merhaba kızlar tam da menenjit (meningokok) aşısını araştırıyordum burda da konuşulmuş. ben de yaptırmaya karar verdim bzm dr. gerek yok dedi ama doğum yaptığım hastanedeki dr ilk önce bu aşıyı söyleyip ihmal etmeyin demişti. ama yarın 1 yaş aşılarını olup bi dahaki ay onu yaptırmayı düşünüyoruz. hepsi birden ağır gelmesin.. bnm merak ettiğim sağlık ocaklarında yapılıyor mu bu aşılar? yaptıranlar nerede yaptırdı acaba?
aşı meselesi dışında bizim de kilo sıkıntımız var. kızım 9420 çıktı boy 78 ama o kadar yiyo nereye gidiyo yedikleri anlamıyorum. 3 aydır emmiyodevam sütü veriyodum yaşına gelince onu da bıraktık inek sütüne geçtik. 10 gün oldu.. en son kasımda gitmiştik 8400 çıkmıştı 3 ayda 1 kilo almış... bu aralar bi de yürüyo diye iyice hareketlendi. yani aslında kiloyu çok takmıyorum ama o kadar yediriyorum iştahı da yerinde ilginç yani kilo almaması. az yediriyorum desem o da değil biraz fazla olunca çıkartıyo dr.da normal napıcan göbekli bebeği diyo
bi de bu aralar beğenmediği yemekleri çıkartmaya başladı. yeni yeni huylar ... acayip sinir yapıyo istediği şeyler olmayınca ağlıyoama arada durup bi bakıyo durumu kontrol ediyo falan çok üçkağıtçı oluyo bu bebeler telefon hastalığı bnmkinde de başladı artık saklıyorum yanındayken çok elime almamaya çalışıyorum youtuedan şarkı açmamı istiyo sürekli onlara bakıyo bağımlılık yapmasından korkuyorum. kumandayı görür görmez basıyo bi tuşa açıyo tv.yi bi glücükler bi mutluluk sormayın..5-10 dk. sonra çaktırmadan kapatıyorum biraz bakınıyo etrafa sonra vazgeçiyo neyse ki
Inşallah canim bakalım ben bi zorluğunu görmedim hiç sadece daha çok ūşūŕūm Dr benim kansizligimi falan bilmiyo 1 yas kontrolleri dedi her çocuktan istiyo belli
Kız seninki kilomu delimisin ben yazmaya utanıyorum Sibel Can gibiyim herkes çok yakisiyo diyo da kilonun neyi güzel
ben de oyuncak telefon aldım fisher price ordan müzik dinliyor arasıra da kulağına değil de kafasının arkasına götürüyor...eti cin-benim o bisküvi-pınar aç bitir salam-şevval sam bellona-ttnet in beyaz kedili reklamlarına bayılıyor. hatta mutfaktaki dolapta eti cin olduğunu biliyor, dolabı açınca "eti din "diyor. bir gün annem büyük 13'lü eti cin paketini açmadan eline vermiş baksın diye, geldiğinde bakmış ki bizim ufaklık eti cin paketini açmış içindeki bisküvileri döke saça yiyor:)
bir de bu ara işaret parmağını dudaklarına götürüp "şşş" yapıyor onu öğrettik, elini ağzına götürüp öpücük gönderiyor. bazen de omuz silkiyor onu nereden öğrendiyse...
selamlar sanki benim kızı anlatıyorsun, her şeyleri aynı neredeyse, kilosu boyu, hatta kasım ayındaki kilosu... hareketleri. yalnız bizim kız seninki kadar yemiyor, bu ara iştahsız yeni yeni düzelir gibi oldu. arada çok yiyince ben de senin gibi korkuyorum kusar da emeğimi elime verir diye, kayınvalidem "babası benim kucağımda otururdu hep uslu uslu, bu çok hareketli sizin işiniz var" diyor.eline kumandayı alıp tv de kanal değiştiriyor, ben de senin gibi telefon ve tv dan uzak tutmaya çalışıyorum, gündüz hiç açılmıyor zaten akşam da 2 saat açıyoruz tv. hem haber izliyoruz hem de yemek yiyoruz, reklamlar çıkınca da ufaklığa yedirebildiğim kadar yedirmeye uğraşıyorum, bazen reklam da fayda etmiyor, ağzına verdiğimi direkt önlğe çıkarıyor, ben tabii sinir krizi geçiriyorum:))
Ya bu bilmiş zeynep çok tatlı ya maşallah ceylin de köpek gibi pelüş oyuncakları ağzına alıp geziyo tam tay tay yürüyüp düşme zamanı aklım çıkıyo peşinden ayrilamiyorumEki Görüntüle 1412263 Eki Görüntüle 1412265 Eki Görüntüle 1412268 Eki Görüntüle 1412269 Eki Görüntüle 1412270
Kizima oturdugumuz odaya bir kose yaptim . Dogum gunu hediyelerimizle evcilik kosesi yaptim. Bugun baya oynadik hic tv acmadik hatta .
