2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben de ilk defa senden duydum ama haklıymışsın bazı ülkelerde özellikle yasaklıyorlarmış drlar,gerçi çok sık yemediğin sürece bişey olmazmış ama üzüldüm ya ben 4 5 kere yemişimdir
ondan bişey olmaz cnm bnd 3 kere fln yedim bizimki çok değil yani.her hafta fln yersen zararlı bizimki masum

bende kıyafet bakım sağlık şeylerini aldım bitti gibi eksikler az bişey kaldı alıncAK
Ben hala doğru düzgün bişi almadım özellikle büyük başlardan sahibinden.com da bi oda beğendim.. Hoşuma gitti ama görmeden de nasıl alayım bilemedimm... Nasıl yetişeceğim
Ben de çok geriliyorum.. sende en azından bir kişi bende 3 görümce, 2 kayın ve 1 yenge :) Hangi birini zapt edeyim :)
Ben de yedim ama ya bi yerlerimi ellemiş de olabilirim :/ Hiç dikkat etmedim ki

1. Biberon: ilk 4 ay dr. browns dar ağızlı
4. aydan sonra dr browns geniş ağızlı
Su biberonu avent
neden: çünkü browns ile gaz minimum oluyor, bebek sancı çekmiyor, bebeği beslerken biberonun havasını boşaltmıyorsunuz.
2. Emzik: Nuk aldım ama önermem, çünkü 1 ay sonra kenarları ağız çevresine oturdu ve iz yapıp rahatsız etti, bizimki emziği atıp parmak emmeye başladı :)
Chicco önermem, çünkü ağır, bebek tutamıyor.
3. Nevresim takımı: Funnababy ve cotton box ikisi de iyi. uyku takımını funnababy alın çünkü taç uyku seti kılıfı çıkmadan makineye atılınca ağzı burnu bi tarafa kayıyor, funnanınki çıkıp yıkanıyor.
4. Bakım ürünleri: Çok fena dilim yandı, sebamed aldım hepsini doğumdan önce. ama bebek alerjik çıktı. ( ve doğum sonrası tavsiye edilen tek ürün olan mustela aldık yeni baştan) Şampuan, nemlendirici ve pişik kremi mustela! hepsinden memnunum. sadece şampuanı konak yapmayan almadığıma pişmanım :) ezcacı bana temizleme suyu da kakaladı, sadece gezmeye gidince biri elini falan öptüğünde silmek için kullandım, çocuk 1 yaşında hala bitmedi! ( tavsiyem şudur ki: şampuan, pişik kremi, nemlendirici alın, temizleme suyu için tester isteyin 10- 15 tane)
5. Süt Artırıcı içecek: humana aldım ama bildiğiniz balık yemi kokuyordu içemedim. sonra bir arkadaşım naturpy diye doğal bir markanın süt çayını getirdi, hem lezzetli hem çok etkiliydi. her yerde bulunmuyor, baştan 2-3 tane alın. büyük marketlerde ve Arifoğlu gibi baharatçılarda var.
6. Bez: prima Premium care 1 numara ile başladık, iyi ki stok yapmamışım. çünkü ilk 4 numara çok hızlı büyüyor. bittikçe alın
7. Giysi: ne alırsanız alın, açık renk alın :) baskılı almayın. mothercare yenidoğan body leri süperdi. ama sonrakiler açılan yakalardan olduğu için ( zarf yaka) çocuğun boynu omzu açık kalıyor mecburen H&m alıyorum, kenarı çıtçıtlı. neden mecburen diyorum, çünkü Greenpeace h6m ürünlerinde kanserojen bazı maddelere rastlamış, indirimde yakalayın chicco falan alın alabiliyorsanız.
ben baştan 15 body aldım, millet dalga geçti ama iyi ki yapmışım çünkü sulu kıvamlı kakalar taşıyor ve sık değişip çamaşırla uğraşıyorsunuz. ilk etapta 5 tane 0-3 ay yeter, kalan 10 tanesini 3-6 ay alın derim ben..
8. gelen hediyeleri mevsimi göz önünde bulundurarak 6-9 ay ve 9-12 ay body, hırka gibi şeylerle değiştirin, benim elimde çok patlayan hediye oldu :)))
9. sterilizasyon makinesi almadım, iyi ki almadım, haftada bir kaynattım bi güzel :)
10. arzum yoğurt yapma makinesinden memnun kaldım, 4. ay itibariyle ek gıdaya geçince işinize yarayacak
11. süt sağma makinem medela idi, azcık kullandım ama memnun kaldım, aventi deneme fırsatım oldu, çok beğenmedim
12. bebek termosu alın mutlaka, ama akan kısmı dar olursa daha kullanışlı olur.
13. dönence almadım, iyi ki almamışım az süre dikkat çekiyor, onun yerine oyun halısı aldım, ehhh işte :)
14. kesiiiin alın dediğim en önemli şey: fischer price ev tipi ana kucağı, alın, dua edeceksiniz bana :) kızım bunun sayesinde kendi kendine uyumayı öğrendi
15. park yatak alacaksanız çok para vermeyin, 300 liralık Kraft da 100 liralık yatak da aynı işi yapıyor. önemli olan yatağı.
16. Silikon kelebek alın, meme ucu yarasıyla öldüm bittim, bunun sayesinde emzirebildim. markası nuk tu. bir de, yine nuk un göğüs kalkanını aldım, normal şartlarda göğüs pedleri işe yarıyor ama benimki gibi yara olursa sütyen giymeniz mümkün olmuyor ve bu kalkanlar meme ucunu süper koruyor.
17. doğuma 2 hafta kala ( ama sakın meme uçlarını uyarmadan) lansinoh sürün, aldım meme ucuna sürdüm, çok işime yaradı.
18. bebek arabası işi büyük sorun. ben chicco aldım, eşek ölüsü gibi :) paranız varsa quiny alın, paranız azsa ikinci el quiny alın :) şaka bi yana, bebek arabası alırken kesinlikle çift yönlü kullanılabilen, 4 tekeri olan, sepet kısmı biraz yüksek olan ( yürürken ayağınıza çarpmasın) bir şey alın. travel sistemler hakkaten mantıklı oluyor. haaa bir de arabanızın bagajına sığıp sığmadığını kontrol edin :) biz hala ön koltukta bebek arabasıyla dolaşıyoruz :))

