- 20 Temmuz 2009
- 1.502
- 1.046
- 133
- Konu Sahibi ayse1234512
-
- #31.901
iyi bari cnm inşş olmaz benmki taze ve pişimi iyiydi hatta kızartma.zatn tabak dolusu yemedem 8-10 tane falan yedimYok arkadaşlar ya bir şey olmaz, bence takmayın o kadar sadece taze ve iyi pişmiş olması önemli olan...
ondan bişey olmaz cnm bnd 3 kere fln yedim bizimki çok değil yani.her hafta fln yersen zararlı bizimki masumben de ilk defa senden duydum ama haklıymışsın bazı ülkelerde özellikle yasaklıyorlarmış drlar,gerçi çok sık yemediğin sürece bişey olmazmış ama üzüldüm ya ben 4 5 kere yemişimdir
Ben hala doğru düzgün bişi almadım özellikle büyük başlardanbende kıyafet bakım sağlık şeylerini aldım bitti gibi eksikler az bişey kaldı alıncAK
Ben de çok geriliyorum.. sende en azından bir kişi bende 3 görümce, 2 kayın ve 1 yenge :) Hangi birini zapt edeyim :)Off aynı sıkıntı bende de var yabaşta kayınpederim çok içiyor üstü başı hep sigara kokuyor, nasıl engelleyeceğim bilmiyorum. Eşim annem onu durdurur diyor ama çocuk delisi kp biraz zor gibi. Çok geriliyorum düşününce
Ben de yedim ama ya bi yerlerimi ellemiş de olabilirim :/ Hiç dikkat etmedim kikızlarr yaaa ben bugün söylemesi ayıp ciğer yedim 8-10 tane dayanamadm cnm çekti.nette baktım zararlı yenmemeli diyo bide yedikten snra elini biyerine sürersen bebekte leke olur falan diyo. çok tırstımmmbişey olurmu acaba
9 Mayıs da yani gideceğimiz hafta da net bir şekilde görebilirmişiz artık ki aramızda 2 gün var aynı hafta sayılır:). İnşallah bu sefer görürsünüz:) koruma iç güdüleri taaa o zamandan gelişiyor demek ki sıkıştırmamak için sere serpe oğlumda öyle idi:)benmde randevu 9 mayısta cnm heyecanla bekliyorum.bizde hiç güzel fotosu yok sıpanın.ya yüzünü dönmüyo yada suratını plesantaya yapıştırıyo hala göremedk yüzünüama maşallah pipiye gelince her ultrasonda sereserpe açıyo
bend bebek arabasını sahibinden com dan aldım.antalyada satan bulduk gittik baktık tertemiz kullanmış hatta kullanmamış diyebilirm.normal fiyatı 1250 tl biz 600 tl ye aldık.. ciğeride fazla yemezsen bişey olmazmış bide leke konusu bana hurafe gibi geldiBen hala doğru düzgün bişi almadım özellikle büyük başlardansahibinden.com da bi oda beğendim.. Hoşuma gitti ama görmeden de nasıl alayım bilemedimm... Nasıl yetişeceğim
Ben de çok geriliyorum.. sende en azından bir kişi bende 3 görümce, 2 kayın ve 1 yenge :) Hangi birini zapt edeyim :)
Ben de yedim ama ya bi yerlerimi ellemiş de olabilirim :/ Hiç dikkat etmedim ki
Benim eşim sigara icmiyor abisi içiyor. Şimdiden abisine sigarayı bırak oğlumu sigara içenlere sevdirmicem dedi abisi de hemen iyi ki bi oğlun olcak sevmem bende dedi.ozaman eşim ben senin sağlığın için söylüyorum bırak şunu artık diye çevirdiSelamlar herkese... Bayadır giremiyordum bütün anneler ve bebişleri iyidir, keyifleri yerindedir inşallah...
