Kızlar biraz önce kontrolden geldim ve bebeğimin 1 hafta 1 günlük büyüdüğünü gördük.Bu hafta 7+1 olması gerekirken 6+3 çıktı.kalp atışları da daha düzensiz.aranızda bu durumu yaşayan var mı.malesef onu kaybediyorum galiba.
Hahahahhaa o da bi sey mi?? Ben transferden sonra bi daha hiiiiiç gitmedim.. ilaçlarla beraber de 4000 tl ye kapattim mevzuyu..
A aaa tüpçüsüne bu kadar sadık bi tek ben miyim yahu? Gerçi o da beni bırakmıyo sağolsun her seferinde 2 hafta sonraya buluşma ayarlıyo bu gidişle doğduktan sora da vericem kucağına ananesi olarak baksın. Çok sahiplendi ayıcığı...
Canim hsenin ve diger arkadaslarin hamileligi hayirli olsun siz cinone progestan ampul ve estrofemi kacinci haftaya kadar kullandiniz benim bebisim 8 haftalik estrofemi dun braktik digerlerini de 10. Hafta bitiminde birakicakmisim sen nerde tedavi oldun canim
Valla ben de konusurken bile nefes nefese kaliyorum. Doktora sordum, doguma hazirlik babında, bi kardiyolaga gorun dedi.. normalde olur ama biz önümüzü gorelim, dogumda kalbe bir anda 15-16 litre kan gider, normal bir kalp bunu kaldirir ama kalpte en ufak bir ariza varsa onlem almak gerekir dedi.. bakalim bi ara kontrole gidicem ben..Kizlar bir de ben cok cabuk yorulup nefes nefese kaliyorum. Simdi disari cikacaktik, hizlica giyindim yerden yani en alt cekmeceden coraplarimi aldim giydim nefes nefeseyim sanki kostum..
hamilelikte yorgunluk ve oksijen yetersizligi olurmus ama ben hasta gibi hissetmeye basladim kendimi..
Dunden beri ne cok sikayet ettim yaaa
Doktorun ne dedi. 1 hafta geriden gelmesi sorun olmayabilir. Kalp atışları da düzelir inş. Moralini yüksek tut. Dualarım seninle...Kızlar biraz önce kontrolden geldim ve bebeğimin 1 hafta 1 günlük büyüdüğünü gördük.Bu hafta 7+1 olması gerekirken 6+3 çıktı.kalp atışları da daha düzensiz.aranızda bu durumu yaşayan var mı.malesef onu kaybediyorum galiba.
Bende tüp bebek doktoruma gidiyorum halaA aaa tüpçüsüne bu kadar sadık bi tek ben miyim yahu? Gerçi o da beni bırakmıyo sağolsun her seferinde 2 hafta sonraya buluşma ayarlıyo bu gidişle doğduktan sora da vericem kucağına ananesi olarak baksın. Çok sahiplendi ayıcığı...
Herşey Allahtan benim çok umudum kalmadı.drun bişey demedi pazartesi tekrar görüşelim dedi.ama kalp atışları geçen haftaya göre çok hafif ve düzensizdiDoktorun ne dedi. 1 hafta geriden gelmesi sorun olmayabilir. Kalp atışları da düzelir inş. Moralini yüksek tut. Dualarım seninle...
Allah'tan ümit kesilmez inşallah Pazartesi günü iyi şeyler duyarsın.güzel haberlerini bekliyoruz.Herşey Allahtan benim çok umudum kalmadı.drun bişey demedi pazartesi tekrar görüşelim dedi.ama kalp atışları geçen haftaya göre çok hafif ve düzensizdi
Ben de senin gibiyim ama 3 haftadır normalde çok yürüyen biriydim artık nefes nefese ve bitkinim bi tabak yıkasam mutfak masasına 15dakika yapışıyorum..plasenta oluşumu çok yoruyomuş otururken bile vücut koşuyo gibi efor sarfediyomuş..bi de benim ikizolunca halim harap bi hafiflese de zevkle alışveriş yapsam..Kizlar bir de ben cok cabuk yorulup nefes nefese kaliyorum. Simdi disari cikacaktik, hizlica giyindim yerden yani en alt cekmeceden coraplarimi aldim giydim nefes nefeseyim sanki kostum..
hamilelikte yorgunluk ve oksijen yetersizligi olurmus ama ben hasta gibi hissetmeye basladim kendimi..
