2014 Şubat Anneleri

lip benim glum nerdeyse hiç uyumuyor bazen 10 dakka bazen yarım saat sürekli yatakta debeleniyor aglıyor gaz ilacı veriyorum beslenmesine kendi beslenmeme dikkat ediyorum ama olmuyor sebebinide bulamadım

lip bence giyim az değil yoksa çocuk bu seferde sıkılır.hani bi sen ant.desin yine soğuk değildir hava.hani uyanmagini usutmeyee bağlama bence.

belki diş sorunu vardır.

benim yaşadığım yer şimdi soğuk.

bi çorap.kilotlu corap.citcitli kısa kollu badı.

üstüne uzun kollu eşofman üstü ve onun altı.

hele bazen üzerindeki daha ince oluyo.

şükür hastalanmadi.

bide bebekler çok giyinme sevmiyo .lahana gibi kat kat

Bende kisa kollu badi + pijama ustu + yelek. Altina sadece tayt ( taytin ici polarli gibi ama kalin degil ). Ayaklarina da corap + patik ( orgu & hazir ) . Bizimde halilar yikamaya gitti. Salondaki koltugu actim bu epey büyük ustundeyiz. Asagi indirmiyorum yer soguk. Bide odanin isisini ufoyla ayarliyorum. Kizlar ince mi giydiriyorum acaba

Lip merhaba, sIin ev kac derece oluyor genelde? Ben oglani usutuyor muyum acaba diye dusunmeye basladim acikcasi

bence normal giyimi.çok kalın sıkar kuzulari.

zeren maşallah kızına sakin bebek bi başka yaw.ben benim oglani 5 dk fazla tutamam bi yerde.

bizim evde hiç hali yok.

çok küçük orta masanın altında var onuda masa kaplıyo.

Kızlar bide çok kalın Giydirmeyi alisinca bebekler sonra biraz ince giydir nede hemen hast alanını edindiğim tecrubelere gore.mesala annem oğlum uyaninca hemen yelek giydirirdi.

anne alistirma öyle derdim.

geçmiş olsun.

bi kaç sefer bi gün önceki mercimek çorbasını içeriz şükür bişey olmadı.

başka bişey yerinizi haksever.

bilmiyorum ama çorba dan ol.a ihtimali olabilirmiki

maşallah yinede muhammed in boyu kilosu iyi

Lip merhaba, sIin ev kac derece oluyor genelde? Ben oglani usutuyor muyum acaba diye dusunmeye basladim acikcasi

ya tatlım antalya biraz soğudu bu aralar. sabah salona girdiğimde 19 dereceydi. bizim kızın odası biraz daha sıcak oluyor, odasında ufo var arada ufoyu çalıştırıyorum yatırmadan önce ve gece emzirmek için gittiğimde. klimayla ısınıyoruz salon ve yatak odasında. klima çalışınca 22-24 derece oluyor en fazla, daha da sıcak yapmıyorum. kaloriferimiz 1 aralık ta yanmaya başlayacak. o zaman düzene girer inşallah.

antalya da güneş çıkmadı mı çok soğuk oluyor canım geçenlerde gündüz dışarısı 9.5 dereceydi.

Evet buz gibi sen hangi semttesin canım ben altinkum dayım sanki sen Dedeman lara gibi öyle hissettim

Canim cok gecmis olsun ya. Mercimek 2. Gune kalmiyo walla. Ben de kac kere doktugumu bilirim. Hepimize de ders oldu bu olay. Bebege vermeden once kendimiz tatmaliyiz. Simdi nasil zeyno iyi mi

tadında bişey yoktu canım ama bozulmuş demekki yoksa ne kokuyodu ne ekşiydi ne bilim normaldi tadı benim hatam buzdolabında saklamadım ev petekli sıcak tabi durmamış haliyle .( çok şükür canım hemen atlattık elma kemiriyo şuan yanımda

aynen canım allah yardım ediyo koruyo

geçmiş olsun.

