2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Cnm hemen moral bozma. Bazı bebişler geriden gelebiliyo. Sen kendine dikkat et. Gerisi allahtan.. Bizi de haberdar etmeyi unutma. Dualarımız seninle.. Bişey olmicak inşallah kuzuşa merak etme...

Hahahahhaa o da bi sey mi?? Ben transferden sonra bi daha hiiiiiç gitmedim.. ilaçlarla beraber de 4000 tl ye kapattim mevzuyu..

A aaa tüpçüsüne bu kadar sadık bi tek ben miyim yahu? Gerçi o da beni bırakmıyo sağolsun her seferinde 2 hafta sonraya buluşma ayarlıyo bu gidişle doğduktan sora da vericem kucağına ananesi olarak baksın. Çok sahiplendi ayıcığı...

Valla benimki de b irakmak istemedi, takibini ben yaparim dedi, 15 gun sonra gelin dedi ama ben tamamen duygusal sebeplerle iliskimizi medeni bir sekilde noktaladim
Acikcasi tupcuye hamile olarak gitmek de istemedim, orda bekleyrn kadinlarin moralini bozarim gibime geldi. Sonucta ilavin hormonun tavan yaptigi noktada hamile birinin gelmesi onlarin vaktinin calinmasi gibi de anlasilabilirdi..

Teşekkürler, ben crinone jeli ve bantları 7. Haftaya kadar yarı dozda kullandım normalde kullandığımın. 9. Haftada hepsini bıraktım. Sadece Elevit ve balık Yağı hapıyla devam ediyorum. Fulya Bahçeci de tedavi görmüştüm.

Kizlar bir de ben cok cabuk yorulup nefes nefese kaliyorum. Simdi disari cikacaktik, hizlica giyindim yerden yani en alt cekmeceden coraplarimi aldim giydim nefes nefeseyim sanki kostum..
hamilelikte yorgunluk ve oksijen yetersizligi olurmus ama ben hasta gibi hissetmeye basladim kendimi..
Dunden beri ne cok sikayet ettim yaaa

Valla ben de konusurken bile nefes nefese kaliyorum. Doktora sordum, doguma hazirlik babında, bi kardiyolaga gorun dedi.. normalde olur ama biz önümüzü gorelim, dogumda kalbe bir anda 15-16 litre kan gider, normal bir kalp bunu kaldirir ama kalpte en ufak bir ariza varsa onlem almak gerekir dedi.. bakalim bi ara kontrole gidicem ben..

Doktorun ne dedi. 1 hafta geriden gelmesi sorun olmayabilir. Kalp atışları da düzelir inş. Moralini yüksek tut. Dualarım seninle...

Doktorun ne dedi. 1 hafta geriden gelmesi sorun olmayabilir. Kalp atışları da düzelir inş. Moralini yüksek tut. Dualarım seninle...
Herşey Allahtan benim çok umudum kalmadı.drun bişey demedi pazartesi tekrar görüşelim dedi.ama kalp atışları geçen haftaya göre çok hafif ve düzensizdi

Ben de senin gibiyim ama 3 haftadır normalde çok yürüyen biriydim artık nefes nefese ve bitkinim bi tabak yıkasam mutfak masasına 15dakika yapışıyorum..plasenta oluşumu çok yoruyomuş otururken bile vücut koşuyo gibi efor sarfediyomuş..bi de benim ikizolunca halim harap bi hafiflese de zevkle alışveriş yapsam..

Dikiş atılma ihtimalin niye ikiz mi yoksa rahim şeklin mi farklı ya da ölçümün mü kısaldı..inş.gerek olmaz ama zor da değilmiş 1 kereye mahsusmuş zaten..

selam arkadaşlar iyisinizdir inşallah.
kilo konusunda bende çok takıntılıyım o yüzden şimdiden dikkat etmeye çalışıyorum, 66 kiloyla başladım tüp bebeğe hala aynı kilodayım, boyum 172, hedefim ilk 3 ay hiç kilo almamak, umarım başarabilirim, beslenmeme dikkat ediyorum, 1 günlük menüm şu şekilde;
aç karnına: yarım elma, birkaç kuru kaysı
kahvaltı: yumurta, peynir, zeytin, bal
ara öğün : 1 bardak süt
öğlen : yoğurt ve 1-2 meyve
ara öğün: ceviz, badem, fındık, fıstık, kuru incir
akşam: evde ne yemek yaptıysam onu yiyorum.
yiyeceklerden maksimum derecede faydalanmak için bazı öğrendiklerimi sizle de paylaşmak
stiyorum arkadaşlar;
1) süt ve yumurta aynı anda yenmemiliymiş birbirlerinin demir emilimini engelliyorlarmış
2) etle birlikte süt veya yoğurt birlikte yenmemeliymiş, birbirlerinin protein ve minerallerine olumsuz etkide bulunuyorlarmış
3) akşam yemeklerini haftada 2 kez kuru fasulye veya nohut, 2 kez et yemeği, 1 kez balık, 2 kez de sebze yemeği şeklinde ayarlamaya çalışıyorum. ( tabiki tam olarak bu programda gitmiyor herzaman, sebze yemeklerini de etli yapıyorum çoğu zaman, eşim ancak öyle yiyor çünkü)
4) aç karnına kuru kaysı kabız olmamak için, elma da kanı temizlediği için tercihim.
5) hergün yediğim meyveler değişebiliyor ama mutlaka hergün 1 tane muz yemeye çalışıyorum bir arkadaşımın tavsiyesiyle, muzda bir madde varmış şu an adını hatırlayamadım, bunu gebelikte mutlaka almalışmışız daha sonra başka şeyle yerine konulmazmış falan, arkadaşım bilimsel açıklamasını yapmıştı ama valla hatırlayamadım şimdi)

