lip benim glum nerdeyse hiç uyumuyor bazen 10 dakka bazen yarım saat sürekli yatakta debeleniyor aglıyor gaz ilacı veriyorum beslenmesine kendi beslenmeme dikkat ediyorum ama olmuyor sebebinide bulamadımkızlar bizim ufaklık dün gece çok sık uyandı, 4 tanesine ben kalktım emzirdim, 2 -3 tanesine kalkamadım sustu uyudu 1-2 dakika içinde. hiç böyle olmazdı. 1 veya 2 kez uyanırdı en fazla. dün akşam kendimize yaptığımız kuru fasulyeden 2-3 taneyi ezip verdim ilk kez. bir de akşam yemeğini 20.15 gibi vermiştim sebze çorbası+ balık, 21.15'te de emzirip uyuttum. acaba hazmedememiş olabilir mi? ateşi yoktu, burnu tıkanık değildi, odası ne sıcak ne de soğuktu her zamanki şeyler. sabah uyanınca da her şey normaldi, bezi ıslaktı altını değiştirdim, sonra da dışkısını yaptı.
ne olabilir acaba ?
lip bence giyim az değil yoksa çocuk bu seferde sıkılır.hani bi sen ant.desin yine soğuk değildir hava.hani uyanmagini usutmeyee bağlama bence.sağol canım, 2-3 fasulye onun da hepsini yutmamıştır zaten. benim sütüme geçti desem o kadar jet hızıyla geçmiş olamaz ama benim de dün akşam gazım vardı, rezene filan içiyorum şimdi. evde gaz giderici ve süt yapıcı çayım vardı ondan içeyim de bebe de rahatlasın biraz. belki de yerler soğuk gezerken üşüttü.
siz ufaklıklarn ayağına ne giydiriyorsunuz, ben hazır patik almıştım üst kısmı çorap gibi ayağı sarıyor dolayısıyla ayağından çıkartamıyor, ama o da küçük gelmeye başladı. bir de babannesinin ördüğü patikler var.
giyim olarak da atlet niyetine penye yarım kollu çıçıtlı body + uzun kollu penye çıtçıtlı body + örgü yelek ya da hırka
altına da külotlu çorap+soket çorap +patik + kalın eşofman altı.
ama bazı soğuk günlerde sanki bu giyim az gelmeye başladı gözüme, gidip kadife tulum alıcam sıcak tutsun diye.
sağol canım, 2-3 fasulye onun da hepsini yutmamıştır zaten. benim sütüme geçti desem o kadar jet hızıyla geçmiş olamaz ama benim de dün akşam gazım vardı, rezene filan içiyorum şimdi. evde gaz giderici ve süt yapıcı çayım vardı ondan içeyim de bebe de rahatlasın biraz. belki de yerler soğuk gezerken üşüttü.
siz ufaklıklarn ayağına ne giydiriyorsunuz, ben hazır patik almıştım üst kısmı çorap gibi ayağı sarıyor dolayısıyla ayağından çıkartamıyor, ama o da küçük gelmeye başladı. bir de babannesinin ördüğü patikler var.
giyim olarak da atlet niyetine penye yarım kollu çıçıtlı body + uzun kollu penye çıtçıtlı body + örgü yelek ya da hırka
altına da külotlu çorap+soket çorap +patik + kalın eşofman altı.
ama bazı soğuk günlerde sanki bu giyim az gelmeye başladı gözüme, gidip kadife tulum alıcam sıcak tutsun diye.
