- 24 Mart 2015
- 323
- 300
- 103
- 39
- Konu Sahibi ayse1234512
-
- #31.941
canım daha önceden yazmıştın ama hatırlamıyorum hangi markaydı aldığın bebek arabası?bend bebek arabasını sahibinden com dan aldım.antalyada satan bulduk gittik baktık tertemiz kullanmış hatta kullanmamış diyebilirm.normal fiyatı 1250 tl biz 600 tl ye aldık.. ciğeride fazla yemezsen bişey olmazmış bide leke konusu bana hurafe gibi geldi
quinny zapp extra cnm netten bak istersencanım daha önceden yazmıştın ama hatırlamıyorum hangi markaydı aldığın bebek arabası?
Hasta kadin yaaa evlerden irak etsin Allahimayyyy cok sinir bozucu hakkaten hasta ruhlu senin kv nesin anladim8 bari dogruyu yanlisi yoksa hala anam anam diye o nun tarafinimi kolluyo. Sen elinden gelen herseyi yapiosun konusmaya calisiosun artik kendi baskin karakterinle yasa .onlar mutlu olsun aman uzulmesin kirilmasinlar diye susma.Allah a emanet oldugumuzuda unutma ,hepimizin sahibi Allah hic bi kulun baskasina eziyet etme hakki yok ezdirme kendini sakın kuzum dag gibi annen babanda arkanda bundan sonra dis gosteren ipleri koparan deli taraf sen ol,deli deliyi gorunce sopasini saklarmis anlasinlar anyayi konyayi .yaaa nasil sini olduysam artik,haddimi astiysam ozur dilerim
annem bana hamileyken ciğer yemiş. sonra acaba bi yerime dokunsan ben olurmu diye düşünmüş bacağının üst kısmını çimdiklemiş. bacağımın üst kısmında aynen iki parmağın izi var ama çok hafif. anneme diyorum Allahtan yüzünü sıvazlamamışsın diye. Her ne kadar inanmasam da böyle şeylere arada denk geliyor demekkiiyi bari cnm inşş olmaz benmki taze ve pişimi iyiydi hatta kızartma.zatn tabak dolusu yemedem 8-10 tane falan yedim
ben kendim bi şeyler yaparım. ama çok da özenmiyorum o şeylere .kızlarr lohusa terlik taç takımı aldınız mı ? ya da almayı düşünüyormusunuzzz..bn bi türlü beğenemiyorumm
Guzel kiz duz senin istedigin gibi beyazAA doru kız vardı dimi ikeada ama nası gzelmiydi hatırlamıyorum
Valla bizimkilerde hep edep cercevesinde buyuttuler bizi ama nisanlilikta patlattilar benide kv de kp ve gorumce.belki sadece bana karsi bisiler yapsalardi bende sabrederdim senin gibi ama esiminde canina okuyunca annesi babasi bende cikardim tirnaklarimi napiimmmYok kuzum ne aşması ya.. Haklısın sonuna kadar. Ben bugüne kadar saygımı hiçbir zaman bozmadım. Ama haklısın deli deliyi görünce sopasını saklarmış çok haklısın.. Ama ben ailemden böyle terbiye aldım sabrımın son demlerine getirdi beni bunlar ya...
bende yapmak isterdim ama hiç el becerim yok el işi dikiş nakış falan hiç anlamamben kendim bi şeyler yaparım. ama çok da özenmiyorum o şeylere .
BEN İLK BEBEK ÇANTASINA 2.5 LİTRALİK KOLA KOYCAM 9 AY İÇMEDİĞİMİN ACISINI ÇIKARMAK İÇİNWeb sitesine konmak üzere hazırladığım yazıyı paylaşıyorum. işinize yarayacağını ümit ederim. Umarım sağlıklı bir doğum, mutlu bir bebek, kendini süper hisseden bir anne çıkar ortaya o büyük günde..
Büyük gün için hazırlıkların son basamağı, ama belki de en önemlisi. Doğum çantanızı hazırlarken mümkün olduğunca titiz düşünmenizi öneririm. İşte anne adaylarına tavsiyeler:
1. Öncelikle doğum çantasını hazırlamaya başlamadan önce doğum yapacağınız hastaneyle görüşüp size ne tür hizmetler sunduklarına dair bilgi alın. Özel hastanelerin birçoğu sunduğu hizmetle sizi gereksiz eşya taşımaktan kurtarıyor.
