2014 Şubat Anneleri

Öbür tarafta hepsinin hesabını verecekler canım. Çalışanlarını mutlu etmeyen işveren kimseden tam verim alamaz zaten. Daha çok bekler yani. Sıkma canını. Bu ülkede maalesef işler böyle yürüyor. Bizim şirketin sahipleri Rus. Bizde onlara bağlı olduğumuzdan tüm kanunlar uygulanıyor. Patronumuz Türk olsaydı hiç sanmıyorum bu şartlarda çalışacağımı. :26:

canım 1 yemek kaşığı pekmez yemeni önerebilirim hem kan yapar hem içinde kalsiyum var hemde öksürüğüne iyi gelir bir taşta üç kuş

Evet canım taşımasıda bakmasida zordur elbet ama yanliz degilim allahtan kaynana ve annem devamli yanimda olucaklar.icerde hersey normal hatta birbirlerini tepikliyorlar usg de.ikiside benim cocukluguma benzesin insallah :) yanliz bizde kilo problemi var o kadar yeme icme bide hareket yok devamli yatiyorum 4 ay bitecek 2 kg aldim hala.normaldede zayifim karnimi tasiyamicam diye korkuyorum.elevit kan demir hapi magnezyum fln hic kilo aldirmazmi yaa.?

valla canım değiştirmese bile sigortanın verdiğini tamamlayın dicem ben...mesela diyelim ki 1500 farkediyo onu da elden versin bi zahmet.....daha yıllık iznimi bile kullanmadım....elimden geleni yapıyorum ben iş için....saolsunlar bi sıkıntı çıkarmadılar şimdiye kadar ama insanlar kendi çıkarı için herseyi yapıyo....mesela maaşımı elden alıyorum..ne var yani bankadan alsak...hem kredi kartı alırken zorluk olmaz ya da kredi çekilirken....tabi öyle olunca da maasım üzerinden göstermesi gerekecek ssk yı dimi:26:

oyyy oyyyy....nedir bu cektigimiz

bi kredi kartı için bin dereden su getirtiyolar yada kredi için.....ama bankadan alsam maası istemeden gönderiyolar gavırlar

zaten öbür taraf diye diye kendimizi avutuyoruz hep allaha havale ediyoruz canım ya, bak elin gavur diye adlandırdığımız rusu bizim türklerden vicdanlı ve hak hukuka daha çok önem veriyor maşallah

sen ne düşünüyorsun doğum sonrası konusunda

yok canım bizimki bankadan güya ama kalanını elden alıyoruz yani onunda kılıfı var bişi fark etmiyor inan yapmak isterse herşeyi kılıfına uyduruyorlar sağolsunlar

ve canım sen izin ücretini bile talep et bence iş yerinden
benimde kullanmadığım bi dolu yıllık iznim var aslında içerde 20-25 gün iznim var

Son düzenleme:

Valla canım ben bebeğimi kendim büyütmek istiyorum aslında ama şartlar neyi gerektirecek bilmiyorum şuan için. Biraz daha borcumuz var. Evim de yakın işyerine ama müdürüm hıyar benim de. O suratı görmek istemiyorum artık. Şartlar iyi olursa katlanıcam napayım..

slm kızlar...
hafta sonu tatili ve dünkü acil maceramızdan sonra burdayız
bizim minik hep kontrolumuze 2-3 gün kala bişiçıkarıyor alıştı walla
ama gerçi bu sefer kuzumun suçu yok
pazartesi gece çok kötü ishal oldum, sürekli olduğum için önemsemedim
ama işe gittim bir saat sonra bayılıcak gibi oldum ateş bastı resmen
eczaneye gittim çoksalgın var hemen doktoruna git önlemini alsın dedi
aman dedim acil işleri bitireyimde bıdıbıdı etmesinler
ama iyi haletmedim, iyice kötüleştim
Allahtan annem burdaydı ya hemen geldi gittik doktora
çok su içtiğim için kuzunun suyu iyiymiş ama toparlanamzsın dedi
2 şişe serum verdiler, tabi bende damar ne arar akşam 5e kadar serum anca bitti
bide hemşire demez mi doğumda napıcan sen çok zorlanırsın böle damaryolun yok, sağol yani dedim
sonra ultrasona girdik, yok böyle bir durum resmen bizimki dalga geçti bizle
bir eli münasip bir yerinde sımsıkı tutmuş, öbür eliyle el salladı elini kolunu oynattı resmen
kadın naptıysa çekmedi elini ordan, hala "kız gibi"yle döndük yani
serumlar iyi geldi şükür ishal durdu ama, halsizlik çok fena
ve yine devam işteyim...
Aman dikkatliolun kızlar, ben İzmirdeyim özellikle burda salgın varmış
kaç kişi yatıyodu böle ateş ve ishalden
şimcilik bu kaaaa

aslında erken diye bu konuyu acmıyodum ama sana sorcaktım özellikle tecrübeli olduğun için kuzum...yani bu izin ssk ücretler bunlarla ilgili pek bi bilgi sahibi değilim.haklarımız neler....nasıl konsurum işyeriyle falan....ama madem konu açıldı konusabilirizzz....

