2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bende don bile almadim daha kizimi ilk aylarda mavis mavis giydircem. abisinden kalanlari kullanicam.
2 tane kiz renklerinde hastane cikisi alip alisverisi bitirme niyetindeyim ama 1. aydan sonrasi icin cilgin planlarim var
bendensin sende
benim ilki kız ikincisi de kız dendi bakalım
ablasından var bişeyler ama çok değil
artık gidişata göre alacağım :)

Günaydın kızlar. Çalışan hamişler var mı aranızda? Ben işten doğum izni kullandıktan sonra işten çıkmayı düşünüyorum. İşkur 6 ay işsizlik parası veriyormuş. Ücretsiz izinde değil ama işten çıkarsan galiba. Bilgisi olan varsa bana yardımcı olursa çok sevinirim

Anladım, iş yerine de rapor vericez ya alakalı mıdır diye merak ettim?

Bende senin gibi yapıcam, doğum iznim bitince çıkış vermelerini talep edecem bakalım ne diyecekler. Çalışma yılın ile de alakalı ben 3 yılı aştığım için şimdiden konuşucam (3 yıl için ihbar süresi 2 ay). Çalışma yılın ne kadar mesela benim 10 yıl bu işyerim de onun için eğer çıkışımı veririlerse 10 ay kadar işsizlik alabiliyormuşum...

Benimde 5 yıl oldu hatta geçti o zaman bende alabilirim. Peki doğum izninden sonra geri dönüp çalışmak gerekiyor mu acaba onu nerden öğreniriz.? İş yeri kendi çıkarırsa tazminat hakkı da doğar o yüzden kendileri çıkarmak istemeyebilirler. Bende şimdiden konuşsam mı biraz daha beklesem mi diye kararsızım.

İş ortamınızı bilemediğim için senin adına net bir şey diyemem ama yasal prosedür gereği işten çıkmayı düşünüyorsan çıkma tarihinden 2 ay önce bildirmen gerek.
Benim bir yakının doğum izinleri bitince patronlarından talep etti ki onun çalışma süresi 2 yıldı ve kabul ettiler o 8 ay işsizlik aldı,
sen ise 10 ay işsizlik alacaksın primin üzerinden hesaplanacak en düşük 426 en yüksek 955 ki Temmuz ayından sonra artış olacakmış bu ücretlerde, konuştuğunda da şöylede yapabilirsin kabul ederlerse, partonlarına iş çıkışı verdiklerinde sana verilen tazminatı geri ödeyebileceğini söylersin... böyle bir teklifte sunabilirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…