2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Siz gece uyanıp emzirdigin izde gazini cikariyormu sunuz? Birde bebeklerinizi şu veriyormusunuz özellikle sadece anne sütü verenler e soruyorum mama verenlerin vermesi lazım çünkü, anne sütü için bazı kaynaklar verin bazıları vermeyin diyor bilemedim ben

Gazi mutlaka çıkarıyorum ben.. yoksakusuyo benimki.. suyu da cok sicak gunlerde verdim. Kafama estikce. Veya aglama nedenini bulamadiysam veya emzirme sonrasi karni tam tokken hickirik tuttuysa..

Kizlar bizim uyuma isimiz cok zahmetli oluyor. Gunduz neyse de gece uyandiginda bir memeyi 20 dk civari emzir gazini cikar altini temizle, diger memeyi 20 dk civari emzir (biraz da emzik gibi kullaniyor memeyi ama ben mama takviyesi de yaptigim icin benim mememi birakmasin diye sagip vermiyorum istedigi kadar memede tutuyorum) sonra kundak yapip ayakta sallama seramonisi.. oyle besige birakip besigi sallayim diyince de uyumuyor.. tam iki saat suruyor. Gece o kadar zorlaniyorum ki o iki saat tum enerjimi bitiriyor
Onerisi olan var mi?????

Peki asiyi yaptirinca rota virusu kapmiyimu cocuklar yada kapsada hafif mi atlatiyo.

Canim sutuni sag da ver. Memeyi birakacak diye korkma birakmiyolar cunku. Emerek yorulduklari icin hemde fazla cekmiyolar bi sure sonra emzik niyetine kullaniyolar ve doymuyolar cabuk acikiyolar. Sagmazsan bas edemezsin uyutana kadar acikir zaten. Ayrica biberonu da birakmamasi lazimki ilerde isimize yarayacak sut veririz gunduzleri ek besine gectigi zaman

900 gr lik mamayi 4 gunde bitiriyoruz

Simdilik atesimiz yok ama 1 saatir agliyo ikiside zor uyuttuk ya asidanmi acaba bilemedim yavrum aglamaktan helak oldular rotayi yaptircam ben kesinlikle
Agrilari olmustur. Bende yaptiriyim o zaman. Sen dr a sormusmuydun

Anne sutu aliyorsa yani emitorsa susuzluklarini gideriyolardir . biz veriyoruz su ama cogu zaman unutuyoruz yaa bi de suyu sevmiyo bebeler tatsiz tutsuz diye:)

Bizim geceleri en uzun uykumuz 3 saat.gunduzleri daha az uyuyo genelde daha sık kalkiyor.gece kalktigimda bi memeyi emzirip gazini cikartmaya calisiyorum ama bazen cikarmiyor altini degistiriyorum zaten o sirada uyanmis oluyo alip diger memeyi emziriyorum o sekilde uyarsa gazi icin ugrasiyorum ama cikarmazsa yatiriyorum yatagina bazen uykusunun arasinda kendi mikirdanarak alttan cikariyor gazini.

Valla canım benimkinin bir sıkıntısı yoksa gece aglamiyor bile onun çok kipirdamadan uyaniyorum emzireyim diye kucağıma alıyorum o zaman gözlerini acip hem emiyor hem boncuk boncuk bana bakıyor önce bi gogsumu veriyorum 10 dk sonra 5 dk kadar dik tutuyorum sonra altini temizliyorum diger gogsumu veriyorum onu emerken uyuyor eger arada altini temizlerken kusuyorsa gaz cikariyorum 2. Memeyi emdikten sonra kusmadiysa cikarmiyorum. Biz kizimla birlikte yatiyoruz yataga koyuyorum gozlerini aciyor sonra ben ona arkami donuyorum kendi kemdine uyuyor. Ha bazen uyumuyor mirildaniyor o zaman pozisyon degistiriyorum benimki genellikle yuzustu yatmayi seviyor sert zemin seviyor, besik sevmiyor bide sen keske mama vermeseydin once 1 ayda aldigi kiloyu gorup ona gore mamaya gecseydin, ben simdi emme saatlerini uzatmaya calisiyorum mesela artik 3 bucuk 4 saatte bir besliyorum.
Bunun disinda gunduz yatirdigin yer ile gece yatirdigin yerler ayni olmasin diyor benim kitapta o yuzden gunduz odasinda yatirma orada gece yatacagini bilsin benim evim cok kucuk gunduz salonda yatiriyorum cekyati acip gece yatak odasina gidiyoruz.
Birde ben eger cok kusuyorsa basinin altina ufak bir yastik koyuyorum yarim saat sonra yastigi aliyorum.

Gazi mutlaka çıkarıyorum ben.. yoksakusuyo benimki.. suyu da cok sicak gunlerde verdim. Kafama estikce. Veya aglama nedenini bulamadiysam veya emzirme sonrasi karni tam tokken hickirik tuttuysa..
Bende verdim valla içiyor da güzel güzel sonra pişman oldum eşim yenidoğanlarin vücudu tanımıyor falan dedi pişman oldum

Anne sutu aliyorsa yani emitorsa susuzluklarini gideriyolardir . biz veriyoruz su ama cogu zaman unutuyoruz yaa bi de suyu sevmiyo bebeler tatsiz tutsuz diye:)
Benimki seviyor ya :) bide bitince ehhhh gibi bi ses çıkarıyor :) o zaman kızıyorum kendime çocuğumu susuz bırakıyorum diye sonra eşim de su verdiğim için bana kızıyor pişman oluyorum falan, sonra diyorum ki annem bizede içirmis ne olacak yani kendi kendime bu su durumu canımı sıktı bu arada rota virüsü aşısını bende yaptiracagim eşim kardeşi falan küçükken zehirli ishal olmuşlar hala daha hee sene kaynim oluyor ishal o yüzden düşünüyorum yaptirmayi

Agrilari olmustur. Bende yaptiriyim o zaman. Sen dr a sormusmuydun
Suan iyiler ya sukur atlattik galiba asiyi da unuttum sormayi ya zaten 1 ay sonra yapilck asi ozamanki kontrolde sorarim ama yaptircm yani eltim falanda yaptirmisti mutlaka gerekiyo bence tehlikeli oluyoms cunku hastalik

Emzirmedigim icin bisey diyemicem ama benimkiler genelde mama yerken sona dogru uykuya geciyolar gaz cikarirkende gogsumde iyice daliyolar yatiriyorm ben alt degistirmeyu mama oncesi yapiyorm uyanmasinlar diye sonradan yani benim boyle genelde bi aksilik yapmazlarsa mama ye gaz cikar uykuya dalis 30 35 dk buluyo

Vicdan azabi hissetme ver yaa. Eskiler ne yapiyorsa dogru yapmislar valla. Susuyolar cocuklar mama aldiklari icin

Mama vermeme sansim malesef yok, gun icinde sutum bitiyor cunku. Yine de bos memeyi cekiyor sonra mama veriyorum. Gunde iki kez veriyorum
Ayagimda sallamadan hic uyumuyor hatta salladiktan sonra yatagina koyunca bile cogu kez uyaniyor. Emerken uyudugunda da yataga koyunca agliyor.
Bacaklarim dizlerim agriyor artik

Omzuma koyuyorum basini gaz cikarmak icin orda uyaniyor zaten sonra yataga koyarsam mumkun degil uyumuyor. Memeden uyurken alinca bile yataga koyunca agliyor.
Sanirim sallayarak uyutan bir ben varim nasil kurtulucam bu sallamadan yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…