kızlar bu programı uygulamak hedefim, tabiki bazen kaytardığım oluyor, ama genel olarak ağır tatlı, hamurişi ve kızartma yemiyorum, ekmeği sadece ve sadece kahvaltıda yiyorum, kola, cips, çikolata gibi abur cubur düşkünlüğüm eskiden beri yoktu zaten, kahveyi tamamen kestim, tek sıkıntım çay, çayı bir türlü azaltamıyorum ve açık içemiyorum, çay tiryakisiyim, kahvaltıda bıraktım ama akşam yemekten sonra içmezsem duramıyorum.

beslenmede dikkat etmem gereken başka birşey varmı arkadaşlar?

Ya ben hep yazmak istiyorum da tek elimde serum var çok zor oluyor arkadaşım whatsup tan birşeyler yazmış 2 düşüğü oldu genetik test sonuçları çıkmış cvp veremedim daha
çok geçmiş olsun canım ya, Allah tez zamanda şifa versin, benim hiç bulantım yada başka hiçbir belirtim yok bazen unutuyorum hamile olduğumu, olunca da böyle sıkıntı işte. tekrar geçmiş olsun

Şimdi hamile yogasından geldim. Oh çok iyi geldi, tavsiye ederim. Ben ve bir kız hariç herkes koca göbekliydi, çok şekerlerdi. Hatta üst katta odasından merdivenle inerek gelmiş bir kız vardı. Doğumu başlamış, açılsın diye yürütüp, merdiven indiriyorlarmış. Yogaya 6 aydır geliyormuş. Arkadaşlarını ve hocasını görmeye geldi. Çok şekerdi. Yanakları al al olmuş. Arada sancısı geliyordu.
Heyecan yaptım, o günler biram önce gelse:)

Harika besleniyorsun. Bahsettiklerinin 3 te 1 ini yesem razıyım. Ama azalma var bulantı ve tiksinti de. Inşallah ilerki günlerde her istediğimi yiyebilirim.

Harika besleniyorsun. Bahsettiklerinin 3 te 1 ini yesem razıyım. Ama azalma var bulantı ve tiksinti de. Inşallah ilerki günlerde her istediğimi yiyebilirim.
İnşallah canım, şimdilik bulantım olmadığı için beslenebiliyorum çok şükür ama 1-2 hafta içinde ne olacağı belli olmaz Allah büyük bakalım.
Aslında ilk 3 ay bebek zaten depodan beslendiği için anneler beslenemese de sıkıntı yokmuş, siz bunları benden daha iyi biliyosunuzdur zaten
Bende sana imrendim şimdi valla, ne güzel egzersiz yapabiliyosun, bende öncede pilatese gidiyodum gerçekten mükemmel birşey, ama ilk 3 ay bitmeden şimdi birşey yapmayı düşünmüyorum, iyice mayıştım evde oturmaktan. Allahın izniyle 12. Haftaya bi geliyim bende başlıcam spora ufak ufak

Sen de hergün yarım saat yürüyebilirsin.
Doktor hiç korkma bebek beslenir diyor. Sadece ilerki aylarda bizim depodan yiyerek bize zarar veriyormuş bebekler. Dişlere, kemiklere falan. Yoksa onlar her türlü besleniyor dedi. Yanlız su çok önemliymiş. En az 1,5lt içmek gerekiyor.

benim sulalede kalp krizi gecirmeyen yok, halam ve bayan kuzenim dahil, hani kadinlarda kalp daha dusuk ihtimal oluyor ya.. o yuzden bir kardiologa gidicem valla, bakalim her sey yoljnda mi? Seni hic dusunemiyorum iki bebisle

Ayyy ben korkardim valla, hic normal dogum zamaninda kadin gormedim zaten kendim icin de dusunmuyorum

beslenmen guzel de oglen zayif geldi bana, ben doymazdim mesela..
bir devitamin vs aliyorsun ya, kahvaltidan 2 saat sonra al, cayin etkisi gecmis olsun, vitamin emilimin daha fazla olsun.
ben meyve et balik vs yiyorum da cikolata kizartma falan da yiyorum. Allah ne verdiyse iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…