- 27 Mayıs 2014
- 710
- 264
- 133
- Konu Sahibi ayse1234512
-
- #31.841
canım benim .
güle güle giysin cicilerini
bebek küçükken hep böyle ciciler giydiriliyor.
1 - 2 tane penye ya da kadife tulum alırsın. bi yere giderken onlardan giydirirsin. evde de giydirirsin.
yeni doğan kıyafetleri ne eskir ne kirlerin. bol bol giydir cicilerini.
zaten tavsiyem öyle bebek ele avuca gelmeden kimselerin yanına çıkarmayın.
yani bebek görmeye gelenlerin yanına çıkarırken dikkatli olun.
yakın akrabaya çıkarılabilir . ama konu komşuya çıkarmayın. hadi çıkarsanız bile ellerine vermeyin.
kucağınızda tutun. yüzünü vs gösterin sonra direk yatağına götürün koyun.
huysuz bugün falan deyin.
çünkü çok çabuk hastalık kapıyorlar.
öptürmeyin . gelenler ne kadar hasta değilim dese bile güvenmeyin.
gözleri çapaklanır , ağzı yara olur.
yani büyük bi insanı hasta etmeyen mikrop , minnacık yenidoğanı çok kolay hasta edebiliyor.
öpmeye çok karşıyım.
benim bebekler ilk 3 ay kendi odamda yatağında durdu hep. özellikle misafir varken. çünkü misafirler ikide bir yatak odama dalamıyordu.
kaloriferli ev olunca ayrı yerde tuttum.
yeni doğan önemli bence. .
canım 2 tane koy yumurtası, peynır,zeytin,domates salatalık biber, yarım dılımde esmer ekmek yedım normalde ben bu kahvaltı ıle oglen 1 e kadar duran biriydim ama hamileliğimde oyle olmuyo malesefyediklerin doyurucu değil miydi ki.
ben sabah 7 de yaptım .
ancak yiyebilirim.
1 bardak açık çay içtim az önce mesela.
ben kahvaltıda 2 bardak süt içtim sabah
2 yumurta .
bol peynir.
1 küçük dilim ekmek.
az pekmez.
valla kuzum süt ürünleri midemi bulandırıyor yiyemiyorum yumurtayı da yeni yeni yemeye başladım o da aynı şekildecanım benim de oluyor. özellikle uykuda yakalıyor.doktoruna yine sor
oy niye öyle dedin kız .
Ben içiyorum canım evde kendi yapma imkanım yok o yüzden hazır içiyorum.Meyve suyunda seker var diye pek tuketmiyorum iyi gelir mi acaba
benimde öyle çok şiddetli bişey yok canım. hafiften vuruyor. bazen ansızım sert olabiliyor korkuyorum o an. ne oluyor diye. ama ara ara öyle.
babamızda elini koyuyoo ama daha hissedemedi o.. bir iki haftaya daha da sertleşir diye düşünüyorum canım :)
canım benim .
1 - 2 tane penye ya da kadife tulum alırsın. bi yere giderken onlardan giydirirsin. evde de giydirirsin.
yakın akrabaya çıkarılabilir . ama konu komşuya çıkarmayın. hadi çıkarsanız bile ellerine vermeyin.
yani büyük bi insanı hasta etmeyen mikrop , minnacık yenidoğanı çok kolay hasta edebiliyor.
öpmeye çok karşıyım.
benim bebekler ilk 3 ay kendi odamda yatağında durdu hep. özellikle misafir varken. çünkü misafirler ikide bir yatak odama dalamıyordu.
canım benim .
öpmeye çok karşıyım.
yoktur canım, canını sıkma. ilk bebek mi seninde ??? bide kilo varsada zor anlaşılırmış. benim hamile kalmadan evvelde göbeğim vardı. ama şükür cok güçlü olmasada hissediyorum. gündüzleri cok hareketli oluyor maşallahh.AY NE BİELYİM YAAA Bİ TUHAFLIK MI VAR ACABA DİYE DÜŞÜNÜYORUM SÜREKLİ
oooo bana simdiden diyorlar sen sevdirtmezsin diyee nabız yokluyorlar herhalde. niye sevdirtmicem alla allaa diyorum bende.. yakın cevreden cok alınan olur gibime geliyor. bide ben 6 senedir bekliyorum bebeğimi.. 7 kat yabancının elinde zaten işi yok bebeğin. beşiğinde görüp masallah diyip hediyelerini versinlerbenim bir korkumda bebeği sakındığımda herkeze karşı onun aileside dahil bozulur kıskanıo der triplere girer diye korkuyorum. şimdiden lohusalığın zor olduğunu söylüyorum inş tartışma çıkmaz sen çocuğumu sakınıyorsun ailemden diye. teyzesi var çok cahil yazında geliyor.
kimseler kusuruma bakmasın.benim bir korkumda bebeği sakındığımda herkeze karşı onun aileside dahil bozulur kıskanıo der triplere girer diye korkuyorum. şimdiden lohusalığın zor olduğunu söylüyorum inş tartışma çıkmaz sen çocuğumu sakınıyorsun ailemden diye. teyzesi var çok cahil yazında geliyor.
bover kuzun alınan alınsın bebeğin sağlığından daha önemli değil hiçbirşey. bende oyle kucaga alıp opme işine çok gıcıgım. eşime bile diyorum öpemezsin diye opcegın zamanda sakallarını kesip öyle öpebilirsin :) milletin ağzındaki mikrop çocuga geççek uğraş dur sonraoooo bana simdiden diyorlar sen sevdirtmezsin diyee nabız yokluyorlar herhalde. niye sevdirtmicem alla allaa diyorum bende.. yakın cevreden cok alınan olur gibime geliyor. bide ben 6 senedir bekliyorum bebeğimi.. 7 kat yabancının elinde zaten işi yok bebeğin. beşiğinde görüp masallah diyip hediyelerini versinlerkucakta ne işi var.