kızlar doğuma hazırlık topiğinden buldum bunu belki işinize yarayabilir

9 Mayıs da yani gideceğimiz hafta da net bir şekilde görebilirmişiz artık ki aramızda 2 gün var aynı hafta sayılır:). İnşallah bu sefer görürsünüz:) koruma iç güdüleri taaa o zamandan gelişiyor demek ki sıkıştırmamak için sere serpe oğlumda öyle idi:)

bend bebek arabasını sahibinden com dan aldım.antalyada satan bulduk gittik baktık tertemiz kullanmış hatta kullanmamış diyebilirm.normal fiyatı 1250 tl biz 600 tl ye aldık.. ciğeride fazla yemezsen bişey olmazmış bide leke konusu bana hurafe gibi geldi

Benim eşim sigara icmiyor abisi içiyor. Şimdiden abisine sigarayı bırak oğlumu sigara içenlere sevdirmicem dedi abisi de hemen iyi ki bi oğlun olcak sevmem bende dedi.ozaman eşim ben senin sağlığın için söylüyorum bırak şunu artık diye çevirdi

inşş görürüz cnm yaa çok merak ediyorum oğlumu bi ağzını yüzünü görsem..ben kızıyorum her seferinde bizimkide maşallah hiç utanma yok gösteriyo diye..eşimde erkek adam napsın diyo heyyy Allahım yaaa

ayyyy çok sağol canım süper bişey bu bende dun cottonbox nevresim takımı nasıl dıye sormustum cevap gelmedi bu çok ıyı oldu artık gonul rahalıgı ıle alabılırım :)

Cok iyi olmus bu yazi

Bu sefer hiç sıkıntılı haber almayacaksın merak etme, mutlu mutlu yazacaksın bize:)

inşallah canım yaaa içim rahat aslında bu detaylı usg de 22. haftada tekrar bobreklere bakılsın dıye yazıyordu bişey cıkacagından degılde ıste . ben suan cok rahatım vallahi

eşin bu yaptıklarına çok pişman olur da .
zaman sonra yapılanları başlarına kakıyoruz çünkü.
ben eşime tembihlerim hala.
anama bi laf dersen bi laf çevirirsen gözlerini oyarım vs diye.
bak 12 senelik evliyiz. ama benim eşim de biraz löm sözlü. zamanında o da söyledi de. sonra çook pişman ettim kendisini. aklım başıma da geç geldi. ama iyi ki geldi yani.

