2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gunaydinnnn uyuyamiyorum sirtim coookkkk agriyo

günaydınn geçmiş olsun canım

günaydın canım
tansiyonla da alakalı olabilir varsa tansiyon aletin ölç hemen

günaydın.. evet benim bildiğim de bu şekilde
benim doktorum sağa veya sola yat dedi ben genelde soluma dönük uyurum zaten

valla sırtım ağrıyınca arada kısa süre yatıyorum sırt üstü..

günaydınnnnnnnnn

HAMİLELİKTE NASIL YATILIR? (YATIŞ POZİSYONU)

Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?
Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.

İlk 3 ay, yatış pozisyonu:
Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.

Hamilelikte sırtüstü yatmak:
Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler.

Hamilelikte yüz üstü yatmak:
Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskıya uğrayabilir.

gobegm birden kocamn oldu 4 5 gün içinde geçen hafta birşey yoktu bugün üst değişirken gordm küçücük kırmızı 1 cm kadar felan kırmızı 3 çizgi oluşmaya baslamis

günaydın canım aynen benim de öyle oldu
göbeğim son bir haftadır büyüyüverdi birden

daha çatlak kırmızılık görmedim ama göbeğim çok çok gergin
yakındır başlar

Böyle yöntemler bulmak gerekecek galiba canım.. yoksa insan yativeriyor sırt üstü ya da çok rahatsız oluyor. Onların keyfi yerinde olsun da biz bir şekilde dayanacagiz.

Gunaydin bayalar catlak icin bebeyagi hangi marka kullaniyosunuz Krem olarak dr um mustela onerdi sizler ne aldiniz
Johnson's baby Bebe yağı kullanıyorum ben.. krem olarak Yengem balmumu-badem yağı falan bi karışım yaptı.. çok iyi geldiği için başka birşey almadım. Ama mustelayı kullanıyor sanırım çoğunluk.

Ayy inşallah gecen ay ayrıntılı ya girdim ole görmdm ya 3 boyutlu utrasyon özelde ayrı ucretlimi yoksa fisin ucretiylemi girebiliyos
hiçbir fikrim yok canım.. ben özelde normal usg ye giriyorum kac boyutludur bilemem. muayene ucreti ssk anlasmalı 50 lira.
ayrıntılıya girerken 75 daha vermiştim..

ay canım bilekten ölçen var bende. o da mübarek hep yanlıs ölçüyormuş.. saglık ocagınada dün cıktım iğne yazdırmak için bidaha bugün yoramam kendimi herhaldee. amaaaa haftaya gidince doktora dicem.. ay bir de araştırdım saçma saçma şeyler cıktı. korktum. gebelik zehirlenmesi olabilir bile diyor. inanmıyorum amaaaa.. sürekli yok cünküü.. ve bu bende normalde de vardı. kansızlık demişti doktorlar..

Günaydın.
canım bahar havası gelirken bana hastalık ve bolcada sümük getirdi malesef
rubikcimmmm geçmiş olsun canımmm... dikkat et kendineee..
ben de en son tammmmm 1 sene öncee grip olmuştum. burnum gözlerim heppppp şişmişti.. inşallahh şimdi bişey olmazzz.. ne yapıyorsunn içeçek olarakk ???

ohhh çok şükür bende korktum açıkçası
sürekli varsa o zaman kansızlıktan oluyordur inşallah
sen belikten ölçenle ölç yine de
yakınınzda eczane varsa ordan da ölçtürebilirsin canım

canım ben normalde hamıle yastıgı alacaktım ama maviden sonra pembe hemşom bana bunu söyledi bende dün denedim şuan gayet iyi idi. şimdilik almıcam hamile yastığı

sağol kuzum ne yapayım ya ıhlamur içiyom meyve yemeye çalışıyom. birde bugun 2. doz tetonoz asısı yaptırdım ınsallah bırde kol agrım olupta onun acısını cekmem

ohhh çok şükür bende korktum açıkçası
sürekli varsa o zaman kansızlıktan oluyordur inşallah
sen belikten ölçenle ölç yine de
yakınınzda eczane varsa ordan da ölçtürebilirsin canım
gittim pil baktım ölçtüm canım 11/7 sıkıntılı değil.. bir de bu yüksek ölçüyor düşün. saglık ocagında daha düşük cıkıyor :)
öyle de bi yerde okudum canım diğerlerinde hipertansiyondan bahsediyor. haftaya gidince doktor yönlendirirse göze de muayene olurumm. bakalımm..

oooo insallah agırmaz canım.. benim de ilki agırmamıştı bakalım 2. nasıl olcak..
afiyet bal seker olsun yarasın canımm..

Sol tarafıma uzanıp arkama yastık aldım şimdi öylece yatıyorum. İşe yarar umarım canım.. evdeyim bugün ve dinlenmek, uyumak istiyorum
Sen de imkanın varsa evde dinlen güzelce. Bu bahar nezlesi denen meret dinlenmeden geçmiyor

oooo insallah agırmaz canım.. benim de ilki agırmamıştı bakalım 2. nasıl olcak..
afiyet bal seker olsun yarasın canımm..

valla benım ılkınde bırıncı gun agrı olmamıstı ama sonakı 3 gun agrıdı malesef bu seferde sağ koluma yaptırdımkı soluma yattıgım ıcın baskı olmasın.

sağol kuzum gecer ınsallah

malesef canım çalışıyorum onun ıcın dınlenme fırsatım yok. ama daha ktu olursam ızın alıp gıdecegım eve. ınsallah ıyı gelır yastık ıyı ıstırahatler sana

tamam canım geçmiş olsun Allah beterinden korusun

Bunu face te de paylaşabilir misin kuzum? Ben face te pc den giremediğim için paylaşamıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…