2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Ben de sana harfiyen katılıyorum. Insanlarin bir sıkıntısı olmssa bile dedikleri durumun bu oldugunu düşünmüyorum. Gaz,aclik sıkıntısı yoksa da aglar manadinda sanırım. Korku, endişe vb hislerde de aglayabiliyorlar. Hatta yaninda goremediginde bile.. bir sefer gece ystarken oglumun tek gozunu acip bana baktiktan sonra uyumaya devam ettiğini gordum.
Ben de emerken her huzursuzlandiginda kaldirip gazini cikariyorum. Bazen devam etmek istemiyormus gibi memeyi diliyle itiyo ama bir iki saniye bekleyip israrci olunca devam ediyor. Mutlaka dakika tutuyorum yoksa 5 dakika emmesi bana cok uzun geliyo sanki 15 dk emdi gibi.. sıkılıyorum emziriken. Ya Sudoku çözüyorum ya da kitap okuyorum.

Bir an once 6 aylik olsunlar saglikla hayirlisiyla diye surekli dua ediyorum zaten ☺

Biz de dun en coskulu krizimizi yasadik. Misafirlige gitmistik 4. Te doyurduk ve pesinden saat 9 a kadar uyutma cabasi tabi aralarda doyurduk yine. En sonunda 9 da bi yaygara ikisi birden hoop arabaya hemen arabada uyurlar nasilolsa diye. Yolda da yaygara devam etti tabi bizim sinirler hopladi eve geldim esimle bi takisma. O da sinirlerinde baktim bagirdi cocuklara , sonra bende ona bagirdim derken cocuklarla beraber bende basladim aglamaya bi taraftan birini emzir birine mama sonra uyutma cabalari derken pes ettim artik. Annem nisandaydi onu aradik hemen atla gel diye . sagolsun geldi tabi o gelene kadar onlarda sakinleri saat 11 falandi artik. Bi daha da oyle kalabalik misafirlige kolay kolay gitmem artik. Cocuklarda yorgunluktan ac ac uyudular gece 3 e 4 e kadar.

Bu donemde eslerle takismamak lazimmis iliskiler cok yipraniyormus. Zaten kari-koca paylasimi yok, iyice zedeleniyormus.
Ben de kiziyorum esime mesela birakalim 10 dk aglasin obur odaya gidelim diyor; bnm icim aciyor.
Veya bi elimde sagma mak. Diger elimde oglani tutmaya calisirken bakiyorum gazete okuyor, ben cildiriyorum. Fakat haftasonu epey yardim etti bana,ben de yardim istemeyi ogrendim. Her seyi kendim yapicam diye diretince zorlaniyorum. Tabi yarin esim ise basliyor evde napcam yalniz diye kara kara dusunyorum..

Aynen bende dakika tutuyorum yoksa banada 3 dk bile 30 dk gibi geliyor kızıyorlar bana emzirirken bi anne nasıl sıkılır diye hatta yazamadım bile buraya utandım sanki sadece bendinin gibi düşündüm

Ya takismamak lazimda kocalara birsey oluyo sanirim cocuk olduktan sonra boyle bi kendilerine guvenleri geliyo bi rahat haller rahat rahat laf sokmalar rahat rahat tartisma cikarmalar bilmemne bilmemne biz degisecegimize onlar degisiyo. En iyisi onlara firsat vermedenn lohusa sendromuna falan girmeli depresyone girmeliki onlarin degismesine firsat kalmamali ☺

Aynen bende dakika tutuyorum yoksa banada 3 dk bile 30 dk gibi geliyor kızıyorlar bana emzirirken bi anne nasıl sıkılır diye hatta yazamadım bile buraya utandım sanki sadece bendinin gibi düşündüm
30 dakika boyunca sıkılmadan durmam mumkun degil benim. Hadin5 dk 10 dk seyrettim bebisi tamam da ya sonra.. ben oyle saatlerce bi yerde otorup manzara falan da seyredemem zaten. Mesgul olmaliyim. Deniz kenarina cay kahve icmeye gideriz 10 dk sonra derim eşime sohbetine doyum olmuyo diye.. o da der illa konusmak mi lazim keyfini cikar manzaranin.. yok ben yapamam..