bak işte gösteriş için yapmışlar her bir şeyi.
benim gözümde öyle şeylerin hiç kıymeti yok .
Akıllı işi değil bi süslü taşlı takılar .
köpeği nereye verecekmişsiniz.
bebek geliyor diye mi verin diyor.
senin bu insanlarla işin zor gerçekten. Allah kolaylık versin canım.

ben de ilk defa senden duydum ama haklıymışsın bazı ülkelerde özellikle yasaklıyorlarmış drlar,gerçi çok sık yemediğin sürece bişey olmazmış ama üzüldüm ya ben 4 5 kere yemişimdir
Benim bir önce ki ay kan değerim düşük çıkmıştı (hemoglobin), dr.um 10,5 uğun altı olmadığı sürece ilaca gerek yok demişti, ben de o ay yediklerim arasına ciğer sote şeklinde sebzeli, hünnap keçi boynuzu pekmezi eklemiştim, dr.a da sormuştuk ciğer konusunu birşey olmaz dedi temiz ve iyi pişmiş olması gerek dedi ve ben o ay 3 kere yemişimdir 1 tabak şeklinde o da, bi sonraki ay hem kan değerim normale döndü hemde ilaca felan gerek kalmadı. Hergün tüketilmediği için bence dert etmeyin o kadar da hatta sağlık olsun kan olsun diyin:)

cnm işte ben de kansız olduğum için yiyordum yani drum bişey dememişti dikkat ederim artık yediklerimiz de kan olsun can olsun bebişlerimize :)

Aaa kuzum sizin anneleri yuzlestircektiniz dimiiii?napti kv den icindeki kuruntulari dokup rahatladimi sinir kadin?

Ay sorma üste çıktı bi de neye uğradığımı şaşırdım bebeğim ya... Çok ilginç bir durum oldu. Aklıma gelenleri söyledim birşey diyemedi aynı şeyleri tekrar söyleyerek benim sözlerimi bastırdı. Ama annemin değil benim söylediğimi söyledi en azından annemin üstünden aldı bişeyleri. Ayrıca Bana daha önce hep bana anlatacaksın diyip duran kadın aylarca anlatmadım biriktiklerimi 1 defa konuştum eğer boşanırsak sebeplerim bunlar diye anlatmıştım. Aramızda kalacak kimseye anlatmıcam diye söz vermişti. Hem eşine hem görümceme anlatmış dün de eşime anlattı. Ya bana dedi ki, benim eşim benim kafamı kırdı, aileme gidip ağzımı açmadım dedi. Kusura bakmasın vallaha ben öyle bir durumda susupp çekemem beni bir daha dövmesini karşımdaki erkeğin..

ayyyy çok sağol canım süper bişey bu bende dun cottonbox nevresim takımı nasıl dıye sormustum cevap gelmedi bu çok ıyı oldu artık gonul rahalıgı ıle alabılırım :)
Rica ederim canmm ben buldukça buradan paylaşırım çok faydalı şeyler öğreniyorum

Evet tatlım bebek var diye verin diyor. Ben de asla vermeye niyetli değilim. Balkona koyarım birini diğerini de bahçeye koyarım diyorum bahçeli ev aranıyorum işte şimdi kiraya çıkabilmek için. Ama karışmıyorum diyen insanın böyle konuşması çok garip. Vallaha ben artık sabrımın son demlerine yaklaşıyorum. Ben o kadar sabırlı bir insan değilim.. Benim eşim pişman olmaz. Kendisini hep haklı görür. Onun gözünde onun her daim sebepleri vardır.
Gösterişe gelince... Ben ailemden bunun hep ayıp olduğunu dinledim bunca yıldır.. Ben arabayla gezerken yanımda çok eski bir araba görsem, sesini iyice kısarım müziğin falan en basitinden, belki yandaki arabadakinin parası yetmiyor o yüzden alamıyor bilemezsin diye. Ya da anahtarını saklarım bir yere gidince vs. Ama eşim her anahtarı koyar ortaya örneğin. İnsanlar görsünler ister hava atmak olarak görmüyor bunu ama ailesinin baskılarından sonra yeni yeni gün yüzüne çıkıyor ya onu da anlıyorum biraz.. Ne diyim... Keşke ailesini bu kadar evlenmeden tanısaydım da o zaman evlenmezdim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…