Canım şimdi çok zorlaştı ama. Bu 3.olacak benim şuan kendime güvenim var rahatımda daha iyi yaparım inşallahSınavami gireceksin canım insaAllah gecersin hic heycan yapma kendine güven. Ben kursa gittigimde hic direksiyon basina oturmamistim dusun vites debriyaj gaz pedali hangi nedir bilmezdim kursta ögrendigimle direksiyon sinavindan 85 almistim tek seferde. Tabi ehliyetimi hala alamadim 1.5 sene oldu ora ayri mevzu oteye beriye para vermekten bi ehliyete veripte alamadim :)
Benimki de öyle bir çok adeti istemiyor bu yüzden "kız tarafı erkek tarafı mı var nefret ederim ben böyle şeylerden biz biriz artık ne yapacaksan beraber yapmalıyız diyor" aslında çok güzel bir mantık ama bende bunu annemlere anlatamıyorum.. Yok öyle olmaz biz kız tarafıyız şunu yapmamız lazım şunu onların yapması lazım falan filan diyor iyice arada kalıyorum.. Senin yazdığınla çok alakası olmadı ama konuyu bağlayacak olursaksonuçta çok tutumlu ve benim ona yapmam gereken şeylere izin vermiyor aynı şekilde para harcatmıyor ne gerekirse ben yaparım diyor ve çocuğun hiçbir şeye ilgisi yok ne takı ne kıyafet hiçbir şey istemiyor annemlerde anlamıyorlar bunu offfff
aynen onun mantığında kız tarafı erkek tarafı diye erkek tarafı kız tarafı diye bişey yokCanım damat bohçasına neler koyacaksın?
Bence düğünde takilmalikızlar damada saat nişanda mı düğünde mi takılıyor?
Bende hasır set ne onu bilmiyorumTakı çok takmam zaten sevmemde hele sarı altını hiç sevmem tektaşım da beyaz altın taşı pırlanta. Pırlanta güzel oluyor canım sen keyfini sür inşallah beğeneceğin bir model almışlardır yada alırlar. :)
Erkek için iyidir benim sevdiceğim de 32 oldu bu ay pardon geçen ayyaş var aramızda beni 20 yaşında sanıyorlar o kadar küçük gösteriyorum sevgilimi de 25 falan sanıyorlar tuhaf bir çiftiz hele o çok tatlı oyyyyyy kuzum benim yaaa kanım kaynadı
Annem de hep der erkek senden büyük olucak, daha olgun oluyomuşşaşka geldin sennn
Benimki benden 3 yaş ufak ona ne demeli?
ona sorsam gerek yok der çıkar kenara yada gider kendi alır bunu takın bana der
ben para harcayınca adam tuhaflaşıyo yıldönümünde aldım mesela sevdi takıyo ama ne gerek vardı niye paranı harcıyosun diyip duruyo benimde hevesim kaçıyo
Benimki de öyle bir çok adeti istemiyor bu yüzden "kız tarafı erkek tarafı mı var nefret ederim ben böyle şeylerden biz biriz artık ne yapacaksan beraber yapmalıyız diyor" aslında çok güzel bir mantık ama bende bunu annemlere anlatamıyorum.. Yok öyle olmaz biz kız tarafıyız şunu yapmamız lazım şunu onların yapması lazım falan filan diyor iyice arada kalıyorum.. Senin yazdığınla çok alakası olmadı ama konuyu bağlayacak olursaksonuçta çok tutumlu ve benim ona yapmam gereken şeylere izin vermiyor aynı şekilde para harcatmıyor ne gerekirse ben yaparım diyor ve çocuğun hiçbir şeye ilgisi yok ne takı ne kıyafet hiçbir şey istemiyor annemlerde anlamıyorlar bunu offfff
aynen onun mantığında kız tarafı erkek tarafı diye erkek tarafı kız tarafı diye bişey yok
bende arada kalıyorum
babam bi tane kızım var ne gerekiyosa yaparım diyo
o da bi kız alırım herşeyi ben yapıcam diyo
pijama takımı
gömlek
kravat mendil
kol düğmesi
cüzdan kemer seti
terlik
çorap
çamaşır
havlu lif
seccade
takke
tesbih
kuran kabı
bakım seti....