Doktor kontrolune gittik, oglan bir haftada 65 gr almis. Neden beslenemedi bu cocuk diye kahretti kadin beni. Mamaya mi baslasak dedi, hayir dedim. Sagdigim sutum yanimdaydi, gorunusu guzel yagli ama demrk ki kalitesiz senin sutun dedi. Gunde 2 yumurta, 2 ogun et yiceksin, her agladiginde meme vereceksin diyor. Dedim biberonla sut verince memeyi istemiyor zor geliyor diye, memenden ver gerekirsr 2 gun biberon verme memeye mecbur kalacak sutunu sagma diyor. Sutumu sagmazsam emmedigi zamanlarda goguslerim siser diyorum, o zaman sag ama verme diyor..
Kadin moralimi cok bozdu, senin rengin de iyi degil. Yaninda yardimci olacak biri yok mu yalniz basina cok zor diyip durdu

Canim bende ilk mama verirken cok uzuldum neden sutumle doymuyo diye ama oyle oluncada hep huzursuz oluyodu.hemsire onemli olan onun doymasi dedi cnku surekli meme emince dolmuyo gogusler.dun mesela en son mama yiyince 4 saat araliksiz uyudu o sirada sutte doldu goguslerim birini sagdim digerini uyaninca emdi gece boyuncada sut yetti ama suan sabah yine ayni moddayiz meme istio emio uyuo gibi oluo yataga koyuorum uyaniyo agliyo kucagima aliyorum araniyo ee sut tam dolmadigi icin doymuyo bu arada bende kasikla veriyodum mamayi smdi biberonla veriyorum

Canım ne demek sütün kalitesiz. Gitme bir daha o doktora. Her anne kendi çocuğuna yarayacak sütü üretir. Biberon yerine serum gibi birşey var onu verebilirsin. Emzirirken yandan hortumu bebeğin agzına koyuyorsun. Kendi çekişiyle sağdığın süt geliyor. Besleme sondası adı.

Bana da sütünün kalitesini arttir dedi doktor. Su ile süt olur ama su gibi olur, protein bakimindan zengin olmali sut dedi. Gunde 1 bardak sut, 1 kase yogurt, 1 yumurta, ananas, corek otu, 2.kasik pekmez, 4-5 hurma yiyorum ben.. bence dene..

Ben geçen pazartesiden beri yanlızım gündüz evde. Bana bebekle yanlız kalmak daha iyi geldi. Onu daha iyi tanıdım. Ağlamalarını daha anlamlandırdım sanki. Hiç stres yapma. Tek başına çok daha iyi olabilir. Ama akşamdan yemeklerini hazır et.

Ben o dediklerini yesem gazdan patlarim.. laktoz alerjim var benim, sut yogurt hic yemememe ragmen inanilmaz gazliyim.
Doktor sab simplexten gunde 3 kez 10 damla da sen kullan dedi. Senin gazin bebege geciyor dedi, ne yesem gazim oluyor ya. Hep boyleydim ben..

Bir suru insan yalniz buyutuyor zaten, yapacak bir sey yok. Haftada iki gun yalnizim allahtan.

opera aslinda yaninda biri olsada bebeğinle yanlizsin aslinda..aciktigini sen anlarsın ne istedigini sen bilirsin..memeyide tek sen verebilirsin o zamn zaten kimseye ihtiyac yok..bak ben 15 günlükken 2 cocukla basbasa kaldim..büyüğün kiskancligi daha cok yoruo zaten..oglumu taniyamiyorum..zaten gecen hafta dayanamayip geldim ankaya annemleere..ama küçük icin degil büyükle ilgilenemedim..

ben hic sagmiyorum memeleri..zaten gogsunuzde Sütünüz..daha sık emzirseniz çözüm olmaz mi...bide benimki sagarken cok acio..hastane tipi oldugu icinmi acaba cok kuvetli cekio.. Lulinda o sporcu atletinin amaci aciyimi azaltmak.. bende bi kere sagip kac cc oldugunu bakmak istiyorum..memelerim çok yumusak gelio aslında ama doyuypdur heralde.
opera soğan i yap cnm rahatlatir..taş gibiyse goguslerin sütün yeterlidir..kalite icin en cok Çörek otunu onermislerdi..saf zeytinyagina Çörek otu limon koy ekmegi banarak ye..ben öle yapiorum..

Sporcu atleti pompaları elde tutmamak için canım. Deliklerden sokunca eller serbest kalıyor. Benim de çok acıyor sağarken, ANCA 2-3 günde birkaç kez sağıyorum ama biraz stoklamak istiyorum aslında. Bazen gece pilim bitiyor. O ara eşim sağılmışı versin diye.

biz gündüz yine aynıyız uyumuyoruz ya artık kendine bu şekilde düzen geliştirdi heralde.9.30dan beri uyanık eme eme bitti süt. biberondanda sağılmış sütü içmiyo mamayı biberondan çekio ama sütü istemedi.o ağlıyo ben ter içinde kalarak takılıyoruz

Gaz durumunuz ne?? Gazi olabilir mi?? Ya da kakasi??

Felaket tellali gibi bisey ☺ kilo almiyorsa gunde bi iki kere mama ver bari yazik kilo alamiyorsa. Mamayla ve sutle beslenen cocuklarin arasinda fark yok yani. Sutle doymazda aglamasida cok olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…