bence normal giyimi.çok kalın sıkar kuzulari.Bende kisa kollu badi + pijama ustu + yelek. Altina sadece tayt ( taytin ici polarli gibi ama kalin degil ). Ayaklarina da corap + patik ( orgu & hazir ) . Bizimde halilar yikamaya gitti. Salondaki koltugu actim bu epey büyük ustundeyiz. Asagi indirmiyorum yer soguk. Bide odanin isisini ufoyla ayarliyorum. Kizlar ince mi giydiriyorum acaba
geçmiş olsun.allahımmmm ölmedik hala sağız çok şükür ama baya bişiler atlattık kızımla çorbadan zehirlendik kus ksu eşim yoktu yanlızdık anahtar var araba kapının önünde ehliyetim var ama kullanamıyorum alıp cocugumu gidemedim doktora çok gücüme gitti aklım hiç çöalışmadı kusmak diye ne taksiye binip gidbildim ne bişi eşimde uzaktaydı zaten sitesede gelemez kütahyada tırla bide off çok zordu akyınvaldem gelene kadar da ilçesindeler bursanın iyi olduk ama çok korktum içimiz dışımıza çıktı kuzumla heryer battı çok kötüydü ama atlattık çok şükür
ertesi gün 20lik dişimi aldırdım 6 saat emzirmedim sonra sagıp attım sütümü o memeye düşkün olmayan kuzum bile resmen kucamdan inmedi bununu yüzünü sürtündü hep( azda olsa sütüm emmesi cok güzelmiş çok şükür çokk kolaymış 20lik dişi cektirmek doktorum harikaydı hiç anlaadım anestezi geçince yanarım dedim yine hiç agrım sızım bile olmadı çok şükür dolgudan bile kolaymış :))
maşallah yinede muhammed in boyu kilosu iyiIyı Akşamlar güzel anneler. uzun zamandır yazamadım telefondan okuyorum yazmak Ör oluyor çok hareketlenmiş maşallah geçmişi okuyamadım yazıyım fırsat bulursam okuycam inşallah
Umarım herkes ıyıdır bız de kontrole yenı gıdebıldık 19unda tam 9ay bıttı ama geç kaldık. İdrar yolu enfekyonu çıktı Muhammed'de erkek bebeklerde pek olmaz ama nıye oldu bilmiyorum. Çok az su içiyor ve sürekli yerde emekliyor her yerden tutup ayak Kalkıyor duvarlardan tutarak yürüyor ayaklarını üşüştü ya da mikrop kaptı belki de engelliyorum elimden geldiğince ama herseyı Ağzına götürüyor bu arada dişlerimizi 4ledik iki alt iki üst ön dişler
İştahsılık devam ediyor sadece yarım yumurta sarısı tatlı kaşığı kadar peynir kahvaltı bu kadar bir de bır öğün daha alıyor ya yoğurt ya Çorba ya meyve toplm iki öğün ek gıda 8-10 mama kaşığı emiyor ama tek göğüsten o da a ne kadar yetebilir ki en iyi ihtimal 3,4 günde bir kaka yapıyor yine de boy kilo iyi çok şükür 4,5aylık olana kadar iyi kilo Aldı şimdi çok az alıyor kıyafetle 9300 geldı iki kat giymişti ayakkabı feln d vardı kilo 9 boy 77cm boyumuz iyi maşallah
Bu arada işe başlayan arkadaşlar Allah yardımcınız olsun çok zorben bir sene ücretsiz izin aldım seneye Eylül'de başlıyorum okula şimdiden düşünüyorum ya bakıcı olacak kreş kimse yok ayyyy çok yazdım Hakkınızı hell edin herseyı anlatayım istedim uzun zan yazamayınca birikmiş içimde
Lip merhaba, sIin ev kac derece oluyor genelde? Ben oglani usutuyor muyum acaba diye dusunmeye basladim acikcasi
Evet buz gibi sen hangi semttesin canım ben altinkum dayım sanki sen Dedeman lara gibi öyle hissettimya tatlım antalya biraz soğudu bu aralar. sabah salona girdiğimde 19 dereceydi. bizim kızın odası biraz daha sıcak oluyor, odasında ufo var arada ufoyu çalıştırıyorum yatırmadan önce ve gece emzirmek için gittiğimde. klimayla ısınıyoruz salon ve yatak odasında. klima çalışınca 22-24 derece oluyor en fazla, daha da sıcak yapmıyorum. kaloriferimiz 1 aralık ta yanmaya başlayacak. o zaman düzene girer inşallah.
antalya da güneş çıkmadı mı çok soğuk oluyor canım geçenlerde gündüz dışarısı 9.5 dereceydi.
Canim cok gecmis olsun ya. Mercimek 2. Gune kalmiyo walla. Ben de kac kere doktugumu bilirim. Hepimize de ders oldu bu olay. Bebege vermeden once kendimiz tatmaliyiz. Simdi nasil zeyno iyi mi
sana bir şey diyeyim mi hakseverim, Rabbim nasıl mükemmel yarattıysa ufacık bebekler sindiremeyeceği şeyi direkt kusuyor, ikinizin de kusması çok çok iyi olmuş. Ama tabii sen o anlar neler yaşadın neler, bir annenin sağlıktan düşmesi çok kötü bir şey bilirim. Allah bundan sonra kimseye yaşatmasın böyle bir şey...
geçmiş olsun.
