2014 Şubat Anneleri

selamlar sanki benim kızı anlatıyorsun, her şeyleri aynı neredeyse, kilosu boyu, hatta kasım ayındaki kilosu... hareketleri. yalnız bizim kız seninki kadar yemiyor, bu ara iştahsız yeni yeni düzelir gibi oldu. arada çok yiyince ben de senin gibi korkuyorum kusar da emeğimi elime verir diye, kayınvalidem "babası benim kucağımda otururdu hep uslu uslu, bu çok hareketli sizin işiniz var" diyor.eline kumandayı alıp tv de kanal değiştiriyor, ben de senin gibi telefon ve tv dan uzak tutmaya çalışıyorum, gündüz hiç açılmıyor zaten akşam da 2 saat açıyoruz tv. hem haber izliyoruz hem de yemek yiyoruz, reklamlar çıkınca da ufaklığa yedirebildiğim kadar yedirmeye uğraşıyorum, bazen reklam da fayda etmiyor, ağzına verdiğimi direkt önlğe çıkarıyor, ben tabii sinir krizi geçiriyorum:))

Inşallah canim bakalım ben bi zorluğunu görmedim hiç sadece daha çok ūşūŕūm Dr benim kansizligimi falan bilmiyo 1 yas kontrolleri dedi her çocuktan istiyo belli

tabi tabi cnm bizim doktor da demişti kan testi alırız 1 yaşında diye de biz doktora götürmedik, bizim doktor hastanede hastane ortamından nedense huylanıyorum ben, özel bir doktor araştırıyorum bir de doktordan pek memnun değilim, hiç arayıp da bir sey soramıyoruz, ben hep kayseri deki çocuk doktoru olan arkadaşımı arıyorum. sonuçta çocuğu takip eden, acil bir durumda cepten arayıp ulaşabileceğin seni tanıyan hatırlayan bir doktor olması lazım,

Kız seninki kilomu delimisin ben yazmaya utanıyorum Sibel Can gibiyim herkes çok yakisiyo diyo da kilonun neyi güzel

Boy yok canim 160 im ondan tipim kilolu degilde gobus var ya

Masallah bizimkide hadi cok diyo hadiiii atttii isi gucu gezmek :)

Canim ben hic tv karsisinda yedirmiyodum sonra esim yemeklrde olmayinca tv izlerken yedirmek isime geliyodu reklamlarda bon bon bakarken 2 dakkada yedirmeye basladim gecen adem gunesin seminerini izledim cok gucume gitti artik yedirmiyorum tv karsisinda saniyede 25 bin kare aliyomus dikkat eksikligi ne sebeb oluyomus beyinleri bos karni tok diyo adam bi izle canim ben simdi sarkiyla oyunla yediriyorum yoruluyorum ama nabim

Ya bu bilmiş zeynep çok tatlı ya maşallah ceylin de köpek gibi pelüş oyuncakları ağzına alıp geziyo tam tay tay yürüyüp düşme zamanı aklım çıkıyo peşinden ayrilamiyorum

Ya bu bilmiş zeynep çok tatlı ya maşallah ceylin de köpek gibi pelüş oyuncakları ağzına alıp geziyo tam tay tay yürüyüp düşme zamanı aklım çıkıyo peşinden ayrilamiyorum
Bizimki ozgur dolasiyo onun arkasindan dolassam hastanelik olurum hep turluyo evi :) artik yerden kendisi kalkiyo biyere tutunmadan . Bizimkide iki eline islak mendil alir yada sandalyesini alir yada bebegini pepesini alir yanliz gezmiyo yani :)))

Canim ben hic minayi tv izlerken yemek verdim...muyfakta hep minaya yemek yedirdim zaten mutfakta da tv yok...

Canim ben hic minayi tv izlerken yemek verdim...muyfakta hep minaya yemek yedirdim zaten mutfakta da tv yok...
Hep beraber mutfakta yiyoruz ama bazen esim olmuyo sogor oldugu icin saati belli degil . bazen oturma odasinda yediriyorum ama artik kapatiyorum tvyi yerken. Hipnoz oluyo reklamlarda cunku ((