bohçaya bunları koyucam canım hepsi hazır damatlık almıycaz daha dogrusu aldırmıyo bende bi günlük kıyafet alalım bari dedim napıyım :)
büyük olasılıkla düğünde takıcaz kuzum :)Bence düğünde takilmali
erkeklerin geninde var heralde bişey valla çözemedimahahahahahahbenimki de aynısı. adama bişeyler oluyor ben alınca. sen çeyiz de getirme ben sadece seni alıyım yeter der yerimm
benim ablam evlendi annemler hiç karışmadı. ablamla enişte herşeyi kendi bildikleri gibi yaptılar kız tarafı erkek tarafı diye bişey yapılmadı. bizde de öyle. ben kendi bohçamı yapıyorum biliyorsunuz.
benimki de saat alırız sana düğünde dedim sen niye alıyosun diyor
bende aşka dedim ki sen gelinliği ben damatlığı alırım, yok diyor. alyansı alayım demiştim ona da yanaşmadı.
önceden ben çalışmıyordum hep beni kandırdı çalışınca alırsın dedi çalışıyom yine aldırmıyor
senin içinde gerçekten zor ailelerinde hiç mi büyük yok ki canım babası var demiştin adam az çok biliyodur ne olması ne yapılması gerektiğini...selam kızlar
ben pek bi dertliyim yawaslında dert değil de düşünce.
pazar günü aşkım beni eve bırakırken konuştuk biraz. ben dedim ki söz için sizin ailede bi hazırlık göremiyorum. aile dediğim zaten ablası babası eniştesi var. iki kardeş sevgilimin bi ablası var sadece. o da ne yapmamız gerekiyor sen söyle ki yapalım diyor. yani her şeye karışmam istemem gerekecek. ben birşey isteyemem, istemem sen biliyorsun dedim. o da çikolata şöyle olsun çiçek böyle olsun kıyafet bu olsun vs. bana söyle ben herşeyi yaparım diyor.
erkek tarafında nasıl bi hazırlık olması gerekiyor kızlar? bir de en rezil konu takı mevzusu. ben bana şunu takın falan diyemem. ama yapılması gereken şeyler illa ki var. bugün kendi ağzımla söylersem yarın bi gün görümce tarafından istedi aldırdı denirse ben naparım. takı konusunda belki de bi düşüncesi vardır bende bilmiyorum. benim beğendiğim bi saat var. alyansımı sarı altın taşlı olarak alırsam o saati almak istiyordum. en son aşka ben o saati alırım sende bana takarsın dedim o da tabi ki ben alırım sen niye alıyosun dedi. ben şimdi yönlendirmiş mi oldum
bir de herşeyi ben söylemiyim bazı şeyler düşünülsün istiyorum dedim.
napıyım şimdi ben
senin içinde gerçekten zor ailelerinde hiç mi büyük yok ki canım babası var demiştin adam az çok biliyodur ne olması ne yapılması gerektiğini...
çikolata çiçek kıyafet bence yüzeysel konular ve rahatlıkla söylenilebilcek şeyler onları dert etme...
kıyafet konusunda karşı taraf alcaksa bi bütçe belirlemesini iste ondan ona göre bişey seç...
yada nişan alışverişi diye ablasıyla çık...
sözü atlattıktan sonra aileler arasındada konuşulur bunlar bence çok fazla dert etme...
kuzum o zaman hiç açmıycaksın konuyu artık neyi uygun görürlerse tamam diyceksin yada açıkça ne istediğini söyliyceksin çünkü ortası yok bu durumunmaddiyat sorun değil, kıyafet falan hakkaten yüzeysel. beraber bakırköye gidip bakmıştık 600tl bi elbise giydim. ben beğenmedim aşk beğendi. alalım diye tutturdu. sen hangisini beğenirsen o der onda bi sıkıntı yok. takı mevzusu sıkıntı. söz-nişan bir arada olucak. ben şunu alın bunu alın diyemem demem. bunları düşünsünler istiyorum. aşkım da ben kimsenin nişanını görmedim sen biliyorsun neler yapılacağını sen söyle yeter ki yaparım diyor.
