakıyor yani o sabırlı ben yaramazlıklarına sabredemiyorum. çok tv izliyodu şimdi evdeki tv lerin fişini çekiyor annem konuşmuyor kızım onun çok stresi var içimde sadece anne baba dede benim diyor başka kelimesi yok oyun oynatamıyor annem ancak bakımlarıyla ilgileniyor o yuzden kreş istiyorum

Dedigin de dogru. Patates puresi yogurt kefir pirinc lapasi verirsen daha cabuk kendine gelir. Probiyotik vermeyi ihmal etme yogurt veya kefir. Ishalle bağırsak florasinin kaybettiklerini geri yerine koymak lazim.

Cok geçmiş olsun canım. Ne yediniz ki öyle oldu. Bayat miydi tarihi mi gecmisti

Cok geçmiş olsun canım. Ne yediniz ki öyle oldu. Bayat miydi tarihi mi gecmisti

mercimek corbası bi gün öne yapmıştım buzdolabına koymayı unutmuşum ama ne kokuyodu ne bozuktu kızım hasta bene dişten hastaydım belki vucudumuz dirençsiz diye etkilendik bidahamı 2 günlük şey yedirmem ((

Konusmamasi cok tv izlemesine bagli olabilirmis. Bi programda izlemistim cocuklari resmen esir aliyormus tv. Bissürü sey anlatilmisti. Netten de arastirip okumustum. Otistik bile yapabiliyormus Allah korusun. Walla annen en güzelini yapmis. ellerinden öperim annenin. Krese gitmesi onun icin daha iyi olur. Konusmasi ve yaramazligindan bahsetmistin onlarda duzelir. Ama gerçekten egitimi iyi olan bi ogretmene ver. Kresin iyi olmasinin yaninda ogretmen kalitesine bak. Çünkü benim calistigim bi okulda anasınıfci vardi. Cocuklarla pek ilgilenmiyodu.

Canim cok gecmis olsun ya. Mercimek 2. Gune kalmiyo walla. Ben de kac kere doktugumu bilirim. Hepimize de ders oldu bu olay. Bebege vermeden once kendimiz tatmaliyiz. Simdi nasil zeyno iyi mi

Iyı Akşamlar güzel anneler. uzun zamandır yazamadım telefondan okuyorum yazmak Ör oluyor çok hareketlenmiş maşallah geçmişi okuyamadım yazıyım fırsat bulursam okuycam inşallah

Umarım herkes ıyıdır bız de kontrole yenı gıdebıldık 19unda tam 9ay bıttı ama geç kaldık. İdrar yolu enfekyonu çıktı Muhammed'de erkek bebeklerde pek olmaz ama nıye oldu bilmiyorum. Çok az su içiyor ve sürekli yerde emekliyor her yerden tutup ayak Kalkıyor duvarlardan tutarak yürüyor ayaklarını üşüştü ya da mikrop kaptı belki de engelliyorum elimden geldiğince ama herseyı Ağzına götürüyor bu arada dişlerimizi 4ledik iki alt iki üst ön dişler
İştahsılık devam ediyor sadece yarım yumurta sarısı tatlı kaşığı kadar peynir kahvaltı bu kadar bir de bır öğün daha alıyor ya yoğurt ya Çorba ya meyve toplm iki öğün ek gıda 8-10 mama kaşığı emiyor ama tek göğüsten o da a ne kadar yetebilir ki en iyi ihtimal 3,4 günde bir kaka yapıyor yine de boy kilo iyi çok şükür 4,5aylık olana kadar iyi kilo Aldı şimdi çok az alıyor kıyafetle 9300 geldı iki kat giymişti ayakkabı feln d vardı kilo 9 boy 77cm boyumuz iyi maşallah

Bu arada işe başlayan arkadaşlar Allah yardımcınız olsun çok zor ben bir sene ücretsiz izin aldım seneye Eylül'de başlıyorum okula şimdiden düşünüyorum ya bakıcı olacak kreş kimse yok ayyyy çok yazdım Hakkınızı hell edin herseyı anlatayım istedim uzun zan yazamayınca birikmiş içimde

stres yapma canım, tv nin fişini çekmeniz iyi olmuş, kızın bence bir anda konuşmaya başlayacak şu anda içinde biriktiriyor kelimeleri. kreş istiyorsan öğrenci sayısı az olan bir yer bakabilirsin, böylece hastalık kapma riski düşmüş olur. mesela burada(antalya) bir sınıfta 6 öğrenci olan kreşler var bizim arkadaşın 2.5 yaşındaki çocuğu gidiyor. gerçi o da hastalandı geçenlerde. yani engellemek imkansız...Allah'a emanetler

günaydın canım,
geçmiş olsun, tespit doğru, az su içiyor ve emekliyorsa üşütmüş olma ihtimali yüksek, kıyamam ya...sen de mi benim tek taraftan emziriyorsun? benim de sol taraf çok zayıf muhtemelen orada meme dokusu sağlıklı bir şekilde oluşmamış süt kanalları zayıf. ben öyle düşünüyorum.
kilosu ve boyu maşallah iyi, ama artık 3 ana öğün + 1 ara öğüne geçmek lazım.
ben de çok zorlanıyorum bu ara yemek yedirirken, devamlı ya sabır çekiyorum.
ücretsiz izin alman süper olmuş, ben 9 aylıkken işe başlamak zorunda kaldım, ücretsiz izin sadece 4.5 ay verdiler.
3-4 günde bir dışkılaması için doktor ne dedi bilmiyorum ama devamlı bu şekildeyse ve dışkısı katı top top gibiyse beslenmesi yetersiz anlamına geliyormuş canım bilgin olsun. genelde günde 1-3 defa dışkılıyorlar.

