Kızlar ilk üç ay önemli ya, çalışan var mı aranızda....
Dr unuz bu duruma ne diyor..
Arkadaşlar iki gün önce ultrasonda bebeklerimin ikiz olduğunu öğrendim vajinal ultrasondan sonra kanamam başladı elime bişeyler gelmeye başladı gittim doktora biri gitmiş dedi bizim istediğimiz gibi olmuş şuan üzülme felan dedi.ultrasondan önce hiçbirşey yoktu ona bağlıyorum biraz.diğerinede bişey olacak diye çok korkuyorum.canım çok sıkkın
Transferden 12 gün sonra çalışmayı düşünüyordum. Hatta 3-5 gün gittim, sonra kanamam oldu, rapor aldım, doktorum tüp bebek olduğu için riske atma rapor al veya ücretsiz izin al dedi. 10+10 rapordan sonra heyet raporu almaya başladım. Eğer masa başı işim olsaydı çalışmayı düşünürdüm ama işim hareketli. Eğer bu dönemi raporlu geçirmek istiyorsan başka doktora git. Özel hastaneleri tercih et. Lekelenmesi olan bir arkadaşa doktoru rapor vermemişti, aynı hastanede başka doktora gittiğinde o istemeden rapor vereceğim demiş diğer doktor. Tüp bebek olunca çekiniyorlar zaten. İçin nasıl rahat edecekse öyle yap.
Benim ikiz gebeliğim 11. haftada birinin kalbinin durmasıyla sonlandı, sonrasında herhangi bir kanama olmadı, doktorum onun zamanla küçüleceğini söylemişti. 6. haftada yaşadığım 2 günlük kanamam veya 11. haftada ikiz eşin sonlanmasından 2 gün önce vajinal ultrason yapılmıştı ama ben hiç ona bağlamadım. Genelde kromozom bozuklukları sebep oluyor diye biliyorum.
Allah hepimizin bebeklerini sağlıkla, hayırlısıyla, vakitlice kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
canım bu başlığa yazan herkesin tüp bebek zaten :))) aslında bir yandan iyi şöyle düşün doktor rapor vermediğine göre demek ki sen de bebeğin de sağlıklısın. bu da çok güzel bişey. keşke hiç raporluk durumumuz olmasa ne güzel. kendi doktorun vermezse de başka yerden almayı araştırabilirsin. bizim işyerinde doğum yapan bayanlar doğum sonrası 6-7 ay hep raporla geçirdi. psikiyatriden felan kolay alınıyomuş. aklında olsun.
Arkadaşlar iki gün önce ultrasonda bebeklerimin ikiz olduğunu öğrendim vajinal ultrasondan sonra kanamam başladı elime bişeyler gelmeye başladı gittim doktora biri gitmiş dedi bizim istediğimiz gibi olmuş şuan üzülme felan dedi.ultrasondan önce hiçbirşey yoktu ona bağlıyorum biraz.diğerinede bişey olacak diye çok korkuyorum.canım çok sıkkın
Evet benim dr um artık heyet için sıkıntı çıkartıyorlar dedi..
Oysa yani tüp b. Olunca riske atmamaları gerek..
Başka dr lara gideceğimmm ben de...
Sağol canım..
Banada hep riskli ikiz demişlerdi ama şuan tek korkum diğerinede bişey olması.Allahım esirger inşallah.
hic olmadi aile hekiminden 5 gunluk aliniyomus onu bi denersin
olmaz allahin izniyle bak biz baya ilerledik sende insallah sorunsuz gecirirsin hamileligini
kanaman yoksa rahim genişleme ağrısıdır büyük olasılıkla bazen çok şiddetli olabiliyor.gaz falan da olabilir.ama tek taraflı,şiddetli ve sürekliyse mutlaka git dr'a. illa bebekle ilgili bir sorun olması gerekmiyor.kötü düşünmeArkadaslar 16 haftalık hamileyim bugun kasıklarımda cok ağrı var korkuyorum ilk defa böyle ağrıdı dun kendimi biraz yormustum ondan olabilirmi Sabah'ta marketten bişeyler almıştım yanlizdim ben taşıdım cok fazla ağır degildi ama yinede korktum ondanmi diye ins kötü bisey olmaz 😢
kızlar dün dr çok güzel haberler aldım rabbime çok şükür kızım 4 günlük farkı kapatmış 1080gr olmuşçok mutlu oldum ultrasondan bakarken bi ara gözlerini açıp kapattı ayın 22 de tekrar çağırdı artık nst girmeye başlıcam bide bana ciğerleri gelişsin diye iğne yapacakmış maşallah yine kıpır kıpırdı maşallah subanallah kızıma
hepinize destekleriniz için çok tşk ederim iyi ki varsınız
çok üzüldüm canım rabbim inş diğer bebeğini size bağışlasın rabbim uzun ömürler versin :26:inşş sağ sağlim kucağına almak nasip olur
ya kızlar bişi sorcam benim kasıklarım çok ağrıyor hatta kasıklarımında alt tarafı bazen gece sağa sola dönerken ağrısına uyanıyorum sizde de oluyor mu
Bende de 2 haftadır devam ediyor sağ tarafta. Perşembe günü randevum var doktora sorulcaklar listesine ekledim zaten.
Oğluşum hep aşağıda hissediyorum acaba baskı yapıyor olabilir mi diye düşünüyorum?
benim iki taraflıda var bende acaba vucut kendini doğuma mı hazırlıyor diye düşünmeye başladım
Vallahi canim bilmiyorum ki. Ama rahatsız edici gerçekten. Fazla yuruyum fazla oturayim yada o tarafa yatayim agrim daha da artıyor. Bende bir kitap var.bebeginizi beklerken sizi neler bekliyor diye.4.aydan itibaren annedeki fiziksel değişiklikler bölümüne 1 madde eklendi aynen yazdım
Batının alt kısmında ve yan taraflarda (Rahmi destekleyen ligamentlerin gerilmesinden doğan) ağrı!
evet bankacıyım ama işim rahat şükür oturuyorum sıkıntı olmuyo, temizlik içinde kadın alıyorum uzun zamandır şükür ki ütü temizlik derdim olmuyo, ara sırada annem yada kv geliyo biraz kalıyo yemek falan yapıp dolaba atıyolar , bi şekilde idare edicem artık doğuma kadar, ben mayısda bebek 17 haftalıkken falan uçakla ailemi ziyaret etmeyi düşünüyorum doktorda sorun olmaz dedi ama yinee ikilemde kaldım gitsemmi gitmesemmi diye:44::44::44:
çok sağol canım hemde ne sıkılmka valla 2 hafta bana yıl gibi geldi ama çok şükür rabbimeSelam herkese,bugün anca foruma girip okuma fırsatım oldu..."hasretim" çok sevindim iyi haberler aldığına,baya canını sıkmıştınBenim kontrolüme 2 hafta var daha,gün geçtikçe tekme-tokatların şiddetinin arttığını hissediyorum,sanırım iyice güçleniyor küçük cadı :) Daha yeni pozitif sonucunu alan arkadaşları da kutluyorum,çok sevindim :)
sağol bitanem çok şükür herşey yolundagözünaydın canım kızçen arayı kapatmış napıyosun nasılsın artık çok göremiyoruz seni buralarda
ya kızlar bişi sorcam benim kasıklarım çok ağrıyor hatta kasıklarımında alt tarafı bazen gece sağa sola dönerken ağrısına uyanıyorum sizde de oluyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?