Bu konuyu düşünmek bile karnıma kramplar sokuyor :) Benim eşim sigara içiyor ona söylüyorum el-ağız yıkanmadan çocuğu öpemezsin de koklayamazsın da diye.. O da kendini alıştırıyor şimdiden tabi ki diyor :) Lakin onun ailesindeki herkes sigara içiyor ve diğer yeğenlere karşı falan o kadar dikkatli olmadıklarını görüyorum.. Muhtemelen bizde de sigara içip gelecekler ben çıldıracağım falan.. Allah'tan eşim diyor ben söylerim dikkatli olurlar falan diye.. Bu konu yüzünden hiç yüz göz olmak istemiyorum ya
Bu sefer hiç sıkıntılı haber almayacaksın merak etme, mutlu mutlu yazacaksın bize:)inşallah canım yaaaaa :) az kaldı vallahiii
görsün tabi kardeşini yavrucak :)
inşş görürüz cnm yaa çok merak ediyorum oğlumu bi ağzını yüzünü görsem..ben kızıyorum her seferinde bizimkide maşallah hiç utanma yok gösteriyo diye..eşimde erkek adam napsın diyo heyyy Allahım yaaa9 Mayıs da yani gideceğimiz hafta da net bir şekilde görebilirmişiz artık ki aramızda 2 gün var aynı hafta sayılır:). İnşallah bu sefer görürsünüz:) koruma iç güdüleri taaa o zamandan gelişiyor demek ki sıkıştırmamak için sere serpe oğlumda öyle idi:)
ayyyy çok sağol canım süper bişey bu bende dun cottonbox nevresim takımı nasıl dıye sormustum cevap gelmedi bu çok ıyı oldu artık gonul rahalıgı ıle alabılırım :)1. Biberon: ilk 4 ay dr. browns dar ağızlı
4. aydan sonra dr browns geniş ağızlı
Su biberonu avent
neden: çünkü browns ile gaz minimum oluyor, bebek sancı çekmiyor, bebeği beslerken biberonun havasını boşaltmıyorsunuz.
2. Emzik: Nuk aldım ama önermem, çünkü 1 ay sonra kenarları ağız çevresine oturdu ve iz yapıp rahatsız etti, bizimki emziği atıp parmak emmeye başladı :)
Chicco önermem, çünkü ağır, bebek tutamıyor.
3. Nevresim takımı: Funnababy ve cotton box ikisi de iyi. uyku takımını funnababy alın çünkü taç uyku seti kılıfı çıkmadan makineye atılınca ağzı burnu bi tarafa kayıyor, funnanınki çıkıp yıkanıyor.
4. Bakım ürünleri: Çok fena dilim yandı, sebamed aldım hepsini doğumdan önce. ama bebek alerjik çıktı. ( ve doğum sonrası tavsiye edilen tek ürün olan mustela aldık yeni baştan) Şampuan, nemlendirici ve pişik kremi mustela! hepsinden memnunum. sadece şampuanı konak yapmayan almadığıma pişmanım :) ezcacı bana temizleme suyu da kakaladı, sadece gezmeye gidince biri elini falan öptüğünde silmek için kullandım, çocuk 1 yaşında hala bitmedi! ( tavsiyem şudur ki: şampuan, pişik kremi, nemlendirici alın, temizleme suyu için tester isteyin 10- 15 tane)
5. Süt Artırıcı içecek: humana aldım ama bildiğiniz balık yemi kokuyordu içemedim. sonra bir arkadaşım naturpy diye doğal bir markanın süt çayını getirdi, hem lezzetli hem çok etkiliydi. her yerde bulunmuyor, baştan 2-3 tane alın. büyük marketlerde ve Arifoğlu gibi baharatçılarda var.
6. Bez: prima Premium care 1 numara ile başladık, iyi ki stok yapmamışım. çünkü ilk 4 numara çok hızlı büyüyor. bittikçe alın
7. Giysi: ne alırsanız alın, açık renk alın :) baskılı almayın. mothercare yenidoğan body leri süperdi. ama sonrakiler açılan yakalardan olduğu için ( zarf yaka) çocuğun boynu omzu açık kalıyor mecburen H&m alıyorum, kenarı çıtçıtlı. neden mecburen diyorum, çünkü Greenpeace h6m ürünlerinde kanserojen bazı maddelere rastlamış, indirimde yakalayın chicco falan alın alabiliyorsanız.
ben baştan 15 body aldım, millet dalga geçti ama iyi ki yapmışım çünkü sulu kıvamlı kakalar taşıyor ve sık değişip çamaşırla uğraşıyorsunuz. ilk etapta 5 tane 0-3 ay yeter, kalan 10 tanesini 3-6 ay alın derim ben..