benim ablam nisan 2013te evlendi. ondan misal veriyorum anlatmak için. kayınvalide kayınpeder bilezik taktılar, enişte de set taktı dedim. o da ablam annemden kalan takıları sana takacak dedi. aile takıları yani. yüzük inci vs dedi. ya ben bunları konuşmaktan nefret ediyorum.
babası da pek anlamıyor bence. annesi vefat edince baba da kendi halinde takılır oldu. içine kapanık biraz.
aslında adet ama aileler anlaşırsa yapılmayabilir canımkızlar bu bohçalar falan şart mı yani?
ne bilim abim evlendi mesela iki tarafta hiç bişi yapmadı. benimde uğraşasım yok böyle şeylerle. anladım canımaslında adet ama aileler anlaşırsa yapılmayabilir canım
erkek arkadasin zaten sen ne istersen tamam diyorsa her seyi konusun bence cekinme canim. Cunku aile ve sevgilisi arasndaki kopruyu o kurucak. Bence acik acik iste kac kere yasiycaksn sonctaselam kızlar
ben pek bi dertliyim yawaslında dert değil de düşünce.
pazar günü aşkım beni eve bırakırken konuştuk biraz. ben dedim ki söz için sizin ailede bi hazırlık göremiyorum. aile dediğim zaten ablası babası eniştesi var. iki kardeş sevgilimin bi ablası var sadece. o da ne yapmamız gerekiyor sen söyle ki yapalım diyor. yani her şeye karışmam istemem gerekecek. ben birşey isteyemem, istemem sen biliyorsun dedim. o da çikolata şöyle olsun çiçek böyle olsun kıyafet bu olsun vs. bana söyle ben herşeyi yaparım diyor.
erkek tarafında nasıl bi hazırlık olması gerekiyor kızlar? bir de en rezil konu takı mevzusu. ben bana şunu takın falan diyemem. ama yapılması gereken şeyler illa ki var. bugün kendi ağzımla söylersem yarın bi gün görümce tarafından istedi aldırdı denirse ben naparım. takı konusunda belki de bi düşüncesi vardır bende bilmiyorum. benim beğendiğim bi saat var. alyansımı sarı altın taşlı olarak alırsam o saati almak istiyordum. en son aşka ben o saati alırım sende bana takarsın dedim o da tabi ki ben alırım sen niye alıyosun dedi. ben şimdi yönlendirmiş mi oldum
napıyım şimdi ben
kızlar damada saat nişanda mı düğünde mi takılıyor?
Benim ki saat sevmediği için hiç takmayacağızAma canım takılsaydı eğer düğünde yada damat bohçası giderken takardık
ya ben sarı altın alıcam galiba, elime beyaz yakışmıyor kendim de sevmiyorum. beyaz tektaş sarı alyans beraber takarsam sırıtır mı
selam kızlar
bi saat var. alyansımı sarı altın taşlı olarak alırsam o saati almak istiyordum. en son aşka ben o saati alırım sende bana takarsın dedim o da tabi ki ben alırım sen niye alıyosun dedi. ben şimdi yönlendirmiş mi oldum
napıyım şimdi ben
kızlar bu bohçalar falan şart mı yani?
