Seninle nerdeyse aynı süreci yaşıyoruz canım ben de 6 kilo verdim ama hastane korkusundan evde öyle zaman geçiriyorum zaten kendimi çözdüm biraz ağır şeyler ve tıka basa yersem daha çok oluyor genelde meyve ve sebzeci bizimki:)öyle et falan hiç yiyemiyorum ben 8 haftalıkken gittim doktora sabret 15 güne geçecek dedi yani sonuçta illa bu süreçte bitecek. Bir de dediğin gibi bulantılar bebeğimizin gün geçtikçe büyüdüğünü geliştiğini gösteriyormuş. Zaten okulda da arkadaşlarım dalga geçiyodu seni son aylarda düşünemiyoruz falan diye şimdi iltifat ediyorlar tam iyi oldun diye bu da hoşuma gitmiyor değil hanı:)Canim benim tesekkur ederim, Ben 11+3 um bugun tavan yapmış durumda maalesef şikayetlerim, bide kabız olmuşum, ben hamileligimin tadını cikaramadim evet ama bunada şükür bebeğim iyi en azından, Allahım hepimizinkini saglikla kucagimiza almamızı nasip etsin, geçecek biraz fazla ağlıyorum ama, bide sinir oluyorum insanlara sıkıntımı anlatinca bunu sen istedim diyorlar tüp bebek olduğunu bildikleri için üstelik bunu söyleyenlerin çoğuda doktorneyse geçecek az kaldı 12 haftam bi bitsin de
Canım biliyorsun bende de kaşıntı yapmıştı fitil ama çok şükür kaşıntıdan eser bile kalmadı biran da kendiliğinden kayboldu bir daha denesen mi acaba sen de ben çok rahatım şimdikızlar ben en son doktora gittiğimde progestan iğne kullanıyordum.fitilden şikayetlerim olduğu için.kalp atışlarını duymak için son kez tüp bebek doktoruma gitmiştik geçen hafta.fitil yerine iğne kullanıyorum dediğimde acıyan gözlerle bakmıştı bana :) ağrı yapar beze olursa dayanamazsın diye crinone jel verdi.bir haftadır onu kullanıyorum ama biraz tedirginim internette okuduklarımdan.jeli kullanırken içerde toplanıyormuş ve topak topak geri geliyormuş kahverengi siyah yada kırmızı olarak.birde çok içerde birikince karında ağrı yapıyormuş.şuana kadar bir anda büyük bir parça gelmedi.minik minik geliyor.şimdi bunlar böyle geri gelerek mi temizlencek çünkü sürekli içerde birikiyor.birde uyguladıktan sonra kimisi yatılcak diyor kimisi 10 dk yürünecek diyor.emilmesi içerde topaklanmaması için ne yapmak gerekiyor
Korkmana gerek yok iste herkeste oluyormuş bakişte bende o topak topak büyük gelirse bide kahverengi siyah olursa tedirgin olurum diye korkuyorum
ay ne güzel canım sevindim senin adına.ben fitili kesip iğneye geçince kaşıntım geçti ancak.en son doktora iğne kullanıyorum dediğimde ağrı yapar beze olursa rahat edemezsin.jel vereyim en azından dönüşümlü kullan dedi.fitili bu dönüşümün içine alamıyorum korkumdan tekrardan kaşıntı olursa diye.gerçi bir haftadan uzun kullanınca başlamıştı kaşıntı ama yinede korkuyorum.bide fitil günde üç kezdi.jel birkez.iğnede bir kez.Şimdilik iğne ve jeli dönüşümlü kullanıyım diyorum.biraz daha sabredicem artık napalımCanım biliyorsun bende de kaşıntı yapmıştı fitil ama çok şükür kaşıntıdan eser bile kalmadı biran da kendiliğinden kayboldu bir daha denesen mi acaba sen de ben çok rahatım şimdi
Ben et sut tavuk balık yoğurt sebze hiçbirşey yiyemiyorum artik suda içermiyorum bende sadece muz yiyebiliyorum banada herkes sen ne biçim hamilesin millet kilo alır sen zayifliyorsun diyor, benim yiyememekten sürekli tansiyonun düşüyor normalde 12 ye 8 dır 9 a 6 yada 8 e 5 dolaşıyorum, dun aksam doktorumu aradım durumunu anlattım e biz bunun için ugrssiyoruz dedi durumun ciddiyetini anlayınca tekrar Yatman lazim dediSeninle nerdeyse aynı süreci yaşıyoruz canım ben de 6 kilo verdim ama hastane korkusundan evde öyle zaman geçiriyorum zaten kendimi çözdüm biraz ağır şeyler ve tıka basa yersem daha çok oluyor genelde meyve ve sebzeci bizimki:)öyle et falan hiç yiyemiyorum ben 8 haftalıkken gittim doktora sabret 15 güne geçecek dedi yani sonuçta illa bu süreçte bitecek. Bir de dediğin gibi bulantılar bebeğimizin gün geçtikçe büyüdüğünü geliştiğini gösteriyormuş. Zaten okulda da arkadaşlarım dalga geçiyodu seni son aylarda düşünemiyoruz falan diye şimdi iltifat ediyorlar tam iyi oldun diye bu da hoşuma gitmiyor değil hanı:)
Sagol canim ben oyle yapmistim ev doktorumda oyle hesapladi ama dun ultrasyonda ebe 6 hafta 4 gunluk daha dedi bilmiyorum hangisi dogrugözün aydın canım. İstersen son adet tarihinin ilk gününe göre bir daha hesapla. Genelde öyle yapıyor doktorlar.