2. Doğum çantası dendiğine bakmayın, aslında orta boy bir valiz hazırlıyorsunuz. İhtiyacınız olan her şeyi bir arada tutmak, hastaneye giderken ve dönerken irili ufaklı çantalar, poşetler taşımamak için orta boy bir valizi öneririm. Hatta çekerek taşınanları tercih ederseniz daha da rahat edersiniz.
3. Çantaya koyacaklarınızı önceden hazırlayın, yıkanacak ve ütülenecekleri, dezenfekte edilecekleri bu işlemlerden geçirin. Hepsini temiz kalacakları şekilde bir yere sıralayın.
4. Birbirinden farklı renkte iki adet küçük boy hurç alın, bunları yıkayın. Birine bebeğinizin kıyafetlerini, diğerine de diğer bebek malzemelerinizi koyun. Böylece hem temiz şekilde saklamış olursunuz, hem de aradığınız şeyi çantanızda hemen bulur, başkalarına tarif ederken kolaylık yaşarsınız.
5. Bebeğinizin kıyafetlerinin beyaz olmasına ya da soft renklerde olmasına özen gösterin.
Gelelim çantamızın içeriğine:
Sizin İçin:
& #8226; 2 adet gecelik ( önden düğmeli olması rahat emzirmeniz için önemli)
& #8226; Sabahlık
& #8226; Emzirme sutyeni
& #8226; 3-4 adet iç çamaşırı ( yüksek belli, ama beli fazla sıkmayacak çamaşırlar seçmenizde fayda var. Özellikle sezaryen doğumlarda dikiş bölgesinin tam üstüne gelmemesi gerekir.)
& #8226; Hastaneden çıkarken giymek üzere kıyafet ( doğumun hemen sonrasında karnınızın hemen inmeyeceğini unutmayın. Yaklaşık 6 aylık hamileymişsiniz gibi düşünün, tavsiyem hamile kıyafetlerinizden yanınızda bulundurmanız)
& #8226; Terlik ( Geceliğinize uygun, cici ve süslü terlikler almak isteseniz de dikkat etmeniz gereken en önemli şeyin altının kaydırmayacağı bir terlik almanız. )
& #8226; Çorap ( ayaklarınızı sıcak tutmanızda yarar var)
& #8226; Küçük bir bakım çantası: Şampuan, sabun, el havlusu, banyo havlusu, tarak, fırça, diş macunu, diş fırçası, saç bandı/ taç, toka, kokusuz el kremi, roll on
& #8226; Süt artırıcı içecek/ çay
& #8226; Göğüs ucu kremi
& #8226; Göğüs pedi
& #8226; Göğüs kalkanı
& #8226; Ped
& #8226; Yatak pedi
Bebeğiniz İçin:
& #8226; Hastane çıkışı ( body, alt/ üst takım veya tulum, şapka, eldiven)
& #8226; Tulum
& #8226; 2-3 adet çıtçıtlı body
& #8226; 1 adet yelek
& #8226; 2 adet çorap
& #8226; 2 adet battaniye
& #8226; Çarşaf
& #8226; Havlu
& #8226; Bakım ürünleri: Bebek bezi, şampuan, alkolsüz ıslak mendil, nemlendirici, pişik kremi, tırnak makası, törpü
& #8226; Alt değiştirme örtüsü
& #8226; Burun aspiratörü
& #8226; Çıkışta kullanmak üzere port bebe
& #8226; Ağız mendili
& #8226; Biberon ( gaz yapmayan, doğal akış biberonu)
Diğer:
& #8226; Eşiniz için temiz kıyafet ( Misafirlerle ilgilenecek, dışarı çıkacak bu sebeple odaya dönüp bebeğini kucağına aldığında temiz bir t-shirt/ kazak giymesinde fayda var)
& #8226; Elektronik cihazlar: telefon, kamera, fotoğraf makinesi ve bunların şarj aletleri
& #8226; İkram: Su ısıtıcısı, kağıt bardak, plastik tabak, poşet çay, kahve
& #8226; Havlu kağıt
& #8226; Kutu mendil
& #8226; Islak mendil
& #8226; Kolonya
kızlarr yaaa ben bugün söylemesi ayıp ciğer yedim 8-10 tane dayanamadm cnm çekti.nette baktım zararlı yenmemeli diyo bide yedikten snra elini biyerine sürersen bebekte leke olur falan diyo. çok tırstımmmbişey olurmu acaba