Hmm bende onu öğrenmek için sordum canım biz büyük ihtimalle damatlık alıcaz günlük kıyafet almayı düşünmedik hiç acaba bizde mi öyle yapsak ama annemler tutturur takım elbise alacağız diye bari damatlık olsun yine ya öfff niye yaşlılar bu kadar diretiyorlar yaaaaynen onun mantığında kız tarafı erkek tarafı diye erkek tarafı kız tarafı diye bişey yok
bende arada kalıyorum
babam bi tane kızım var ne gerekiyosa yaparım diyo
o da bi kız alırım herşeyi ben yapıcam diyo
pijama takımı
gömlek
kravat mendil
kol düğmesi
cüzdan kemer seti
terlik
çorap
çamaşır
havlu lif
seccade
takke
tesbih
kuran kabı
bakım seti....
bohçaya bunları koyucam canım hepsi hazır damatlık almıycaz daha dogrusu aldırmıyo bende bi günlük kıyafet alalım bari dedim napıyım :)
Canım erkekler düşünemiyorlar bazı şeyleri daha geçen gün kavga ettim sevgilimle dedim ki nişan hediyemizi aldımmm dedim sevinçli sevinçli gerçi çokta müsait değildi ama sonra aradı yine sormadı ne aldığımı ya insan merak etmez mi dedim senin nişan hediyen bu bi sor ne aldın diye ayyyy sinir oldum tamam zorlamıyorum erkektir pek ilgilenmiyorlar falan diye ama bazen patlıyorum işte. Neyse canım sevglinden ziyade aslında yengenin ilgilenmesi lazım (annesi, ablası yoksa başında) kadınlar daha bilinçli oluyorlarbenimki de sevmiyoru,o yüzden takmıcaz ama takılsaydı eğer bence düğünde takardık.nişanda damada sanmıyorum.
ne güzel senin ki pek bi cömertmiş :)
bende yeşil altın istedim tektaşımı :) bende yeşil altını daha çok yakıstırıyorum kendime.ama pırlanta sarı tektaş çok zor bulunuyor,herkes beyaz altın tercih ediyormuş diye.ben sarı istedim,ztn taşı bana göre pırlanta olmasada olurdu.çünkü resmen sadece taşa bi ton para veriyorsun.bit kadar pırlanta taşı olan yüzük 1200'den başlıyordu,swarowski taşlı yüzük 300 tl'den.ve yanyana koydugunda çok büyük fark görememiştim ben.bence bi kuyumcuda dene,bak parmağında sırıtıyor mu,ona göre söyle erkek arkadasına ben böyle istiyorum diye.ben kuyumcuda aylar önce deneyip yeşil altın istiyorum mesela demiştim :)
madem anneleri yok,bence söyleyebilirsin o zmnçünkü bu işlerin yol göstericisi annedir erkek olarak bazı şeyleri bilemeyebilir herşey gönlünüzce olsun.
hyr değil.ailelerin isteğine göre hareket ediliyor.aileler istemezse olmayadabilir.
tşk ederim cnm :)
işte alyans nişanda takılıyor die :) tektaş evlenme teklifinde ya da sözde takılıyor.ama çoğu insan söz ve nişanı birlikte yaptıgından,genelde iki yüzük aynı an takılıyor :) bence bu işleri annene sor,o sana detaylı şekilde adetlerinize uygunca anlatacaktır :) çünkü bu işler yöreye göre de değişebiliyor.
çeyizleri de evim.net sitesinden almıstım cnm.
Anneme sorarsam o daha çok karıştırır kafamı, ama dediğin gibi oluyo her yörede ayrı..ablama sordum bende..evlilik teklifi aldığında tektaş almış eniştem..nişanda da alyans takmışlardı..:)
Canım erkekler düşünemiyorlar bazı şeyleri daha geçen gün kavga ettim sevgilimle dedim ki nişan hediyemizi aldımmm dedim sevinçli sevinçli gerçi çokta müsait değildi ama sonra aradı yine sormadı ne aldığımı ya insan merak etmez mi dedim senin nişan hediyen bu bi sor ne aldın diye ayyyy sinir oldum tamam zorlamıyorum erkektir pek ilgilenmiyorlar falan diye ama bazen patlıyorum işte. Neyse canım sevglinden ziyade aslında yengenin ilgilenmesi lazım (annesi, ablası yoksa başında) kadınlar daha bilinçli oluyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?