bi kaç sefer bi gün önceki mercimek çorbasını içeriz şükür bişey olmadı.

başka bişey yerinizi haksever.

bilmiyorum ama çorba dan ol.a ihtimali olabilirmiki

babamız yoktu canım sadece corba yedik bide ben mor lahana yemiştim ıyy bida ne mercimek nede mor lahana zor yerim ıyyy :) unutmamm lazım gördüklerimi

ben buzdolabına koymamıştım canım o yüzden bozulmuş sanırım

benim kızımın gene burnu akıyo bi ay olmadı gene aynısı oldu bende aynı ilaçalrını kullanıyorum götürmedim doktora birisi parol zaten digeride mukolal bu balgam sökücü burnunuda arada temizliyorum bikaç gündür kullanıyorum ilaçları hala geçmedi ilacı içince iyi geliyo son saate dogru gene burnu cok akıyo ( ev hep sıcacık ne bilim ya ama hep yerde geziniyo cogu yer halılı ama neden bilmiyorum ( doktor sıcaktan hasta ediyosunuz cocugu dedi zaten gündüz 22 gece 18 derece olmalı dedi ev bizim ev hep 22-26 derece arası ...

bide peteklerden ya kuru hava camasırda evde kuruyunca böle oluyo sanırım buhar makinası almalıyım

zeren az değil bence evin durumuna göre en iyi sen bilirsin ama kat kat giydirme bide maşallah nasıl bir kanepede zapediyorsun benim oğlum bütün evi dolanıyor bir yerde durduramıyorum kucaga alsam sadece gezersek ses etmez yoksa aşağı inecem etrafı kurcalıycam diye çıldırır sadece benim oğlum mu böyle kızlar

haksever canım muhammed ali de bir ay geçmeden tekrar hastalandı dr kesinlikle ilaca karşı bende doğal yolarla bişey yapmaya çalışıyorum size ilaçları kim önerdi adama ilaç deyince çılğına dönüyor bebeklere 2 yaş öncesi soğuk alğınlığı için ilaç verilmez diyor evi nemlendirin diyor şaştım kaldım ilaçsız nasıl geçecek diye...bu arada zeynep hanıma da geçmiş olsun tez atlasın inşallah

Kızlar bide çok kalın Giydirmeyi alisinca bebekler sonra biraz ince giydir nede hemen hast alanını edindiğim tecrubelere gore.mesala annem oğlum uyaninca hemen yelek giydirirdi.

anne alistirma öyle derdim.

ben yatırırken yeleğini çıkarıyorum terlemesin diye, ama uyanınca tkrar giydiriyorum çünkü yataktan kalkınca vücudu üşüyebilir diye düşünüyorum canım, bence annen haklı uyanınca yelek giydirmekte. önemli olan ani ısı değişimlerinde duruma göre üzerini soyarak veya giydirerek vücut ısısını dengelemek. ama genel olarak evi çok sıcak yapmamak ve çok kalın giydirmemek lazım. yoksa dediğin gibi çok dayanıksız oluyorlar, bir de safi eve kapatılan çocuk hiç iyi olmuyor dışarı çıkartıpaçık havada gezdirmek lazım devamlı, yoksa çıkmayıp çıkmayıp bir dışarı çıktığında burun akmaya başlıyor.

yelek şart yeleksiz olmaz yoksa üşütür biz koca adamlar bile yataktan çıkınca üsütmüze hafif bişey almazsak titriyoruz onlar ne yapsın...

ama lip im bence bu vücudu alıştırmak la alakali.

hani çevremde gördüğümde öyleydi.bole yataktan kalkarken üzerine bişey giydirilmeye alışkın çocuk giydirilmedigi zaman hemen hasta oluyo.oğlum dogdugundan beri öyle yapmadım şükür öyle sürekli hasta olan bi bebek değil.annem en küçüğümuzü hemen giydirirdi en çok hasta olan oydu .ince ne giysin biraz terlesin hemen hasta olurdu.bilmiyorum ben gerek yeme olsun gerekse giyinme olsun biraz rahat olanlardanim.çok titiz büyütmek istemiyorum öyle bebekler büyükçe zor oluyo.