bi kaç sefer bi gün önceki mercimek çorbasını içeriz şükür bişey olmadı.
başka bişey yerinizi haksever.
bilmiyorum ama çorba dan ol.a ihtimali olabilirmiki
Evet buz gibi sen hangi semttesin canım ben altinkum dayım sanki sen Dedeman lara gibi öyle hissettim
Bende kisa kollu badi + pijama ustu + yelek. Altina sadece tayt ( taytin ici polarli gibi ama kalin degil ). Ayaklarina da corap + patik ( orgu & hazir ) . Bizimde halilar yikamaya gitti. Salondaki koltugu actim bu epey büyük ustundeyiz. Asagi indirmiyorum yer soguk. Bide odanin isisini ufoyla ayarliyorum. Kizlar ince mi giydiriyorum acaba
benim kızımın gene burnu akıyo bi ay olmadı gene aynısı oldu bende aynı ilaçalrını kullanıyorum götürmedim doktora birisi parol zaten digeride mukolal bu balgam sökücü burnunuda arada temizliyorum bikaç gündür kullanıyorum ilaçları hala geçmedi ilacı içince iyi geliyo son saate dogru gene burnu cok akıyo( ev hep sıcacık ne bilim ya ama hep yerde geziniyo cogu yer halılı ama neden bilmiyorum ( doktor sıcaktan hasta ediyosunuz cocugu dedi zaten gündüz 22 gece 18 derece olmalı dedi ev bizim ev hep 22-26 derece arası ...
bide peteklerden ya kuru hava camasırda evde kuruyunca böle oluyo sanırım buhar makinası almalıyım
Kızlar bide çok kalın Giydirmeyi alisinca bebekler sonra biraz ince giydir nede hemen hast alanını edindiğim tecrubelere gore.mesala annem oğlum uyaninca hemen yelek giydirirdi.
anne alistirma öyle derdim.
yelek şart yeleksiz olmaz yoksa üşütür biz koca adamlar bile yataktan çıkınca üsütmüze hafif bişey almazsak titriyoruz onlar ne yapsın...ben yatırırken yeleğini çıkarıyorum terlemesin diye, ama uyanınca tkrar giydiriyorum çünkü yataktan kalkınca vücudu üşüyebilir diye düşünüyorum canım, bence annen haklı uyanınca yelek giydirmekte. önemli olan ani ısı değişimlerinde duruma göre üzerini soyarak veya giydirerek vücut ısısını dengelemek. ama genel olarak evi çok sıcak yapmamak ve çok kalın giydirmemek lazım. yoksa dediğin gibi çok dayanıksız oluyorlar, bir de safi eve kapatılan çocuk hiç iyi olmuyor dışarı çıkartıpaçık havada gezdirmek lazım devamlı, yoksa çıkmayıp çıkmayıp bir dışarı çıktığında burun akmaya başlıyor.
ama lip im bence bu vücudu alıştırmak la alakali.ben yatırırken yeleğini çıkarıyorum terlemesin diye, ama uyanınca tkrar giydiriyorum çünkü yataktan kalkınca vücudu üşüyebilir diye düşünüyorum canım, bence annen haklı uyanınca yelek giydirmekte. önemli olan ani ısı değişimlerinde duruma göre üzerini soyarak veya giydirerek vücut ısısını dengelemek. ama genel olarak evi çok sıcak yapmamak ve çok kalın giydirmemek lazım. yoksa dediğin gibi çok dayanıksız oluyorlar, bir de safi eve kapatılan çocuk hiç iyi olmuyor dışarı çıkartıpaçık havada gezdirmek lazım devamlı, yoksa çıkmayıp çıkmayıp bir dışarı çıktığında burun akmaya başlıyor.
He işte bu alışkanlıktan reyyan.yelek şart yeleksiz olmaz yoksa üşütür biz koca adamlar bile yataktan çıkınca üsütmüze hafif bişey almazsak titriyoruz onlar ne yapsın...
z
haksever canım muhammed ali de bir ay geçmeden tekrar hastalandı dr kesinlikle ilaca karşı bende doğal yolarla bişey yapmaya çalışıyorum size ilaçları kim önerdi adama ilaç deyince çılğına dönüyor bebeklere 2 yaş öncesi soğuk alğınlığı için ilaç verilmez diyor evi nemlendirin diyor şaştım kaldım ilaçsız nasıl geçecek diye...bu arada zeynep hanıma da geçmiş olsun tez atlasın inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?