- 29 Eylül 2012
- 4.121
- 753
- 248
- Konu Sahibi ayse1234512
-
- #33.841
çk saol cnm tek ben yaşamıyorum demekki.ben bilerek aramadm doktoru normal ağrılar olabilir diyeceği için aramadımmerhaba canım mesajını okuyunca cevap yazmak istedim çünkü benzer bir problemi bende yaşıyorum. 17 gündür sol kalça ağrısı çekiyorum, oturdukça daha da fazla ağrıyo tutuluyo sanırım,hareket ettikçe azalıyo. özellikle geceleri çok ağırlaşıyo ağrısı dönerken çok canım acıyo.doktorumu arayıp soorduğumda gebelikte bu tarz ağrıların normal olduğunu söyledi ve çözüm olarak parol ağrı kesici,dolgit krem ve scak temasla masaj önerdi ama ben hiçbirini yapmadım en iyi çözüm hareket. Hamilelik yeli diye biliniyor halk arasında bu ağrıların adı. inşallah seni rahatlatmıştır bu mesajım:)
gözünaydın canım, bundan sonra bak sen artık hareketlere :)Canimmm hissettim biraz once hissettim bebegimdi herhalde cok tuhaf anlatilamaz bir duygu kac aydir bekliyordum sonunda oldu cok şükür
canım tuzu kesip bol su içip yürüyüş yapmalısınkızlarrrrr bir haftadır ellerim özellikle de ayaklarım çok şişiyor. ayakkabıyı bir numara büyüttüm o da sıkıyorsanırım ödem denilen şey bu olsa gerek aranızda başka şişen var mı, ne yapıcaz nasıl olacak böyle 40. haftaya kadar of offff. bu zamana kadar hiçbir şikayetim olmamıştı çok şükür. işte benim için hamilelik şimdi başlıyor
canım katılıyorum eylüldeniz arkadaşıma. tuzu kesmelisin.kızlarrrrr bir haftadır ellerim özellikle de ayaklarım çok şişiyor. ayakkabıyı bir numara büyüttüm o da sıkıyorsanırım ödem denilen şey bu olsa gerek aranızda başka şişen var mı, ne yapıcaz nasıl olacak böyle 40. haftaya kadar of offff. bu zamana kadar hiçbir şikayetim olmamıştı çok şükür. işte benim için hamilelik şimdi başlıyor
bol bol citcitli atlet kisa yada sifir kollu ince penye ve taytlar bez ve islak mendil :) kendiniz icinde makyaj malzemeleri parfumler :))))Peki o dönemde doğum yapan olarak en çok neye ihtiyaç oluyor? Neleri stoklayalım, neleri daha çok kullanılır mesela? Sorular sorular :)
İnşallah canım yolundadır herşey, sen de güler yüzle ayrılırsın muayeneden..
canım doktor şimdi kafası burada yarın başka yerde olur dediğine göre hareket ediyor demek ki :) çok bildiğimden değil ama duyduğum kadarıyla sabit kalmıyordur yani :)
Tansiyon takibi yaptırıyor musun canım benim 2 ay önceki kontrolümde yüzüm şişmişti dr haftada bir tansiyon takibi istedi belki sanada isterkızlarrrrr bir haftadır ellerim özellikle de ayaklarım çok şişiyor. ayakkabıyı bir numara büyüttüm o da sıkıyorsanırım ödem denilen şey bu olsa gerek aranızda başka şişen var mı, ne yapıcaz nasıl olacak böyle 40. haftaya kadar of offff. bu zamana kadar hiçbir şikayetim olmamıştı çok şükür. işte benim için hamilelik şimdi başlıyor
yaramaz erkenden gelip napcaksa takılsın işte rahat rahat göbüşünde.böbrek sorununun düzeldiğine çk sevindm cnm insan hafifliyoru gerçekten sıkıntılar geçince.çünkü kontroller sevinç ve mutluluk anından çk gerginlik korku ve stres yaşatıyordu.şmd çok şükür rahatça gidiyorum kontrollere.inş brdaha yaramazlık yapmaz senin ufaklıkbizim sıpa gelmeye kalkışmış canım o yüzden olmuş zorlamış biraz yol yapmış erken doğumu engellemek için fitil verdi pazartesi baktı düzelmiş açtığı yol fitil suda azaltma yapıyormuş onu kontrol etti suyum normal hatırlarsan böbreklerimizde de sıkıntı var suyun azalmaması böbreklerinin çalıştığını gösteriyormuş idrar torbasında çişi var ona baktı pazartesiye kadar kullanacağım fitili pazartesi tekrar bakacak işe gitmiyorum bu hafta evde yatıp dinleniyorum evi de b.k götürüyor resmen :))
Benim ilk gebeliğimde olmuştu, o dönemde karbonhidratlı gıdaları kesmiştim sadece sağlıklı karbonhidrat tüketmiştim kurubaklagiller gibi, proteini artırmıştık, tuzu kesmemişti dr.umuz tuz da gerekli demişti ama benim o dönemde tansiyornum da normaldi yüksekse tuz azaltılmalı demişti yani protein ağırlıklı su içimini kesmeden ve kivi, ananas, meyve olarak birde yürüyüş, akşamları da yatmadan öce bi 10 dakika kadar ayaklarını 10 cm. yükseklikte dinlendirmen iyi gelecektir...kızlarrrrr bir haftadır ellerim özellikle de ayaklarım çok şişiyor. ayakkabıyı bir numara büyüttüm o da sıkıyorsanırım ödem denilen şey bu olsa gerek aranızda başka şişen var mı, ne yapıcaz nasıl olacak böyle 40. haftaya kadar of offff. bu zamana kadar hiçbir şikayetim olmamıştı çok şükür. işte benim için hamilelik şimdi başlıyor
Doğa ve Elçin bu iki ismi beğendimkızlar biz daha isim netleştiremedik.
benim aklımda sadece doğa ismi var. elçin, elvan, gökçen var.
ama eşim beğenmedi hiç birini.
bana dün diyor ki .
ebigeyl olsun.
he dedim karın amerikalı olsaydı o zaman acayip kaçmazdı da . şimdi bahane de yok diyorum. o ismi koyamazsın.
ben çok sevirim ebigeyl ismini
ondan benle dalga geçiyor her hal.