8. gelen hediyeleri mevsimi göz önünde bulundurarak 6-9 ay ve 9-12 ay body, hırka gibi şeylerle değiştirin, benim elimde çok patlayan hediye oldu :)))
9. sterilizasyon makinesi almadım, iyi ki almadım, haftada bir kaynattım bi güzel :)
10. arzum yoğurt yapma makinesinden memnun kaldım, 4. ay itibariyle ek gıdaya geçince işinize yarayacak
11. süt sağma makinem medela idi, azcık kullandım ama memnun kaldım, aventi deneme fırsatım oldu, çok beğenmedim
12. bebek termosu alın mutlaka, ama akan kısmı dar olursa daha kullanışlı olur.
13. dönence almadım, iyi ki almamışım az süre dikkat çekiyor, onun yerine oyun halısı aldım, ehhh işte :)
14. kesiiiin alın dediğim en önemli şey: fischer price ev tipi ana kucağı, alın, dua edeceksiniz bana :) kızım bunun sayesinde kendi kendine uyumayı öğrendi
15. park yatak alacaksanız çok para vermeyin, 300 liralık Kraft da 100 liralık yatak da aynı işi yapıyor. önemli olan yatağı.
16. Silikon kelebek alın, meme ucu yarasıyla öldüm bittim, bunun sayesinde emzirebildim. markası nuk tu. bir de, yine nuk un göğüs kalkanını aldım, normal şartlarda göğüs pedleri işe yarıyor ama benimki gibi yara olursa sütyen giymeniz mümkün olmuyor ve bu kalkanlar meme ucunu süper koruyor.
17. doğuma 2 hafta kala ( ama sakın meme uçlarını uyarmadan) lansinoh sürün, aldım meme ucuna sürdüm, çok işime yaradı.
18. bebek arabası işi büyük sorun. ben chicco aldım, eşek ölüsü gibi :) paranız varsa quiny alın, paranız azsa ikinci el quiny alın :) şaka bi yana, bebek arabası alırken kesinlikle çift yönlü kullanılabilen, 4 tekeri olan, sepet kısmı biraz yüksek olan ( yürürken ayağınıza çarpmasın) bir şey alın. travel sistemler hakkaten mantıklı oluyor. haaa bir de arabanızın bagajına sığıp sığmadığını kontrol edin :) biz hala ön koltukta bebek arabasıyla dolaşıyoruz :))
kızlar doğuma hazırlık topiğinden buldum bunu belki işinize yarayabilir
Cok iyi olmus bu yazi1. Biberon: ilk 4 ay dr. browns dar ağızlı
4. aydan sonra dr browns geniş ağızlı
Su biberonu avent
neden: çünkü browns ile gaz minimum oluyor, bebek sancı çekmiyor, bebeği beslerken biberonun havasını boşaltmıyorsunuz.
2. Emzik: Nuk aldım ama önermem, çünkü 1 ay sonra kenarları ağız çevresine oturdu ve iz yapıp rahatsız etti, bizimki emziği atıp parmak emmeye başladı :)
Chicco önermem, çünkü ağır, bebek tutamıyor.
3. Nevresim takımı: Funnababy ve cotton box ikisi de iyi. uyku takımını funnababy alın çünkü taç uyku seti kılıfı çıkmadan makineye atılınca ağzı burnu bi tarafa kayıyor, funnanınki çıkıp yıkanıyor.
4. Bakım ürünleri: Çok fena dilim yandı, sebamed aldım hepsini doğumdan önce. ama bebek alerjik çıktı. ( ve doğum sonrası tavsiye edilen tek ürün olan mustela aldık yeni baştan) Şampuan, nemlendirici ve pişik kremi mustela! hepsinden memnunum. sadece şampuanı konak yapmayan almadığıma pişmanım :) ezcacı bana temizleme suyu da kakaladı, sadece gezmeye gidince biri elini falan öptüğünde silmek için kullandım, çocuk 1 yaşında hala bitmedi! ( tavsiyem şudur ki: şampuan, pişik kremi, nemlendirici alın, temizleme suyu için tester isteyin 10- 15 tane)
5. Süt Artırıcı içecek: humana aldım ama bildiğiniz balık yemi kokuyordu içemedim. sonra bir arkadaşım naturpy diye doğal bir markanın süt çayını getirdi, hem lezzetli hem çok etkiliydi. her yerde bulunmuyor, baştan 2-3 tane alın. büyük marketlerde ve Arifoğlu gibi baharatçılarda var.