Benim bir önce ki ay kan değerim düşük çıkmıştı (hemoglobin), dr.um 10,5 uğun altı olmadığı sürece ilaca gerek yok demişti, ben de o ay yediklerim arasına ciğer sote şeklinde sebzeli, hünnap keçi boynuzu pekmezi eklemiştim, dr.a da sormuştuk ciğer konusunu birşey olmaz dedi temiz ve iyi pişmiş olması gerek dedi ve ben o ay 3 kere yemişimdir 1 tabak şeklinde o da, bi sonraki ay hem kan değerim normale döndü hemde ilaca felan gerek kalmadı. Hergün tüketilmediği için bence dert etmeyin o kadar da hatta sağlık olsun kan olsun diyin:)
UYku setindemi oluyodu onlar. bende bitane oyle alayımGuzel kiz duz senin istedigin gibi beyaz
Bende hafif beyaz yesilli olanini alcam yedek olarak uyku setinin var zaten diger nevresim takimimizda yesil onla uyumlu olur hem
Hmm bazi uyku setlerinin tam takimlari var alt acmasi uyku arkadasi falan vardi bizimkinde ekstradan hepsi bi anda cikmis oldu ayri ayri daha pahaliya geliyo kuzum bide yaninda nevresim takimi hediye ettiler bi sure bizi idare eder onlarUYku setindemi oluyodu onlar. bende bitane oyle alayım
kızlar ben doğum izninden 1 ay önceden rapor alıp çıkmak istiyorum. şirkete söyledim kabul ettiler. ama benim rapor hakkım kaç gün bilmiyorum.
ben işten çıkıcam zaten 4 aylık doğum iznimi kullanıp yeni eleman aldılar ona işleri öğreticem ama 1.5 ay bosluk oluyo. şirkette ikinizi birden çalıştıramam dedi bende beni işten fln çıkarırlar dıye rapor alıym dedim. 4 aylık param düşük mü yatar rapor alırsamNeden böyle bişey yapıyorsun ki tatlım? Bence çalış. Şurada 32.haftada izin alacaksın zaten. Sonra işe dönüp anında devletten paranı al bence 4 aylık. Sonuçta o da izinden önceki son 3 aylık maaşına göre veriliyor. Onu alıp çık işten bence tatlım. Bana daha mantıklı geliyor nedense...
Normal bence.. Ben de 51 ile hamile kalmıştım dün itibariyle 57 olmuşum :)Kızlar ben 7-8 kilo aldım çok mu? Kaçla kapatırım acep?
Sağol canım.. Bugün işyerinde bütün günümü araştırmaya ayırdımquinny zapp extra cnm netten bak istersen
Benim de canım çekiyor yaprak döneri. Cumartesi Edirne'ye doğru yol alacağım kısmetseCanım ben de ciğer yedim çok sık değil tabi ama edirne yaprak ciğerine dayanamıyorum yanında bol sumaklı soğan salatası çok seviyorum. Hatta diyetisyene sorarak çeyrek porsiyon kokoreç de yedim nefsimi körlemek adına sık yenmediği sürece zararı olmaz demişti bana.
Hamilelik takvimin gorunmuyo kac haftaliksinNormal bence.. Ben de 51 ile hamile kalmıştım dün itibariyle 57 olmuşum :)
Sağol canım.. Bugün işyerinde bütün günümü araştırmaya ayırdım
Benim de canım çekiyor yaprak döneri. Cumartesi Edirne'ye doğru yol alacağım kısmetse
22+2 yim canım.. Nasıl gözüküyor o bilgiler? Ben de yapayım..Hamilelik takvimin gorunmuyo kac haftaliksin
Bizim bilgilerin altinda hamilelik takvimi diye kirmizi yaziyla var oraya tikla sat i falan yazinca ekleniyo profiline22+2 yim canım.. Nasıl gözüküyor o bilgiler? Ben de yapayım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?