ikili test gibi onun yerine gecen bi test sanirim..cinsiyetide ogrenmek mumkun...prena da belki ayni testtir..kani abd yemi gonderdiler eger oyle ise muhtemelen ayni testtir..
Prenatal testi 12. haftada yaptırdığımı hatırlıyorum. 2 tüp kan Almanya ya gönderildi. 2 haftada geldi sonucum. BAşka hiçbir test yaptırmadım. İkili, üçlü, dörtlü, amniyo vs. hiçbiri yapılmadı. Bu testle down, trizomi 16, 18 bakılıyordu sanırım. Bir de harmony test varmış. Onda ilave 14 hastalığa daha bakılıyormuş ama doktorum gerek yok dedi. Onlar olsaydı zaten 12 ye kadar gelemezdi dedi.
ben yaptırdım canım. down sendromu, edward sendromu, trizomi 18 bunlara bakıyolar canım ama anne kanında bebeğin dnasını inceledikleri için 2li ve 3lü testlerden çok daha güvenilir. %99 doğruluk oranı var 2li 3lü testler olasılık gösteriyor sadece. artık amniyosentez yerine yapılıyo düşün yani. benim doktorum tüp bebeklere mutlaka öneriyorum dedi çünkü kromozom bozukluğu tüp bebeklerde normal gebeliklere oranla daha fazla oluyomuş. sadece fiyatı biraz pahalı ama kanın amerikaya gidiyo sonuçları 2 haftada felan geliyo. ve evet cinsiyette öğreniyosun ben bebeğimin cinsiyetini 10. haftada bu kan testi ile öğrendim ve %100 doğru yani orda çıkan cinsiyet doktorum biz yanılırız test yanılmaz demişti. seni sarsmazsa yaptır derim.
Cinsiyete o haftalarda bakılması da güzelmiş. Ben 2500 vermiştim. Siz ne kadar verdiniz.