6. Bez: prima Premium care 1 numara ile başladık, iyi ki stok yapmamışım. çünkü ilk 4 numara çok hızlı büyüyor. bittikçe alın
7. Giysi: ne alırsanız alın, açık renk alın :) baskılı almayın. mothercare yenidoğan body leri süperdi. ama sonrakiler açılan yakalardan olduğu için ( zarf yaka) çocuğun boynu omzu açık kalıyor mecburen H&m alıyorum, kenarı çıtçıtlı. neden mecburen diyorum, çünkü Greenpeace h6m ürünlerinde kanserojen bazı maddelere rastlamış, indirimde yakalayın chicco falan alın alabiliyorsanız.
ben baştan 15 body aldım, millet dalga geçti ama iyi ki yapmışım çünkü sulu kıvamlı kakalar taşıyor ve sık değişip çamaşırla uğraşıyorsunuz. ilk etapta 5 tane 0-3 ay yeter, kalan 10 tanesini 3-6 ay alın derim ben..
8. gelen hediyeleri mevsimi göz önünde bulundurarak 6-9 ay ve 9-12 ay body, hırka gibi şeylerle değiştirin, benim elimde çok patlayan hediye oldu :)))
9. sterilizasyon makinesi almadım, iyi ki almadım, haftada bir kaynattım bi güzel :)
10. arzum yoğurt yapma makinesinden memnun kaldım, 4. ay itibariyle ek gıdaya geçince işinize yarayacak
11. süt sağma makinem medela idi, azcık kullandım ama memnun kaldım, aventi deneme fırsatım oldu, çok beğenmedim
12. bebek termosu alın mutlaka, ama akan kısmı dar olursa daha kullanışlı olur.
13. dönence almadım, iyi ki almamışım az süre dikkat çekiyor, onun yerine oyun halısı aldım, ehhh işte :)
14. kesiiiin alın dediğim en önemli şey: fischer price ev tipi ana kucağı, alın, dua edeceksiniz bana :) kızım bunun sayesinde kendi kendine uyumayı öğrendi
15. park yatak alacaksanız çok para vermeyin, 300 liralık Kraft da 100 liralık yatak da aynı işi yapıyor. önemli olan yatağı.
16. Silikon kelebek alın, meme ucu yarasıyla öldüm bittim, bunun sayesinde emzirebildim. markası nuk tu. bir de, yine nuk un göğüs kalkanını aldım, normal şartlarda göğüs pedleri işe yarıyor ama benimki gibi yara olursa sütyen giymeniz mümkün olmuyor ve bu kalkanlar meme ucunu süper koruyor.
17. doğuma 2 hafta kala ( ama sakın meme uçlarını uyarmadan) lansinoh sürün, aldım meme ucuna sürdüm, çok işime yaradı.