Kizimin elinden cay icmekte cok guzel :)
Bizimki ozgur dolasiyo onun arkasindan dolassam hastanelik olurum hep turluyo evi :) artik yerden kendisi kalkiyo biyere tutunmadan . Bizimkide iki eline islak mendil alir yada sandalyesini alir yada bebegini pepesini alir yanliz gezmiyo yani :)))Ya bu bilmiş zeynep çok tatlı ya maşallah ceylin de köpek gibi pelüş oyuncakları ağzına alıp geziyo tam tay tay yürüyüp düşme zamanı aklım çıkıyo peşinden ayrilamiyorum
Canim ben hic minayi tv izlerken yemek verdim...muyfakta hep minaya yemek yedirdim zaten mutfakta da tv yok...Boy yok canim 160 im ondan tipim kilolu degilde gobus var ya
Masallah bizimkide hadi cok diyo hadiiii atttii isi gucu gezmek :)
Canim ben hic tv karsisinda yedirmiyodum sonra esim yemeklrde olmayinca tv izlerken yedirmek isime geliyodu reklamlarda bon bon bakarken 2 dakkada yedirmeye basladim gecen adem gunesin seminerini izledim cok gucume gitti artik yedirmiyorum tv karsisinda saniyede 25 bin kare aliyomus dikkat eksikligi ne sebeb oluyomus beyinleri bos karni tok diyo adam bi izle canim ben simdi sarkiyla oyunla yediriyorum yoruluyorum ama nabim
Alllahim yaaa yerim ben bu zeynebiii..masallah cok tatlii allah bagislasin...mina oyuncaklarla oynamaz sadece agzina koyar....Eki Görüntüle 1412263 Eki Görüntüle 1412265 Eki Görüntüle 1412268 Eki Görüntüle 1412269 Eki Görüntüle 1412270
Kizima oturdugumuz odaya bir kose yaptim . Dogum gunu hediyelerimizle evcilik kosesi yaptim. Bugun baya oynadik hic tv acmadik hatta .
Hep beraber mutfakta yiyoruz ama bazen esim olmuyo sogor oldugu icin saati belli degil . bazen oturma odasinda yediriyorum ama artik kapatiyorum tvyi yerken. Hipnoz oluyo reklamlarda cunkuCanim ben hic minayi tv izlerken yemek verdim...muyfakta hep minaya yemek yedirdim zaten mutfakta da tv yok...
Ay hersey agzinda terliknkumanda hep bunlari takipte esim terligini cikarinca yukari kaldiriyo holde dolap var kenari trliklik olduAlllahim yaaa yerim ben bu zeynebiii..masallah cok tatlii allah bagislasin...mina oyuncaklarla oynamaz sadece agzina koyar....
