Hakkaten doktorun biraz destekleseymiş yapabilirmişsin aslında. Gerçi boşver sağlıkla geldi ya. Ben de gidişata bıraktım. Illa ki çıkacak bir şekilde:)her sayfaya baktığımda 1000. sayfaya geldiginde dogururum die düşünenlerden biride bendim...
Lulinda gercekten normal görünümlu oldu..hatta inan o sanciyla normale alioz deseler bir an önce ciksin die herseyi kabul ederdim..Çünkü dr gelene kadar bekledim bi sure..hatta kafa baya aşağı inmiş ameliyatta konusuolardi..ama benim dr tam bir sezeryanci..kesip bicmeyi pek sever..bende o telastan hic dusunemedim..bide gazdir mazdir onlarla ugrastik..oglumu dogurali 5.5 sene oldu..normale donebiliomusum aslinda..
bugün gobusumuz düştü..arkasina güzel bi banyo..mis gibi yatioruz..
birde bu silikon uctan almadiysaniz bence bulunsun..göğüslerim çok rahatladı sayesinde..marka olarak wee tavsiye ederim..eczanelerde var..avent fln biraz seert oluyomus..yaninizda bulunsun derim..
sağma makinesi ise yaramaz demiştim.ama ablamda hastane tipi vardi genede lazim olursa die getirmiş.ki lazim olabiliomus..Çünkü biraz erken dogunca cenemiz kuvetsizdi..yorulup birakiodu..süt birikincede çok acı oluyo..bosaltip rahatladim..
dogum yapan anneler bi ara ugrarsaniz gaz durumunuz nasıl bi anlativerin..ilk oglum hic gazlı degildi..Dağhan kivrilip duruo..erken gibi gaz icin ama neden oluyo anlamadim..usutuyorum desem ağustos sıcağı. .asil gaz 15 20 gun sonra başlar..şimdiden boyleyse isimiz var
önceleri böyle alttan alttan hafif hafif girdi..kasiklar ve karnimin alt kisimlarinda boyle hafif hafif sancirken karnim taş gibi oluyodu..sonradan belden dogru vurmaya başladı..biraz daha ilerleyince karnimin alt kismindaki aci çoğaldı belimin agrisini unutmaya başladim..birde sanci geliyor kivraniyosun arkasina birden hafifleyip gecio..o arada bi sonraki sanciya kadar bisey hissetmiyosun rahatliyosun..sonra zaten iyice siklasti..ama en cok sanciyi hissettigim yer karnimin alti ve kasiklar..adetin daha ağıri diyolar ama ben benzetemedim..farkli bi sanci..gerci ben cok adet sancisi cekmezdim..belki ondan..Hakkaten doktorun biraz destekleseymiş yapabilirmişsin aslında. Gerçi boşver sağlıkla geldi ya. Ben de gidişata bıraktım. Illa ki çıkacak bir şekilde:)
Bir şey sormak istiyorum. Sancı nasıl birşey? Yani kasık ağrısı, regl ağrısı, kasılmayı biliyoruz da. Ben şansen sanki Bıçak saplanması gibi birşey bekliyorum, öyle mi? Yoksa kasılmanın hallicesi mi?
Gaz için de acı elma yağıyla ayak altlarına masaj iyi geliyor diyorlar. You tube da Ayşe Öner gaz masajı diye de bakabilirsin. Her iki oğluna da öpücükler
gypsy84 tebrikler canım , kuzucuğunla çok mutlu olun , sağlıklı uzun ömürler ..
Uykusuzluk ve biraz da sarılık dışında işler yoluna giriyor şükür . Bugün çocuk doktorunda kontrolümüz var bence sarılık var fakat bakalım doktorumuz ne diyecek . Geceleri de dahil en geç 2 saatte bir uyandırıp emziriyorum . Sütüm colostrumdan kıvamlı hale 3. Günde geçti o zamana kadar ilk 2 gün günde 30 cclik mama takviyesi verdik , 7-8 kere Altını kirletti. Gazımız ve arada hıçkırığımız var ama 10-15 dklık bi uğraşmayla şimdilik atlatıyoruz . Benim sıkıntım kayınvalidem ile oldu . Annemle çok büyük bi Tartışma yaşadılar , zaten araları hep gergindi bebişle tavan yaptı . Sanırım bir daha asla konuşmazlar . Uykuya dalmakta çok zorlanıyorum dalsamda hemen uyanıyorum . Psikolojim birazdan da fazla bozuldu . Bunlar dışında iyiyiz şükür .
Günaydın kızlar. Önce sezeryan sonrasında bebek heyecanı, ilk gün gelen gidenler, ikinci gün emememe sorunsalı ve dikiş ağrıları derken ancak forsat buluyorum.
Öncelikle annelik öyle bişeymiş ki tarifi yok. Lohusalık sendromu başladı galiba ki bakıp bakıp ağlıyorum bu güzellik benim mi şimdi diye..