18. bebek arabası işi büyük sorun. ben chicco aldım, eşek ölüsü gibi :) paranız varsa quiny alın, paranız azsa ikinci el quiny alın :) şaka bi yana, bebek arabası alırken kesinlikle çift yönlü kullanılabilen, 4 tekeri olan, sepet kısmı biraz yüksek olan ( yürürken ayağınıza çarpmasın) bir şey alın. travel sistemler hakkaten mantıklı oluyor. haaa bir de arabanızın bagajına sığıp sığmadığını kontrol edin :) biz hala ön koltukta bebek arabasıyla dolaşıyoruz :))
kızlar doğuma hazırlık topiğinden buldum bunu belki işinize yarayabilir
Bu sefer hiç sıkıntılı haber almayacaksın merak etme, mutlu mutlu yazacaksın bize:)
eşin bu yaptıklarına çok pişman olur da .Hayır düğüne de 5 kuruş yardımcı olmadılar. Yarısını eşim karşıladı yarısını benim babam karşıladı. Ama Azeriler kendileri. Azeri çalgıcılar getirmeyi bildiler. Gösterişli takı takmayı bildiler bana. Ki ben istemiyorum diye belirttim kendilerine defalarca. Onun yerine cebimizden para çıkmaması daha önemli diye anlattım. Yok dediler yatırım vs. Yatırım sandıkları şeyi ne kadara aldılarsa, yarısı taşlı zaten satarken düşülecek, e işçiliği de düşülecek. Yatırımlık bir yanı kalmamış olacak da anlatamadım.. Ben hepsini söyleyemedim şok olduğumdan aklımdan uçanlar olmuş tatlım. Aklıma sonradan gelenler oldu pişman oldum söyleyemediğim için. Hem karışmam diyor hala hem de köpeği verin diye tutturdu yol boyu hey Yarabbim yaaaEşim araya çok girdi terbiyesizlik yaptı benim anneme de bana da...
Benim bir önce ki ay kan değerim düşük çıkmıştı (hemoglobin), dr.um 10,5 uğun altı olmadığı sürece ilaca gerek yok demişti, ben de o ay yediklerim arasına ciğer sote şeklinde sebzeli, hünnap keçi boynuzu pekmezi eklemiştim, dr.a da sormuştuk ciğer konusunu birşey olmaz dedi temiz ve iyi pişmiş olması gerek dedi ve ben o ay 3 kere yemişimdir 1 tabak şeklinde o da, bi sonraki ay hem kan değerim normale döndü hemde ilaca felan gerek kalmadı. Hergün tüketilmediği için bence dert etmeyin o kadar da hatta sağlık olsun kan olsun diyin:)ben de ilk defa senden duydum ama haklıymışsın bazı ülkelerde özellikle yasaklıyorlarmış drlar,gerçi çok sık yemediğin sürece bişey olmazmış ama üzüldüm ya ben 4 5 kere yemişimdir
cnm işte ben de kansız olduğum için yiyordum yani drum bişey dememişti dikkat ederim artık yediklerimiz de kan olsun can olsun bebişlerimize :)Benim bir önce ki ay kan değerim düşük çıkmıştı (hemoglobin), dr.um 10,5 uğun altı olmadığı sürece ilaca gerek yok demişti, ben de o ay yediklerim arasına ciğer sote şeklinde sebzeli, hünnap keçi boynuzu pekmezi eklemiştim, dr.a da sormuştuk ciğer konusunu birşey olmaz dedi temiz ve iyi pişmiş olması gerek dedi ve ben o ay 3 kere yemişimdir 1 tabak şeklinde o da, bi sonraki ay hem kan değerim normale döndü hemde ilaca felan gerek kalmadı. Hergün tüketilmediği için bence dert etmeyin o kadar da hatta sağlık olsun kan olsun diyin:)
Aaa kuzum sizin anneleri yuzlestircektiniz dimiiii?napti kv den icindeki kuruntulari dokup rahatladimi sinir kadin?
Rica ederim canmm ben buldukça buradan paylaşırım çok faydalı şeyler öğreniyorumayyyy çok sağol canım süper bişey bu bende dun cottonbox nevresim takımı nasıl dıye sormustum cevap gelmedi bu çok ıyı oldu artık gonul rahalıgı ıle alabılırım :)
eşin bu yaptıklarına çok pişman olur da .
zaman sonra yapılanları başlarına kakıyoruz çünkü.
ben eşime tembihlerim hala.
anama bi laf dersen bi laf çevirirsen gözlerini oyarım vs diye.
bak 12 senelik evliyiz. ama benim eşim de biraz löm sözlü. zamanında o da söyledi de. sonra çook pişman ettim kendisini. aklım başıma da geç geldi. ama iyi ki geldi yani.
bak işte gösteriş için yapmışlar her bir şeyi.
benim gözümde öyle şeylerin hiç kıymeti yok .
Akıllı işi değil bi süslü taşlı takılar .
köpeği nereye verecekmişsiniz.
bebek geliyor diye mi verin diyor.
senin bu insanlarla işin zor gerçekten. Allah kolaylık versin canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?