helal olsun sen de hakkını helal et, yine gel arasıra

kızlar bizim ufaklık dün gece çok sık uyandı, 4 tanesine ben kalktım emzirdim, 2 -3 tanesine kalkamadım sustu uyudu 1-2 dakika içinde. hiç böyle olmazdı. 1 veya 2 kez uyanırdı en fazla. dün akşam kendimize yaptığımız kuru fasulyeden 2-3 taneyi ezip verdim ilk kez. bir de akşam yemeğini 20.15 gibi vermiştim sebze çorbası+ balık, 21.15'te de emzirip uyuttum. acaba hazmedememiş olabilir mi? ateşi yoktu, burnu tıkanık değildi, odası ne sıcak ne de soğuktu her zamanki şeyler. sabah uyanınca da her şey normaldi, bezi ıslaktı altını değiştirdim, sonra da dışkısını yaptı.
ne olabilir acaba ?

sağol canım ben dün ıhlamur verdim içinede zencefil attım biraz acı geldi ama içti :)
reyyancığım, biz doktor önerdiği için ıhlamur veriyoruz canım arada, yemeklerin yanında, su niyetine

canım boşver bebeğin daha önemli biraz aklı ersin o zaman yap hem daha çok hoşuna gider hemde ne eşinin ne bebeği ihmal etmiş olursun ebn enfazla bere örüyorum bu ara hemencik bitiyor diye.

hem sana hem kızına çok geçmişler olsun allahım korumuş resmen aman dikkat gıda zehirlenmesi çok kötü yinede dr gidin ihmal etmeyin canım.

canım muhammed saat başı kalktığı için ben alıştım ama sizinki ilk defa yapmış buna bence yediği fasulye gaz yapmış olabilir ama yedikçe alışır merak etme kakasını yapması rahatlatmıştır onu.

sağol canım, 2-3 fasulye onun da hepsini yutmamıştır zaten. benim sütüme geçti desem o kadar jet hızıyla geçmiş olamaz ama benim de dün akşam gazım vardı, rezene filan içiyorum şimdi. evde gaz giderici ve süt yapıcı çayım vardı ondan içeyim de bebe de rahatlasın biraz. belki de yerler soğuk gezerken üşüttü.
siz ufaklıklarn ayağına ne giydiriyorsunuz, ben hazır patik almıştım üst kısmı çorap gibi ayağı sarıyor dolayısıyla ayağından çıkartamıyor, ama o da küçük gelmeye başladı. bir de babannesinin ördüğü patikler var.
giyim olarak da atlet niyetine penye yarım kollu çıçıtlı body + uzun kollu penye çıtçıtlı body + örgü yelek ya da hırka
altına da külotlu çorap+soket çorap +patik + kalın eşofman altı.
ama bazı soğuk günlerde sanki bu giyim az gelmeye başladı gözüme, gidip kadife tulum alıcam sıcak tutsun diye.

sana bir şey diyeyim mi hakseverim, Rabbim nasıl mükemmel yarattıysa ufacık bebekler sindiremeyeceği şeyi direkt kusuyor, ikinizin de kusması çok çok iyi olmuş. Ama tabii sen o anlar neler yaşadın neler, bir annenin sağlıktan düşmesi çok kötü bir şey bilirim. Allah bundan sonra kimseye yaşatmasın böyle bir şey...

üşütme ihitmali devar canım bizim ev merkezi ısıtma kaloriferli,evde patikli alt eşortman üstüne pijama üst olarakta uzun kol çıtçıtlı badi üzerine bir badi ve yelek giydiriyorum ben ne giyersem 1 fazlası var oğlumda kata kat gidirmeyi tavsiye etmiyor dr bide şuan bizim evde halı yok yıkamaya gitti hala gelmedi düşün yerlerde sürünüyor bu haliyle biraz burun akıntısı ve öksürü var bu yüzden

gül-ak sıkıntılarını anlıyorum sana bir önerim var benim kardeşlerim üniversite okurken arkadaşları evlere gidip çocuklara oyun arkadaşlıgı yapıyorlar sende çevrende lise okuyan üniverste okuyan uygun biri varsa haftada 2-3 kere gelip oyun arkadaşlıgı yapabilir etkinlik boyama yaptırır hem annenin gözetiminde için rahat eder hemde kızın oyalanır benimki sadece fikir tabi güvenilir çocuk seven birini bulmak şart zaten ömür boyu kreşe okula gidicekler

Herkese selam canım gaz olmuştur muhtemel bizimkide geçen akşam 6 gibi babasıyla ekmek almaya gönderdim bebek arabasıyla baştan aşağı yün giydirdiler ayak bacak üst eldiven şapka usumus in diye geldiğinde yanaklarını ve burnu soğukta o gece tıpkı senin koz gibi uyanıp durdu kendini kasiyo kafasını arkaya artırıyor hıh hıh diye diye uyandi durdu uyudu gaz oldu.bende yarım citcitli uzun citcitli uzun kollu bi üst biraz kalın giydiremedim klimayi açıp kapatmaya göre yelek giydirip çıkarıyorum altına pijama altı kısa çorap patik giydiriyorum ama gezinirken patik çıkıyo bacakları tek kat zayıf geliyo gözüme ama Külotlu Çorap sevmiyorum sıkıyor rahat etmez diye hissediyorum üstüne daha bol bi alt daha giydiriyorum yaz gelsede rahatlasak bi badi tamam civil cibil eksi ayakları ortada gezsinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…