Kısaca özetliyim şimdilik. Epidural korkulacak bişi diilmiş. Acı hissetmiyorsunuz çünkü öncesinde tüp bebek sürecindeki derialtı iğneleri gibi bişeyle uyuşturuyorlar. Sonrasında ilaç verilince kısa sürede göğsüme kadar soüuk aıcak duyusunu algılayamadım buZ ile test yaptılar. Lavman yapılmadı sonda takılmadı sağolsun. İlaç verildikten sonra beni yatırdılar o sırasida bir anda dilim damağım kurudu bayılıyorum sandım. Söyledim ilacın etkisiymiş yarım bardak su istediler. O sırada midem bulanıyo çıkartıcam dedim. Hemen kafamın yanına bir tas getirdiler. İki sefer çıkardım biraz zaten boş mide. O sırada eşm de gelmişti yanıma. Çıkarınca rahatladım oh be dedim ki bi baktım iki minik ayak perdenin üstnde gözüktü. 8.03te ameliyathaneye inmek üzere asansöre binmiştim, 8.28de bebişi çıkardılar
Amin cnm darısı ve daha da kolayı başınıza inşallah.. Allah yardım ediyor her şekilde. Sakin sakin gidin her anın tadını çıkarın. Ameliyata girer gibi değil bebişle buluşmaya gider gibi düşününAyyy darısı başımıza böyle okudukça daha heyecanlanıyorum :) sağlıkla büyüt miniğini canım
her sayfaya baktığımda 1000. sayfaya geldiginde dogururum die düşünenlerden biride bendim...
Lulinda gercekten normal görünümlu oldu..hatta inan o sanciyla normale alioz deseler bir an önce ciksin die herseyi kabul ederdim..Çünkü dr gelene kadar bekledim bi sure..hatta kafa baya aşağı inmiş ameliyatta konusuolardi..ama benim dr tam bir sezeryanci..kesip bicmeyi pek sever..bende o telastan hic dusunemedim..bide gazdir mazdir onlarla ugrastik..oglumu dogurali 5.5 sene oldu..normale donebiliomusum aslinda..
bugün gobusumuz düştü..arkasina güzel bi banyo..mis gibi yatioruz..
birde bu silikon uctan almadiysaniz bence bulunsun..göğüslerim çok rahatladı sayesinde..marka olarak wee tavsiye ederim..eczanelerde var..avent fln biraz seert oluyomus..yaninizda bulunsun derim..
sağma makinesi ise yaramaz demiştim.ama ablamda hastane tipi vardi genede lazim olursa die getirmiş.ki lazim olabiliomus..Çünkü biraz erken dogunca cenemiz kuvetsizdi..yorulup birakiodu..süt birikincede çok acı oluyo..bosaltip rahatladim..
dogum yapan anneler bi ara ugrarsaniz gaz durumunuz nasıl bi anlativerin..ilk oglum hic gazlı degildi..Dağhan kivrilip duruo..erken gibi gaz icin ama neden oluyo anlamadim..usutuyorum desem ağustos sıcağı. .asil gaz 15 20 gun sonra başlar..şimdiden boyleyse isimiz var
canim hayirli olsun rabbim anali babali saglikli buyutsun darisi basimizaSonrasında temizleyip yanağıma koydular ki gözyaşlarımı tutamadım zaten. Bi on saniye kadar yanağımda duran halleri hala aklımda. Hemen alıp silip temizlediler ve eşim bebekle gitti. Benim de bi onbeş dakika kadar dikiş işlemim sürdü ki bu sırada uyku bastırdı uyusam uyurdum. O anda ne acı ne stres acayip bir rahatlama... Beni ameliyat sonrası bakım odasına aldılar ve yarım saat kadar orda tansiyon kanama kontrolü vs yapıldı zaman geçmek bilmedi, bebeğimin kokusu burnumda tütüyordu. Sonra çıktık yukarı. İlk gün rahat geçti zaten epidural kalıyor sırtınızda istediğiniz an basıyorsunuz. Ağrınız çok olmuyor. Gelen giden çok oldu Zaten nasıl geçti anlamadık. Bir nevi aşk sarhoşluğu:) 3500 gr doğdu kuzu 49 cm.
Ay ay ayyy bugun annelerimiz dokturmus masallah
quzu da almistir bebisini kucagina. Listede Lulinda ve ben siritiyoruz artik
Kizlar valla ne guzel yaziyorsunuz, ne mutlu ki bunlari konusuyoruz artik.
Aile gerginliklerine gelince ben transfer gunu kocam ablam arasinda kalip 2 gun aglamistim, lohusaligi dusunemiuorum. Fakat uzuntu sutun en buyuk dusmani lutfenn siz duymayin gormeyin onlari. Herkes heyecanli ve gergindir. Unutulur bunlar...
Annelere bol sutlu sifir gazli ve derin uykulu gunler, biz tombislere de guzel dogumlar diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?