çok tuzlu yemiyorum ki zaten. günde min 1,5-2 lt de su içiyorum ama yürüyüş hiç yapamıyorum. sabah uyandığımda bile ayaklarım şiş oluyorcanım tuzu kesip bol su içip yürüyüş yapmalısın
işte yatış pozisyonumu kontrol edemiyorum, uyandığımda kendimi hep sağ tarafta buluyorum. ondan da bu kadar şişiyor olabilirmiyim kicanım katılıyorum eylüldeniz arkadaşıma. tuzu kesmelisin.
bir de soluna yatmalısın daha çok. sağ tarafa yattıkça da ödem artıyormuş. toplar damara baskı nedeniyle.
yok yaptırmıyorum canım. yüzümde yok şuan şişlik ama özellikle ayaklarım çok rahatsız etmeye başladı. c.tesi gidicem kontrole belki ister benden deTansiyon takibi yaptırıyor musun canım benim 2 ay önceki kontrolümde yüzüm şişmişti dr haftada bir tansiyon takibi istedi belki sanada ister
karbonhidratı azaltsam iyi olacak o zaman. gebeli zehirlenmesi olabilir mi diye korkmaya da başladımBenim ilk gebeliğimde olmuştu, o dönemde karbonhidratlı gıdaları kesmiştim sadece sağlıklı karbonhidrat tüketmiştim kurubaklagiller gibi, proteini artırmıştık, tuzu kesmemişti dr.umuz tuz da gerekli demişti ama benim o dönemde tansiyornum da normaldi yüksekse tuz azaltılmalı demişti yani protein ağırlıklı su içimini kesmeden ve kivi, ananas, meyve olarak birde yürüyüş, akşamları da yatmadan öce bi 10 dakika kadar ayaklarını 10 cm. yükseklikte dinlendirmen iyi gelecektir...
ben hala ısrarla İDİL diyorumkızlar biz daha isim netleştiremedik.
benim aklımda sadece doğa ismi var. elçin, elvan, gökçen var.
ama eşim beğenmedi hiç birini.
bana dün diyor ki .
ebigeyl olsun.
he dedim karın amerikalı olsaydı o zaman acayip kaçmazdı da . şimdi bahane de yok diyorum. o ismi koyamazsın.
ben çok sevirim ebigeyl ismini
ondan benle dalga geçiyor her hal.
inşallah beklemeyi tercih eder oğlum canımyaramaz erkenden gelip napcaksa takılsın işte rahat rahat göbüşünde.böbrek sorununun düzeldiğine çk sevindm cnm insan hafifliyoru gerçekten sıkıntılar geçince.çünkü kontroller sevinç ve mutluluk anından çk gerginlik korku ve stres yaşatıyordu.şmd çok şükür rahatça gidiyorum kontrollere.inş brdaha yaramazlık yapmaz senin ufaklık
Dr. kontrolünde bu konuyu bi sor istersen daha sağlıklı olur ve aklına da öyle kötü şeyle getirme, gebeliğin 2. 3 ayından sonra bu tarz şikayetler olabilirmiş, benim şimdeye kadar olmadı ama başlayabilirde tabii ben kiloya dikkat olayımdan dolayı yiyeceklerim az ve sağlıklı olanlardan ve suyumuda kilom artıkça 1 bardak arttırıyorum, yürüş yapmamında çok büyük faydası var, sende başla, normal gezi yürüyüşü yapabiliyorum o bile yetiyor belli bir tempoda olması gerekmiyor günlük 20 dakika ile başlayıp artırabilirsin hatta evde isen çalışmıyorsan günde 3 posta yürü derim 20 şer dakikadan:)karbonhidratı azaltsam iyi olacak o zaman. gebeli zehirlenmesi olabilir mi diye korkmaya da başladım
İdil ismi benimde favorilerim arasındaben hala ısrarla İDİL diyorum
inşallah beklemeyi tercih eder oğlum canım
böbrek sorunumuz geçmedi hatta küçülme yok büyüme var ama işlevini yerine getiriyorlar takibi devam edecek yani ama içim rahat çok şükür
canımcım . oğluşlar ismi ne olursa olsun bi an evvel çıksın istiyor.Doğa ve Elçin bu iki ismi beğendim
oğluşların ne düşünüyor isim konusunda
sen kararsız kalınca hiç olmadı ebigeyl olur demiş:)
evet canım biliyorum senin o isim de aklımda.ben hala ısrarla İDİL diyorum
inşallah beklemeyi tercih eder oğlum canım
böbrek sorunumuz geçmedi hatta küçülme yok büyüme var ama işlevini yerine getiriyorlar takibi devam edecek yani ama içim rahat çok şükür
evet canım . okumuştum . belki burda bi arkadaş paylaştı yazıyı. sağ tarafa yatınca ödem artıyor. ya da kk nın takip şeysi varya aşağıda . orada görmüş de olabilirim.işte yatış pozisyonumu kontrol edemiyorum, uyandığımda kendimi hep sağ tarafta buluyorum. ondan da bu kadar şişiyor olabilirmiyim ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?