Eki Görüntüle 1412263 Eki Görüntüle 1412265 Eki Görüntüle 1412268 Eki Görüntüle 1412269 Eki Görüntüle 1412270
Boy yok canim 160 im ondan tipim kilolu degilde gobus var ya
Masallah bizimkide hadi cok diyo hadiiii atttii isi gucu gezmek :)
Canim ben hic tv karsisinda yedirmiyodum sonra esim yemeklrde olmayinca tv izlerken yedirmek isime geliyodu reklamlarda bon bon bakarken 2 dakkada yedirmeye basladim gecen adem gunesin seminerini izledim cok gucume gitti artik yedirmiyorum tv karsisinda saniyede 25 bin kare aliyomus dikkat eksikligi ne sebeb oluyomus beyinleri bos karni tok diyo adam bi izle canim ben simdi sarkiyla oyunla yediriyorum yoruluyorum ama nabim
Aynen canim sizde bozim gbsiniz demek her turlu yiyo da reklamda agzi hep acikhaksever çok haklısın ne diyeyim, ben tv izlemesine hamileliğimden beri karşıydım, hala da karşıyım, yazın balkonda yediriyordum ya da mutfakta, ama 8-9 aylıkken iştahsız olduğu dönemlerde reklamlara bakmaktan hoşlandığını farkettik ve yemek yedirmek daha kolay oldu bizim için.yoksa yemek yemedğinde benim psikolojim bozulup evde terör estiriyorum, eşimle kavga ediyoruz bu sefer... ama akşam yemekleri dışında evde tv açılmasına izin vermiyorum. açıldığı zaman oyuncaklarını odasına götürüp orada oynuyoruz. bu konuda hassasım, çizgi film izlemiyor mesela...
tracy hogg un kitabında diyor ki mesela "çocuk acıktığı zman illa ki yer, 1 saat sonra 3 saat sonra ya da 5 saat sonraki illa ki yiyecek, bu yüzden çocuğa oyunla ya da tv ile yemek yedirmeye çalışmasyın bunu alışkanlık haline getirip devamlı ister." ama bu dönemde çocukla inatlaşıp da öğünlerini aksatmak da bana çok mantıklı gelmiyor.
bir de bizim sadece reklam karşısında yemek yemesi gibi bir şey sözkonusu değil, mutfakta da yiyor, dışarda restoranda da, ya da tv kapalıyken de yiyor ama reklamlar açık olduğunda daha kolay oluyor, ve daha hızlı oluyor...
ben rahatsızım ama bu durumdan, adem güneş hoca nın dedikleri doğru valla sonuna kadar
Hayirli cumalar canimHayirli cumalar arkadaslar
Butun gece suursuz agladi zeynep delircektim ya((( poff sabretmek cok zor (( yedikleri tirmaladi tabi yatar ayak bi kase corba ekmekli sut corbasi. Bi kavanoz yogurt. Bi kasik ispanak yedi bide iki mememi emdi. Sonra butun gece agladi don don sigamadi yataga ( pata pata gaz cikardi sIKI nip rahatsiz oldu belli sabaha karsi bi biboron sut verdomde uyudum 2-3 saat
Aynen bizimkide yiyip kilo almayanlardan :) kilo 9100 boy 76 sok oldum kilosunu duyunca bir iki dakka kendime gelemedim :))) cok sukur sagligi yerinde hareketli metobolizmasi hozli demekki nabayom boyle citlenbik buyucek anlasilan :) arkadasimin kizi var oda 5 yasinda minnacik ama okulda birinci bi laflar bi hareketler bole acayip zeki kurani kerim okumayi bile biliyo hemde 25 gunde ogrendi okumayi ezberide super . Yani akli fikri yerinde olsunda nabalim bole teselli ediyorum kendimi. Doktor cok begendi uzun dedi . Sizin dogum kilosu boyu kac ? Bizim 2940 boy 49 du.
selamlar sanki benim kızı anlatıyorsun, her şeyleri aynı neredeyse, kilosu boyu, hatta kasım ayındaki kilosu... hareketleri. yalnız bizim kız seninki kadar yemiyor, bu ara iştahsız yeni yeni düzelir gibi oldu. arada çok yiyince ben de senin gibi korkuyorum kusar da emeğimi elime verir diye, kayınvalidem "babası benim kucağımda otururdu hep uslu uslu, bu çok hareketli sizin işiniz var" diyor.eline kumandayı alıp tv de kanal değiştiriyor, ben de senin gibi telefon ve tv dan uzak tutmaya çalışıyorum, gündüz hiç açılmıyor zaten akşam da 2 saat açıyoruz tv. hem haber izliyoruz hem de yemek yiyoruz, reklamlar çıkınca da ufaklığa yedirebildiğim kadar yedirmeye uğraşıyorum, bazen reklam da fayda etmiyor, ağzına verdiğimi direkt önlğe çıkarıyor, ben tabii sinir krizi geçiriyorum:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?