2015 2016 Gelincikleri Hadi Toplanıp İlk adımlarımızı Paylaşalım :)

Hahah canın salyangoz mu çekti yoksaaa karikatür vardı yaa kuzu görmemişsindir belki kendini suçlama hemen
Bulamadım da şimdi göstereydim sana
Tamam hatırladım HAyır tabiyki salyangoz çekmedi canım ıyk o ne ya bi de sosu var yeşil yeşil sümük gibi

Oyy of yaa sos dedii resmen hahaha
İyi de ben uydurmadım kii cidden var yani Kuzenimin eski ev arkadaşı yerdi hep, buzluk salyangoz doluydu. Mikrodalgaya atar atar yerdi. Ay bir de nasıl bayılıyordu görsen

Gözümün önünde yediler Yeşil sosuna bana bana
Böyle yemek tarifi görmedim arkadaş yaaa
Salyangozları kapağı sıkıca kapanan bir hasır sepetin içine koyun. Birkaç parça kuru ekmeği hafifçe nemlendirerek yanlarına yerleştirin. 48 saat süre ile salyangozları aç bırakın. Bu arada sepetin kapağı çok sıkı kapalı olmalıdır. Aksi durumda salyangozlar kaçarlar. İki gün sonra salyangozları sepetten çıkarın. Çukur bir kabın içine iki litre su, bir bardak sirke, bir kahve fincanı tuz atarak karıştırın, salyangozları da bu suyun içine koyun.Elinize bulaşık eldiveni geçirerek salyangozları durmadan suyun içinde alt üst edin. Böylece salyangozların sümüğü akıp gider. Sonra salyangozları çıkarın, kabın içindeki sümüklü suyu boşaltın, kabı iyice çalkalayın, yeniden su, sirke ve tuz koyun. Salyangozları yeniden bu temiz suya atın ve ellerinizle karıştırarak sümüklerini a-kıtın. Sümük akıtma işlemini, salyangozlar tamamen sümüksüz kalıncaya dek tekrar edin.

Kuruduktan sonra selpak yardimiyla burunlarindaki sumugu sumkurtun bu nasil tarif arkadas ama ne yalan soyleyeyim o salyangozlar nasil kacmiyo diye merak etmistim. Bir de ac birakin demisler yaa

Kızlar midem bulandı valla hele o resimle tariif yokmu ıyyyyy
Oy tarif beni benden aldı özellikleee
Kuruduktan sonra selpak yardimiyla burunlarindaki sumugu sumkurtun bu nasil tarif arkadas ama ne yalan soyleyeyim o salyangozlar nasil kacmiyo diye merak etmistim. Bir de ac birakin demisler yaa
Hahaha evet aç bırakın demişler, yemeğimi nden aç bırakiym ben abi o nasıl bi yemek ya

Oy tarif beni benden aldı özellikleee

Hahaha evet aç bırakın demişler, yemeğimi nden aç bırakiym ben abi o nasıl bi yemek ya
Ahahahahah ay yoruma bak ya bir de yemeginin sumugunu temizlemek de degisik tabi

Hahahaha resmen ben yemeğe önce işkence sonra hizmet edicem yani olacak iş değil
Allah beterinden saklasın vallahi
Yemek dedigimiz de sumuklu bocek bunu da unutmayalim ay dusunsene evlendikten sonra gelen misafirlerine ramazan sofrasinda sunarsin bunu. Ya da o meshur teyzeler gelir pasta borek yanina bunu koyarsin ay ne senlik oluur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…