Alllahim yaaa yerim ben bu zeynebiii..masallah cok tatlii allah bagislasin...mina oyuncaklarla oynamaz sadece agzina koyar....
Ay hersey agzinda terliknkumanda hep bunlari takipte esim terligini cikarinca yukari kaldiriyo holde dolap var kenari trliklik oldu

maşallah ya, çok tatlı zeynep, bir de ayısını oturtmuş misafircilik oynar kuzucuk, çay içiriyor minik elleriyle...
evcilik köşeniz de çok güzel güle güle kullansın,

haksever çok haklısın ne diyeyim, ben tv izlemesine hamileliğimden beri karşıydım, hala da karşıyım, yazın balkonda yediriyordum ya da mutfakta, ama 8-9 aylıkken iştahsız olduğu dönemlerde reklamlara bakmaktan hoşlandığını farkettik ve yemek yedirmek daha kolay oldu bizim için.yoksa yemek yemedğinde benim psikolojim bozulup evde terör estiriyorum, eşimle kavga ediyoruz bu sefer... ama akşam yemekleri dışında evde tv açılmasına izin vermiyorum. açıldığı zaman oyuncaklarını odasına götürüp orada oynuyoruz. bu konuda hassasım, çizgi film izlemiyor mesela...

tracy hogg un kitabında diyor ki mesela "çocuk acıktığı zman illa ki yer, 1 saat sonra 3 saat sonra ya da 5 saat sonraki illa ki yiyecek, bu yüzden çocuğa oyunla ya da tv ile yemek yedirmeye çalışmasyın bunu alışkanlık haline getirip devamlı ister." ama bu dönemde çocukla inatlaşıp da öğünlerini aksatmak da bana çok mantıklı gelmiyor.

bir de bizim sadece reklam karşısında yemek yemesi gibi bir şey sözkonusu değil, mutfakta da yiyor, dışarda restoranda da, ya da tv kapalıyken de yiyor ama reklamlar açık olduğunda daha kolay oluyor, ve daha hızlı oluyor...
ben rahatsızım ama bu durumdan, adem güneş hoca nın dedikleri doğru valla sonuna kadar

Aynen canim sizde bozim gbsiniz demek her turlu yiyo da reklamda agzi hep acik hizli oluyo :) ah ah canim herseyi biliyoruzda bunlar bizi parmanda oynatIyo

Butun gece suursuz agladi zeynep delircektim ya ((( poff sabretmek cok zor (( yedikleri tirmaladi tabi yatar ayak bi kase corba ekmekli sut corbasi. Bi kavanoz yogurt. Bi kasik ispanak yedi bide iki mememi emdi. Sonra butun gece agladi don don sigamadi yataga ( pata pata gaz cikardi sIKI nip rahatsiz oldu belli sabaha karsi bi biboron sut verdomde uyudum 2-3 saat

bizimki de dün akşam 1 saat boyunca kucağımda meme emdi uyutmaya çalıştım nafile boş memeyi kah emer kah ısırır, önceden hiç ısırmazdı, şimdi dişleri nasıl kaşınıyorsa ısırıyor çok fena, bana da bir gülme geldi o ısırdıkça...ben gülüyorum çocuğun iyice uykusu açıldı bu sefer, 4-5 kere uyudu zannedip yatırdım yatgına, 2 dk sonra hortlayıp kalkıyor. en sonunda uyudu ama ben de bittimmm

yahu kızlar bunlar gitgide herşeyi anlamaya başladılar..kızıma burnumu sık diyorum burnumu sıkıyor,hadi öp diyorum dudağını yanağıma uzatıp hımmaaa diye ses çıkarıyor güya öpüyor kuzum ya..bunlar bal şeker oldu valla.şimdi abisiyle saklambaç oynuyor..abisi saklanıyor oda bulmaya çalışıyor,bulunca basıyor çığlığı apartman inliyor valla

sağlıklı olsunlar da boy kilo nasılsa gelişir... anası babası neyse en fazla o oluyolar sonuçta doğum kilosu 3460 boyu 52 bizimkinin... bugün sağlık ocağında aşıları vurulduk orda kiloyu fazla boyu az ölçtü kımıl kımıl durmadığından ben de dr.un ölçtüğü boy ve hemşirenin tarttığı kiloyu kabul ediyorum

bu aralar bnm kız da iştahsız ya dişler çok huzursuz ediyo sanırım ağzı şelale gibi sürekli önü ıslanıyo ama acıktığı zaman kesinlikle belli ediyo elimden tuttuğu gibi mutfağa götürüyo varsa tezgahta istediği bişey gösteriyo yoksa buzdolabını gösteriyo. öyle anlaşıyoruz biz. yemeklerini mutfak dışında yedirmediğimden tv.yle de yemiyoruz ama bazen çok zorlarsa tel.den kırmızı balık videosu açıyorum ona bayılıyo oyle yediriyorum. bi de youtubeda gülçinöğretmen diye birisi var onun videolarına bayılıyo saçını burnunu gözünü göstermeyi falan onunla öğrendi diyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…