Canim benim 15 ocak transfer tarihim gebelik sonucumu idrar testiyle aldim oda 26 ocakti galiba ben yurtdisindayim idrarda ciktiysa kana gerek yok diye almadilar birde bugun ultrasyonda gorduk cok sukurCanım senin transfer tarihin ne zamandı ve gebelik sonucunu ne zaman aldın?
Canım nasılsın?Nasıl geçiyo hamileşik bende umutta pozitif sonucu alanlardanım sen progestanı ve diğer ilaçları yeni mi bıraktın?ben 19 unda kese için gittim kalp atışını da duyduk Rabbime şükürler olsun şimdi 29 una randevu verildi bi daha yani 2. Kontrolden sonra 1 ay sonra mı çağırdı seni selen hanımİyi geceler arkadaşlar. Bir ayın sonunda bebeğimizi gorduk şükürler olsun. Kocaman olmuş elleri ayakları sırtı hatta burnunu bile gördük. Cinsiyeti için de kıza benziyor dedi doktorumuz. Gitmişken ikili testi de yaptırdık.bir haftaya sonuç belli olur dedi.tüp bebek doktorumuz da son randevumuzdu. 17. Haftada artık başka doktora devam edeceğiz. Sanırim o hafta kemik gelişimine bakiliyormus. Iğneyi,jeli, coraspirini ve şeker ilacını bıraktirdi. Vitaminleri de degistirdi
Evet canım bir ay sonra. 12. Haftada biraktirmis oldu Iğneyi.İkili test de 140 tl canım. Muayene ücreti haric.Canım nasılsın?Nasıl geçiyo hamileşik bende umutta pozitif sonucu alanlardanım sen progestanı ve diğer ilaçları yeni mi bıraktın?ben 19 unda kese için gittim kalp atışını da duyduk Rabbime şükürler olsun şimdi 29 una randevu verildi bi daha yani 2. Kontrolden sonra 1 ay sonra mı çağırdı seni selen hanım
Ayyy bir tanem tebrik ederimmm.. cok sevindim..simdi biaz seni takio etcez.. kese, kalp atışları vs.. inşallah hayirlisiyla kucagina alirsin bebişi..çok teşekkür ederim canım, Allah sağlıkla kucağınıza almayıda nasip etsin inşallah, transferden sonra bekleme sürecinde olanlar topiğinde sizi o kadar çok okudumkiasmakilit , esilaecrin , çok takip ettim sayfaları defalarca tek tek okudum, çok şükür bende aranıza katıldım, inşallah sizler gibi benimde sorunsuz ilerler
Teşekkür ederim cnm seninki de hayırlı olsun. İstanbul tüp bebekte tedavi oldum ben de 3. Denemede dondurulmuşla gördüm pozitifi. İlk 10 hafta önemli evet. Sonrasında zaten embriyoluktan çıkıyo fetus oluyo. Şikayetler de yavaş yavaş azalmaya başlıyo. Bende hala mide yanmaları şişkinlik falan var ama sanırım biraz da ilaçlardan kaynaklı. İnşallah geçicek diye Sabırla bekliyprum
Yürü mutlaka ...jel başta bende sorundu ama şimdi alıştıö şükür az az geliyo dökülüyo wc ye bazen..normal şartlarda sarı dökülür krem acık kahve de olur..kırmızı hiç gelmedi kanamam oldu ama çamur gibiydi o dönem..yine de jel iğneden iyidir bence..kızlar ben en son doktora gittiğimde progestan iğne kullanıyordum.fitilden şikayetlerim olduğu için.kalp atışlarını duymak için son kez tüp bebek doktoruma gitmiştik geçen hafta.fitil yerine iğne kullanıyorum dediğimde acıyan gözlerle bakmıştı bana :) ağrı yapar beze olursa dayanamazsın diye crinone jel verdi.bir haftadır onu kullanıyorum ama biraz tedirginim internette okuduklarımdan.jeli kullanırken içerde toplanıyormuş ve topak topak geri geliyormuş kahverengi siyah yada kırmızı olarak.birde çok içerde birikince karında ağrı yapıyormuş.şuana kadar bir anda büyük bir parça gelmedi.minik minik geliyor.şimdi bunlar böyle geri gelerek mi temizlencek çünkü sürekli içerde birikiyor.birde uyguladıktan sonra kimisi yatılcak diyor kimisi 10 dk yürünecek diyor.emilmesi içerde topaklanmaması için ne yapmak gerekiyor