Son düzenleme:
yelek şart yeleksiz olmaz yoksa üşütür biz koca adamlar bile yataktan çıkınca üsütmüze hafif bişey almazsak titriyoruz onlar ne yapsın...
He işte bu alışkanlıktan reyyan.

mesala ben çocukluktan beri kalkınca üzerime bişey almadım halen de almam şükür kolayca hastalanmam.

Vücut
neye alisirsa onu istiyo.

canımm bende direndim on gün götürmedim kendi kendine geçsin diye ama olmadı geçenkinde gittim doktora saglık ocagına biizm hemşire değil ebe doktorumuzun yanındaki bayan o yüzden şanslıyız cok ilgileniyo zeyneple seviyo felan onada güveniyorum bu ilaçalrı verdiler zaten cay kaşıgıyla veriyorum yarım ölçek dedi ama ben cay kaşııyla verdim sabah akşam 12 saat arayla veriyorum 3 günde toparladı 5. gün bıraktım ialcı cocuk raahtladı balgamını cocuk kendisi atamıyo malesef resmen bununu içine cekiyo yutuyo tükürmeyi nasıl öğreticez :) mecbur kullandım yani evet buhar makiansını o yüzden dedim almak iyi olur bence evler petekli oldugu için hava kuru malesef benimde sinüzitim var biliyorum yani petek yaramıyo hava sistemine bide bu ilaçalrın yanında aklına geldikçe ketılda suyu ısıtıp kaynat kapagını acıp beşiğin yanıan koy dedi bana nem olsun dedi akşam yatarken bez ıslat petegin üzerine koy dedi geçenkinde düzenli yaptım hemen iyileşti bu sefer ialçalrı veriyorum ama ketılı 2 kere yaptım bezde koymadım hala sürüyo kendi dişim derdimden ihmalim oldu sanırım şimdi yazarken geldi aklıma yapmadıgımda hatta şimdi uyuyo gidimde ketılı kaynatıp koyayım petekelre su koyma şeyimiz var ama zeynepten koyamıyorum anında uyanınca devirir onu :) ilaçsız geçmiyosa nabalım mecbur kullanıcaz

bitkisel olarakta şakaklarına ayak altına vickıs derler ondan sürmek zeytin yagıyla alnını ovalamak rahatlatıyo ama geçirmiyo malesef papatyayla suyu kaynatıp buharını tenefüs ettirmekte iyi gleirmiş ama buhara tutamam ki cocugu anca odasına yapabiliyorum benim sinüzitim cogalıncada bende buhara kapatıyorum kendimi bezle ama yanıyo suratım o zeynebe olmaz uymaz yani bilmiyorum başka neler yapılabilir bal verilmiyo zencefil bal limon karışımıda yapılmaz bilmiyorum başka neler yapılabilir fikri bilgisi olan varsa sölesin tabiki dogal yollardan geçirsem cok sevinirim 1 yaşından sonra zaten kışın hasta olsun olmasın bal zencefil limon karışımı hergün vericem bidahaki kışa yani bide marankinin sarımsaklı bi tarifi vardı dogal antibiyotik onuda yaparım ama şuan cok küçükler malesef

Yaw yine biz Türkler daha çok giydiriyoruz.şapka eldiven ne.

geçen akşam çocuğu aldım gezdirmek icim hava çok soguk tu.ben bile iyi giyindim halde üşüdüm.alman kadın bebeğin başına şapka.bile giydirmemis.

mesala burdaki kredilerde öğretmenler 3 yaşındaki çocukları karda kısa gezdirir.
Örneğin küçük.bi şu yada çamur birikintisi olsun çocuklar kendi geçer basa basa atlamayida bilmezler doğal olarak.umurlarinda olmaz öğretmenlerin.öyle yaş yaş dolaşır çocuklar.

şimdiden alırım yoksa çok zorlanır dayanamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…