Dunden beri ne cok sikayet ettim yaaa
Dikiş atılma ihtimalin niye ikiz mi yoksa rahim şeklin mi farklı ya da ölçümün mü kısaldı..inş.gerek olmaz ama zor da değilmiş 1 kereye mahsusmuş zaten..Canm bilgi için çok teşekkür ederim bana muhremelen ölçüm yapılacak ve dikiş bile atılabilir bakalım Prof Dr perinatoloji uzmanindan randevu aldim ayin 9 una haber veririm burdan ne diyor 14 haftalik olcam inş o zmana kadar inş hayırlı sonuçlarla dönebilirim bu heycan stres hiç bitmiyor valahi doğuma kadar devam...
evet ya ben de kaç kilo aldığınızı merak ediyodum. ilkten ben de hızlı başlamıştı. 56'ydım tedaviye başlamadan önce geçen hafta 60 falan gördüm ama bugün 58 - 59 civarındayım. normali ilk üç ayda 2-3 kilo mu?
@esilaecrin aman şekerim dikkat et kendine.. ben porsiyonlarimi azaltmaya basladim. Ilk 3 ay yemekten baska birsey düşünmüyordum.. o da gebelik hevesindendi sanirim. Simdi acligimi bastiracak kadar yiyorum. Doyup doymadigima bakmiyorum.. acikirsam yine hafif atistiriyorum. Bu atıştırmalari da ceviz elma falanla yapiyorum.
Doktorunuz kilo takibi yapmiyormu ? Benim arkadaşım bi doktora gidiyor kız 6. Ayında 6 kg almış diye demedigini bırakmamış kizin psikolojisi bozulmuş valla degistirecegim diyordu, benim çalıştığım yerdeki doktorlarda ben kilo veriyorum diyorum iyi oluyor diyorlar ne kadar az kilo kalırsam o kadar rahat dogururmusum, sanki normal doguracagimda :)
çok geçmiş olsun canım ya, Allah tez zamanda şifa versin, benim hiç bulantım yada başka hiçbir belirtim yok bazen unutuyorum hamile olduğumu, olunca da böyle sıkıntı işte. tekrar geçmiş olsunYa ben hep yazmak istiyorum da tek elimde serum varçok zor oluyor arkadaşım whatsup tan birşeyler yazmış 2 düşüğü oldu genetik test sonuçları çıkmış cvp veremedim daha
Harika besleniyorsun. Bahsettiklerinin 3 te 1 ini yesem razıyım. Ama azalma var bulantı ve tiksinti de. Inşallah ilerki günlerde her istediğimi yiyebilirim.selam arkadaşlar iyisinizdir inşallah.
kilo konusunda bende çok takıntılıyım o yüzden şimdiden dikkat etmeye çalışıyorum, 66 kiloyla başladım tüp bebeğe hala aynı kilodayım, boyum 172, hedefim ilk 3 ay hiç kilo almamak, umarım başarabilirim, beslenmeme dikkat ediyorum, 1 günlük menüm şu şekilde;
aç karnına: yarım elma, birkaç kuru kaysı
kahvaltı: yumurta, peynir, zeytin, bal
ara öğün : 1 bardak süt
öğlen : yoğurt ve 1-2 meyve
ara öğün: ceviz, badem, fındık, fıstık, kuru incir
akşam: evde ne yemek yaptıysam onu yiyorum.
yiyeceklerden maksimum derecede faydalanmak için bazı öğrendiklerimi sizle de paylaşmak
stiyorum arkadaşlar;
1) süt ve yumurta aynı anda yenmemiliymiş birbirlerinin demir emilimini engelliyorlarmış
2) etle birlikte süt veya yoğurt birlikte yenmemeliymiş, birbirlerinin protein ve minerallerine olumsuz etkide bulunuyorlarmış
3) akşam yemeklerini haftada 2 kez kuru fasulye veya nohut, 2 kez et yemeği, 1 kez balık, 2 kez de sebze yemeği şeklinde ayarlamaya çalışıyorum. ( tabiki tam olarak bu programda gitmiyor herzaman, sebze yemeklerini de etli yapıyorum çoğu zaman, eşim ancak öyle yiyor çünkü)
4) aç karnına kuru kaysı kabız olmamak için, elma da kanı temizlediği için tercihim.