Ayyy geçmiş olsun canım. Hangi hasteneye gittin acile?
Bende İzmir'deyim.

haklısın canım zaten en çok belimizi büken maddiyat ve borçlar dediğin gibi bazen katlanmaktan başka çare yok

ay bak yine sinir oldum sizde yine sadece müdürmüş bizde herkes müdür oldu bu yeni gelen patronlar herkes müdürlük taslıyor erkek hakim bir iş yeri olduk erkekler istedikleri gibi at koşturuyor bayan personeli eziyorlar boyuna
bak bizim banka işlerine giden biri var burda konumu belli yani şuraya buraya gönderiyorsun işi bu yani küçümsemek değil amacım
bi yere gönderdim adamı bi evrak teslim edecek zaten gönderirken bi dolu surat yapıyor sanki ben babamın işini yaptırıyorum adama, yok bunu neden önce yollmadım yok bilmemne neyse yolladım geldi verdinmi abi dedim bi sinirle verdim ceza yedim bide gelirken dedi
lan benmi yedirdim cezayı düzgün gitseydin yemeseydin cezayı banane, ayrıca finansla arası iyi normalde kendi ödemesi gereken cezaları bile şirket ödüyor sanki ben bunları bilmiyorum gibi bana afra tafra yapıyor sonra başka bir erkek personel sordu verdinmi dedi hallettinmi dedi ona sakin sakin evet verdim diyor ölürmüsün öldürürmüsün adamlara bayanlardan iş söylenmesi çok koyuyor ya
sinir oldum yine sinirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
bak bugün patron yokmuş şehir dışındaymış, biizm şirketin erkekleri arazi olur sabah 9 da tıraşa gittiler iki kişi, 10 da geldiler, ordan geldi yarım saat oturdu kendine şahsi telefon alacak teknosa senin vatan bil. benim gezdi geldiler daha yeni geldiler öğlen yemeklerini yer yine giderler
ama bunun 10 da birini biz yapsak hemen patrona şikayet edilirrrrrrrrrrrrrrrrr çok dolmuşum çok ağlıcam nerdeyse

teyzeleri bebişimin cinsiyeti belli oldu ama bizimki o kadar nazlı ki bağdaş kurdu oturdu ve elleriyle yumruk atıyo hareket ettim falan sonra da başladı tekmelemeye o kadar hızlı tekme atıyo ki gene görünmüyo ara verdik falan gene baktı gene aynı bağdaş kurmuş oturmuş neyse %90 kız dedi dr umuz:))))))))))))gelsin pembişler

canım o heryerde varmış ben antepteyim buradda var diyorlar
çokçok geçmiş olsun sürekli hazır damacana su kullanmak gerek

canım dediğim gibi en az 90 gün önceden primin o ücretten yatması gerek ayrıca yıllık izinlerini birbirine eklet doğum sonrasında kullan ama bunu şimdiden söyleme gözlerinde büyümesin sonrasında duruma göre kullanırsın
başka hangi hakları soruyorsun mesela ?

bizde kötü yanı patron çok 5 amca hepsinin yok kızı yok oğlu derken tonla patron var bizimkinin babası vefat etmiş onun için direk söz sahibi diğer amca çocukları gibi değil yani .şimdi 2 aydır da sürekli fabrika da gelmiyor ama iyi adamdır salak salak şakaları olmasa daha çok sevebilirim bide onların elinde büyüdüm belki ondan da bana karşı patronum ayrı davranır tazminatımı istedim ikiletmedi bile Allah razı olsun ondan gerçekten hakkını ödeyemem daha 34*35 yaşında falan deli serveti var adamın

tabi bide müdürümüz var belanın teki şimdi benden umudu kesti 3,5 ayım kaldı diye bazen yüzüne diyorum kalmış 3,5 ayım ben mi çalışıcam

sen yine iyisin canım Allah daha iyi etsin inşallah annen kv bir şekilde büyürler bizimkiler 10 yaşında oldu şaka gibi geliyor
doğduklarında da birisi daha zayıf diğeri daha şişko oluyor
bizde kız zayıftı erkek şişman şimdi kız diğerinin 2 katı boylu poslu falan hatta diyorduk ki bu kız hep böyle çelimsiz mi olacak

benim 20. haftam 2 kilo aldım doktor ilaç vermekten se günde 2 bardak süt iç diyor sende süte önem ver istersen gerçi bebekler kilo alsın yeter onlarda dengeli beslenir zaten

gözün aydın canımmmm

günde 1 bardak bitki çayı içilebiliyor canım onda da adaçayıyla sadece gargara yapabilirsin antiseptiktir. ıhlamur olabilir, limonlu ılık su olabilir.bir çay kaşığı zencefil ile balı karıştırıp yiyebilirsin.bol bol vitamin al, çalışıyorsan mutlaka 2 gün rapor al ya da izin al evde dinlen. süt iç ılık ılık...ballı özellikle.ben de 2-3 hafta önce atlattım,1 hafta sürüyor geçiyor sonra, bebeğe bir sey olacak diye çok korkmuştum ama doktor kontrolümüz vardı çok şükür her sey yolundaydı. bir de ben gün içinde 3-5 kez gıcık gelince boğazım yırtılırcasına,gözlerimden yaşlar gelene kadar öksürüyordum. balgamın varsa çıkarmaya gayret et, bal balgamı söktürüyor.

geçmiş olsun canım,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…