Benim doktorum da progestana hiç gerek yok jelle aynı şey zaten dedi sdece jel kullanıyrm.zaten o hap sersemletiyor..:) aynen buraya kadar geldik bundan sonrası içinde dayanıcaz artık.bana 1*1 verdi.Günde bir kere uyguluyorum.Akşam daha rahat diye akşamları yapıyorum.Bende elimde su şişesiyle birlikte yapıyım :).Progestan yaklaşık 3 hafta daha devam edicek.Doktorum jel rahatsız ederse arada iğne yaptırırsın dedi.Bakalım artık biraz iğne biraz jel tamamlıcaz Allah'ın izniyle.
çok teşekkür ederim canım çok sağol, senin bebeğinide Allah bağışlasın, sağlıkla hayırla kıcağına almayı nasip etsin inşallah, bende aranızdayım artık çok şükür devamı da gelir inşallahAyyy bir tanem tebrik ederimmm.. cok sevindim..simdi biaz seni takio etcez.. kese, kalp atışları vs.. inşallah hayirlisiyla kucagina alirsin bebişi..
Bende progestan olarak fitil igne ve jeli hepsini kullandim tabi hepsini ayni anda degil.once fitildi.kasinti yapinca igneye dondum.en son doktora gittigmde igne cok zorlar jel uygula dedi.sıkıntı olursa arada igne arada jel idare et 3 aya kadar dediBenim doktorum da progestana hiç gerek yok jelle aynı şey zaten dedi sdece jel kullanıyrm.zaten o hap sersemletiyor..
kızlar ben hem progestan iğne hemde progestan fitil kullanıyorum, 2 günde bir iğnem var, evet bu çok acı yapıyor sonra ama bunun çözümü şu iğne vurunduktan hemen sonra orayı titretiyorlar ya işte bu işlem sonrasında çok acı olmasını engelliyor,Bende progestan olarak fitil igne ve jeli hepsini kullandim tabi hepsini ayni anda degil.once fitildi.kasinti yapinca igneye dondum.en son doktora gittigmde igne cok zorlar jel uygula dedi.sıkıntı olursa arada igne arada jel idare et 3 aya kadar dedi
ben ayaklarımı hiç ısıtamıyordum, çorap üstüne patik giymeme rağmen hep buz gibiydi, hala ayaklarım üşüyor, eşim vücudumun ısısının yüksek olduğunu söylüyordu ama ben üşüyordum, sadece geceleri ateş basması oluyorduKizlar transferimin 8. Gunu bugun cok usuyorum zaman zaman dislerim birbirine vuruyo resmen sizlerde de boyle birsey yasayan var mi transferden sonra? Genelde sicak basmasi hissediyomus pozitf alanlar. Donarak da pozitif alan varmi guzel anneler?
Gulum zeytinyagi kullan yumsatircrinone jeli yatmadan değil akşam 7 gibi falan kullanıp bir süre ayakta durup mümkünse yürüyün. rahim duvarından süzülmesi gerekiyormuş çünkü. topaklar kahverengi veya et rengi gelebilir demişti doktor,Lulinda nın dediğ gibi fındık, ceviz kadar. coğu zaman idrar zamanı wc.ye düşüyor zaten.
benim kabızlığa bağlı makatta yara oldu, bepanthene kullansam diyorum, prospektüsünde gebelikte kullanmamaya çalışın, kullanacaksanız da küük bir bölgeye sürün anlamında bir sey yazıyor.
doktoru aradım acmadı, adama da nasıl anlatcam derdimi
içinizde bepanthene süren var mı?
ben bu agrılı, kanamalı durumu nasıl geciricem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?