EVET İLK BEBEĞİM VE BİRAZ TOMBİŞİM :)) BEKLİYORUM BAKALIM ALLAH İYİLİK VERSİN İNŞALLAHyoktur canım, canını sıkma. ilk bebek mi seninde ??? bide kilo varsada zor anlaşılırmış. benim hamile kalmadan evvelde göbeğim vardı. ama şükür cok güçlü olmasada hissediyorum. gündüzleri cok hareketli oluyor maşallahh.
kimseler kusuruma bakmasın.
alınacak gücenecek diye ellerine oyunacak gibi çocuğu veremem. vermedim de.
o kadar küçükken onların gelip öpmesi kucaktan kucağa gezdirmek istemesi bence anormal bi tutum.
isteyen istediğini söylesin. hiç umurum değil.
yeter ki sağlıkla kavuşalık. ondan sonra koruma iç güdüsü bende oluyor. napayım.
annem babam vs değil de. gerçi onlar da öyle oyuncak gibi tutmazlar. bebek kucakta yorulur zaten. yatağını ister.
dinlenmek ister. uzun yoldan gelmiş . öyle mıncık mıncık olmaz.
şöyle olsun 6 aylık . o zaman güler kikirder. sevdirir kendini. ama her gelen geçen de sevmesin öyle . bi de parkta görenler olur ya. illa bi ağzına gözüne parmak atar. cici ciici diye. eller leş gibi. onlardan da sakının.
ben pusette ise transit geçerim parkı. ya ana kangurusunu takardım. yüzü bana dönük olurdu. öyle gelen geçen parmaklayamazdı.
insanlarımızda bi çocuk sevme merakı her zaman vardı zaten.
işte böyle.
annem ya da kaynanoşum da kucağında çok tuttumu . hadi bakalım yeter bu kadar süreniz doldu diyordum.
bana ne . mecburdum yani. sonra onlar gidiyor evlerine . ben uğraşıyorum gece gündür. kucak delisi oluyorlar.
çünkü ilk çocuğumu kucağımdan saniye bırakamıyordum ki. wc ye bile giderken koşarak gidip geliyordum. öyle fena kucağa alışmıştı.
geceleri bile.
günaydın cnm haklısın bende diyorum ki yükleme yapmadan yememe dikkat edeyim. ben ilk günden beri çok aşırı yedim kızartmalar hamurlar herşeyi yedim. kusma olayım yüzünden kesmedim aksine bastırsın diye yedim. kg bundan diyorum ama olmayadabilir.yaptırmamaya karar verdim. dikkatli yiyorum artık bişey olmayacaktır allahın izniyle. zaten sonuca göre yapılacak şey diyet bende bunu yaparım yetr
Bilmem ki canım :)o nasıl oluyor hiç fikrim yok Ah ah stres ler deyim :)kuzum ben de kara kara düşünenlerdenim güvensem epidural yaptırcam da tehlikeli işteama hipnozla doğum olayı belki olabilir bi nebze rahatlatır belki :)
Sağol canıM dinlenmedeyim dün tuvalet banyo temizledim deterjan kokulari olmasın diye cam açtım o zaman oldu herhalde.geçmiş olsun canım bayagı üşütmüşsün sen bence.
evdesin zaten calısmıyorsun bildiğim kadarıyla. yat dinlen. ayagını sıkı giyin karnın belin acılmasın. eger cok darlanırsan cumayı bekleme git doktoruna. gecmiş olsun..
aynen öyle canımmm.. anne babaya bişey diyemeyizde cevreye diyebiliriz en azından..bover kuzun alınan alınsın bebeğin sağlığından daha önemli değil hiçbirşey. bende oyle kucaga alıp opme işine çok gıcıgım. eşime bile diyorum öpemezsin diye opcegın zamanda sakallarını kesip öyle öpebilirsin :) milletin ağzındaki mikrop çocuga geççek uğraş dur sonra
Hamileligimin 2. Gribini geçiriyorum.. bu sefer biraz daha ağır sankiinşallah ilaca seruma gerek kalmadan iyilesirim yine gözlerim akiyo hapsuruk oksurme bide inanılmaz baş ağrım var
günaydın anişler grip oldum nihayet bende hapsurmaktan göbegim agrıdı
canım maalesef benim de tansiyonum hep düşüktür 10-6 normali yani düşün. Ama dr. düşük tansiyonun iyi bişey olduğunu söylemişti aman yükselmesin de :)benim normalde 11 - 9 olur
ama 9 - 6 oluyor düştüğünde
sağol canım
AHH bizde nerdeee ne güzel olur ya valla harika olur da bizde sormuyolarki al denmez sormadandabazı yörelerde bebeğe çeyiz gibi bişe götürüyorlar içinde bir dünya eşyası ihtiyacı var. şok oldum geçen kuaför biz öyle yapıyoruz bohça gidiyo bizde dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?