5) hergün yediğim meyveler değişebiliyor ama mutlaka hergün 1 tane muz yemeye çalışıyorum bir arkadaşımın tavsiyesiyle, muzda bir madde varmış şu an adını hatırlayamadım, bunu gebelikte mutlaka almalışmışız daha sonra başka şeyle yerine konulmazmış falan, arkadaşım bilimsel açıklamasını yapmıştı ama valla hatırlayamadım şimdi)
kızlar bu programı uygulamak hedefim, tabiki bazen kaytardığım oluyor, ama genel olarak ağır tatlı, hamurişi ve kızartma yemiyorum, ekmeği sadece ve sadece kahvaltıda yiyorum, kola, cips, çikolata gibi abur cubur düşkünlüğüm eskiden beri yoktu zaten, kahveyi tamamen kestim, tek sıkıntım çay, çayı bir türlü azaltamıyorum ve açık içemiyorum, çay tiryakisiyim, kahvaltıda bıraktım ama akşam yemekten sonra içmezsem duramıyorum.
beslenmede dikkat etmem gereken başka birşey varmı arkadaşlar?
İnşallah canım, şimdilik bulantım olmadığı için beslenebiliyorum çok şükür ama 1-2 hafta içinde ne olacağı belli olmaz Allah büyük bakalım.Harika besleniyorsun. Bahsettiklerinin 3 te 1 ini yesem razıyım. Ama azalma var bulantı ve tiksinti de. Inşallah ilerki günlerde her istediğimi yiyebilirim.
Sen de hergün yarım saat yürüyebilirsin.İnşallah canım, şimdilik bulantım olmadığı için beslenebiliyorum çok şükür ama 1-2 hafta içinde ne olacağı belli olmaz Allah büyük bakalım.
Aslında ilk 3 ay bebek zaten depodan beslendiği için anneler beslenemese de sıkıntı yokmuş, siz bunları benden daha iyi biliyosunuzdur zaten
Bende sana imrendim şimdi valla, ne güzel egzersiz yapabiliyosun, bende öncede pilatese gidiyodum gerçekten mükemmel birşey, ama ilk 3 ay bitmeden şimdi birşey yapmayı düşünmüyorum, iyice mayıştım evde oturmaktan. Allahın izniyle 12. Haftaya bi geliyim bende başlıcam spora ufak ufak
Ben de senin gibiyim ama 3 haftadır normalde çok yürüyen biriydim artık nefes nefese ve bitkinim bi tabak yıkasam mutfak masasına 15dakika yapışıyorum..plasenta oluşumu çok yoruyomuş otururken bile vücut koşuyo gibi efor sarfediyomuş..bi de benim ikizolunca halim harap bi hafiflese de zevkle alışveriş yapsam..
Şimdi hamile yogasından geldim. Oh çok iyi geldi, tavsiye ederim. Ben ve bir kız hariç herkes koca göbekliydi, çok şekerlerdi. Hatta üst katta odasından merdivenle inerek gelmiş bir kız vardı. Doğumu başlamış, açılsın diye yürütüp, merdiven indiriyorlarmış. Yogaya 6 aydır geliyormuş. Arkadaşlarını ve hocasını görmeye geldi. Çok şekerdi. Yanakları al al olmuş. Arada sancısı geliyordu.
Heyecan yaptım, o günler biram önce gelse:)
İnşallah canım, şimdilik bulantım olmadığı için beslenebiliyorum çok şükür ama 1-2 hafta içinde ne olacağı belli olmaz Allah büyük bakalım.
Aslında ilk 3 ay bebek zaten depodan beslendiği için anneler beslenemese de sıkıntı yokmuş, siz bunları benden daha iyi biliyosunuzdur zaten
Bende sana imrendim şimdi valla, ne güzel egzersiz yapabiliyosun, bende öncede pilatese gidiyodum gerçekten mükemmel birşey, ama ilk 3 ay bitmeden şimdi birşey yapmayı düşünmüyorum, iyice mayıştım evde oturmaktan. Allahın izniyle 12. Haftaya bi geliyim bende başlıcam spora ufak ufak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?